• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic v3. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Παρ'όλα αυτά τα υπόλοιπα περί "θα φτύσω στον τάφο σου" και τέτοια που ακούστηκαν/γράφτηκαν στο ίντερνετ αυτές τις μέρες με κάνουν να πιστεύω ότι όσοι τα λένε δε χάσαν ποτέ δικό τους άνθρωπο.
Δηλαδή τι θες να μπεις βρε battered;
Ότι πρέπει να λυπόμαστε όλοι για όλους;
Αυτό που λες είναι αφύσικο.Κάποιοι άνθρωποι που σου είναι αντιπαθείς ή μισητοί δεν γίνεται να λυπάσαι αν πάθουν κάτι.

Με αυτή τη λογική έπρεπε να λυπηθούμε και για τον Παπαδόπουλο,το Πινοτσέτ,το Χίτλερ και τον κάθε παλάβρα που εμφανίζεται στην ανθρώπινη ιστορία;

Μπορεί να σου φαίνονται υπερβολικές ίσως οι αντιδράσεις για τη maggie και να μην κατανοείς "γιατί αυτή η κυριούλα",αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους αυτή η κυριούλα ήταν μισητή σε μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Βέβαια το ορθό θα ήταν να την είχε εμποδίσει ο κόσμος απ'το να κάνει αυτά που έκανε,όμως επειδή ιστορικά αυτό δεν είναι πάντα κατορθωτό -το αντίθετο μάλιστα- τελικά φτάνει απλώς να "φτύνει πάνω απ'τον τάφο της".

Εξάλλου όλοι οι πολιτισμοί που έχουν περάσει από αυτό τον πλανήτη,με τον έναν ή τον άλλο τρόπο,ενσωματώνουν μια μορφή χλευασμού του αντιπάλου ακόμα και στον θάνατό του.Να σου θυμίσω ενδεικτικά τι έκανε ο Αχιλλέας στον Έκτορα;

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Πεθανε και ο Εκτορας;;;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αυτό που λες είναι αφύσικο.Κάποιοι άνθρωποι που σου είναι αντιπαθείς ή μισητοί δεν γίνεται να λυπάσαι αν πάθουν κάτι.

Με αυτή τη λογική έπρεπε να λυπηθούμε και για τον Παπαδόπουλο,το Πινοτσέτ,το Χίτλερ και τον κάθε παλάβρα που εμφανίζεται στην ανθρώπινη ιστορία;

Μπορεί να σου φαίνονται υπερβολικές ίσως οι αντιδράσεις για τη maggie και να μην κατανοείς "γιατί αυτή η κυριούλα",αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους αυτή η κυριούλα ήταν μισητή σε μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Βέβαια το ορθό θα ήταν να την είχε εμποδίσει ο κόσμος απ'το να κάνει αυτά που έκανε,όμως επειδή ιστορικά αυτό δεν είναι πάντα κατορθωτό -το αντίθετο μάλιστα- τελικά φτάνει απλώς να "φτύνει πάνω απ'τον τάφο της".

Εξάλλου όλοι οι πολιτισμοί που έχουν περάσει από αυτό τον πλανήτη,με τον έναν ή τον άλλο τρόπο,ενσωματώνουν μια μορφή χλευασμού του αντιπάλου ακόμα και στον θάνατό του.Να σου θυμίσω ενδεικτικά τι έκανε ο Αχιλλέας στον Έκτορα;
Μια που πιάσαμε τους αρχαίους, δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. :)

Δεν περιμένω να λυπούνται όλοι για όλους. Εξάλλου ο θάνατος είναι μια φυσική διαδικασία, στην περίπτωση της Θάτσερ τη βρήκε μόνη και με άνοια, ένα θλιβερό τέλος αλλά πολύ λιγότερο θλιβερό από τόσα άλλα. Ταιριάζουν και οι στίχοι του Dylan Thomas που έχω στην υπογραφή μου, old age should burn and rave at close of day.

Περιμένω όμως λίγο σεβασμό στο τέλος της ζωής. Ας χαιρόμαστε όταν πεθαίνει κάποιος που αντιπαθούμε (αλήθεια, χαρά γιατί; Είναι έκπληξη και μη αναμενόμενος ο θάνατος; Παραμένει "κίνδυνος" κάποιος στα 87; Τι;) αλλά τα υπόλοιπα μου φαίνονται απλώς ασεβή.

thessaris

Member

Δεν νομίζω ότι μιλάμε για λύπηση, πιο πολύ είναι θέμα σεβασμού όπως σωστά λέει και η battered. Το ότι πολλοί "πολιτισμοί" έχουν ενσωματώσει το χλευασμό του νεκρού αντιπάλου δεν σημαίνει ότι είναι και κάτι αποδεκτό. Η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό, όταν κάποιος τη χάνει, ακόμα και αν είναι ο χειρότερος αντίπαλος ή εχθρός δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο να πανηγυρίζεις κι όλας. Περίπου αυτό είναι και το πνεύμα που έχει οδηγήσει τις πολιτισμένες σήμερα κοινωνίες να έχουν καταργήσει τη θανατική ποινή.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν νομίζω ότι μιλάμε για λύπηση, πιο πολύ είναι θέμα σεβασμού όπως σωστά λέει και η battered. Το ότι πολλοί "πολιτισμοί" έχουν ενσωματώσει το χλευασμό του νεκρού αντιπάλου δεν σημαίνει ότι είναι και κάτι αποδεκτό. Η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό, όταν κάποιος τη χάνει, ακόμα και αν είναι ο χειρότερος αντίπαλος ή εχθρός δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο να πανηγυρίζεις κι όλας. Περίπου αυτό είναι και το πνεύμα που έχει οδηγήσει τις πολιτισμένες σήμερα κοινωνίες να έχουν καταργήσει τη θανατική ποινή.
Η επιτομη της υποκρισιας... Γιατι ενας ανθρωπος που χαιρεται απαγορευεται να το δειξει; Ο καθενας μας ειναι υπευθυνος για τα συναισθηματα που θα προκαλεσει ο θανατος του στους αλλους.

Δεν μπορουμε να ζηταμε απο τους ανθρωπους που η ιδια δεν σεβαστηκε να τη σεβαστουν.

Σκεψου εναν ανθρωπο που υπεφερε απο το Γ'Ραιχ να φτυνει τοπτωμα του Χιτλερ. Ο ανθρωπος αυτος για σενα μπορει να κανει λαθος, το εχει αναγκη ομως.

paefstra

Member

Όπως σχολίασε φίλη, ο Μπόμπι Σαντς δεν τα κατάφερε να γίνει 87 ανοϊκός. Το σώμα που θυσίασε είχε τη δροσιά των 27 του χρόνων.
Προσωπικά δεν σέβομαι κάθε υπέργηρο ή νεκρό γιατί πρόκειται για βιολογικά φαινόμενα. Σέβομαι τους υπέργηρους και νεκρούς που έζησαν αξιοσέβαστη ζωή.

thessaris

Member
@tripakias μα δε μίλησα για απαγορεύσεις, αν θες πήγαινε στον τάφο του Χίτλερ και φτύσε, δικαίωμα του καθενός είναι. Απλώς κρίνω.

@paefstra δε νομίζω ότι τίθεται θέμα δολοφονίας του Σάντς από τη Θάτσερ, έλεος... Βεβαίως και τίθεται θέμα προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην αντιμετώπιση του, αλλά η επιλογή του θανάτου ήταν δική του, όσο κυνικό και αν ακούγεται αυτό. Αλλά και έτσι να ήταν, το νόημα της άποψής μου ήταν ότι όποιος και να είναι αυτός που πεθαίνει δεν αξίζει τη σκύλευση και το χλευασμό. Με τη λογική σου προφανώς και είσαι υπέρ της θανατική ποινής για επαχθή εγκλήματα.

Otokodate

Member
Πιστεύω πως πολλοί απ'αυτούς που φαίνεται πως χλευάζουν τώρα την Θάτσερ χλευάζουν ουσιαστικά τις πολιτικές τις οποίες εκπροσωπούσε, επέκταση των οποίων μας έχει φτάσει στην άθλια οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Απ'την άλλη πλευρά θα μπορούσε να πει κάποιος πως δεν κερδίζει η αριστερά με το μίσος πολλά - το μίσος είναι ο τρόπος έκφρασης άλλων. Όμως αυτές οι λογικές της ειρηνικής και κόσμιας έκφρασης - της έκφρασης μέσα σε κάποια όρια μάλλον δρουν ταυτόχρονα αποτρεπτικά όσων αφορά τους τρόπους με τους οποίους ο λαός εκφράζει την αγανάκτηση του και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του.

paefstra

Member
@paefstra δε νομίζω ότι τίθεται θέμα δολοφονίας του Σάντς από τη Θάτσερ, έλεος... Βεβαίως και τίθεται θέμα προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην αντιμετώπιση του, αλλά η επιλογή του θανάτου ήταν δική του, όσο κυνικό και αν ακούγεται αυτό. Αλλά και έτσι να ήταν, το νόημα της άποψής μου ήταν ότι όποιος και να είναι αυτός που πεθαίνει δεν αξίζει τη σκύλευση και το χλευασμό. Με τη λογική σου προφανώς και είσαι υπέρ της θανατική ποινής για επαχθή εγκλήματα.
Δεν είμαι υπέρ της θανατικής ποινής για κανένα έγκλημα. Δεν είμαι υπέρ του θανάτου κανενός. Αλλά αν κάποιος καταγράφεται στη συλλογική μνήμη ενός μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας ως αντιπαθής, φέρει κάποια ευθύνη για το πώς διαχειρίστηκε το δώρο της ζωής που του δόθηκε. Και για τις φτυσιές στον τάφο του μετά.
Η επιλογή του τρόπου θανάτου του Μπόμπι Σαντς ήταν δική του κι αυτό είναι αξιοσέβαστο. Μπορούσε να κάνει λιγότερο αξιοσέβαστες επιλογές, φυσικά, και να φτάσει σε βαθιά γεράματα.
Εσύ που πιστεύεις ότι όποιος πεθαίνει δεν αξίζει τη σκύλευση και το χλευασμό, είναι γιατί ο "νεκρός δεδικαίωται" γενικώς και αορίστως; Πιστεύεις ότι πρέπει να τον χλευάζουμε όσο είναι εν ζωή;

thessaris

Member
Μίλησα πουθενά για δικαίωση; το να χλευάσω ή εν πάσει περιπτώσει να το πω κομψά, να κριτικάρω έντονα κάποιον, ζωντανό ή νεκρό είναι απολύτως θεμιτό. Το αθέμιτο (για μένα προσωπικά) είναι ο χλευασμός του θανάτου του, δείχνει έλλειψη σεβασμού στην απώλεια της ζωής ακόμη κι αν ενδεχομένως ο θανών δεν σεβάστηκε την ανθρώπινη ζωή κατά τη διάρκεια του βίου του.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μίλησα πουθενά για δικαίωση; το να χλευάσω ή εν πάσει περιπτώσει να το πω κομψά, να κριτικάρω έντονα κάποιον, ζωντανό ή νεκρό είναι απολύτως θεμιτό. Το αθέμιτο (για μένα προσωπικά) είναι ο χλευασμός του θανάτου του, δείχνει έλλειψη σεβασμού στην απώλεια της ζωής ακόμη κι αν ενδεχομένως ο θανών δεν σεβάστηκε την ανθρώπινη ζωή κατά τη διάρκεια του βίου του.
Αγαπητε δεν εχεις καταλαβει. Δεν προκειται για χλευασμο αλλα για πληρωμη του τιμηματος της αξιας την οποια η ιδια εδωσε στη ζωη της.

Δεν την χλευαζουν απο μισος γιατι ειχε διαφορετικο χρωμα, φυλη, θρησκεια ή δεν ξερω γω τι. Της ανταποδιδουν με οποιο τροπο μπορουν ο,τι τους χαρισε.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος