mikrh tsopana
Member
- Μηνύματα
- 1.745
- Likes
- 8.093
- Επόμενο Ταξίδι
- Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
- Ταξίδι-Όνειρο
- θα το αποφασίσω αύριο
Δε μπορώ να καταλάβω πώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει το ιταλικό φαγητό. Απλά δεν το χωράει ο νους μου.
Απλά όταν συγκρίνεις τα δυο,το ισπανικό είναι καλύτερο.Δε μπορώ να καταλάβω πώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει το ιταλικό φαγητό. Απλά δεν το χωράει ο νους μου.
Δε νομίζω ότι θα βρεις πολλούς να σου πουν ότι δεν τους αρέσει. Αλλά είναι τόσο απλό και ουδέτερο που δε θα πλήρωνα για να το φάω, συνήθως πληρώνουμε για γεύσεις πιο πολύπλοκες και πλούσιες, εγώ τουλάχιστον. Άσχημο δεν το βρίσκω σε καμία περίπτωση, ποικιλία και πολυπλοκότητα του λείπει. Άμα το φτιάχνω και σπίτι μου γιατί να πάω να το φάω σε ένα εστιατόριο; Νιώθω ότι πήγα και μου έβαλαν στο πιάτο μια σπανακοτυροπιτα, αυτό το βρίσκω και στο μπουγατσαδικο της γειτονιάς μου.Δε μπορώ να καταλάβω πώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει το ιταλικό φαγητό. Απλά δεν το χωράει ο νους μου.
ΠΑΡΕ ΚΟΜΠΟΥΤΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑΓια άλλη μια φορά είσαι λάθος , μειοψηφία ψήφων ειχες Τα δημοψηφίσματα γίνονται με όρους απόλυτης πλειοψηφίας. Τα διαβάζεις αυτά που στέλνεις;
However, they once again failed to attract a majority in favour of independence
Δεν έχουν καταφέρει κερδίσουν απόλυτη πλειοψηφία ποτέ, ούτε μία φορά στα χρονικά, είναι μειοψηφία, πώς να το πούμε;
Περδόνα! Δεν γνώριζα!Λίγα για τα μέρη μου παρακαλώ.
Γράψε μερικά πολύπλοκα Ισπανικά φαγητα. Έχουν πολλά κοινά πιάτα οι 2 χώρες.Άσχημο δεν το βρίσκω σε καμία περίπτωση, ποικιλία και πολυπλοκότητα του λείπει. Άμα το φτιάχνω και σπίτι μου γιατί να πάω να το φάω σε ένα εστιατόριο;
Το γεγονός και μόνο ότι τα κόμματα κατά της ανεξαρτησίας PP, PS, Cs είχαν καλέσει σε αποχή από το δημοψήφισμα, τα λέει όλα! Φάνηκε και ο ρόλος της Ε.Ε. απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα (όχι ότι είχαμε καμιά αυταπάτη)... Και αυτό το κάνανε για τα φράγκα. Το 70% του τουρισμού έρχεται για την Καταλονία και τις παρά αυτη Βαλεαρίδες. Η Μαδρίτη θα κατέρρεε χωρίς το χρήμα της Καταλονίας.9 στους 10 απο αυτους που ψηφισαν σε δημοψήφισμα που διοργάνωσαν μόνοι τους.
Κι εμείς στο σύνδεσμο της Θύρα 13 ψηφίσαμε μεταξύ μας για τη νέα σημαία της Ελλάδας. Το 90% ψήφισε ότι θέλει λοιπόν η νέα σημαία της Ελλάδας να έχει στη μέση το τριφύλλι και αντί του σταυρού τη φάτσα του Κορνήλιου Τόμπσον. 90% πιάσαμε, γιατί δε μας παίρνουν στα σοβαρά;
Oι υποστηρικτές της αυτονομίας αν ποτέ καταφέρουν να κερδίσουν έστω την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της Καταλονίας θα έχουν ελπίδες ότι ίσως και να είχαν πιθανότητες να κερδίσουν και κάποιο δημοψήφισμα και strong case για τη διεξαγωγή του. Δεν το έχουν καταφέρει. Μέχρι τότε είναι μια μειοψηφία που με πολύ έντιμα μέσα κατά τη γνώμη μου (δεν είναι καμία ΕΤΑ να δολοφονούν περαστικούς και να βάζουν βόμβες στα σούπερ μάρκετ ή να ξαφρίζουν τοπικές επιχειρήσεις με άσκηση βίας) ζητά δημοψήφισμα, εις βάρος της πλειοψηφίας.
Μα ούτε στις εκλογές της Καταλονίας δεν το πιάνουν αυτό το ποσοστό, γιατί να το πιάσουν σε ψηφοφορία με πολύ σοβαρότερο διακύβευμα, την απόσχιση από τη χώρα; Εγώ έχω φίλους που ψήφισαν αυτονομιστές μόνο και μόνο για την απαράδεκτη στάση της ισπανικής κυβέρνησης (μαζί τους) αλλά όταν συζητάμε αν θα ψήφιζαν απόσχιση σε δημοψήφισμα, μου λένε πως δε θα το έκαναν ποτέ. Ας πιάσουν το 50% μια μέρα στις εκλογές και θα είμαι μαζί τους, μέχρι τότε είναι μια μειοψηφία. Συμπαθής, πολιτισμένη (εξαιρετικά θα έλεγα), αλλά πλειοψηφία δεν είναι, εκλογές έχουν, ας τις κερδίσουν (και με διαφορά για μένα αν θέλουν να θεμελιώσουν δικαίωμα). Προς το παρόν, ακόμη και με όλα αυτά που έγιναν (όπου η κεντρική κυβέρνηση έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της για να εξοργίσει όσο το δυνατον περισσότερους), το ρεκόρ τους είναι κάτω από το 40%.
Τέλος πάντων το ερώτημα πού θα κατατάξουμε την ΚΑταλονία στα wars δε μας λύθηκε.
-off topic-Άσχετο.
Η κολοκυθόπιτα είναι ωραία.
Α, είσαι απ' τα Τρίκαλα! Λατρεύω ΤρίκαλαΛίγα για τα μέρη μου παρακαλώ. Και η Καλαμπάκα και η κολοκυθόπιτα, ωραίες είναι. Και η τρικαλινή κολοκυθόπιτα ακόμα καλύτερη. Την έχουμε και σε αλμυρή με φέτα, την έχουμε και σε γλυκιά, τύφλα να χει η μπουγάτσα.
Γιατί όμως οι πρώτες ύλες είναι καλύτερες από άλλα μέρη στον κόσμο; Όλες οι χώρες δεν χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους τις ύλες που ευδοκιμούν στον τόπο τους και όπου αλλού και να πας θα είναι υποκατάστατα; Μήπως είναι το brainwashing που έχουμε δεχτεί από τους Ιταλούς, ή από τον Ιταλό εστιάτορα ή τον φίλο μας που αντιμετωπίζει σαν τελετουργία την μαγειρική και το όλο hype του πράγματος... Μήπως σε συνδυασμό με τα τραπεζάκια με την Ιταλική μουσική και την αρχιτεκτονική και το κρασί μας έχουνε παραπλανήσει; Λέω τώρα.Εντάξει τόσο απλή δεν είναι. Αλλά σίγουρα της λείπει η φαντασία της ισπανικής (και της ελληνικής θα πω και πολλών άλλων κουζινώνε). Για μένα όμως έχουν τεράστια διαφορά οι ύλες που χρησιμοποιούνε καθώς και η τεχνοτροπία. Δηλαδή, πέστο έχω φάει άπειρα στη ζωή μου. Ε, το πέστο που έχω φάει στη Γένοβα δε θα το ξεχάσω ποτέ μου. Ούτε την πιαντίνα ρομανιόλα έξω απ'το σταθμό στη Γένοβα, ούτε το πιάτο με τη Μπολονιέζ με ιταλικό λουκάνικο και σκουακουερόνε σε εστιατόριο στη Μπολόνια που πήγα λόγω πόστ του @gelf αν θυμάμαι καλά, ούτε την πίτσα με μοτσαρέλα στην Νάπολη. Και όλα αυτά τα πιάτα, τα έχω μαγειρέψει (καλά σκουακουερόνε δεν έχω καταφέρει να βρω στη ζωή μου αλλά προσπαθώ να το προσεγγίσω γευστικά με κατίκι) άπειρες φορές και τα έχω φάει και σε διάφορα άλλα μέρη. Όμως δε συγκρίνονται με εκείνα στην Ιταλία. Γενικά το να απογειώνεις ένα πιάτο με 3 το πολύ 5 υλικά, το βρίσκω αρετή.
υγ. Και ήρθε η στιγμή να πω κάτι και ας πέσετε οι πορτογαλόφιλοι να με φάτε. ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΥΣ.
Στην περίπτωσή μου δεν ισχύει, γιατί πραγματικά επειδή δεν πολυσυμπαθώ τους (βορειο)ιταλούς, θα ήθελα να μη μου άρεζε η ιταλική κουζίνα. Κι εμένα μου κάνει εντύπωση διότι συγκρίνω τα ίδια φαγητά μαγειρεμένα στην Ισπανία και στην Ελλάδα, δηλαδή σε περιοχές με ίδιο ή παρόμοιο κλίμα, άρα με ίδιας ποιότητας πρώτες ύλες. Απλά στην Ελλάδα πχ γίνονται πολλές φορές εκπτώσεις στην πρώτη ύλη. Στην Ιταλία το φαγητό το βρίσκω σημαντικά πιο ακριβό από αυτό της Ελλάδας και της Ισπανίας. Πιστεύω ότι εν μέρει έχει να κάνει και με την ποιότητα.Γιατί όμως οι πρώτες ύλες είναι καλύτερες από άλλα μέρη στον κόσμο. Όλες οι χώρες δεν χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους τις ύλες που ευδοκιμούν στον τόπο τους και όπου αλλού και να πας θα είναι υποκατάστατα; Μήπως είναι το brainwashing που έχουμε δεχτεί από τους Ιταλούς, ή από τον Ιταλό εστιάτορα ή τον φίλο μας που αντιμετωπίζει σαν τελετουργία την μαγειρική και το όλο hype του πράγματος... Μήπως σε συνδυασμό με τα τραπεζάκια με την Ιταλική μουσική και την αρχιτεκτονική και το κρασί μας έχουνε παραπλανήσει; Λέω τώρα.
Συμφωνώ σίγουρα σε αυτό. Γενικότερα η Βαλκανική κουζίνα είναι ίσως η πιο underrated του κόσμου.Πάντως από τις 3 χώρες, αν βάλουμε τον παράγοντα τιμή και φαντασία, θεωρώ ότι η Ελλάδα κερδίζει γαστρονομικά και με διαφορά. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη.
Iσχύει.Απλά στην Ελλάδα πχ γίνονται πολλές φορές εκπτώσεις στην πρώτη ύλη.
Δε νομίζω ότι η Ιταλία έχει καλύτερη πρώτη ύλη από την Ισπανία γενικά (σε κάποια λίγα προϊόντα ναι). Καλύτερο μάρκετινγκ έχει και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.Στην Ιταλία το φαγητό το βρίσκω σημαντικά πιο ακριβό από αυτό της Ελλάδας και της Ισπανίας. Πιστεύω ότι εν μέρει έχει να κάνει και με την ποιότητα.
To ίδιο θα έλεγα και για το ψάρι, πολύ πιο μέτριο το ιταλικό και το ελληνικό.βρίσκω το κρέας της Ισπανίας εξαιρετικό.
Βρίσκω την ισπανική κουζίνα και πιο ποικιλόμορφη και πιο φτηνή από την ελληνική. Εξαρτάται βέβαια και πού στην Ισπανία. Σε κάτι Βαρκελώωνες και Βαλένθιες είναι ακριβό το φαγητό γι αυτό που προσφέρει, σε κάτι Γαλικίες και Εξτρεμαδούρες απορείς αν αυτό που σου έρχεται στο λογαριασμό είναι η τιμή του φαγητού ή το φιλοδώρημα. Από μόνη τη η καλύτερη ισπανική κουζίνα πάντως (για μένα στη χώρα των Βάσκων) πατάει όλη την ελληνική μαζί κάτω.Πάντως από τις 3 χώρες, αν βάλουμε τον παράγοντα τιμή και φαντασία, θεωρώ ότι η Ελλάδα κερδίζει γαστρονομικά και με διαφορά. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη.