Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

• Total voters
    95

Sevro

Member
:shock: :shock: :shock:
:harakiri:

Εχω έρθει σε επαφή με αρκετές γλώσσες, είτε λόγω εκμάθησής τους είτε λόγω ταξιδιών. Οι μόνες που θεωρώ μέχρι τώρα κακόηχες είναι τα γερμανικά και τα ολλανδικά. Μέχρι και τα ρωσικά/ουκρανικά/πολωνικά μου ακούγονται ως μια ευχάριστη μελωδία μπροστά τους. @Sevro αν θεωρείς τα πολωνικά πιο εύκολα, πολλά συγχαρητήρια:bleh: Εχω λίγη γνώση, αντικειμενικά (κ υποκειμενικά) πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη γλώσσα.

Για να είμαι-πιο- εντός θέματος: άνετα προτιμώ Βερολίνο από Λονδίνο. Δεν έχω γυρίσει πολύ το Ηνωμένο Βασίλειο (μόνο Λονδίνο, Cardiff, Bath, Bristol) ενώ στη Γερμανία έχω πάει σε πιο πολλές πόλεις. Από φύση δεν έχω δει δυστυχώς τίποτα σε καμία για να έχω άποψη. Προς Γερμανία κλίνω αλλά θα το σκεφτώ κι εγώ λίγο, πριν ρίξω ψήφο.
Σε συγκριση με τις λατινικες γλωσσες (γαλλικα, ισπανικα, ιταλικα) ειναι ολες παγκοσμιως πιο δυσκολες (εκτος Αγγλικων που ολοι ξερουμε απο μικρη ηλικια και εχουμε καθημερινη επαφη λογω ιντερνετ, τηλεορασης κλπ). Τα πολωνικα εχουν μεγαλη δυσκολια στις κλησεις (εχουν...7 σε ενικο και αλλες 7 στον πληθυντικο), αλλα πολυ μεγαλυτερη ευκολια απ τα γερμανικα σε αρθρα, προφορα, χρονους κλπ. Επισης για μενα οι σλαβικες γλωσσες ειναι πιο ευηχες απ τα γερμανικα (τα ολλανδικα και τα νορβηγικα μου ακουγονται καλυτερα)..

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε συγκριση με τις λατινικες γλωσσες (γαλλικα, ισπανικα, ιταλικα) ειναι ολες παγκοσμιως πιο δυσκολες (εκτος Αγγλικων που ολοι ξερουμε απο μικρη ηλικια και εχουμε καθημερινη επαφη λογω ιντερνετ, τηλεορασης κλπ). Τα πολωνικα εχουν μεγαλη δυσκολια στις κλησεις (εχουν...7 σε ενικο και αλλες 7 στον πληθυντικο), αλλα πολυ μεγαλυτερη ευκολια απ τα γερμανικα σε αρθρα, προφορα, χρονους κλπ. Επισης για μενα οι σλαβικες γλωσσες ειναι πιο ευηχες απ τα γερμανικα (τα ολλανδικα και τα νορβηγικα μου ακουγονται καλυτερα)..
Καλά υπάρχουν πολύ πιο εύκολες γλώσσες από τις λατινογενείς. Η bahasa ας πούμε δεν έχει ουσιαστικά πληθυντικό, χρόνους, τόνους, απλούστατη ορθογραφία, σχεδόν μηδενική σύνταξη, καμία κλίση, πτώσεις, προφέρεται πανεύκολα, η γλώσσα του Ταρζάν είναι. Πάρα πολλές ασιατικές είναι έτσι, αν όχι οι περισσότερες. Απλά κάποιες από αυτές έχουν πολυτονισμό στην προφορά που τους μαμάει το Δία, αυτές που δεν έχουν όπως η Bahasa, είναι παιχνιδάκι σε σχέση με τα (όντως εύκολα) Ιταλικά ας πούμε.

Sevro

Member
Σε ποιες περιοχες της Βρετανιας εχετε δει τρελη εγκληματικοτητα ; Τοσοι πολλοι ειχατε παει στην υποβαθμισμενη Βορεια Αγγλια δηλαδη (ε νταξει στο Νιουκαστλ, στο Μπερμιγχαμ, στο Λιντς και σε καποιες αλλες πολεις του Βορρα εχει). Εχει στο Μπραιτον ; Στο Μπριστολ ; Στο Καρντιφ ; Στην Κορνουαλη ; Στο Αμπερντιν ; Στο Εδιμβουργο (εκει υπαρχει ενα θεμα με μεθυσμενους μικροεγκληματιες) ; Στο Σαουαθμπτον ; Γενικα σε Νοτο, South-Southwest-Ουαλια-Σκωτια εκτος Γλασκωβης ;Το Λονδινο οπως καθε μεγαλη ευρωπαικη πολη εχει καλες και κακες περιοχες. Και επειδη ειναι μεγαλυτερη απ τις περισσοτερες ευρωπαικες πολεις, η αντιθεση ειναι και πιο μεγαλη.

Αμα μιλαμε για Βορεια Αγγλια, scousers κλπ ε ναι δεν ειναι η καλυτερη περιοχη της χωρας, ολοι οι υπολοιποι Αγγλοι συμφωνουνε σε αυτο.

Sevro

Member
Καλά υπάρχουν πολύ πιο εύκολες γλώσσες από τις λατινογενείς. Η bahasa ας πούμε δεν έχει ουσιαστικά πληθυντικό, χρόνους, τόνους, απλούστατη ορθογραφία, σχεδόν μηδενική σύνταξη, καμία κλίση, πτώσεις, προφέρεται πανεύκολα, η γλώσσα του Ταρζάν είναι. Πάρα πολλές ασιατικές είναι έτσι, αν όχι οι περισσότερες. Απλά κάποιες από αυτές έχουν πολυτονισμό στην προφορά που τους μαμάει το Δία, αυτές που δεν έχουν όπως η Bahasa, είναι παιχνιδάκι σε σχέση με τα (όντως εύκολα) Ιταλικά ας πούμε.
Δεν ξερω τοσο περιεργες γλωσσες :D
Απο ασιατες εχοντας γνωρισει Ιαπωνες, Κορεατες, Κινεζους, Βιετναμεζους, Λιβανεζους και Ινδους, ολες αυτες οι γλωσσες φαινονται φοβερα δυσκολες για τον ευρωπαιο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε ποιες περιοχες της Βρετανιας εχετε δει τρελη εγκληματικοτητα ; Τοσοι πολλοι ειχατε παει στην υποβαθμισμενη Βορεια Αγγλια δηλαδη (ε νταξει στο Νιουκαστλ, στο Μπερμιγχαμ, στο Λιντς και σε καποιες αλλες πολεις του Βορρα εχει). Εχει στο Μπραιτον ; Στο Μπριστολ ; Στο Καρντιφ ; Στην Κορνουαλη ; Στο Αμπερντιν ; Στο Εδιμβουργο (εκει υπαρχει ενα θεμα με μεθυσμενους μικροεγκληματιες) ; Το Λονδινο οπως καθε μεγαλη ευρωπαικη πολη εχει καλες και κακες περιοχες. Και επειδη ειναι μεγαλυτερη απ τις περισσοτερες ευρωπαικες πολεις, η αντιθεση ειναι και πιο μεγαλη.

Αμα μιλαμε για Βορεια Αγγλια, scousers κλπ ε ναι δεν ειναι η καλυτερη περιοχη της χωρας, ολοι οι υπολοιποι Αγγλοι συμφωνουνε σε αυτο.
Κάτω από το Εδιμβούργο και πάνω από
Σε ποιες περιοχες της Βρετανιας εχετε δει τρελη εγκληματικοτητα ; Τοσοι πολλοι ειχατε παει στην υποβαθμισμενη Βορεια Αγγλια δηλαδη (ε νταξει στο Νιουκαστλ, στο Μπερμιγχαμ, στο Λιντς και σε καποιες αλλες πολεις του Βορρα εχει). Εχει στο Μπραιτον ; Στο Μπριστολ ; Στο Καρντιφ ; Στην Κορνουαλη ; Στο Αμπερντιν ; Στο Εδιμβουργο (εκει υπαρχει ενα θεμα με μεθυσμενους μικροεγκληματιες) ; Στο Σαουαθμπτον ; Γενικα σε Νοτο, South-Southwest-Ουαλια-Σκωτια εκτος Γλασκωβης ;Το Λονδινο οπως καθε μεγαλη ευρωπαικη πολη εχει καλες και κακες περιοχες. Και επειδη ειναι μεγαλυτερη απ τις περισσοτερες ευρωπαικες πολεις, η αντιθεση ειναι και πιο μεγαλη.

Κάτω από το Εδιμβούργο και πάνω από το Μπερμιγκχαμ είναι δράμα. Ε δεν το λες και λίγο, η μισή χώρα είναι! Και δεν ξέρω και τι ποσοστο του πληθυσμου ζει εκεί, αλλα παιζει και να ειναι περιπου οι μισοί. Στα άλλα που λες συμφωνω, ειναι ανθρωπινες πόλεις και περιοχές. Συμφωνώ και για το Λονδίνο, με το πλεονέκτημα (για τον επισκέπτη τουλάχιστον) πως σε αντίθεση με άλλες μεγάλες πόσεις είναι τέτοια η ταξική του κατανομή που στους χώρους που θα κινηθεί δε θα έχει θέμα (λιγότερο απ' ό,τι έχει στο Παρίσι ας πούμε, που κάποιες μέτριες -όχι φυσικά οι χειρότερες- είναι εντός του δακτυλίου).

Just Lori

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ηνωμενο Βασιλειο, δεν χωραει αμφιβολια, θα ξαναδω το θεμα οταν θα εχει κερδισει.
Ε τώρα, λες τα χειρότερα για τη Γερμανία ενώ δεν την έχεις επισκεφτεί ποτέ. Δεν σωστό.

Sevro

Member
Κάτω από το Εδιμβούργο και πάνω από
Κάτω από το Εδιμβούργο και πάνω από το Μπερμιγκχαμ είναι δράμα. Ε δεν το λες και λίγο, η μισή χώρα είναι! Και δεν ξέρω και τι ποσοστο του πληθυσμου ζει εκεί, αλλα παιζει και να ειναι περιπου οι μισοί. Στα άλλα που λες συμφωνω, ειναι ανθρωπινες πόλεις και περιοχές.
Μα και οι ιδιοι οι Αγγλοι λενε τα χειροτερα για αυτο το κομματι. Με εξαιρεση τις πανεπιστημιουπολεις, το θεωρουνε scum, "scousers not english", "above liverpool-manchester they are more South Scotland than North England" κλπ. Οι Λονδρεζοι και οι νοτιοι για βορεια αγγλια σπανια εχουν καλο λογο να πουνε. Ειναι οντως περιπου οι μισοι, αλλα αν δεις την ηλικιακη κατανομη (και τις ψηφους του δημοψηφισματος για να γινω λιγο κακος) εχουν μεγαλυτερο ΜΟ ηλικιας, ειναι η πρωην εργατικη ταξη που τσακισε η Θατσερ και στη συνεχεια ξεπερασε η οικονομικη πραγματικοτητα. ΟΙ νεοτεροι οπως και οι πιο ευκαταστατοι συρρεουν στο Λονδινο και σε καποιες αλλες πολεις του νοτου. Ακουγεται συχνα οτι καποιες πολεις του βορρα ειναι living ghosts, φαντασματα της παλιας βιομηχανικης Αγγλιας που αργοπεθαινουν.

Just Lori

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εγώ πάλι δεν έχω πάει ΗΒ ποτέ αλλά έριξα τη ψήφο μου στη Γερμανία. Για το Βερολίνο που είναι το σπίτι μου εδώ και χρόνια. Και αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει! Αντικειμενικότατη!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ πάλι δεν έχω πάει ΗΒ ποτέ αλλά έριξα τη ψήφο μου στη Γερμανία. Για το Βερολίνο που είναι το σπίτι μου εδώ και χρόνια. Και αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει! Αντικειμενικότατη!
Τουλάχιστον τίμια που το παραδέχεσαι, όχι σαν άλλες που τις ξεμπροστιάζουν...

paefstra

Member
Περσι συνεργαστηκα ομως και ειδα τον προγραμματισμο τους. Αψογος.
Απο ουσια και βαθος ομως, χμ....Συγκεκριμενα, επειδη τηρηθηκαν ολες οι γερμανικες προθεσμιες για το εργο, αξιολογηθηκε πως εγινε "καλη δουλεια". Εγω πιστευω οτι εγινε δουλεια για τα μπαζα, αλλα αυτοι εμειναν ευχαριστημενοι απο την τηρηση του χρονοδιαγραμματος. Αλλος τροπος σκεψης, τι να πω.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα