• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The Official Offtopic v5

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Πολλα χρονια πριν εγιναν ωραιοτατες μελετες για πιο οικονομικες υποδομες, οπως το τραμ ( που κατα τη γνωμη μου μπορει να λειτουργησει με περιορισμους σε μια πολη με στενο κεντρο σε σχημα "πεταλουδας"). Ειχαν γινει δημοσκοπησεις με ευφυη προεκλογικη καμπανια το συνθημα "Εμεις Μετραμ".
Παρολα αυτα, η πιο καταλληλη μελετη για το χωροταξικο προβλημα της πολης, που προβλεπε τη συνδεση του κεντρου με τα ανατολικα προαστια με ταχυπλοα φεριμποτ ωστε να αποφορτιστουν οι δρομοι, πεταχτηκε στα σκουπιδια οταν ανοιξαν οι τρυπες του Κουβελα και τα σαλια των εργολαβων αρχισαν να τρεχουν. Στην Ελλαδα δεν προκρινεται η φτηνοτερη αλλα η ακριβοτερη εργολ...ε λυση.

Borealis

Member
Παρολα αυτα, η πιο καταλληλη μελετη για το χωροταξικο προβλημα της πολης, που προβλεπε τη συνδεση του κεντρου με τα ανατολικα προαστια με ταχυπλοα φεριμποτ ωστε να αποφορτιστουν οι δρομοι, πεταχτηκε στα σκουπιδια οταν ανοιξαν οι τρυπες του Κουβελα και τα σαλια των εργολαβων αρχισαν να τρεχουν. Στην Ελλαδα δεν προκρινεται η φτηνοτερη αλλα η ακριβοτερη εργολ...ε λυση.
Αυτό μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά μόνο, τις κύρια κατοικημένες περιοχές τις καλύπτει το μετρό πολύ καλύτερα. Το μετρό ήταν η καλύτερη λύση για την Θεσσαλονίκη, απλώς ο κάθε νοήμων άνθρωπος δεν θα έκανε σταθμό στην Αγ. Σοφίας και στη Βενιζέλου αλλά έναν μεγάλο στην Αριστοτέλους, θα ήταν τεράστιο το κέρδος σε χρόνο και σε χρήμα.

paefstra

Member
Σοβαρα κανουν τοσο κοντα στασεις?
Αλλα πραγματι για τους Θεσσαλονικιους οι κλιμακες ειναι αλλες: και οι στασεις των λεωφορειων ειναι τρομερα πυκνες.
Εξαλλου ειπαμε, το λογικο δεν εχει σχεση με τις εργολαβιες.
Η θαλασσια διαδρομη θα μπορουσε να λειτουργησει με αμελητεο κοστος υποδομων. Φυσικα συμπληρωματικα θα λειτουργουσε, οπως και το μετρο. Στη Θεσσαλονικη, οπως και την Αθηνα, το μετρο ειναι ο βασικος αξονας και απο εκει γινονται μετεπιβιβασεις σε αλλα μεσα (αυτοκινητο, λωφορειο). Δεν καλυπτει ΟΛΕΣ τις μετακινησεις.
Επιφυλασσομαι αν η επενδυση θα λειτουργησει φουλ, οταν με 1,5 περιπου κοστος εισιτηριου θα προτιμουν να περπατησουν την αστεια αποσταση Συντριβανι Βενιζελου η να παρουν ταξι 2 ατομα αφου οι αποστασεις ειναι πολυ μικροτερες σε σχεση με μια μητροπολη. Μελετησε κανεις για ποσες στασεις και πανω συμφερει να μην παρεις ταξι αν ειναι παρεα 2-3 ατομα?

orck

Member
Τέλος, εδώ στην Αμερική που πλέον ζω, θλίβομαι πολύ όταν βλέπω την αναγνώριση και το θαυμασμό που έχουν οι στρατιωτικοί επειδή η κοινωνία εδώ τους κατατάσσει σε κάτι πολύ ιδιαίτερο.
Δεν θα πιασω καθολου εαν θα επρεπε να εχουμε στρατο η οχι, ολες οι χωρες. Αλλα γιατι εχουν αναγνωριση και θαυμασμο; Τι ιδιατερο κανουν;
Ο γιατρος που θα σε σωσει στο προβλημα υγειας, ο δασκαλος που θα σου ανοιξει τα ματια στο παιδι σου, ο υδραυλικος που θα σου ξεβουλωσει την λεκανη για να μην πνιγεις στο σκατο, ο ηλεκτρολογος που θα σου φτιαξει το ρευμα, ο τεχνικος τηλεπικοινωνιων που θα σου συνδεσει το ιντερνετ, ο..... η λιστα ειναι ατελειωτη. Ολοι αυτοι δεν ειναι αξιοι αναγνωρισης και θαυμασμου;

Περιεργα προτυπα εχουμε, ισως να εξηγει γιατι ειναι τοσο σκατα ο κοσμος μας.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αν ποτέ γίνεις εκατομμυριούχος θα προσλάβεις ασφάλεια ή θα λες και τότε ότι πιστεύεις στην παγκόσμια ειρήνη και ότι οι στρατοί πρέπει να καταργηθούν;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μου κάνει έκπληξη να διαβάζω για την εκτίμηση που έχουν στους στρατιωτικούς στις ΗΠΑ. Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις επί του θέματος αλλά έχω την αίσθηση ότι οι βετεράνοι στις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό είναι σε άθλια κατάσταση και με φίλους αμερικανούς που το έχουμε συζητήσει το βρίσκουν θλιβερό.

panpan

Member
αλλά έχω την αίσθηση ότι οι βετεράνοι στις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό είναι σε άθλια κατάσταση και με φίλους αμερικανούς που το έχουμε συζητήσει το βρίσκουν θλιβερό.
Τον απλό φαντάρο που πήγε στου διαόλου την μάνα για ένα μεροκάματο δεν τον έχουν και σε μεγάλη υπόληψη.
Τον υπολοχαγό ,ταγματάρχη ή τον όποιο αξιωματικό, τον θεωρούν κάτι το εξαιρετικό.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Μου κάνει έκπληξη να διαβάζω για την εκτίμηση που έχουν στους στρατιωτικούς στις ΗΠΑ. Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις επί του θέματος αλλά έχω την αίσθηση ότι οι βετεράνοι στις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό είναι σε άθλια κατάσταση και με φίλους αμερικανούς που το έχουμε συζητήσει το βρίσκουν θλιβερό.
Σου απάντησε ηδη ο Παναγιώτης .

Δεν βλέπεις και αμερικανικα movies χαχαχα
Σε όλα οι στρατιωτικοι χαιρουν ιδιαιτερης εκτιμησης . Ειδικά οσους κανουν θητειες σε Ιρακ , Αφγανισταν κτλ τους εχουν σαν εθνικους ηρωες .

Last edited:

arabickostas

Member
Δεν θα πιασω καθολου εαν θα επρεπε να εχουμε στρατο η οχι, ολες οι χωρες. Αλλα γιατι εχουν αναγνωριση και θαυμασμο; Τι ιδιατερο κανουν;
Ο γιατρος που θα σε σωσει στο προβλημα υγειας, ο δασκαλος που θα σου ανοιξει τα ματια στο παιδι σου, ο υδραυλικος που θα σου ξεβουλωσει την λεκανη για να μην πνιγεις στο σκατο, ο ηλεκτρολογος που θα σου φτιαξει το ρευμα, ο τεχνικος τηλεπικοινωνιων που θα σου συνδεσει το ιντερνετ, ο..... η λιστα ειναι ατελειωτη. Ολοι αυτοι δεν ειναι αξιοι αναγνωρισης και θαυμασμου;

Περιεργα προτυπα εχουμε, ισως να εξηγει γιατι ειναι τοσο σκατα ο κοσμος μας.
Για να μη παρεξηγηθώ ουδέποτε θεώρησα ότι δεν είναι απαραίτητοι σε μια κοινωνία όλοι όσοι ανέφερες. Μιας και ο στρατός είναι φτιαγμένος, τουλάχιστον για εμάς στην Ελλάδα, μόνο σαν αποτροπή αν ποτέ χρειαστεί, προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικοτερους τους δασκάλους και τους γιατρούς. Απλα αναφερω το παράδειγμα για να δείξω το πως αντιμετωπίζονται εδω οι " ήρωες ένστολοι" που πήγαν έστω κ ένα χρόνο στο πόλεμο, σε σχέση με τους" τεμπέληδες αντιπαραγωγικους καραβανάδες "στην Ελλαδα...

Κανείς δεν γίνεται εκατομμυριούχος επειδή είναι βετεράνος αλλά τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης και φυσικά έχει εκπτώσεις σε κάθε είδους εγγραφή από πανεπιστήμια μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς. Τώρα για ειδικά εξτρα εισοδήματα δεν γνωρίζωνα απαντήσω. Η γενική αίσθηση όμως που έχω δεν είναι ότι ειναι και παραμελημένοι....

Τον απλό φαντάρο που πήγε στου διαόλου την μάνα για ένα μεροκάματο δεν τον έχουν και σε μεγάλη υπόληψη.
Τον υπολοχαγό ,ταγματάρχη ή τον όποιο αξιωματικό, τον θεωρούν κάτι το εξαιρετικό.
Εδώ κάνεις λάθος. Οποιοσδήποτε έχει πάει σε εμπόλεμη περιοχή έστω και 1 μερα αναγνωρίζεται απ όλους . άλλωστε η πλειοψηφία που συναντάς στη καθημερινότητα ήταν άνθρωποι που πήγαν έμμισθοι για κάποιο διάστημα. Αυτοί δεν είναι αξιωματικοί κτλ.

Να αναφέρω απλά ότι ακόμα και σε meeting με πολλά άτομα σε εργασιακο περιβαλλον εντελως ασχετο με το αντικείμενο, πάντα γίνεται αναφορά με το κλασσικό θενκ γιου φορ γιορ σέρβις σε οποιονδήποτε έχει υπηρετήσει κάπου στο στρατό τους..

Όσο για τις αμερικανιες που είπε κάποιος δεν έχω πάρα να συμφωνήσω αφού πολλά πράγματα προσπαθούμε ακατανόητα να τα αντιγράψουμε από μια διαφορετική κοινωνία. π.χ ονόματα σε καταιγίδες. Δεν είναι τυφώνας που οι αμερικανοί εδώ και 30 χρόνια ονομάζουν κάπως οι ελληνικές καταιγίδες.. μη τρελαθούμε τελείως με τη ξενομανία πια. Πηνελόπη και Σοφία και Ραφαήλ. Υ.Γ πριν 2 χρόνια υπήρξε ένας τυφώνας στην Ιαπωνία Ειρηνικό ωκεανό που βαφτίστηκε MALAKAS. Μπορειτε εύκολα να βρειτε πληροφορίες. Φανταστείτε αυτό το πράγμα στην Ελλάδα...

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κανείς δεν γίνεται εκατομμυριούχος επειδή είναι βετεράνος αλλά τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης και φυσικά έχει εκπτώσεις σε κάθε είδους εγγραφή από πανεπιστήμια μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς. Τώρα για ειδικά εξτρα εισοδήματα δεν γνωρίζωνα απαντήσω. Η γενική αίσθηση όμως που έχω δεν είναι ότι ειναι και παραμελημένοι....
Εγώ το έγραψα γιατί οι εντυπωσιακά πολλοί άστεγοι που βλέπω στις ΗΠΑ είναι βετεράνοι, η έτσι ισχυρίζονται. Κι αν κρίνω από τις πρωτοβουλίες ΜΚΟ κι από αυτά που μου λένε φίλοι, είναι τεράστιο το πρόβλημα .

Edit: με πολυ επιδερμικη αναζήτηση βρήκα αυτό το απίστευτο στατιστικό:
According to the VA in 2011, veterans made up 14% of homeless adult males, and 2% of homeless adult females, and both groups were overrepresented within the homeless population compared to the general population

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Homeless_veterans_in_the_United_States

paefstra

Member
Εγώ το έγραψα γιατί οι εντυπωσιακά πολλοί άστεγοι που βλέπω στις ΗΠΑ είναι βετεράνοι, η έτσι ισχυρίζονται. Κι αν κρίνω από τις πρωτοβουλίες ΜΚΟ κι από αυτά που μου λένε φίλοι, είναι τεράστιο το πρόβλημα .

Edit: με πολυ επιδερμικη αναζήτηση βρήκα αυτό το απίστευτο στατιστικό:
According to the VA in 2011, veterans made up 14% of homeless adult males, and 2% of homeless adult females, and both groups were overrepresented within the homeless population compared to the general population

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Homeless_veterans_in_the_United_States
Το μετατραυματικο στρες των βετερανων (PTSD) που οδηγει κατευθειαν σε βαρια καταθλιψη εχει μελετηθει εκτενως. Και μιλαμε για μια χωρα χωρις δωρεαν η οικονομικη προσβαση σε υποδομες υγειας. Εξ ου και οι αστεγοι.

orck

Member
Για να μη παρεξηγηθώ ουδέποτε θεώρησα ότι δεν είναι απαραίτητοι σε μια κοινωνία όλοι όσοι ανέφερες. Μιας και ο στρατός είναι φτιαγμένος, τουλάχιστον για εμάς στην Ελλάδα, μόνο σαν αποτροπή αν ποτέ χρειαστεί, προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικοτερους τους δασκάλους και τους γιατρούς. Απλα αναφερω το παράδειγμα για να δείξω το πως αντιμετωπίζονται εδω οι " ήρωες ένστολοι" που πήγαν έστω κ ένα χρόνο στο πόλεμο, σε σχέση με τους" τεμπέληδες αντιπαραγωγικους καραβανάδες "στην Ελλαδα...
Κοιτα και στην Ελλαδα εχουμε ανθρωπους που επιχειρουν καθημερινα στην δουλεια τους, πχ οσοι πετανε μαχητικα και κανουν σχεδον καθε μερα αναχαιτησεις, το υποστηρικτικο προσωπικο ολων αυτων κ.α.
Οι αλλοι μονο προετοιμασια και αραλικι (μην μου πει κανεις κατι πανω σε αυτο, εκανα θητεια και μαλιστα σε ειδικες δυναμεις, ξερω τι λεω).
Ξερω με βεβαιοτητα οτι οι βετερανοι (απο οσο εχω καταλαβει εαν εχεις παει σε οποιαδηποτε αποστολη ακομη και να μην κουμπωσεις γεμιστηρα εισαι βετερανος) αυτοι λοιπον εχουν προτεραιοτητα στο αμερικανικο δημοσιο.
Γιατι ομως ειναι ηρωες; Εαν ηταν ο οποιοσδηποτε που παραταγε την οικογενεια του και την δουλεια και πηγαινε μετωπο πρωτη γραμμη, ειναι σαφως ηρωας ακομη και τιποτα να μην κανει πρακτικα. Αλλα οι επαγγελματιες εχουν κανει επιλογη και εισπρατουν μισθο.
Θεωρω οτι πρεπει να εισπρατουν τον σεβασμο και την εκτιμηση οπως σε καθε ανθρωπο που προσφερει στην κοινωνια, ουτε παραπανω, ουτε λιγοτερο.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou