• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144
D

Delmem38110

Guest
Εγω θα ενδιαφερομουν απο καποιον που εχει παει σε πολλα μερη στη Γερμανια αν ισχυουν τα στερεοτυπα των Γερμανων για τις περιοχες τους.

Απ τις κουβεντες μου με Γερμανους (στο εξωτερικο κυριως, οχι εντος Γερμανιας), εχω ακουσει οτι :

Οτι το Βερολινο ειναι πολυ διαφορετικο απ την υπολοιπη χωρα, οτι στη Γερμανια οσο πας Νοτια, τοσο πιο πολλα στερεοτυπα βρισκεις (το "ρομποτακια", το καλτσες-σανδαλια, το "αγελαστοι και ψυχροι", λενε οτι ειναι για τους Βαυαρους και την περιοχη της BW κυριως αυτο) ενω οσο πας προς τα αστικα συμπλεγματα της Δυσης (Κολωνια, Φρανκφουρτη κλπ) ειναι πολυ πιο "ευρωπαικες" πολεις (οπως και το Βερολινο).
ισχύει για τους βαυαρους κάλτσες και πέδιλα η παντόφλες. τους έχω δει άπειρες φορές τα καλοκαιρια να κατεβαίνουν στον ιταλικό βορά για να παραθερίσουν. κάλτσες πάνω από τον αστράγαλο...

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;

panpan

Member
Κάποιοι νομίζουν ότι βλέπουμε οράματα και πως ο γερμανοκαλτοσανδαλοφόρος είναι αποκύημα της φαντασίας μας
View attachment 387745
Δηλαδή αυτός ο τύπος που φοράει κυπριακά σανδάλια είναι βερολινεζος;

Viaggi

Member
Δηλαδή αυτός ο τύπος που φοράει κυπριακά σανδάλια είναι βερολινεζος;
Είναι σίγουρα Γερμανός, πήρε ένα φραπέ τον ήπιε μονορούφι και σε 5' είχε φύγει. Πέρα της πλάκας η δική μου επαφή με τη πόλη του Βερολίνου και οι εντυπώσεις από τους κατοίκους του είναι από τις καλύτερες.

D

Delmem38110

Guest
Είναι σίγουρα Γερμανός, πήρε ένα φραπέ τον ήπιε μονορούφι και σε 5' είχε φύγει.
δεν έχεις δει τους Ιταλούς να πίνουν φραπέ.
τον κατεβάζουν μονορούφι σαν εσπρέσο και μετά κάθονται στο τραπέζι με μας τρεις ώρες χωρίς τίποτε ενώ εμείς συνεχίζουμε να ρουφάμε και να κουτσομπολεύουμε.

Viaggi

Member
δεν έχεις δει τους Ιταλούς να πίνουν φραπέ.
τον κατεβάζουν μονορούφι σαν εσπρέσο και μετά κάθονται στο τραπέζι με μας τρεις ώρες χωρίς τίποτε ενώ εμείς συνεχίζουμε να ρουφάμε και να κουτσομπολεύουμε.
Una faccia una razza, απλά αυτοί είναι λίγο πιο κομψοί. Και από γυναίκες, οι δικές μας καλύτερες!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
23 χρόνια στον τουρισμό, Γερμανο με κάλτσα και σανδάλια δ έχω δει ποτέ. Οι μόνοι (ελαχιστοι) που έχω δει είναι Ελβετοί και μια φορα Αυστριακούς. Αντίθετα, κάθε χρόνο θα έχουμε Ιταλούς που η πρώτη ερώτηση δεν είναι "πως πάμε στην πολη", "που μπορώ να πάρω νερό " αλλά όλο αγωνία "πιστολάκι έχει στο δωματιο;".

panpan

Member
23 χρόνια στον τουρισμό, Γερμανο με κάλτσα και σανδάλια δ έχω δει ποτέ. Οι μόνοι (ελαχιστοι) που έχω δει είναι Ελβετοί και μια φορα Αυστριακούς. Αντίθετα, κάθε χρόνο θα έχουμε Ιταλούς που η πρώτη ερώτηση δεν είναι "πως πάμε στην πολη", "που μπορώ να πάρω νερό " αλλά όλο αγωνία "πιστολάκι έχει στο δωματιο;".
Στην εθνική ενδυμασία των Βαυαρών υπάρχει η κάλτσα που φτάνει μέχρι ψηλά στο γόνατο. Επίσης σε μέρη κοντά στην Βαυαρία και Αυστριακοί αλλά και Ελβετοί έχουν την μεγάλη κάλτσα. Ειδικά σε χωριά βουνίσια είναι το φετίχ τους γιατί τους προστατεύει. Το καλοκαίρι βγάζουν το μποτάκι και μπορεί να βάλουν το πέδιλο. Είναι λιγότερο τραγικό από το να δεις λιμοκοντορο με βερμούδα και σκαρπινι χωρίς κάλτσα η κυρία να φορά τα βερσαζε της μαγιό με γόβα στην άμμο να ψάχνει απεγνωσμένα σκιά να μην σπάσει η κρέμα.

alma

Member
Στην εθνική ενδυμασία των Βαυαρών υπάρχει η κάλτσα που φτάνει μέχρι ψηλά στο γόνατο. Επίσης σε μέρη κοντά στην Βαυαρία και Αυστριακοί αλλά και Ελβετοί έχουν την μεγάλη κάλτσα. Ειδικά σε χωριά βουνίσια είναι το φετίχ τους γιατί τους προστατεύει.
Κάθε καλοκαίρι πάω σε τουλάχιστον 5-6 ελληνικά νησιά(+άλλους παραθαλάσσιους προορισμούς) και πάντα βλέπω Γερμανούς όπως ακριβώς το περιγράφετε. Με χοντρή λευκή κάλτσα και σανδάλι ή παντόφλα.

Τελευταία φορά το είδα Νοέμβρη του 2021 στην Ορεινή Αρκαδία. Βγήκε από ένα αμάξι με γερμανικές πινακίδες όπου είχε φέρει τη μιση Γερμανία μαζί του ή απλώς έμενε μέσα(θα σας γελάσω τι από τα δυο) γι'αυτό είχε τόσα πράγματα. Είχαν μπει προσφάτως τα μέτρα για ραπιντ στα εστιατόρια. Μάλλον δεν το ήξερε. Ζήτησε να κάτσει μέσα αλλά δεν είχε κανένα πιστοποιητικό ούτε ράπιντ. Τελικά δεν έκατσε ούτε έξω, γιατί δεν πήγε να κάνει ράπιντ όπως άλλοι κι έφυγε (κι αυτός και η κυρά του)τσαντισμένος. Πάντως όλοι φορούσαν μπότες ή κλειστό παπούτσι. Αυτός όσο έκανε θέμα παρατηρούσαμε τη παντόφλα με την κάλτσα.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom