The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

panpan

Member
Εταιρεία comet δεν υπήρξε ποτέ από όσο ξέρω, φαντάζομαι μιλάμε για την de havilland και το πρώτο παγκοσμίως jet δημοσίων μεταφορών το 1949. Τα προβλήματα που αναφέρεις δεν τα κατανοούσε κάνεις τότε, ούτε οι ανταγωνιστές, οι οποίοι απλά εκμεταλλεύτηκαν την γνώση που προέκυψε από τους πρωτοπόρους. Επίσης υπήρχαν πολλοί λόγοι που η dh έμεινε πίσω, δεν ήταν το comet το μόνο πρόβλημα.

Είμαι σίγουρος ότι έχεις πετάξει με αεροπλάνα γιατί βλέπεις στην πράξη ότι όλο αυτό το πράγμα δουλεύει. Παρόλα αυτά, πότε πότε πέφτει κάποιο αεροπλάνο και δεν έχει καθόλου πλάκα για αυτούς που χάνονται, αλλά τα οφέλη των πτήσεων παραμένουν ασύγκριτα ενώ κάθε φορά που συμβαίνει κάτι επικαιροποιούνται οι διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης ώστε να μειώνονται συνεχώς τα ατυχήματα.

Εμβόλια φτιάχνουμε εδώ και πάρα πάρα πολλές δεκαετίες και τόσο η τεχνολογία όσο και οι διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης είναι εξίσου αυστηρές. Και όπως δε συμφέρει κανένα ατύχημα και τσαπατσουλιά την αεροπορική βιομηχανία (καθώς έχει τεράστιο κόστος όταν συμβαίνει) έτσι δε συμφέρει και την φαρμακοβιομηχανία. Μέχρι στιγμής το εμβόλιο το έχουν κάνει δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς προβλήματα, το όφελος σίγουρα είναι μεγαλύτερο απέναντι στο ελάχιστο ρίσκο.
Φίλε μου αν πιαστείς από ένα κομμάτι μόνο μιας συνομιλίας μπορείς να βγάλεις λάθος συμπεράσματα.
Αυτό το κακό έχει ο γραπτός λόγος σε ένα φόρουμ που πολλές φορές παρεμβάλλονται και άλλες
απαντήσεις και στο τέλος ξεχνάει ο αναγνώστης τι διάβασε.
Για να μην το μπερδεύουμε ,θα σου εξηγήσω.
Δεν ήμουν, δεν είμαι ,αλλά ούτε και στο μέλλον θα είμαι ενάντια στον εμβολιασμό. Πιστεύω να έγινε κατανοητό. Όταν γίνετε κάποια αναφορά για "προβλήματα" θα πρέπει να κοιτάνε οι εταιρίες
πραγματικά το πρόβλημα και όχι τους δείκτες του χρηματιστηρίου. Θέλω να γίνετε πλήρη ενημέρωση του κόσμου , ειδικά για αλλεργικές αντιδράσεις. Είχα το παιδί μου τρεις μέρες σε κώμα (σπασμοί και απώλεια συνείδησης) το '90 από αλλεργία από εμβόλιο στο λοιμωδών. Την Παρασκευή που μας πέρασε με προτροπή δικιά μου εμβολιάστηκαν τα πεθερικά μου , παρ΄όλο που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν. Όταν θα έρθει η σειρά μου θα εμβολιαστώ, ακόμα και το παιδί μου που είχε το πρόβλημα, είναι θετικός να το κάνει.
Έχει στηθεί ένα πανηγύρι με αγοροπωλησίες μετοχών. Ό ένας πουλάει τις μετοχές του άλλου,
εργοστάσια χτίζονται σε μια βραδιά, πουλιούνται εμβόλια με καπέλο. Ξαφνικά εργαστήρια παίρνουν
φωτιά. Αυτά όλα τα πληρώνουμε εμείς κι επειδή δεν υπάρχουν υποθηκεύουμε το μέλλον μας.
Από την αρχή του χρόνου αντί να ζητήσουν την βοήθεια των εταιριών να μειώσουν κάπως
το περιθώριο των κερδών τους , ανέβασαν το ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα.
Η ανεργία έχει ανεβεί στο ζενίθ. και γι αυτό δεν υπάρχει εμβόλιο. Το κέντρο υγείας του δήμου
που μένω έκλεισε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και συζητάνε να κλείσουν περίπου 100 σ όλη
την Καταλονία. Χρειάστηκε να νοσηλέψω την μάνα μου με καρδιακή ανεπάρκεια και υγρό στον
πνεύμονα και για να την βάλω στην μεθ έπρεπε να πούμε ότι είναι 'πιθανό' περιστατικό
covid γιατί όλα τα κρεβάτια ήταν δεσμευμένα για covid . Έχω όλα τα χαρτιά για κάποιον δύσπιστο .
Έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια λέμε. Στο παραμύθι που είπα στον @Borealis ναι το Comet
είναι της dh και γράφεις

Παρόλα αυτά, πότε πότε πέφτει κάποιο αεροπλάνο και δεν έχει καθόλου πλάκα για αυτούς που χάνονται, αλλά τα οφέλη των πτήσεων παραμένουν ασύγκριτα
Αρκεί να μην έχεις κάποιο συγγενή μέσα στο αεροπλάνο ή κάποιο παιδί στο κώμα ή μια μάνα
με ανεπάρκεια. Όλα καλά τότε. Και γαμώ τα οφέλη. Να πάρουμε και μετοχές τώρα που γυρίζει.
Και στο ξαναλέω. Δεν είμαι ενάντια στα εμβόλια. Με το πανηγύρι ανησυχώ. Υπάρχει ζωή και μετά
τον covid. Δίπλα από το παλιό μου σπίτι υπάρχει αποθήκη που μοιράζει τρόφιμα σε άπορους. Πηγαίνω κάποιες Δευτέρες εθελοντικά και ξεφορτώνουμε τα φορτηγά για να τα μοιράσουμε στον κόσμο. Προ covid είχαμε σταθερά τις δευτέρες 20 τόνους τρόφιμα. Τώρα έγιναν 105 τόνοι και δεν φτάνουν. Αναγκάστηκαν να μοιράζουν και τις Πέμπτες με δεν ξέρω κι εγώ πόσους τόνους γιατί δεν πάω τις πέμπτες. Μετά το covid δεν θα γίνει κανένα μαγικό να βρει ο κόσμος τις δουλειές που έχασε. Ένας χρόνος σχεδόν λοκ νταουν στην Ελλάδα. Έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί και βλέπουμε
τις μεθ να γεμίζουν αντί να ελαττώνονται . Υποτίθεται στις μεθ πήγαιναν οι ηλικιωμένοι και όσοι
έχουν υποκείμενα. Δεν εμβολιάστηκαν ακόμα αυτοί; Αν τα μέτρα που παίρνουν στην Ελλάδα , δεν τηρούνται , γιατί δεν παίρνουν άλλα που μπορούν να εφαρμοστούν; Ρητορικά όλα αυτά.
Εύχομαι όλα καλά.

paefstra

Member
Εχθες πιασαμε στην Ελλαδα τις 400.000 εμβολιασμενους με δυο δοσεις Αντιλαμβανεσαι ποσο λιγοι ειναι για να εχει καποια σημαντικη επιδραση στη μεταδοση η τους θανατους?
Η αντιληψη οτι στις μεθ πηγαινουν μονο ηλικιωμενοι και υποκειμενα νοσηματα ειναι φυσικα εσφαλμενη. Εχουμε νεκρους πολυ νεοτερους στο περιβαλλον μας, αυτα τα λενε οι γνωστοι "κλειστε μεσα τους γερους να ζησουμε οι υπολοιποι", αυτο δεν σημαινει οτι εχουν ιδεα. Ειναι μια αντιληψη που κυκλοφορει σε ορισμενους κυκλους.
Στο ΗΒ με πολλαπλασια ποσοστα εμβολιασμενων εχουν αποτελεσματα πλεον. Χθες ανοιξαν τα σχολεια.

Last edited:

chrisbd

Member
Μέχρι τον Μάιο θέλουν να εχουν εμβολιαστεί όλοι οι πάνω απο 60 έστω μία δόση.. δεν το βλέπω να πω την αλήθεια αλλά ας το ελπίσουμε.. στο Βόλο πχ για το εμβόλιο της Astra πηγαίναμε σε δυο εμβολιαστικά σε Βελεστίνο και Ζαγορά (ολόκληρο ταξίδι).. απο μεθαυριο θα ανοίξουν και στο Νοσοκομείο του Βόλου ενα εμβολιαστικο κεντρο για να πάει πιο γρηγορα.. υπάρχει γενικά μια καθυστερηση, ακόμα και στα υπάρχοντα θα μπορούσαν να εμβολιάζονται 30 με 40 ατομα την ωρα και οχι 6-8 που γίνεται τωρα.. Αν τωρα υπάρχει και έλλειψη εμβολίων και προσεχουν να μην "κρεμάσει" το σύστημα στη 2η δόση τότε είναι σίγουρο οτι θα καθυστερήσουμε..

Αλλά εκει που περιμέναμε και θέλαμε να πηγαινουν όλα καλύτερα τα πράγματα πηγαινουν χειρότερα.. Ειδικά στη Αθηνα. Ο κόσμος εχει κουραστεί, οι αντοχές μας δοκιμάζονται, οι νέοι αρχίζουν και τα παίζουν και αντε να δουμε πως θα πάει όλο αυτό.. η επιστροφή στην κανονικότητα εγινε σκωτζέζικο ντουζ, αλλοτε ειναι μακρυά και άλλοτε ειναι κοντά..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Νομίζω έφτασε ο καιρός και τα στατιστικά του Ισραήλ αρχές Απριλίου θα δείχνουν πόσοι πέθαναν από το εμβόλιο και πόσοι σώθηκαν, εκτός βέβαια αν είναι και αυτό μέσα στο ''κόλπο''.
Του Μαρτιου δεν φθανουν?
FB_IMG_1615277518516.jpg

Attachments

alma

Member
Υπάρχει ζωή και μετά
τον covid. Δίπλα από το παλιό μου σπίτι υπάρχει αποθήκη που μοιράζει τρόφιμα σε άπορους. Πηγαίνω κάποιες Δευτέρες εθελοντικά και ξεφορτώνουμε τα φορτηγά για να τα μοιράσουμε στον κόσμο. Προ covid είχαμε σταθερά τις δευτέρες 20 τόνους τρόφιμα. Τώρα έγιναν 105 τόνοι και δεν φτάνουν. Αναγκάστηκαν να μοιράζουν και τις Πέμπτες με δεν ξέρω κι εγώ πόσους τόνους γιατί δεν πάω τις πέμπτες. Μετά το covid δεν θα γίνει κανένα μαγικό να βρει ο κόσμος τις δουλειές που έχασε. Ένας χρόνος σχεδόν λοκ νταουν στην Ελλάδα.
Και αν είναι δίπλα στο σπίτι σου καλά. Αν θέλεις να δώσεις κάποια δέματα για παροχή βοήθειας σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση που βρίσκεται μακριά τι κάνεις;
Εσείς στην Ισπανία, ίσως δεν έχετε sms για μετακίνηση, εδώ έχει. Μιας και κανείς δεν ήταν σίγουρος τι νούμερο βάζουμε, βάλαμε το 4 για παροχή βοήθειας. Γιατί αν περιμένει κανείς να πάρει βοήθεια μετά το λοκντάουν, θα μείνει για μήνες χωρίς.....

panpan

Member
Και αν είναι δίπλα στο σπίτι σου καλά. Αν θέλεις να δώσεις κάποια δέματα για παροχή βοήθειας σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση που βρίσκεται μακριά τι κάνεις;
Εσείς στην Ισπανία, ίσως δεν έχετε sms για μετακίνηση, εδώ έχει. Μιας και κανείς δεν ήταν σίγουρος τι νούμερο βάζουμε, βάλαμε το 4 για παροχή βοήθειας. Γιατί αν περιμένει κανείς να πάρει βοήθεια μετά το λοκντάουν, θα μείνει για μήνες χωρίς.....
Είναι στο παλιό σπίτι. Από εδώ που μένω είναι 60 Χιλ. και άλλη επαρχία.Αλλα έχω χαρτί από την οργάνωση. Δεν υπάρχει sms . Νομίζω είναι προνόμιο δικό σας και Κύπρου.

chrisbd

Member
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο αυτό το sms μας έχει σώσει .. μπορείς όλη τη μέρα να είσαι έξω.. είτε για τράπεζα ειτε για περπάτημα είτε για ψώνια(βάλτε και ενα τάχα οπουδήποτε)..το σύστημα 3-6-2..

Αλλά τι να το κάνεις αμα δεν μπορείς να κάτσεις για έναν καφέ στην παραλία ή κανα τσίπουρο;; Εμένα με εχουν σώσει κάπως οι αγροτικές εργασιες και ειμαι συνέχεια στην ύπαιθρο..

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Τα Χριστούγεννα να φανταστείς έψαχνα σε γνωστούς και φίλους αν θέλουν βοήθεια να μαζέψουν ελιές αλλά κι εκεί ατύχησα. Τις είχαν ήδη μαζέψει!:confused:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εξαιτίας του επικείμενου μου ταξιδιού τον Αύγουστο στην Πορτογαλία, Θεού θέλοντος και covid επιτρέποντος, ρίχνω και μια ματιά πως πάνε επιδημιολογικά και έχω εκπλαγεί θετικά γι αυτούς και αρνητικά για μας. Πως κατάφεραν τόσο σύντομα να ρίξουν τα κρούσματα; Έχουν καθημερινά 600, 700 και θανάτους κάτω από 30 πλέον. Εμείς που πήγαμε λάθος. Το ίδιο lockdown πάνω κάτω κάνουμε. View attachment 341927 View attachment 341928
Ποιο Λοκνταουν κάνουμε εμείς; το προηγούμενο Σάββατο μέτρησα 84 άτομα μόνο στην croissanterie στην Πραξιτέλους, δίπλα το Boho είχε περισσότερους, ο Ηρακλής παίζει "κεκλεισμένων θυρών " αλλά το γήπεδο έχει μέσα 500-600 άτομα, εχθές έγινε της Πόπης στην Ξάνθη με το.καρναβαλι, σήμερα έχει συγκεντρώσεις σε 30 πόλεις της Ελλάδας, στο Φιλοπάππου πριν από λίγο πέτυχα γλέντι με 100+ άτομα, πάνε εκατοντάδες αλαλαζοντες στα αεροδρόμια (εστία εισόδου στο μεταξύ) για υποδοχή παικτών, την Τσικνοπέμπτη οι ταρίφες έκαναν διαμαρτυρία και μετά μπάρμπεκιου στο Σύνταγμα, επί 8 μέρες σερί είχαμε διαδηλώσεις για τον Κουφοντινα από χιλιάδες άτομα. Δεν υπάρχει λοκνταουν, κλειστά μαγαζιά και σχολεία υπάρχουν και για τα μαγαζιά, ειδικά στην επαρχία, εικονικό λοκνταουν.

Κάτι μου λέει ότι στην Πορτογαλία κάπως αλλιώς κάνουν λοκνταουν αλλά ακόμη κι έτσι πολύ επιτυχημένους δεν τους λες.

Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh