anny
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ιστρια
- Ταξίδι-Όνειρο
- γύρος του κόσμου
Λέγεται ότι η πρώτη χρήση ξύλινης και όχι μεταλλικής σούβλας για το σουβλάκι (δηλαδή το καλαμάκι), ξεκίνησε τη δεκαετία του '50 από τη Λιβαδειά.
Θα τη ζητήσεις όπως ακριβώς το είπες αρχικά, "πίτα με κοτομπέικον".Αν θέλω να παραγγείλω μια πίτα με κοτομπέικον στην Αθήνα θα πρέπει να τη ζητήσω σουβλάκι με κοτοπουλομπεικονοκαλαμάκι?
Οχι βεβαια.Αν θέλω να παραγγείλω μια πίτα με κοτομπέικον στην Αθήνα θα πρέπει να τη ζητήσω σουβλάκι με κοτοπουλομπεικονοκαλαμάκι?
Αν ζητησεις αυτο κατα πασα πιθανοτητα θα ζητησει ο σερβιτορος διευκρινηση για να μη κανει λαθος. "Καλαμακι κοτοπουλο σκετο ή πιτα καλαμακι κοτοπουλο" κατι τετοιο θα ρωτησει μαλλονΤότε ας μου εξηγήσει κάποιος αν παραγγείλω αυτό τι θα μου έρθει στο τραπέζι.
Καλαμάκι σουβλακι κοτόπουλο
Καλαμάκι για να πιω, σουβλάκι με χοιρινά κομμάτια και λαχανικά ανάμεσα ή κοτόπουλο?
Και στο Κολωνάκι να ζούσε, πάλι ατυχές θα ήταν το σχόλιο.Yeeeees αλλά εγώ μαζεύω και τους τρελούς μάλλον γύρω μου! Μου είπε μια Αθηναία τις προάλλες που ήμουν Θεσσαλονίκη ότι μισεί αυτή την πόλη, γιατί κανείς δε ξέρει να οδηγεί. Όλοι πάνε σαν τρελοί και δε σέβονται τον πεζό (όντως) σε αντίθεση με την Αθήνα που έχουν οδηγική παιδεία καθώς είναι πραγματική πόλη - και μάλιστα σταματάνε στις διαβάσεις χωρίς φανάρια για να περάσουν οι πεζοί.
Δεδομένου ότι η κοπέλα δε ζει στο Κολωνάκι, το θεωρώ τουλάχιστον ατυχές σχόλιο....