• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

The 41 Places to Go in 2011-new york times

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Στο θέμα του προμόσιον τώρα... είναι γεγονός ότι η Θεσ/κη δεν πουλάει και δικαίως δεν πουλάει... έγραψε ο tripakias ότι από Ελλάδα πουλάει η Αθήνα, η Μύκονος, η Σαντορίνη, οι Δελφοί και τα Μετέωρα ........... βεβαίως οι loco εταιρίες θα φέρουν κόσμο στη Θεσ/κη από περιέργεια κυρίως ή για να δουν οι γνώστες τα πραγματικά αξιόλογα Βυζαντινά μνημεία της
Ο tripakias γραψε οτι διαφημιζονται, οχι οτι πουλανε. Πουλανε κι αλλες περιοχες στην Ελλαδα, που διαφημιζονται σε ορισμενες χωρες, κυριως απο ιδιωτικη πρωτοβουλια. Εγω ειπα που δινει βαση η κεντρικη εξουσια.
Και οι loco ειναι γνωστο, οτι ερχονται κυριως για τη Χαλκιδικη και τους αλλους παραθαλασσιους προορισμους που εξυπηρετει το αεροδρομιο της Θεσσαλονικης.
Παρ' ολ' αυτα η Θεσσαλονικη εχει αξιοθεατα που θα μπορουσε καποιος να περασει ενα ΣΚ ευχαριστα σ' αυτην. Αλλα αμα θες 1 ωρα και, με το λεωφορειο για να πας απο το ενα αξιοθεατο στο αλλο, σαφως και δεν μπορεις να την εχεις σαν επιλογη... για να μην αρχισω να γραφω για αλλα προβληματα.

Traveller

Member
Εμεις ειμαστε ακομα στο τριπτυχο Ακροπολη- συρτακι- greek kamaki.
Είσαι εντελώς άδικος... αυτό που λες δεν υπάρχει πια... ναι υπάρχει μια εμμονή με τα αρχαία αλλά την θεωρώ δικαιολογημένη... δεν πιστεύω ότι φταίνε τα μέρη... η προσέγγιση φταίει... θα σου πω κάτι το χαρακτηριστικό... χρόνια πολλά το σήμα κατατεθέν των Δελφών ήταν το Μαντείο... τα τελευταία χρόνια το Μαντείο αρχίζει να φαίνεται όλο και λιγότερο και στην θέση του εμφανίζεται ένα παγκάκι... αυτό τι σημαίνει? οτι η προσέγγιση αλλάζει... θέλει να δείξει ότι Δελφοί δεν είναι μόνο το αυτονόητο... το παγκάκι δείχνει κάτι παραπάνω...τους περιπάτους που μπορείς να κάνεις στους Δελφούς... το πρόβλημά μας λοιπόν δεν είναι ότι πουλάμε συνέχεια τα ίδια μέρη αλλά ότι τα πουλάμε λάθος ή μάλλον ότι τα πουλάμε με παλιομοδίτικες συνταγές...

Το ότι πρέπει να αναπτύξουμε καινούργια μέρη είναι σαφές...ο κόσμος πια ταξιδεύει όλο και πιο συχνά και ζητάει πάντα κάτι νέο... το θέμα είναι να διαλέξουμε τα καταλληλα και τον τρόπο που θα τα πουλήσουμε... οι Εγγλέζοι π.χ έχουν ναυαρχίδα το Λονδίνο... ο κόσμος να χαλάσει το Λονδίνο θα είναι η ναυαρχίδα τους... επίσης πουλάνε τις Πανεπιστημιουπόλεις τους, Οξφόρδη, Καίμπριτζ μέρη που έχουν μνημεία όπως το Μπαθ και ανοίγουν πόλεις όπως το Μάτζεστερ π.χ όπου ρίχνουν χρήματα για να το αναδείξουν και να το σουλουπώσουν... ε όσο και να το ρετουσάρουν ο άλλος θα πάει 50 φορές στο Λονδίνο , 10 φορές στην Οξφόρδη και μία στο Μάτζεστερ... αυτό δεν θα αλλάξει στον αιώνα τον άπαντα... το ίδιο παίζει και στην Ελλάδα... όσο προμόσιον και να κάνουν στη Σαλαμίνα π.χ το άλογο θα είναι μουλάρι... δεν πουλάει η Σαλαμίνα με τίποτε... τι θέλω να πω... ότι για να πουλήσει ένα μέρος πρέπει να έχει και τα φόντα... η εξυπνάδα είναι να διαγνώσεις τι πρέπει να πουλήσεις σε ποιόν θέλεις να το πουλήσεις και βέβαια πως να το πουλήσεις...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για ενα Π/Σ/Κ η Θεσσαλονικη εχει πραγματα να δειξει και πολυ αξιολογα. Δε θα περασει ασχημα και δε θα πληξει ο ευρωπαιος που θα ερθει και ενδεχομενως να μην προλαβει και κανα δυο μνημεια να δει, ειδικα αν πεταχτει και μεχρι τη Βεργινα. Το θεμα ειναι οτι ο Αμερικανος -αλλωστε η λιστα στο New York Times δημοσιευθηκε- δε θα ξεσηκωθει να ερθει υπερατλαντικο απο του διαολου τη μανα για ενα Π/Σ/Κ στη Θεσσαλονικη, αν δεν του προτεινει κανεις να το συνδυασει και με κατι αλλο, ετσι ωστε να γινει ενα ευρυτερο ταξιδι.
Τι εννοω: Αυτες τις ημερες εχουν ερθει κατι γνωστοι μας απο την Αμερικη. Εχουν ερθει πολλες φορες στην Ελλαδα, κυριως νησια επισκεφθηκαν και μαλιστα και καπως πιο ψαγμενα νησια: Νισυρο κλπ. Φετος πηγαν πρωτα στην Κρητη και μετα ηρθαν Θεσσαλονικη για ενα Σαββατοκυριακο. Συνεπικουρουντος και του καιρου, ξετρελλαθηκαν. (Ενταξει, αν ειχε τη γνωστη σαλονικιωτικη μουχλα θα ηταν αλλιως). Εφυγαν και δεν ειχαν προλαβει να δουν ολα οσα ειχα προγραμματισει να τους δειξω σχετικα με τα μνημεια. Συνδυασαν τη Θεσσαλονικη με τα Ζαγοροχωρια, οπου εμειναν αλλες τρεις ημερες -πλεον Θεσσαλονικη -Μονοδενδρι λογω Εγνατιας ειναι λιγοτερο απο τρεις ωρες. Καθοδον ειδαν και τη Βεργινα. Εχουν μεινει εκστατικοι ανακαλυπτοντας μια Ελλαδα που δεν την ειχαν καν υποψιασθει.
Εκεινο που θελω να πω ειναι οτι μονη της η Θεσσαλονικη καλυπτεται χοντρικα σε ενα Π/Σ/Κ. Το θεμα ειναι να πουλησει σε συνδυασμο με κατι αλλο, ετσι ωστε να μπορει να βγει προγραμμα μιας εβδομαδας.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ο λυκος ειναι παντα λυκος...και πεταλα να τους βαλεις , λυκος πεταλωμενος θα ειναι...αλογο δεν γινεται.

anyway...για την Θεσνικη θα ενηργησε ο Μπουταρης ρε παιδια...τι το συζητατε...

για να πω κατι σοβαρο, εχω μια ενσταση για την Γεωργια. Δεν εχω παει, δεν ξερω τι παιζει απο χιονια κλπ, αλλα επειδη ασχολουμαι και ειμαι συνδρομητης σε ξενα περιοδικα, εχω δει αποστολες σε κατι μερη οπως το Καζακσταν, ενα ηφαιστειο στην Ρωσια (μου διαφευγει τωρα) ισως και Γεωργια σε παλιοτερο τευχος....φυσικα οχι για υποδομες χιονοδρομικων...για heli skiing κλπ....

μια απορια που εχω: γιατι δηλαδη 41? γιατι οχι 50? 100? γιατι οχι 40?
ηταν 40 και μπηκε σαν ---- η Θεσσαλονικη και εγιναν 41? βυσμα;

η Θεσνικη εμενα μου καθεται καλα για ενα ΠΣΚ. Αλλα για εγχωριο + βαλκανιο τουρισμο
Αυτο φαινεται κιολας. Σαββατο απογευμα εκει προς το Cosmos, IKEA κλπ γινεται χαμος απο Βουλγαρους, Σκοπιανους και Ελληνες απο τις γυρω πολες χωρια. Ως εκει οκ. απο εκει και παραπερα για εκτος Βαλκανιων, τι να πω....ισως αν ερθεις χαλκιδικη για 15 μερες και ερθεις μια βολτα στνη Θεσνικη....που αν εχει καυσαεριο και 44 υπο σκια, θα φρικαρεις.

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
^καθε χρονο ποικιλει ο αριθμος..απο 30 μεχρι 50 καμια φορα...

οπως τους καπνισει...( ; )

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εμένα, πάλι, μου άρεσε το Νο. 11. Συγκεκριμένο και σίγουρα "ψαγμένο"! :bleh: Σα να λέμε, π.χ. Νείλος, Μισσισσιπής, Μεκόνγκ, κλπ.

Borealis

Member
Εμένα, πάλι, μου άρεσε το Νο. 11. Συγκεκριμένο και σίγουρα "ψαγμένο"! :bleh: Σα να λέμε, π.χ. Νείλος, Μισσισσιπής, Μεκόνγκ, κλπ.
Πιθανότατα εννοούν αυτό της Ουγγαρίας που μολύνθηκε από την τοξική λάσπη. Στην πραγματικότητα αυτή είναι λίστα ξεπαστρέματος, για αυτό και το Ιράκ μέσα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πιθανότατα εννοούν αυτό της Ουγγαρίας που μολύνθηκε από την τοξική λάσπη. Στην πραγματικότητα αυτή είναι λίστα ξεπαστρέματος, για αυτό και το Ιράκ μέσα.
Εμ τοτε, ετσι εξηγειται γιατι μπηκε η Θεσσαλονικη... για το Βαθυλακκο.

Borealis

Member
Μια και μπήκα ετεροχρονισμένα στη συζήτηση θέλω να προσθέσω και εγώ κάτι. ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, κοστίζει η συντήρηση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (με μισθούς που φτάνουν τις 240.000 ευρώ ετησίως) τη στιγμή που:
1. Η συλλογή Κωστάκη που κόστισε 10 εκατομύρια κρύβεται στα υπόγεια.
(σίγουρα όχι πολλοί, αλλά κάποιοι τουρίστες θα γοητεύονταν από τη ρώσικη πρωτοπορία).
2. Τα Μουσεία κιν/γου και φωτογραφίας ενώθηκαν και υπολειτουργούν.
3. Το Βυζαντινό παραμένει με αίθουσες κλειστές
4. Γύρω από την Μονή Λαζαριστών μένουν ακόμη τσιγγάνοι.
5. Το σέρβικο νεκροταφείο (που έχει επισκέπτες) είναι κρυμένο μέσα στη μπίχλα
6. Το Αλκαζάρ μόλις ξεκίνησε και προχωράει με το ζόρι
7, Το Μουσείο Προιστορίας στο Καραμπουρνάκι έμεινε στα χαρτιά.
8. Τα διατηρητέα της Άνω Πόλης καίγονται, από ατυχήματα φυσικά ποτέ από πρόθεση.
9.Το Φεστιβάλ Κιν/φου τείνει να γίνει υποδεέστερο από αυτό της Προύσας.
10. Τα ιστορικά κτήρια στο πρώην στρατόπεδο Μελά ρημάζουν.
11. Η περιοχή γύρω από τη Βίλκα και το Μύλο θυμίζει τις ανταποκρίσεις του Γιώργου από τη Δυτική Αφρική
12. Τα πάρκα της παραλίας τσιμεντώνονται
13. Τα Λαδάδικα έγιναν ένα ατέλειωτο σκουπιδαριό.
Μπορώ να συνεχίσω αλλά αυτό πληγώνει περισσότερο εμένα παρά εκεί που υποτίθεται ότι απευθύνομαι. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι ένας συμπαθητικός προορισμός, αλλά πως θα γίνει αυτό? Με τα 8 εκατ, της τηλεόρασης θα μπορούσαν να είχαν διορθωθεί πολλά από αυτά. Το θέμα είναι, οι Θεσσαλονικείς το θέλουν? ή απλώς ζουν για να βρίζουν τους αθηναίους που ''ρίχνουν'' τον ΠΑΟΚ?

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
η Θεσνικη εμενα μου καθεται καλα για ενα ΠΣΚ. Αλλα για εγχωριο + βαλκανιο τουρισμο
Αυτο φαινεται κιολας. Σαββατο απογευμα εκει προς το Cosmos, IKEA κλπ γινεται χαμος απο Βουλγαρους, Σκοπιανους και Ελληνες απο τις γυρω πολες χωρια. Ως εκει οκ. απο εκει και παραπερα για εκτος Βαλκανιων, τι να πω....ισως αν ερθεις χαλκιδικη για 15 μερες και ερθεις μια βολτα στνη Θεσνικη....που αν εχει καυσαεριο και 44 υπο σκια, θα φρικαρεις.
Έτσι σκέφτεται ο μέσος Έλληνας.
Οι ξένοι σκέφτονται αλλιώς.
Για παράδειγμα εγώ βλέπω ξένους που ενθουσιάζονται με την Αθήνα (και όχι για τα αρχαία της) την βρίσκουν υπέροχη και κάθομαι και χάσκω ακούγοντας τους.
Εμείς ούτε να τη βλέπουμε δεν θέλουμε...

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Οι ξενοι ενθουσιαζονται με εμας γιατι δεν μπορουν να καταλαβουν πως γινεται να ειμαστε χρεωμενοι μεχρι το λαιμο και να ξενυχταμε μεχρι το πρωι. Επισης ενω εχουμε την Ακροπολη λιγοι την εχουν επισκεφτει.Εκτος αν υπαρχει κανενα καλο καφε εκει γυρω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom