fenia42
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Азербайджан
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Καταλονία ξακουστή του Αλεχάνδρο χώρα που έδιωξες τους Ισπανούς κι ελεύθερη είσαι τώρα
Δεν ενδιαφέρουν κανένα από την στιγμή που απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις, συνέχισε τον μονόλογο υπάρχουν και συντονιστές.Θα δούμε αν απαγορεύτηκε σε μερικές μέρες στις παρελάσεις.
Tους ρώτησες αν τους ενδιαφέρουν οι απόψεις μου ή είσαι κάποιου είδους αυταρχικός ρυθμιστής της συζήτησης και δεν το γνωρίζουμε; Speak for yourself or be quiet.
Το Μακεδονικό είναι εθνικό θέμα δεν είναι πολιτικό. Πώς δηλαδή μιλάγαμε για το Καταλανικό και για το Κοσοβάρικο ζήτημα σε διπλανά θέματα και επιτρεπόταν, ε κάπως έτσι.
Ναι εεε;Το Μακεδονία Ξακουστή δεν απαγορεύτηκε ποτέ και πουθενά, τα υπόλοιπα είναι δικές σου κρίσεις και δεν ενδιαφέρουν κανέναν στο συγκεκριμένο φόρουμ.
Διάβασα πολύ προσεκτικά το απόσπασμα που παραθέτεις και βλέπω ότι απλά αναφέρονται τα αυτονόητα που θα έπρεπε να ισχύουν στις σχέσεις όλων των χωρών στον εικοστό πρώτο αιώνα.
Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται οι Έλληνες διεθνιστές (κατ' επίφαση φυσικά γιατί αν είσαι διεθνιστής δε στέλνεις το παιδί σου σε ιδιωτικό σχολείο καπιταλιστικών συμφερόντων ούτε μένεις σε βίλες ούτε είσαι εργοδότης κερδοσκοπικής επιχείρησης) όταν εφαρμόζουν τη θεωρία του προλεταριακού διεθνισμού στη χώρα τους να βγάζουν τόση απέχθεια για τα συμφέροντα της χώρας τους, να θέλουν να τα δώσουν όλα στους γείτονες - κάτι που φυσικά είναι σωστό ιδεολογικά αφού ο μέσος διεθνιστής προτιμά να ενωθεί με τους γείτονες 'Μακεδόνες', Αλβανούς, Βούλγαρους και Τούρκους προλετάριους και να πολεμήσει για την παγκόσμια επανάσταση (sic) παρά να υπερασπιστεί τη χώρα του - ενώ όταν εφαρμόζουν το διεθνισμό τους σε άλλες χώρες να γίνονται τόσο εθνικιστές και ιμπεριαλιστές όσο δεν πάει. Σαν παράδειγμα παίρνω τη δήλωση του Τσίπρα ότι η Βολιβία πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στον Ειρηνικό σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εννοώντας δηλαδή ότι η Χιλή πρέπει να παραχωρήσει δικαιώματα στη Βολιβία σε εδάφη της. Κάτι μου λέει ότι αν στο μέλλον τα Σκόπια είχαν μια παρόμοια απαίτηση, οι διεθνιστές μας θα σκίζονταν να τα εξυπηρετήσουν.Καλά τα υπεράνω και τα διεθνιστικα...
H Βολιβία πήγε το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χαγης με δική της πρωτοβουλία και πριν από λίγους μήνες, μετά από 5 χρόνια δικαστικής διαμάχης, έχασε. Η απόφαση είναι τελεσίδικη κι εκδόθηκε από δικαστήριο που επίλεξενα προσφύγει η ίδια η κυβέρνηση της Βολιβίας. Δεν έχω νομικές γνώσεις,α λλά φαντάζομαι πως το διεθνές δίκαιο εφαρμόστηκε, δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη νόμιμη οδός.Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται οι Έλληνες διεθνιστές (κατ' επίφαση φυσικά γιατί αν είσαι διεθνιστής δε στέλνεις το παιδί σου σε ιδιωτικό σχολείο καπιταλιστικών συμφερόντων ούτε μένεις σε βίλες ούτε είσαι εργοδότης κερδοσκοπικής επιχείρησης) όταν εφαρμόζουν τη θεωρία του προλεταριακού διεθνισμού στη χώρα τους να βγάζουν τόση απέχθεια για τα συμφέροντα της χώρας τους, να θέλουν να τα δώσουν όλα στους γείτονες - κάτι που φυσικά είναι σωστό ιδεολογικά αφού ο μέσος διεθνιστής προτιμά να ενωθεί με τους γείτονες 'Μακεδόνες', Αλβανούς, Βούλγαρους και Τούρκους προλετάριους και να πολεμήσει για την παγκόσμια επανάσταση (sic) παρά να υπερασπιστεί τη χώρα του - ενώ όταν εφαρμόζουν το διεθνισμό τους σε άλλες χώρες να γίνονται τόσο εθνικιστές και ιμπεριαλιστές όσο δεν πάει. Σαν παράδειγμα παίρνω τη δήλωση του Τσίπρα ότι η Βολιβία πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στον Ειρηνικό σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εννοώντας δηλαδή ότι η Χιλή πρέπει να παραχωρήσει δικαιώματα στη Βολιβία σε εδάφη της. Κάτι μου λέει ότι αν στο μέλλον τα Σκόπια είχαν μια παρόμοια απαίτηση, οι διεθνιστές μας θα σκίζονταν να τα εξυπηρετήσουν.