turms
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΔΝΤ;;;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκι στην Παταγονια
και ναι και οχι.Εγω θα ενδιαφερομουν απο καποιον που εχει παει σε πολλα μερη στη Γερμανια αν ισχυουν τα στερεοτυπα των Γερμανων για τις περιοχες τους.
Απ τις κουβεντες μου με Γερμανους (στο εξωτερικο κυριως, οχι εντος Γερμανιας), εχω ακουσει οτι :
Οτι το Βερολινο ειναι πολυ διαφορετικο απ την υπολοιπη χωρα, οτι στη Γερμανια οσο πας Νοτια, τοσο πιο πολλα στερεοτυπα βρισκεις (το "ρομποτακια", το καλτσες-σανδαλια, το "αγελαστοι και ψυχροι", λενε οτι ειναι για τους Βαυαρους και την περιοχη της BW κυριως αυτο) ενω οσο πας προς τα αστικα συμπλεγματα της Δυσης (Κολωνια, Φρανκφουρτη κλπ) ειναι πολυ πιο "ευρωπαικες" πολεις (οπως και το Βερολινο).
το βερολινο ειναι πιο πολυτισμικο οποτε δεν μπορεις να κανεις συγκριση με π.χ. τα χωρια της Βαυαριας οπου καθε Κυριακη βαζουν τα καλα τους να πανε Εκλησια.
Σαν ανθρωποι γενικα υπαρχουν διαφορες ομως. Οι βαυαροι ειναι πολυ τοπικιστες. Αλλοι οχι.
Αν συγρκινεις Βερολινο με Μοναχο δεν θα δεις και τοσο μεγαλες διαφορες.
Αν πας σε χωρια σε ανατολικη γερμανια θα αισθανθεις πιθανως πιο ανεπιθυμητος απο καποια χωρια της Βαυαριας. Για Βορεια Γερμανια δνε ξερω και πολλα να σου πω. πανω απο Αννοβερο δεν εχω παει (μονο για διακοπες)
μπορω να σου πω παντως για εδω που μενw (λιγο κατω απο Στουτγκαρδη)
1. μην σκασεις μυτη με φανελα της Bayern
2. ειναι απελπιστικα τσιγκουνηδες
3. οσο πιο νοτια πας , οσο καλα Γερμανικα και αν ξερεις ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙπΟΤΑ....μιλαμε για αλλη γλωσσα (Schwäbisch - Swabian German )...αλλα αυτο ισχυει σχεδον παντου εκτος απο Β.Γερμανια και καπου εκει προς Αννοβερο κλπ...
4. ειναι και αυτοι αρκετα τοπικιστες και ψωροπερηφανοι για το κρατιδιο τους, αλλα και μεταξυ τους μαλωνουν (Βαδη vς Γουτεμβεργη) αραια και που
5. η ομαδα τους παει κατα διαολου...οποτε μην μπεις στον κοπο να πεις τιποτα γιατι στραβωνουν
6. εδω παιζει αρκετα το σανδαλι, ενιοτε και με την καλτσα (σπανια ομως) γιατι ειναι γενικα η νοοτροπια "πρασινοι, οικολογοι, δεν βαφουμε μαλια, δεν ξυριζουμε ποδια κλπ, φοραμε ρουχα λες και γυρισαμε απο GOA Yoga Retreat, ειμαστε εναντια σε ολα και σε ολους, κυκλοφορουμε μονο με ποδηλατο και καμια φορα γδερνουμε και κανα SUV, αλλα το καλοκαιρι πεταμε ολοι για Ινδια... και αλλα τετοια"
το σανδαλι με την καλτσα ηταν παλια θεμα ευκολιας.
Εδω ειναι θεμα νοοτροπιας / μοδα / στυλ