• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Διαβάζω τα σχόλια για τις συγκρίσεις του φαγητού στη Ρώμη με το φαγητό στο Βερολίνο και σκέφτομαι ότι στο Βερολίνο βρήκα ιταλικά εστιατόρια αλλά γερμανικά εστιατόρια δεν βρήκα στη Ρώμη...
Και Μακντοναλντς παντού βρίσκεις, της ίδιας φιλοσοφίας ειναι: ευκολ, γρήγορη κουζίνα, χωρίς κόπο. Δεν την κάνει ούτε γευστικότερη ούτε ποιοτικοτερη. Και δρακουλινια βρίσκεις σε καθε περίπτερο.

panpan

Member
Διαβάζω τα σχόλια για τις συγκρίσεις του φαγητού στη Ρώμη με το φαγητό στο Βερολίνο και σκέφτομαι ότι στο Βερολίνο βρήκα ιταλικά εστιατόρια αλλά γερμανικά εστιατόρια δεν βρήκα στη Ρώμη...
Συνήθως τα εστιατόρια αυτά δημιουργούνται από μετανάστες. Πχ πόσοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα και έχουν ανοίξει εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν τους κατατάσσει στις καλύτερες κουζίνες.

fotast

Member
Είναι γνωστό πως ο Έλληνας σνομπάρει τις πίτσες και τις μακαρονάδες και τρώει καθημερινά φιλέτα από ζαρκάδι! Ακόμα θυμάμαι τη μάνα μου να με κυνηγά γύρω από τη πισίνα με το μπαστούνι του γκολφ και το μπάτλερ να μου κλείνει το δρόμο για να φάω αυτό το φιλέτο!
Για Ιταλία μιλάμε..΄Εχουν στην κουζίνα τους ζαρκάδι; :D ΄Οσο για τα Ελληνικά φαγητά πολύ θα ήθελαν οι Ιταλοί να έχουν στην κουζίνα τους κάποια Ελληνικά παραδοσιακά πιάτα.Το σταματάω γιατί είμαστε οφ τοπικ..΄Οποιος θέλει ας βάλει war Ιταλική κουζίνα vs Ελληνικής.Θα κλάψουν οι ζύμες και τα μακαρόνια :haha:

panpan

Member
Ακόμα θυμάμαι τη μάνα μου να με κυνηγά γύρω από τη πισίνα με το μπαστούνι του γκολφ και το μπάτλερ να μου κλείνει το δρόμο για να φάω αυτό το φιλέτο!
Τώρα εξηγείται γιατί έχεις αποθημένο με την ιταλική κουζίνα. Δεν ήθελες τα φιλέτα και προτιμάς τα μπιζέλια που μας πρότεινε ο φίλος. Όνειρο μου θα γίνει ρωμαϊκό τσιμπούσι με μπιζέλια.

Viaggi

Member
Και Μακντοναλντς παντού βρίσκεις, της ίδιας φιλοσοφίας ειναι: ευκολ, γρήγορη κουζίνα, χωρίς κόπο. Δεν την κάνει ούτε γευστικότερη ούτε ποιοτικοτερη. Και δρακουλινια βρίσκεις σε καθε περίπτερο.
Και στα μισελενάτα υπάρχει "σχολή" ιταλικής κουζίνας με συνταγές σήμα κατατεθέν της. Στην αντίπερα όχθη δεν υπάρχει αντίστοιχη "σχολή" γαστρονομίας.
Συνήθως τα εστιατόρια αυτά δημιουργούνται από μετανάστες. Πχ πόσοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα και έχουν ανοίξει εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν τους κατατάσσει στις καλύτερες κουζίνες.
Αυτό στις δεκαετίες του 50 και του 60. Πλέον δεν υπάρχουν ρεύματα μετανάστευσης. Είναι μία από τις κουζίνες που προσφέρονται από τα περισσότερα εστιατόρια στον κόσμο και έχει τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. Ένα χαρακτηριστικό της είναι η απλότητα.

Τώρα εξηγείται γιατί έχεις αποθημένο με την ιταλική κουζίνα. Δεν ήθελες τα φιλέτα και προτιμάς τα μπιζέλια που μας πρότεινε ο φίλος. Όνειρο μου θα γίνει ρωμαϊκό τσιμπούσι με μπιζέλια.
Μπιζέλια και μπάμιες τα αγαπημένα μου!

Για Ιταλία μιλάμε..΄Εχουν στην κουζίνα τους ζαρκάδι; :D ΄Οσο για τα Ελληνικά φαγητά πολύ θα ήθελαν οι Ιταλοί να έχουν στην κουζίνα τους κάποια Ελληνικά παραδοσιακά πιάτα.Το σταματάω γιατί είμαστε οφ τοπικ..΄Οποιος θέλει ας βάλει war Ιταλική κουζίνα vs Ελληνικής.Θα κλάψουν οι ζύμες και τα μακαρόνια :haha:
Να βάλουμε κανένα καινούργιο war που να ανεβάζει την πίεση να ξεκατινιαστούμε, αυτό νομίζω ξεθώριασε.

Viaggi

Member
Για να αποδόσω και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι (πάντα ήθελα να πω αυτή τη φράση) οι Βερολινέζες είναι ωραιότερες από τις Ρωμαίες. Δε μπαίνω σε άλλες λεπτομέρειες γιατί αρκετά πιάτα έχω να πλύνω...

Last edited:
D

Delmem38110

Guest
έχουν στην κουζίνα τους ότι θες (ψάξε cervo)
είναι η πιο ισορροπημένη και πλούσια κουζίνα, τοπικά πρώτα (αλλάζει από χωριό σε χωριό και όχι από περιοχή σε περιοχή) και εθνικά μετά.
δεν έχουν ανάγκη από άλλες κουζίνες.

panpan

Member
οι Βερολινέζες είναι ωραιότερες από τις Ρωμαίες.
Άμα ήταν οι Ρωμαίες ωραίες θα έπαιρνα κι εγώ μια.
Μπιζέλια και μπάμιες τα αγαπημένα μου!
Κι εδώ συμφωνούμε.
Πλέον δεν υπάρχουν ρεύματα μετανάστευσης.
Εδώ μάλλον αστειεύεσαι.
Σήμερα κάνοντας βόλτα στην παλιά πόλη της Βαρκελώνης είδα 2 καινούργια ελληνικά
εστιατόρια.

zafirenia_83

Member
Ακόμα συγκρίνουμε μια Παγκόσμια Πόλη με το τρίγωνο Πόπολο-Ναβόνα-Κολοσσαίο; Ντροπή και μόνο η σύγκριση

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

alma

Member

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα