• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Λονδίνο Vs Βερολίνο

Λονδίνο Vs Βερολίνο

• Total voters
    153

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Αντε,ενας ενας να ξεσκαρταριζουμε σιγα-σιγα:bleh::bleh:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εγω ψηφιζω βερολινο...
αν και πολυ γουσταρω και Λονδινο, αλλα προτιμω το Βερολινο....ερχονται και οι Scorpions oπου να ναι και μπαινω στο κλιμα....(και ας κραζει ο traveller)

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Ε Λονδινο βεβαια! Χωρις πολλα γιατι και πως! Απλα υπερεχει!

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
και τις δυο πολεις τις εχω επισκεφτεί μόνο για ένα Σαβββατοκύριακο , ιδια εποχή, χειμώνα και μου άρεσαν και οι δυο, αλλα θα δώσω την ψήφο μου στο Λονδίνο.Το Βερολίνο μου έκανε ποιο μελαγχολικό ενω το Λονδίνο μου εκανε καπως αλλιως,ποιο πολυπολιτισμικό , ποιο χρωματιστό δεν ξέρω μπορει να ηταν και προσωπική διάθεση.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εχω επισκεφθει και τις δυο πολεις απο λιγο και δεν εχω πληρη αποψη. Στο Λονδινο ημουν με μικρα παιδια και δεν εκανα αυτα που ηθελα. Δηλαδη δε μπορεσα να επισκεφθω την Tate, την Tate Modern το Victoria and Albert, αλλα ετρεχα σε ζωολογικους κηπους, σε Science Museum και Natural History museum. Καλα ηταν και αυτα αλλα δεν πολυεκστασιαζομαι με σκελετους δεινοσαυρων και ηλεκτρικα πηνια.
Δεν λεω οτι δεν περασα καλα στο Λονδινο, υπεροχα ηταν, με τα παιδια το απολαυσα και εχω τις πιο πολυτιμες αναμνησεις απο εκει, αλλα δεν "ενιωσα" την πολη, δεν την περπατησα, δεν την εζησα με τον τροπο που ηθελα.
Το Βερολινο το επισκέφθηκα μόλις φετος με τον τροπο που ηθελα και εννοειται οτι στο πενθημερο που έμεινε με εξαντλησε αλλά δεν το εξαντλησα. Ίσως επισης να παιζει ρόλο οτι οι βερολινεζικες αναμνησεις μου ειναι πολυ πιο προσφατες απο τις λονδρεζικες.
Λογικά λοιπον θα έπρεπε να ψηφισω Βερολινο.
Ομως δεν μου παει η καρδια να στεναχωρησω και να απογοητευσω τον ιπποτη μου Traveller. Νιωθω βαρια στους ωμους μου την ευθυνη του διημερου αποκλεισμου του. Οποτε εχω την ηθικη υποχρεωση να ψηφισω Λονδινο.
London!
Let it be!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ψηφίζω Λονδίνο.
Το Βερολίνο το είδα και χωρισμένο και ενωμένο.
Τελευταία φορά πήγα τον περασμένο μήνα. Το πόσο το αντιπάθησα δεν λέγεται.
Οι Γερμανοί εχθρικοί, ψυχροί, τα μνημεία παρωχημένα και τα μουσεία μια απογοήτευση. (μόνη εξαίρεση το Νέο Μουσείο με τη Νεφερτίτη).

Παντού το γνωστό περιοδικό με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει τη χειρονομία και από την άλλη τα μουσεία τους γεμάτα με δικές μας αρχαιότητες.
Καλά, δεν ντρέπονται????

Αγόρασα το ειδικό εισιτήριο "50 μουσεία σε 3 μέρες".
Μπόρεσα να πάω μόνο σε 3!!!!!
Όλα τα άλλα, ή ήταν κλειστά, ή είχαν εκδηλώσεις, ή είχαν διπλά ονόματα και ο ταλαίπωρος επισκέπτης πάει να δει κάτι και τον στέλνουν αλλού φυσικά.

Στις πληροφορίες του 4άστερου και κεντρικού ξενοδοχείου μου, οι υπάλληλοι βαριόταν και να χασμουρηθούν, ήταν αγενέστατοι και έδιναν λάθος πληροφορίες.

Ήθελα να πάω στο εβραϊκό μουσείο, ρώτησα πως θα πάω? Θα πάρεις το τραμ νούμερο τάδε και θα πας. Ούτε σε ποια στάση θα κατέβω, ούτε να μου δείξουν στο χάρτη που είναι το μουσείο.

Και το κερασάκι στην τούρτα:
Πάω σε ταμείο καταστήματος με ηλεκτρονικά στην Alexanderplatz, (ναι σ'αυτό που διαφημίζεται και δω) για να πληρώσω μια κάμερα που μου γυάλισε και αφού περίμενα μια ώρα την ξενέρωτη ταμία, όταν έφτασε η σειρά μου, μου είπε με αυστηρό τόνο: Δεν δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες!!!!
Εν έτει 2010!!! όταν παντού αλλού, αγοράζεις ακόμα και τσίχλες με πιστωτική!!!
Και μόνο γι'αυτό, το Βερολίνο δεν αξίζει την ψήφο μου.

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εν έτει 2010!!! όταν παντού αλλού, αγοράζεις ακόμα και τσίχλες με πιστωτική!!!
Και μόνο γι'αυτό, το Βερολίνο δεν αξίζει την ψήφο μου.
το "παντου" δεν ισχυει. Ελα στο Άμστερνταμ να ακουσεις γκρινιες και γκρινιες επειδή δεν δεχονται πιστωτικές. Η καθε χωρα εχει τα δικα της και ειμαστε υποχρεωμενοι αν οχι να τα πληροφορουμαστε απο πριν, τουλαχιστον να μην γκρινιαζουμε εκ των υστερων, αλλα να δεχομαστε τις συνηθειές τους. Στη Γερμανια πχ χρησιμοποιούν κυριως τη γερμανική EC card

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
...η οποία ε τσε κάρτε ειναι συνδεδεμένη με λογαριασμό μισθοδοσίας του χρήστη της...
Electronic cash ? Wikipedia

στην γερμανία το κόστος χρήσης της πιστωτικής κάρτας επιβαρύνει τον πελάτη και οχι το κατάστημα οπως εδώ και να μην εκπλαγεί κανείς χρήστης πιστωτικής κάρτας αν στον τελικό λογαριασμό οι χρεώσεις που εκανε με την πιστωτική σε γερμανικό εδαφος ειναι κατι τις παραπάνω από αυτο που ειχε κατά νου οτι κανει το προιόν η υπηρεσία...

ειχα αγοράσει πριν μια διετία εναν σκληρό δισκο αξίας 80 ευρω και στον λογαριασμό της κάρτας χρεωσαν 84Ε!

αλλα ήθη και έθιμα συναλλαγών!

προτιμούν άλλους τρόπους συναλλαγών!

σόρι για το οφ τοπικ!!!

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Δύο συνεχόμενα χρόνια (2008 και 2009) σε οδικό ταξίδι στη Γερμανία είχα πρόβλημα με την American Ex. αλλά όχι με Visa ή Mastercard και χωρίς καμιά επιπλέον χρέωση. Τα ίδια και στην Ελβετία

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom