ludovica
Member
Ε ευχήσου μας και καλό και ενδιαφέρον χρόνια, μισές δουλειές κάνεις.
Δε θα μου ερχόταν καν το "μπαίνω στη θέση ", το "μπαίνω στα παπούτσια" μου είναι πολύ πιο οικείο και σύνηθες, μάλλον επειδή (όπως και άλλοι) διαβάζω κυρίως στα ξένα (σε Αγγλικά και Ισπανικά είναι συνηθέστατη έκφραση) και βλέπω περισσότερα μέσα σε αυτές τις δύο γλώσσες απ' ότι στα Ελληνικά. Κι εμένα σε ανάλογη περίσταση το "μπες στα παπούτσια του" είναι η έκφραση που μου έρχεται πρώτη.Αλλά "μπαίνω στα παπούτσια του άλλου", γιατί ρε φίλε; Έχεις ακούσει 1 εκ. φορές το μπαίνω στην θέση του άλλου, και υιοθέτησες τα παπούτσια που άκουσες μία ή δέκα φορές;
Καλα αυτο δεν ειναι θεμα γλωσσικου λαθους ! Απλα καλυτερα να μπαινουμε στην θεση του αλλου γιατι αν μπαινουμε συνεχεια ο ενας στα παπουτσια του αλλου θα βρωμισει ο τοπος ποδαριλα!Δε θα μου ερχόταν καν το "μπαίνω στη θέση ", το "μπαίνω στα παπούτσια" μου είναι πολύ πιο οικείο και σύνηθες, μάλλον επειδή (όπως και άλλοι) διαβάζω κυρίως στα ξένα (σε Αγγλικά και Ισπανικά είναι συνηθέστατη έκφραση) και βλέπω περισσότερα μέσα σε αυτές τις δύο γλώσσες απ' ότι στα Ελληνικά. Κι εμένα σε ανάλογη περίσταση το "μπες στα παπούτσια του" είναι η έκφραση που μου έρχεται πρώτη.
Κατανοητό.Δε θα μου ερχόταν καν το "μπαίνω στη θέση ", το "μπαίνω στα παπούτσια" μου είναι πολύ πιο οικείο και σύνηθες, μάλλον επειδή (όπως και άλλοι) διαβάζω κυρίως στα ξένα (σε Αγγλικά και Ισπανικά είναι συνηθέστατη έκφραση) και βλέπω περισσότερα μέσα σε αυτές τις δύο γλώσσες απ' ότι στα Ελληνικά. Κι εμένα σε ανάλογη περίσταση το "μπες στα παπούτσια του" είναι η έκφραση που μου έρχεται πρώτη.
Καλα δεν νομιζω να παρεξηγηθηκε κανενας. Και εγω 'δεν μπαινω στα παπουτσια του αλλου' οχι απο σιχασια αλλα γιατι φοβαμαι μην ειναι στενα και βγαλουν τα ποδια μου φουσκαλες!Ίσως από επιπολαιότητα να χτύπησα να το θέλω σε ευαίσθητα σημεία κάποιων. Δε χρειάζεται να δίνετε τόση σημασία, προφανώς δε θα μου δώσετε λογαριασμό, με το ψευδώνυμο Λουδοβίκα μπορεί να γράφει ο οποιοσδήποτε.
Μπορεί να γράφει κάποια που είναι σιχασιάρα και ίσως γι αυτό να φρικάρει τόσο με τα παπούτσια των άλλων (ισχύει).
Εννοείς ότι δεν είσαι η μις Βενεζουέλα? μόλις κλονίστηκε ο κόσμος γύρω μουΔε χρειάζεται να δίνετε τόση σημασία, προφανώς δε θα μου δώσετε λογαριασμό, με το ψευδώνυμο Λουδοβίκα μπορεί να γράφει ο οποιοσδήποτε.
Κοίταξε να δεις τι γίνεται στο εξωτερικό...Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα γινόταν ποτέ κάτι ανάλογο στην Ελλάδα...' Εγγραφή στην τάξη της μπορούμε να κάνουμε;