• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

• Total voters
    95

paefstra

Member
Γενικά καλή κωμική σειρά ή ταινία δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα (μου είχε φανεί πολύ καλή προσπάθεια το grand budapest hotel).
Aπο ποτε ειναι γερμανικη ταινια αυτη; Παραγωγη ΗΠΑ- Γερμανια, σκηνοθετης Αμερικανος, ηθοποιοι καμια σχεση.

Nikos86

Member
Ευρωπαίοι πρωταθλητές στο βίαιο έγκλημα.

https://www.telegraph.co.uk/news/uk...73/UK-is-violent-crime-capital-of-Europe.html
Σκίζουν και σε ληστείες (σύγκρινε με Γερμανία). Ειδικά στην Αγγλία πλην της νότιας, έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να σε ληστέψουν από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη (η Νότια Αγγλία είναι αυτή που της ρίχνει τα ποσοστά και τη φέρνει 4η).
View attachment 307101

Το 39% των εγκλημάτων γίνεται από μεθύστακες
https://alcoholchange.org.uk/alcohol-facts/fact-sheets/alcohol-statisticsτο δε 82% των αλκοολικών δε λαμβάνει θεραπεία.

Κατι έχεις καταλάβει λάθος, αυτοί που γνωρίζεις στα νησιά δεν ανήκουν καν στους πιο φτωχούς Άγγλους. Το 1/4 των ενηλίκων κατοίκων του ΗΒ δεν έχει βγάλει ποτέ διαβατήριο και πολλοί δεν έχουν βγει ποτέ από την πόλη τους. Δεν είναι ότι οι φτωχότεροι είναι αυτοί που γνώρισες, δε συγκαταλέγονται καν σε αυτούς. Επειδή έτυχε να δουλέψω σε κοινωνικές υπηρεσίες στην Αγγλία, το επίπεδο είναι τραγικό, μιλάμε για ανθρώπους 30 χρονών που δεν έχουν ρεύμα επί χρόνια, που δεν έχουν βγάλει το σχολείο, μας έδιναν στατιστικά για την παιδική φτωχεια στις περιοχές που δουλεύαμε και ήταν πάντα στο bottom-5 της Ευρώπης. Από midlands και πάνω ξαφνικά οι δείκτες καταποντίζονταν, όλο το ΗΒ ήταν λίγο χειρότερα από το μέσο ευρωπαϊκό όρο (καμία σχέση με τη Γερμανία, σταθερά στις τοπ-5) και μόλις έβγαζες τη νότιο Αγγλία έπεφτε στις 3 τελευταίες μαζί με κάτι Ρουμανίες και Βουλγαρίες (κάπου εκεί ήταν και η Ελλάδα).

Εδώ για το 2018 και υπόψιν ότι είναι όλο το UK, αν βγάλεις τις πλούσιες επαρχίες του, οι περιοχές της Αγγλίας που λέω είναι οι χειρότερες στην Ευρώπη.

View attachment 307104
Άμα κάτσω τώρα και ρωτήσω συμφοιτητές θα βρω και πίνακες, αλλά ούτε το θέμα του war είναι, ούτε μου κάνει κέφι. Όποιος θέλει ας κάτσει να το ψάξει, μιλάμε για ένα τεράστιο κομμάτι της βρετανικής κοινωνίας, που "κρύβεται" στα συνολικά στατιστικά λόγω της ανισότητας, τους ανεβάζουν Ουαλίες, Σκωτίες και η νότια Αγγλία, που έχει άλλο επίπεδο.

Και όχι δε νομίζω ότι η γερμανική κοινωνία είναι τέλεια, νομίζω ότι είναι ασύγκριτα καλύτερη από την ανάλγητη βρετανική όμως.

Συμφωνα με την ερευνα που σου εστειλα η Γερμανια στο συνολο της τα παει χειροτερα απο το Ηνωμενο Βασιλειο στο συνολο του στην αναδιανομη του πλουτου. Αυτοι που γνωρισα ζουσαν με επιδοματα και ντιλια αρα ηταν στο 1/3 των αποκληρων της αναλγητης αγγλικης κοινωνιας των 2/3 που λες αν παλι ανηκαν στα 2/3 και παιρναν επιδοματα τοτε καθε αλλο παρα αναλγητο ειναι το κρατος του Ηνωμενου Βασιλειου. Το οτι εχει περισσοτερη εγληματικοτητα και περισοτερους αλκοολικους το UK απο την χωρα της ναζιστικης ομοιομορφιας και του πολιτικαλ κορρεκτ λογικο μου φαινεται. Και η ΕΣΣΔ λιγη εγκληματικοτητα ειχε αλλα δεν θα ηθελα να ζω εκει, γουστα ειναι αυτα βεβαια .

panpan

Member
Ηνωμενο Βασιλειο, δεν χωραει αμφιβολια, θα ξαναδω το θεμα οταν θα εχει κερδισει.
Το αγγλικο χιουμορ το ξερω καλα.
Επειδη δεν ειμαι εξοικειωμενη με το γερμανικο, υπαρχει καμια πολυ καλη γερμανικη κωμωδια να δω? Ταινια η σειρα?
Μην λες κάτι,όταν δεν μπορείς να το τηρησεις.

panpan

Member
Λες να αφηνα τον @Yorgos ανεξελεγκτο να ποσταρει την εμπειρια του μονο απο τον υποκοσμο των Midlands που ειχε μπλεξει? :p
Από τότε που άρχισες να μιλάς,από 3 ποντους διαφορά,πήγατε στους 7 .

8avos

Member
Υπάρχουν δισσεκατομύρια (οκ το παράκανα) βιντεάκια στο ίντερνετ με τους γερμανούς να αυτοσαρκάζονται αισχρά,πχ πως φέρεται ένας γερμανός και ένας μετανάστης στο ραντεβού τους,πως πληρώνουν αντίστοιχα,πως λέγεται το μολύβι σε όλες τις γλώσσες για να δόση έμφαση ότι στα γερμανικά παίζει αν δεν προσέξεις να καταπιείς την γλώσσα σου,αλλά εκεί που τα σπάει είναι ότι η γερμανική γλώσσα-γραμματική έχει πολλούς κανόνες οι οποίοι παραβιάζονται όλοι σ ένα επεισόδιο του The Big Bang Theorry όταν προσπαθούν να ερμηνεύσουν την χρονομηχανή του τύπου στην ταινία "επιστροφή στο μέλλον"(μεταγλωτισμένο πάντα).Για τους γερμανογλωσσους μια αναζήτηση,διαβάζοντας και στα σχόλια θα το κάψετε.

Nikos86

Member
Μην λες κάτι,όταν δεν μπορείς να το τηρησεις.
Μα εκει ειναι η μαγκια υποσχεσαι κατι που δεν μπορεις να τηρησεις και στο ενδιαμεσο παιρνεις οτι ψηφους μπορεις. Καλα τι στο διαολο πως εβγαινε το Πασοκ κυβερνηση τοσα χρονια αφου μονο εγω το ψηφιζα εδω μεσα μου φαινεται! :)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Λες να αφηνα τον @Yorgos ανεξελεγκτο να ποσταρει την εμπειρια του μονο απο τον υποκοσμο των Midlands που ειχε μπλεξει? :p
Δε ζούσα στα Midlands, εκεί είναι χειρότερα. Για το θεάρεστο Yorkshire μίλησα. Τα midlands είναι ακόμη πιο τραγικά, ευχαριστώ.

Το οτι εχει περισσοτερη εγληματικοτητα και περισοτερους αλκοολικους το UK απο την χωρα της ναζιστικης ομοιομορφιας
Ουδέν σχόλιο, καλό είναι να είμαστε λίγο προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων.

Συμφωνα με την ερευνα που σου εστειλα η Γερμανια στο συνολο της τα παει χειροτερα απο το Ηνωμενο Βασιλειο στο συνολο του στην αναδιανομη του πλουτου.
Οι οικονομικές ανισότητες μετριούνται στην ΕΕ, δεν ισχύει αυτό που λες:
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20190718-1Δε θα μπορούσε κιόλας να ισχύει στο ΗΒ ο ένας στους πέντε είναι λειτουργικά αναλφάβητος, στη Γερμανία ανάλογα με τη μέθοδο αξιολόγησης κινείται από το 9% στο 14% (με υψηλότερα στάνταρ κριτηρίων το δεύτερο)

Και η ΕΣΣΔ λιγη εγκληματικοτητα ειχε αλλα δεν θα ηθελα να ζω εκει, γουστα ειναι αυτα βεβαια .
Το λες και λογικό άλμα να συγκρίνεις μια δικτατορία με μια δημοκρατία με μόνο κριτήριο την εγκληματικότητα:
Η ΕΣΣΔ είχε χαμηλή εγκληματικότητα - δε θα μου άρεσε να ζω εκεί - άρα προτιμώ να ζω στην Αγγλία γιατί έχει υψηλότερη εγκληματικότητα, γουάου.
Γενικά οι περισσότεροι άνθρωποι δε θεωρούν την υψηλή εγκληματικότητα τρομακτικό πλεονέκτημα για μια χώρα, φαντάζομαι θα συμφωνούμε σε αυτό.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βλέπω ότι και στο χιούμορ υπάρχουν απίστευτα διαφορετικά γούστα. Εγώ ας πούμε τους Monty Pythons τους βρίσκω βλακώδεις, τον Oliver μια ιδιοφυΐα, γελάω πάρα πολύ με τα Φιλαράκια κι ο αγαπημένος μου είναι ο Bill Maher. Δεν κατάλαβα ποτέ τι έβρισκε ο κόσμος στους Δέκα Μήτσους (για μένα ήταν 10 καρικατούρες που επαναλάμβαναν την ίδια φράση ο καθένας, με διαφορετική περούκα), πεθαίνω με Απαράδεκτους, δεν κατανοώ γιατί δεν εκτελέστηκε ο Μπένυ Χιλ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom