• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The Official Offtopic v6

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Εχω δυο γνωστους στην Ελλαδα οπου τα παιδια τους χρειαζεται να κανουν συνεδριες λογοθεραπείας. Αυτες του ενος παιδιου καλυπτονται απο το ταμειο του μπαμπα του που ειναι δημοσιογραφος. Στο αλλο καλυπτονται απο ιδιωτικη ασφαλεια γιατι το ΙΚΑ δεν.
Θελεις να σου ανεβασω τη νομοθεσια; Στελνουμε τοσα παιδια, το ΙΚΑ εχει μεγαλη καλυψη. Λυπαμαι που δεν ειναι ειλικρινεις οι φιλοι σου. Το ΙΚΑ απαιτει διαγνωση απο πιστοποιημενα κεντρα βεβαια, αν δεν εχουν διαγνωση, τοτε ισως ειναι ειλικρινεις, μην τα παραλεω.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Έχεις τους γύφτους (τυχαίο - επίκαιρο παράδειγμα) δεν έχουν ακουμπήσει 1 ευρώ στο ΕΣΥ και πάνε από τους πρώτους και κάνουν και σαματά για να εξυπηρετηθούν.
Απο που το ξερεις πως δεν πληρωνουν ουτε ευρω;

Nikos86

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
@Samion μεγάλο παραμύθι φίλε αυτό για το σύστημα, οι Έλληνες το πληρώνουν χρυσάφι, συγγενής μου υψηλόμισθος πλήρωνε κρατήσεις για το ΙΚΑ κάπου 600 ευρώ το μήνα.
Έφυγε στην Αμερική και με 700 δολλάρια ιδιωτική ασφάλιση το μήνα, μπορούσε να κάνει top πρόγραμμα ασφάλισης (π.χ. αεροδιακομιδή) με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική η δημόσια ασφάλιση αλλά τουλάχιστον το 50% των γνωστών μου +κάνουν και ιδιωτική.

Έχεις τους γύφτους (τυχαίο - επίκαιρο παράδειγμα) δεν έχουν ακουμπήσει 1 ευρώ στο ΕΣΥ και πάνε από τους πρώτους και κάνουν και σαματά για να εξυπηρετηθούν.

Παρόλα αυτά το προσωπικό του ΕΣΥ κάνει τα αδύνατα δυνατά και μπράβο του.
Στην Αμερικη αν εισαι ανασφαλιστος την πατησες ασχημα,μεγαλα τμηματα του πληθυσμου αποκλειονται απο το αγαθο της υγειας γι' αυτο και εκανε μεταρρυθμιση ο Ομπαμα που τη ψιλοξηλωσε ο Τραμπ. Στην Ευρωπη το θεωρουμε αυτονοητο να εχει προσβαση στην υγεια ο καθενας. Στην Ελλαδα εχει προσβαση στην υγεια και ο ανασφαλιστος, (αν και ατυπα νομιζω αλλα δεν εχει σημασια αυτο για εμενα) και καλως εχει. Το να μην συμπαθεις τους τσιγγανους ή να τους θεωρεις κλεφτες ή δεν ξερω γω τι, ειναι δικαιωμα σου. Το να μην επιτρεπει ομως το ελληνικο κρατος την προσβαση στο αγαθο της υγειας σε τμηματα του πληθυσμου που ειναι ανασφαλιστα ισως με δικη τους υπαιτιοτητα ισως και οχι ειναι απανθρωπο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Θελεις να σου ανεβασω τη νομοθεσια; Στελνουμε τοσα παιδια, το ΙΚΑ εχει μεγαλη καλυψη. Λυπαμαι που δεν ειναι ειλικρινεις οι φιλοι σου. Το ΙΚΑ απαιτει διαγνωση απο πιστοποιημενα κεντρα βεβαια, αν δεν εχουν διαγνωση, τοτε ισως ειναι ειλικρινεις, μην τα παραλεω.
Η ιδιωτικη ειχε 100% καλυψη και μηδενικη γραφειοκρατια. Το ΙΚΑ, εκει απευθυνθηκαν πρώτα γιατι δεν περιμεναν πως το καλυπτει η ιδιωτικη, τους εβγαλε την ψυχη. Τωρα πως γινεται να μπορει ο ιδιωτης και να μην μπορει το κρατος δεν ξερω πως γινεται. Κατι παραπανω θα ξερουν Βρούτσης, Αδωνις και οι προκατοχοι τους.

Nikos86

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Η ιδιωτικη ειχε 100% καλυψη και μηδενικη γραφειοκρατια. Το ΙΚΑ, εκει απευθυνθηκαν πρώτα γιατι δεν περιμεναν πως το καλυπτει η ιδιωτικη, τους εβγαλε την ψυχη. Τωρα πως γινεται να μπορει ο ιδιωτης και να μην μπορει το κρατος δεν ξερω πως γινεται. Κατι παραπανω θα ξερουν Βρούτσης, Αδωνις και οι προκατοχοι τους.
Βρε Τριπακια και η Σουηδια που το συστημα υγειας βαθμολογειται απο τα καλυτερα στον κοσμο εχει τρομερη γραφειοκρατια συμφωνα με δυο κολλητους μου που μενουν εκει. Απλα οι Ελληνες παραγκρινιαζουμε, δεν ειναι και τοσο ασχημο το συστημα υγειας στην Ελλαδας, καλα τα λεει ο Σαμιον. Ισως υπερβαλλει λιγο αλλα δικιο εχει.

paefstra

Member
Μα οσους εχω δει να απευθυνονται σε δομες, μια χαρα μπορει το κρατος, εφοσον υπαρχει διαγνωση. Και με ταχυτατες διαδικασιες σε επειγουσες περιπτωσεις. Οταν αρνουνται τη διαγνωση η θελουν να την κρυψουν (υπαρχουν κι αυτοι), χανουν τεραστιες παροχες, οπως ενας εξτρα δασκαλος για στηριξη ολη μερα διπλα στο παιδι και/η νοσοκομα πληρωμενοι απο το κρατος.
Τωρα αν το προβλημα ειναι ησσονος σημασιας και το ΙΚΑ δεν δικαιολογει διαγνωση απο πιστοποιημενα κεντρα και οχι ιδιωτικα, αναγκαστικα απευθυνονται οπου νομιζουν, συνηθως απο την τσεπη τους. Επισης επιλεγουν ταμεια με λιγοτερη γραφειοκρατια.

bandit650

Member
@paefstra πριν 2 χρονια εκανα bypass. η διαγνωση εγινε σε δημοσιο νοσοκομειο. στο δημοσιο ομως θα εκανα επεμβαση μετα απο ενα χρονο. ευτυχως η δουλεια μου μου παρειχε ασφαλεια που καλυψε μαγαλο μερος της δαπανης σε ιδιωτικο νοσοκομειο. η επεμβαση εγινε σε λιγοτερο απο βδομαδα.
αν δε ειχα τη ιδιωτικη απλα δε θα ζουσα περιμενοντας το δημοσιο δωρεαν.

@Nikos86 ειμαι μεγαλυτερος απο σενα . δε ειναι πισωγυρισμα το προσδοκιμο . ειναι απλα ενας αριθμος που δε λεει κατι. πες για το προσδοκιμο στο 30αρη που παθαινει ανακοπη και πεθαινει να σου πει τη γνωμη του.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Βρε Τριπακια και η Σουηδια που το συστημα υγειας βαθμολογειται απο τα καλυτερα στον κοσμο εχει τρομερη γραφειοκρατια συμφωνα με δυο κολλητους μου που μενουν εκει. Απλα οι Ελληνες παραγκρινιαζουμε, δεν ειναι και τοσο ασχημο το συστημα υγειας στην Ελλαδας, καλα τα λεει ο Σαμιον. Ισως υπερβαλλει λιγο αλλα δικιο εχει.
Για μενα ειναι πολυ ασχημο και πολυ ασχετο. Ο καθενας κρινει απο τις εμπειριες του βεβαια. Αν εσεις ειστε ευχαριστημενοι εμενα μου περισσευει.

Ntt

Member
@Nikos86 απορώ γιατί έχετε μερικοί την αντίληψη ότι η υγεία πρέπει να έιναι τσάμπα σε όλους. Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Θεωρώ λογικό ο καθένας να έχει το επίπεδο της ασφάλισης το οποίο πληρώνει. Όπως είναι στον ιδιωτικό τομέα, πριν από κάποια χρόνια είχα κάνει ένα χειρουργείο (ρουτίνας) και χρειάστηκε να μέινω μέσα για 2 βράδια. Έμεινε σε μονόκλινο στο Υγεία (καλύτερα από 4* ξενοδοχείο) επιλογή στο φαγητό κτλ.
Ευγνωνομώ τους γονείς μου που μου έκαναν ιδιωτική ασφάλεια από τότε που γεννήθηκα.
Όταν λοιπόν ρωτήσαμε τον ιατρό που έκανε το χειρουργείο μου είπε ότι στο δημόσιο θα ήμουν με 2-3 άλλα άτομα σίγουρα και θα ήταν πολύ χειρότερα από υποδομές.

Ο πατέρας μου λοιπόν εκείνη την εποχή πλήρωνε την δημόσια ασφάλεια σχεδόν ενάμιση φορές πιο ακριβά από ότι την ιδιωτική . Αυτά τα λεφτά που πήγαν? Γιατί αν εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει (δόξα το θεό) 1 φορά τα δημόσια νοσοκομεία τότε η κάβα που έχουν από ανθρώπους σαν εμένα είναι τεράστια.

Απο που το ξερεις πως δεν πληρωνουν ουτε ευρω;
https://www.insider.gr/apopseis/vlo...iko-epipedo-epta-mythoi-epta-pikres-alitheies

Εγώ το "Το 82% ασκεί άτυπη εργασία." το μεταφράζω "Μαύρα χρήματα" , εκτός αν ξέρεις άτυπη εργασία που πληρώνει κρατήσεις υγείας/σύνταξης κτλ.

paefstra

Member
@paefstra πριν 2 χρονια εκανα bypass. η διαγνωση εγινε σε δημοσιο νοσοκομειο. στο δημοσιο ομως θα εκανα επεμβαση μετα απο ενα χρονο. ευτυχως η δουλεια μου μου παρειχε ασφαλεια που καλυψε μαγαλο μερος της δαπανης σε ιδιωτικο νοσοκομειο. η επεμβαση εγινε σε λιγοτερο απο βδομαδα.
αν δε ειχα τη ιδιωτικη απλα δε θα ζουσα περιμενοντας το δημοσιο δωρεαν.

@Nikos86 ειμαι μεγαλυτερος απο σενα . δε ειναι πισωγυρισμα το προσδοκιμο . ειναι απλα ενας αριθμος που δε λεει κατι. πες για το προσδοκιμο στο 30αρη που παθαινει ανακοπη και πεθαινει να σου πει τη γνωμη του.
Μπορω να σου αναφερω αντιστοχα 4 βαρια χειρουργεια στην οικογενεια μου ταχυτατα και δωρεαν εντελως. Οταν προσπαθησα να δωσω ενα βιβλιο δωρο στον χειρουργο, πηγε να μου το φερει στο κεφαλι. Ο καθενας τις εμπειριες του εχει.

Nikos86

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
@Nikos86 απορώ γιατί έχετε μερικοί την αντίληψη ότι η υγεία πρέπει να έιναι τσάμπα σε όλους. Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Θεωρώ λογικό ο καθένας να έχει το επίπεδο της ασφάλισης το οποίο πληρώνει. Όπως είναι στον ιδιωτικό τομέα, πριν από κάποια χρόνια είχα κάνει ένα χειρουργείο (ρουτίνας) και χρειάστηκε να μέινω μέσα για 2 βράδια. Έμεινε σε μονόκλινο στο Υγεία (καλύτερα από 4* ξενοδοχείο) επιλογή στο φαγητό κτλ.
Ευγνωνομώ τους γονείς μου που μου έκαναν ιδιωτική ασφάλεια από τότε που γεννήθηκα.
Όταν λοιπόν ρωτήσαμε τον ιατρό που έκανε το χειρουργείο μου είπε ότι στο δημόσιο θα ήμουν με 2-3 άλλα άτομα σίγουρα και θα ήταν πολύ χειρότερα από υποδομές.

Ο πατέρας μου λοιπόν εκείνη την εποχή πλήρωνε την δημόσια ασφάλεια σχεδόν ενάμιση φορές πιο ακριβά από ότι την ιδιωτική . Αυτά τα λεφτά που πήγαν? Γιατί αν εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει (δόξα το θεό) 1 φορά τα δημόσια νοσοκομεία τότε η κάβα που έχουν από ανθρώπους σαν εμένα είναι τεράστια.

https://www.insider.gr/apopseis/vlo...iko-epipedo-epta-mythoi-epta-pikres-alitheies

Εγώ το "Το 82% ασκεί άτυπη εργασία." το μεταφράζω "Μαύρα χρήματα" , εκτός αν ξέρεις άτυπη εργασία που πληρώνει κρατήσεις υγείας/σύνταξης κτλ.
Φυσικα και η υγεια πρεπει να ειναι προσβασιμη σε ολους! Αυτο ειναι κατα την γνωμη μου αδιαπραγματευτο! Και εμενα ο πατερας μου πληρωνε ιδιωτικη ασφαλεια για μενα και τον αδερφο μου για πολλα χρονια και πληρωνε και αρκετα και θα περναμε στα 30 μας απο 30.000 ευρω ο καθενας συν ιατροφαρμακευτικη ασφαλιση και καποιες αλλες παροχες αν θυμαμαι καλα, πιο πολυ τα 30.000 ευρω συγκρατησα :). Μαντεψε, η εταιρεια πτωχευσε (λεφτα πισω προφανως δεν πηραμε) και παλι καλα να λεμε που υπαρχει και αυτο το συστημα υγειας. Φαντασου να ημασταν στην Αμερικη!

paefstra

Member
Φυσικα και η υγεια πρεπει να ειναι προσβασιμη σε ολους! Αυτο ειναι κατα την γνωμη μου αδιαπραγματευτο! Και εμενα ο πατερας μου πληρωνε ιδιωτικη ασφαλεια για μενα και τον αδερφο μου για πολλα χρονια και πληρωνε και αρκετα και θα περναμε στα 30 μας απο 30.000 ευρω ο καθενας συν ιατροφαρμακευτικη ασφαλιση και καποιες αλλες παροχες αν θυμαμαι καλα, πιο πολυ τα 30.000 ευρω συγκρατησα :). Μαντεψε, η εταιρεια πτωχευσε (λεφτα πισω προφανως δεν πηραμε) και παλι καλα να λεμε που υπαρχει και αυτο το συστημα υγειας. Φαντασου να ημασταν στην Αμερικη!
Ειχες μια καλη ευκαιρια να βρεις νυφη στο φορουμ, μολις την εκαψες.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα