fotast
Member
Ισοφάριση βλέπω...Είναι καιρός τώρα μερικοί να δουν το φως τους και να αλλάξουν την ψήφο τους ψηφίζοντας την Πόλη του Φωτός
Κατι που δεν εξηγει γιατι παμε και ξαναπαμε και ξαναπαμε Ιταλια, η Ρωμη εχει την επιδοση που εχει στα wars οπως ειπε ο @taver ενω ΔΕΝ μιλανε αγγλικα.Αν στο Παρισι μιλάγαν αγγλικά θα ηταν πολύ διαφορετική η ψηφοφορια και δεν θα υπήρχε καμία σύγκριση.. Αλλά η δυσκολία συνεννόησης ειναι ενα μειον μεγάλο για το Παρίσι αφού ο περισσότερος κόσμος μιλά αγγλικά.. παρόλα αυτά το κοντράρει το Λονδίνο..
αντε ρε oversea οδηγάτε και ανάποδα μετρατε και διαφορετικά..
Eγώ, στην τρίτη.Τα είπες όλα! Το Λονδίνο είναι ίσως η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει πως βαρέθηκε ούτε στην 30η του επίσκεψη.
Τα πάντα γι αυτούς που ψωνίζουν.Μανιακές με τη μόδα που μπορούν να ψωνίσουν από ακριβές μπουτίκ μέχρι υπαίθριες και μη αγορές από το camden και το spitalfields ως το greenwich!
Από μαγαζιά με ομπρέλες μέχρι μαγαζιά για φανατικούς γατόφιλους, τα πάντα είναι στο Λονδίνο.
Έχει και πάρα πολλά πανάκριβα must αξιοθέατα το Λονδίνο. Από τον Πύργο του Λονδίνου στα 35€ ,το Westminster Abbey στα 21€ ή το 25άρι που κοστίζει να δεις τα War Rooms του Churchill . Πώς ο Πύργος του Λονδίνου κοστίζει υπερδιπλάσια από κοτζάμ Λούβρο, μόνο οι Αγγλάρες το καταλαβαίνουν.Από δωρεάν μουσεία για μικρούς και μεγάλους όπως το Φυσικής Ιστορίας ή το Βρετανικό(που σε άλλες χώρες έχουν πανάκριβη είσοδο παρόμοια μουσεία) ως υπαίθρια αξιοθέατα.
Τα'χει και το Παρίσι, next please.Από ακριβά μαγαζιά που συχνάζουν λόρδοι, μέχρι αγορές υπαίθριες λατίνων. Από σικάτες γειτονιές όπως το Τσέλσυ, μέχρι κακόφημες που δεν πολυκυκλοφορείς βράδυ.
Ομοίως.Από θαυμαστές των γκράφιτι,που κάνουν γκράφιτι τουρ, μέχρι πλούσιους τουρίστες των πανάκριβων ξενοδοχείων όλοι το χαίρονται!
Αν βγάζαμε τους Παριζιάνους από το ΠΑρίσι και το γεμίζαμε με Λονδρέζους θα γέμιζε κυρίως με ξερατά και μεθύστακες.
Συμφωνώ έχει και πανάκριβα. Άλλες πρωτεύουσες έχουν όμως μόνο πανάκριβα μουσεία με είσοδο.Έχει και πάρα πολλά πανάκριβα must αξιοθέατα το Λονδίνο. Από τον Πύργο του Λονδίνου στα 35€ ,το Westminster Abbey στα 21€ ή το 25άρι που κοστίζει να δεις τα War Rooms του Churchill .
Πόσες φορές έχεις δει κι εδώ μέσα να ζητούν πληροφορίες για να πάνε εξωτερικό για ψώνια; Υπάρχει κι αυτή η κατηγορία ταξιδιωτών.Τα πάντα γι αυτούς που ψωνίζουν.
Δηλαδή υπάρχει άλλη πρωτεύουσα με τόσο πανάκριβα μουσεία;Συμφωνώ έχει και πανάκριβα. Άλλες πρωτεύουσες έχουν όμως μόνο πανάκριβα μουσεία με είσοδο.
Όλα αυτά παρέα κάνουν το 1/4 μιας πτέρυγας του Λούβρου, με το συμπάθιο κιόλας. Ποιο Λούβρο δηλαδή, ούτε το Μουσείο του Βατικανού δεν κάνουν.Όταν μπορείς να δεις δωρεάν
British museum
National Gallery
Museum of London
Natural History museum
National Maritime Museum
Sir John Soane's(Καλά τι έχει χωρέσει εκεί μέσα ο άνθρωπος!!!!!)
The Wallace Collection
Victoria & Albert Museum
Science Museum
Ε τρέχει, αν θες να δεις έστω αυτά τα καημένα που ανέφερα (που δεν είναι και τίποτε φοβερό δηλαδή) και σκάσεις μια ωραία ογδοντάρα...και πολλά άλλα ακόμα που βαρέθηκα να γράφω και καθόλου λεφτά να μην διαθέτεις για εισόδους σε μουσεία σε κάποια επίσκεψη, δεν τρέχει τίποτα.
To Παρίσι μπόλικα πάντως:Πόσα τέτοια δωρεάν μουσεία έχει σε άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης;
Καμία αντίρρηση. Η ένσταση ήταν στο ότι δεν τα έχει και το Παρίσι; (δεν το ξέρω)Πόσες φορές έχεις δει κι εδώ μέσα να ζητούν πληροφορίες για να πάνε εξωτερικό για ψώνια; Υπάρχει κι αυτή η κατηγορία ταξιδιωτών.
Αλλά το Λονδίνο δεν είναι μόνο για αυτούς.Είναι και για αυτούς.
Μωρέ λόγος υπάρχει, δε νομίζω να είπε κανείς ότι είναι για πέταμα η πόλη, αλίμονο, πέραν της πλάκας. Απλά δε βλέπω τι έχει που δεν έχει το Παρίσι (εκτός από εξωφρενικά ακριβές εισόδους σε μέτρια αξιοθέατα), ενώ το αντίθετο μου είναι ξεκάθαρο.Είναι και για αυτόν που θα πάει για μουσεία κυρίως, είναι και για αυτόν που θα βολτάρει σε γειτονιές με βικτωριανά κι εδουαρδιανά κτίσματα, είναι και για αυτόν που συχνάζει σε παμπ, είναι και για αυτόν που πάει κυρίως για θεατρικές παραστάσεις και για πολλούς άλλους. Είναι ακριβώς αυτό που είπε ο @STKF ! Από εφοπλιστές μέχρι πανκιά , το Λονδίνο έχει φανατικούς θαυμαστές ανα τον πλανήτη. Ε, υπάρχει λόγος για αυτό!
Στο Λονδίνο-οι περισσότεροι που ταξιδεύουν τουλάχιστον- πάνε πολλές φορές στη ζωή τους. Αν κάποια φορά δεν έχεις λεφτά για είσοδο σε τόσο ακριβά αξιοθέατα πας μόνο στα δωρεάν. Ή διαλέγεις ένα από όσα ανέφερες που πληρώνεις.Ε τρέχει, αν θες να δεις έστω αυτά τα καημένα που ανέφερα (που δεν είναι και τίποτε φοβερό δηλαδή) και σκάσεις μια ωραία ογδοντάρα...
Δεν έχω ακούσει ποτέ να συγκρίνονται οι αγορές του Λονδίνου με του Παρισιού. Ωστόσο, επειδή έχω πάει πολύ περισσότερες φορές στο Λονδίνο, αν κάποιος έχει να αναφέρει αγορές στο Παρίσι που να χτυπούν στα ίσα του Λονδίνου, ας το πει.Καμία αντίρρηση. Η ένσταση ήταν στο ότι δεν τα έχει και το Παρίσι; (δεν το ξέρω)
Ώρα ήταν. Δε γίνεται να συγκρίνεται το δώρο του Haussmann στην ανθρωπότητα με τις παμπςΩπ, σα να κάνει ένα comeback το γούστο του φόρουμ...
Καλα ας μην ηταν αυτος ο ρομαντικος και θα σου ελεγα αν θα ησασταν μπροστα, αρα δικιο εχει η παεφστρα. λογω του κλισε περι ρομαντισμου ειστε πρωτοι!Ωπ, σα να κάνει ένα comeback το γούστο του φόρουμ...
Δηλαδη δεν θα πηγαινες στο Μουσειο Ρομαντισμου να βγαλεις τα ματια σου με κουταλια? Α κριμα.Καλα ας μην ηταν αυτος ο ρομαντικος και θα σου ελεγα αν θα ησασταν μπροστα, αρα δικιο εχει η παεφστρα. λογω του κλισε περι ρομαντισμου ειστε πρωτοι!