• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

The official off-topic

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
H σοκολάτα έχει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες λόγω της φαινυλαιθυλαμίνης που περιέχει. Επίσης, μετά την κατανάλωσή της απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο οι ενδορφίνες, φυσικά οπιοειδή, τα οποία έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η σοκολάτα περιέχει το απαραίτητο αμινοξύ τρυπτοφάνη, η οποία μεταβολίζεται στη βιταμίνη Β3 (νιασίνη) και στη σεροτονίνη (νευροδιαβιβαστής με αντικαταθλιπτική δράση).

ετσι ακριβώς !!
Εχω βάλει πολλά κιλά κυνηγωντας αυτή την ατιμη τη σεροτονίνη ειδικά το Χειμώνα :lol:

varioAthens

Member
Ρε παιδιά, ενόψει Χριστουγέννων, τι δραστηριότητες για παιδιά παίζουν στην Αθήνα? Ξέρει κανείς?

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ωχ φτιαξε μας κ συ μεσημεριατικα να τρεχουμε παλι στα παγοδρομια κ να ξεπαγιαζουμε στα υπαιθρια χριστουγεννιατικα σκηνικα ...με ελαφακια-σπιτακια με γλυκα-ταρανδους κ τα συναφη
Χριστουγεννα=μπλιαχ!

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
ΈΛα ρε Κλεο γιατί, εγώ σε σας πόνταρα που έχετε παιδιά, πως θα έχετε λίγο το φίλινγκ των χριστουγέννων!!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
"Όλα ξεκίνησαν όταν ο παρουσιαστής Κόναν Ο' Μπράιεν αστειεύτηκε μαζί του κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, στην οποία ήταν καλεσμένος ο Τσακ Νόρις. Αυτό ήταν. Από το 2005 μέχρι σήμερα, τα ανέκδοτα που αφορούν τον Τσακ Νόρις είναι πια εκατομμύρια κι εκατοντάδες ιστοσελίδες αφιερώνονται αποκλειστικά στον... μυθικό ηθοποιό που έδερνε τους πάντες στις ταινίες όπου συμμετείχε."

και ναι λοιπον,βρηκα την αρχη του κακου ...
Καλημερα
Αυτο ειναι η πληροφορια της δεκαετιας...

Aria_C

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Κι εγώ έτσι νόμιζα... :)
Όμως, το σωστό είναι: hava alani ! (alani = αλάνα - εξ ού και το δικό μας: αλάνι) :haha:
Πάντως, εγώ και σε πινακίδες στην Κωνσταντινούπολη havalimani το έβλεπα. Και λίγο που το κοίταξα στον γκούγκλη, ενώ δίνει και τα δύο ως σωστά, πιο τακτικά χρησιμοποιείται η λέξη havalimani
havalimani.com - Atat?rk Havaliman? - Esenbo?a Havaliman? - Adnan Menderes - Airport
TAV

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ετσι ετσι και γω havalimani το εβλεπα ..και μου φαινοταν κ τοσο αστεια λεξη!

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ετσι ετσι και γω havalimani το εβλεπα ..και μου φαινοταν κ τοσο αστεια λεξη!
Μπράβο βρε παιδιά, κι εγώ έτσι το θυμάμαι. Ωστόσο, μελετώντας κάτι επίσημα ντοκουμέντα σήμερα στη δουλειά, το είδα να αναφέρεται σαν hava alani και γι' αυτό μπήκα στον προβληματισμό. Ίσως η διαφορά να είναι λεπτή, κάτι σαν τα δικά μας: αεροδρόμιο - αερολιμένας.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie