• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic v4. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Όπως μαθαίνει κανείς!
Σ' αυτό συμφωνούμε. Προτιμώ να διατηρήσω το επίπεδό μου και να "πετάξω την μπάλα στην εξέδρα" από το ν' απαντήσω σε μια προσωπική ερώτηση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς...

...και για το αρχικό ποστ: Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε - ό,τι κατάλαβε. Τέλος από μένα.

echo2011

Member
Απόσπασμα από την επιστολή του Ρωμανού πριν ξεκινήσει την απεργία πείνας:

"Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσω το πολιτικό μου σκεπτικό ώστε να μπει ένα πλαίσιο γύρω από την επιλογή που πραγματοποιώ.
Οι νόμοι, εκτός από εργαλεία ελέγχου και καταστολής, αποτελούν ταυτόχρονα και μια διατήρηση ισορροπιών ή αλλιώς αυτό που επιγραμματικά ονομάζουμε κοινωνικά συμβόλαια, αντανακλούν κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς και διαμορφώνουν τμηματικά ορισμένες θέσεις διεξαγωγής του κοινωνικού πολέμου.
Γι' αυτό και η επιλογή που κάνω θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη: δεν υπερασπίζομαι τη νομιμότητά τους· αντίθετα, απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό ώστε να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού."

Για όσους θέλουν να την διαβάσουν ολόκληρη (αν και υπάρχει σε πολλά sites στο ίντερνετ)
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=648963&h1=true#commentForm

Ας βγάλει ο καθένας το συμπέρασμά του για το πόσο τον ενδιαφέρει τελικά να μορφωθεί..

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
...και για το αρχικό ποστ: Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε - ό,τι κατάλαβε. Τέλος από μένα.
Δηλαδη δεν θα εξηγησεις και σε μας τους απονηρευτους που δεν καταλαβαμε τιποτα;

Το μονο που εχω καταλαβει απο την ολη ιστορια ειναι πως στον 20χρονο δεν επιτρεπεται να παρακολουθει τα μαθηματα της σχολης του γιατι αποτελει κινδυνο για τους πολιτικους (Γιατι δεν νομιζω απλως ανθρωπος να φοβαται τρομοκρατη. Που υπαρχουν κιολας αποδειξεις πως ειναι, οπως τον κατηγορουν.) και το συστημα τους που αποτελουν κινδυνο για τους πολιτες της χωρας. Τι δεν καταλαβαινω;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό ώστε να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού."

Ας βγάλει ο καθένας το συμπέρασμά του για το πόσο τον ενδιαφέρει τελικά να μορφωθεί..
Ε, τοτε αφου εμεις βγαλαμε το συμπερασμα πως δεν θελει να μορφωθει, ας τον βαλουν στην απομονωση δεμενο χειροποδαρα. Αυτο θα ηταν το δικαιο.

Προφανως δεν σου περναει απο το μυαλο πως το δικαιωμα στη μορφωση αποτελει ανασα ελευθεριας και ο ισοπεδωτικος εγκλεισμος ειναι αυτος που σου στερει τα δικαιωματα σου. Η προταση του ειναι αλληγορικη.

echo2011

Member
Δηλαδη δεν θα εξηγησεις και σε μας τους απονηρευτους που δεν καταλαβαμε τιποτα;

Το μονο που εχω καταλαβει απο την ολη ιστορια ειναι πως στον 20χρονο δεν επιτρεπεται να παρακολουθει τα μαθηματα της σχολης του γιατι αποτελει κινδυνο για τους πολιτικους (Γιατι δεν νομιζω απλως ανθρωπος να φοβαται τρομοκρατη. Που υπαρχουν κιολας αποδειξεις πως ειναι, οπως τον κατηγορουν.) και το συστημα τους που αποτελουν κινδυνο για τους πολιτες της χωρας. Τι δεν καταλαβαινω;
Στις ένοπλες ληστείες και στις εμπρηστικές επιθέσεις δεν κινδυνεύουν οι πολίτες κατά τη γνώμη σου;

Ε, τοτε αφου εμεις βγαλαμε το συμπερασμα πως δεν θελει να μορφωθει, ας τον βαλουν στην απομονωση δεμενο χειροποδαρα. Αυτο θα ηταν το δικαιο.
Eίπα εγώ πως θα ήταν δίκαιο να τον βάλουν στην απομόνωση;
Αυτό που λέω είναι να δέχεται ο καθένας τις συνέπειες των πράξεών του.
Επίσης είναι ηλιθιότητα του κράτους να προβλέπει την εισαγωγή φυλακισμένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μετά να μην προβλέπει τρόπους για εξ αποστάσεως φοίτηση.

Προφανως δεν σου περναει απο το μυαλο πως το δικαιωμα στη μορφωση αποτελει ανασα ελευθεριας και ο ισοπεδωτικος εγκλεισμος ειναι αυτος που σου στερει τα δικαιωματα σου. Η προταση του ειναι αλληγορικη.
Καθόλου ποιητικά δε τα λέει, διάβασε το γράμμα του.. Οι ανάσες ελευθερίας είναι ξεκάθαρα χρόνος εκτός φυλακής. Μιλάει για πολιτικό εκβιασμό. Γιατί θα πρέπει το κράτος να υποκύπτει σε εκβιασμούς;

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Τώρα αμα πω "άρες, μάρες..." θα τ' ακούσω πάλι. Το ζήτημα είναι πάναπλο στη συγκεκριμένη περίπτωση και καθ' όλα πολιτικό. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν θέλει ο Ρωμανός ή ο Κωστάρης ή ο φούφουτος να σπουδάσει ή αν τα κάνει αυτά από καπρίτσιο ή επειδή είναι πλουσιόπαιδο, όμως μας ενδιαφέρει τα μάλλα το ότι η πολιτεία δεν συμμορφώνεται με τους νόμους που η ίδια έχει θεσπίσει. Τόσο απλά!

liopyr

Member
Ο Ρωμανός μπορεί να δηλώνει σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι.
Γιατί; Γιατί μπορεί. Αν εμένα, (που παρά το χαμηλό μου επίπεδο είμαι καλό παιδί), στα 16 μου, κάποιος ένστολος καθάριζε εν ψυχρώ έναν φίλο μου, όχι πολιτικούς εκβιασμούς, την ΓΑΔΑ θα είχα ανατινάξει.
Τόσο απλά.

Από εκεί και πέρα, οι νόμοι υποτίθεται πως υπάρχουν για να εφαρμόζονται, κι εμένα, σαν χαμηλού επιπέδου πολίτη, αυτό με απασχολεί.

Αυτό και το ότι ένας 20χρονος έχει (προσοχή ακολουθεί στο σπόιλερ αμερικάνικη έκφραση χαμηλού επιπέδου, όσοι είναι ευαίσθητοι να την αποφύγουν)
balls of steel
για να υποστηρίξει αυτά που πιστεύει βάζοντας μπροστά την ζωή του, την ώρα που κάποιοι γκουγκλάρουν την φορολογική δήλωση των γονιών του για να πουν μια εξυπνάδα.

over and out!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Στις ένοπλες ληστείες και στις εμπρηστικές επιθέσεις δεν κινδυνεύουν οι πολίτες κατά τη γνώμη σου;

Eίπα εγώ πως θα ήταν δίκαιο να τον βάλουν στην απομόνωση;
Αυτό που λέω είναι να δέχεται ο καθένας τις συνέπειες των πράξεών του.
Επίσης είναι ηλιθιότητα του κράτους να προβλέπει την εισαγωγή φυλακισμένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μετά να μην προβλέπει τρόπους για εξ αποστάσεως φοίτηση.

Καθόλου ποιητικά δε τα λέει, διάβασε το γράμμα του.. Οι ανάσες ελευθερίας είναι ξεκάθαρα χρόνος εκτός φυλακής. Μιλάει για πολιτικό εκβιασμό. Γιατί θα πρέπει το κράτος να υποκύπτει σε εκβιασμούς;
Δεν υπαρχει καμμια εμπρηστικη επιθεση για την οποια να εχει αποδειχθει η συμμετοχη του. Ο Ρωμανος ειναι στη φυλακη γιατι καταδικαστηκε για ληστεια.
Κανενα στοιχειο δεν ηταν ικανο να στοιχειοθετησει κατηγορια για τρομοκρατια. Ο δε εισαγγελεας στην αγορευση του ανεφερε:
«Δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης... Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν...». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα».

Για ποιον κινδυνο μου μιλας; Αναλογισου ποιος πολιτης υπεφερε απο το Ρωμανο και ποιος υποφερει απο την κυβερνηση.

Δεν εχει σημασια τι πιστευεις εσυ και τι εγω. σημασια εχει τι λεει ο νομος. Αν δεν θελουν να σπουδαζουν οι κρατουμενοι ας αλλαξουν το νομο. Να κανουν ενα ακομη βημα προς τη "δημοκρατια" τους.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Και αυτό που θα πρέπει να μας πονηρέψει είναι η εκδικητικότατη στάση του κράτους σ' ένα νέο άνθρωπο που στο κάτω κάτω δεν βαρύνεται και με κανένα τερατώδες έγκλημα. Αλήθεια, πότε ακριβώς φτάσαμε ως κοινωνία να φοβόμαστε τα παιδιά μας και γι' αυτό να τα εξοντώνουμε;

jimp

Member
Ούτε εγώ κατάλαβα γι΄αυτό αν θες δώσε μία εξήγηση!

Πάντως κάποιος θα μπορούσε να πει γιατί θες να κάνεις χρήση του νόμου τη στιγμή που δεν τους αναγνωρίζεις, σύμφωνα με τις επιστολές σου.
Και από την άλλη γιατί το κράτος δεν κάνει χρήση του νόμου που το ίδιο έχει ψηφίσει.

Σαν να λέμε δηλαδή ελληνικό κράτος!

echo2011

Member
Δεν υπαρχει καμμια εμπρηστικη επιθεση για την οποια να εχει αποδειχθει η συμμετοχη του. Ο Ρωμανος ειναι στη φυλακη γιατι καταδικαστηκε για ληστεια.
Μόνος του αναλαμβάνει την πολιτική και ποινική ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά της δημοτικής αστυνομίας στην Κυψέλη, στην επενδυτική εταιρία Trastor και στο σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομίας και Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

Επίσης να πω ότι τόσες μέρες διαβάζω για το δικαίωμα του παιδιού να μορφωθεί, να σοφρωνιστεί, να σπουδάσει για να κάνει κάτι χρήσιμο όταν βγει από την φυλακή, και όταν γίνεται ολοφάνερο ότι κάτι τέτοιο δε τον ενδιαφέρει οι περισσότεροι το γυρνάνε και λένε να εφαρμοστεί ο νόμος κι ας μη θέλει να σπουδάσει γιατί είναι δικαίωμά του να βγαίνει. Γιατί όλοι εσείς θέλετε τόσο πολύ να βγαίνει αφού δε τον νοιάζει να σπουδάσει; Για να κάνει τι; Τόσα δικαιώματα καταπατώνται καθημερινά και δε βλέπω τόσο ζήλο!

Όλοι νοιάζεστε για το δικαίωμα κάποιου να εκμεταλλευτεί έναν νόμο (που δεν αναγνωρίζει ουσιαστικά αφού δεν αποδέχεται γενικά τους νόμους) ώστε να βγαίνει συστηματικά από την φυλακή στην οποία βρίσκεται επειδή διέπραξε ένα σοβαρό αδίκημα. Ωραίο παράδειγμα θα δώσει η κοινωνία αν υποκύψει σε εκβιασμούς και κάθε νεαρός που κάνει ένοπλη ληστεία μένει για λίγα χρόνια στη φυλακή και μάλιστα βρίσκεται συστηματικά έξω με άδεια "για σπουδές". Κανένα ουσιαστικό αντικίνητρο δηλαδή για άλλους νέους που σκέφτονται να προβούν σε παράνομες ενέργειες για τον "αγώνα"τους..

Το ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξουμε κάπου οπότε η συζήτηση χάνει το νόημά της. Απλά θα κολλήσετε στην μη εφαρμογή νόμου (ο οποίος έτσι κι αλλιώς άλλαξε το καλοκαίρι) και θα χάνεται η ουσία..

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ωραίο παράδειγμα θα δώσει η κοινωνία αν υποκύψει σε εκβιασμούς και κάθε νεαρός που κάνει ένοπλη ληστεία μένει για λίγα χρόνια στη φυλακή και μάλιστα βρίσκεται συστηματικά έξω με άδεια "για σπουδές".
Αυτο να μου πεις. Κριμα να χαλασει η εικονα της κοινωνιας που δινει καθημερινα παραδειγματα ηθικης.

Μοιαζεις να εισαι εκτος τοπου και χρονου.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα