Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Αποτυχημένο θα ήταν αν είχε εφαρμοστεί. Αν δεν έχει εφαρμοστεί, πώς απέτυχε; Ο Παναθηναϊκός δεν απέτυχε φέτος στο ΝΒΑ, απλά δεν έπαιξε εκεί.Αυτά που αναφέρεις δεν δείχνουν ότι το lock down δεν είναι σκληρό, απλά ότι είναι αποτυχημένο.
Εάν το λοκντάουν εφαρμοζόταν και είχε αποτελέσματα, δε θα χρειαζόταν να έχουν κλειστά μαγαζιά και θα είχαμε λιγότερους ανέργους.Αν είναι σκληρό ή όχι μπορούν να το πουν καλύτερα οι ιδιοκτήτες των κλειστών καταστημάτων που δεν έχουν να πληρώσουν τα ενοίκια και τους λογαριασμούς τους, οι εργαζόμενοι που ζουν με τα 400€ της αναστολής, οι άνεργοι που δεν έχουν καμία προοπτική εξεύρεσης δουλειάς.
Η εικόνα που έχω εγώ από την επαρχία είναι πολύ χειρότερη αυτής του κέντρου της Αθήνας, με τα γνωστά αποτελέσματα, τα έχουν γράψει και άλλοι. Στις άλλες πρωτεύουσες που πήγα εγώ τουλάχιστον, όταν είχαν μέτρα τα σεβόντουσαν, τουλάχιστον στις μέρες που ήμουν εγώ εκεί.Αφ' ενός η εικόνα που μεταφέρεις από σημεία του κέντρου δεν είναι ενδεικτική της μέσης κατάστασης, ούτε κάτι που διαφέρει ιδιαίτερα από το κέντρο άλλων πρωτευουσών
Αυτό δυστυχώς είναι αντικρουόμενο. Μπορείς να βρεις έρευνα με όποιο αποτέλεσμα θέλεις, πχ την πρηγούμενη εβδομάδα στο Science είχε μία για το πώς η μετάδοση στα ΜΜΜ είναι ελάχιστη, έχει άλλες με εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα για το αν μια διαδήλωση είναι superspreading event ή όχι κλπ.αφ' ετέρου δεν χρειάζονται υπερβολές για άτομα που κάθονται σε ανοιχτό χώρο χωρίς συνωστισμό, οι εστίες μετάδοσης είναι κατά βάση οι κλειστοί χώροι (χώροι εργασίας, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ).
Ε καλά, τότε έχει και τα αυστηρότερα μέτρα κατά της βίας στον πλανήτη γη. Στα χαρτιά ναι, έχει το μακροβιότερο λοκντάουν, στην πραγματικότητα χιλιάδες άνθρωποι κάνουν πορείες, πάρτι, πάνε στα αεροδρόμια.Δύο τα γεγονότα στην Ελλάδα: α) μακροβιότερο lockdown στον κόσμο
Γίνεται στην Κίνα, όπως γίνεται να σου φοράνε βραχιολάκι, να έχουν αναλυτική του κινητού σου για το ποιον είδες, υπάρχουν πολλές χώρες που γίνονται αυτά, είναι και οι πιο επιτυχημένες. Εμείς εντάξει, χάνουμε ενάμησι δευτερόλεπτο, ζούμε το δράμα του 1984.β)ενημέρωση στον μεγάλο αδελφό αν ψωνίζεις, αν πας στο γιατρό, αν προσφέρεις βοήθεια σε τρίτους ή βγάζεις τον σκύλο βόλτα. Ούτε στην Κίνα το τελευταίο.
Το οποίο δεν παίζει και κανένα ρόλο (το αν έχουν συμμορφωθεί) αφού με ένα μπασκετάκι ή μια πορεία κάποιων η προσπάθεια των υπολοίπων πάει στα σκουπίδια. ΘΑ ήθεά κι εγώ να γράψω ότι οι δικοί μου γνωστοί τηρούν τους νόμους αλλά ειλικρινώς ξέρω ελάχιστους που να το κάνουν.Και ναι, για μερίδα κόσμου ίσως να μην τρέχει τίποτα, αλλά ο δικός μου κύκλος (συνάδελφοι, οικογένεια, φίλοι) έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα, ασχέτως αν οι μισοί διαφωνούν.