• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic v3. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εν αναμονή του νέου DSM γίνεται τεράστια συζήτηση για το τι είναι ακριβώς και που εντάσσεται το σύνδρομο Asperger, όταν άτομα με αυτή τη διαταραχή κάποτε θα τα έλεγες απλά ιδιόρρυθμα...
Απλά το σύνδρομο Asperger καθαυτό δεν απαιτεί φαρμακευτική παρέμβαση. Κι επίσης είναι πολύ χρήσιμο (για εμένα) το ότι τα άτομα με Asperger δεν θεωρούνται πια απλά ιδιόρρυθμα, αντίθετα έχεις ένα "μπούσουλα" να βρεις τα κουμπιά τους και να επικοινωνήσεις ευκολότερα αποτελεσματικά μαζί τους, να τα ενισχύσεις μαθησιακά και λοιπά.

Είχα γνωρίσει πριν μερικά χρόνια Σκωτία μια κοπέλα με Asperger και έλεγε πόσο "απελευθερώθηκε" και ανακουφίστηκε όταν πήρε τη διάγνωση!

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το DSM ειναι αυτο που μαζευονται οι ψυχιατροι και ψηφιζουν ποια ασθενεια ανακαλυψαν και τι ονομα θα της δωσουν. Χωρις καμια ερευνα, κανενα στατιστικο, κανενα πειραμα και καμια αποδειξη.
Έχεις βρεθεί σε κάποια συνέλευσή τους και τα ξέρεις; Αν ναι δώσε κάποια πιο spicy detail να μαθαίνουμε και εμείς! :)

Να σου πω ότι τα εγχειρίδια είναι ένας πολύ χρήσιμος "μπούσουλας", χωρίς να αρνούμαι ότι πολλοί επαγγελματίες ψυχίατροι ιατρικοποιούν τα πάντα και "αναγκάζουν" άτομα που δεν χρειάζεται να πάρουν φάρμακα να το κάνουν.

Προσωπικά εγώ βρίσκω το DSM πολύ βοηθητικό και όχι, δεν είμαι ψυχίατρος, ούτε χορηγώ φάρμακα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αραγε,πως λειτουργει αυτος ο συνειρμος,στο μυαλο του αντρα?
(κοριτσακια-αυτοκινητακια):D!
Περίπου όπως λειτουργεί ο γυναικείος συνειρμός πορτοφόλι-μονόπετρο-στεφάνι... μόνο που στον ανδρικό συνειρμό η κινητήριος δύναμη είναι η απόλαυση ενώ στο γυναικείο δεν είναι πάντα η απόλαυση!:D

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Περίπου όπως λειτουργεί ο γυναικείος συνειρμός πορτοφόλι-μονόπετρο-στεφάνι... μόνο που στον ανδρικό συνειρμό η κινητήριος δύναμη είναι η απόλαυση ενώ στο γυναικείο δεν είναι πάντα η απόλαυση!:D
Μάλλον έχεις υποεκτιμήσει την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει σε μια γυναίκα ένα ανδρικό πορτοφόλι... :haha::haha::haha::haha:

Υ.Γ. Κυρίες μου, κάνουμε απλώς πλάκα.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τσακάλι πάντως η Θεσσαλλλονικιά, τον ξετρύπωσε πανεύκολα!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Έχεις βρεθεί σε κάποια συνέλευσή τους και τα ξέρεις; Αν ναι δώσε κάποια πιο spicy detail να μαθαίνουμε και εμείς! :)

Να σου πω ότι τα εγχειρίδια είναι ένας πολύ χρήσιμος "μπούσουλας", χωρίς να αρνούμαι ότι πολλοί επαγγελματίες ψυχίατροι ιατρικοποιούν τα πάντα και "αναγκάζουν" άτομα που δεν χρειάζεται να πάρουν φάρμακα να το κάνουν.

Προσωπικά εγώ βρίσκω το DSM πολύ βοηθητικό και όχι, δεν είμαι ψυχίατρος, ούτε χορηγώ φάρμακα.
Μακαρι να 'ναι ετσι οπως τα λες και να μην ισχυουν τα παρακατω.

Last edited by a moderator:

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Δεν καταλαβα τιποτα, ολο κορναρισματα ακουγα...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic