• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

The 41 Places to Go in 2011-new york times

Traveller

Member
Να υποθέσω δηλαδή ότι είναι της μόδας να πας για σκι στη Γεωργία ή να πας διακοπές στο Κόσσοβο? Ή μήπως για μπάνια στη Σιγκαπούρη? Και η Θεσ/κη που διάολο κολλάει? Υπάρχει στον τουριστικό χάρτη? Δηλαδή κάποιος από την Αμερική υπάρχει περίπτωση να θυσιάσει τις διακοπές του και να πάει στο Ιρακινό Κουρδιστάν ή το Ερζερούμ? Και στην απίθανη περίπτωση που το αποφασίσει από τον δημοσιογράφο περίμενε να πάρει την ιδέα?

Τα έχουμε πει δεκάδες φορές... ένα περιοδικό ή μια εφημερίδα λένε σε ένα παπάρα δημοσιογράφο να γράψει κάτι για μυστήριους και μη γνωστούς προορισμούς... αυτός έτσι για να φαίνετε η λίστα του ψαγμένη βάζει του κόσμου τις αηδίες... ρίχνει για ξεκάρφωμα και ένα Μαιάμι με ένα Λονδίνο και φτιάχνει μια λίστα που την βαφτίζει της μόδας... χέστηκε η φοράδα στο αλώνι...

Αν είναι να αντιγράφουμε ότι ανοησία μας πλασάρουν από το net τότε δεν θα βρίσκαμε άκρη...

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
Ειπα , οτι η συνταξη λιστων ειναι της μοδας(οπως συμβαινει και στη λογοτεχνια και στο σινεμα κοκ), οχι το περιεχομενο τους.αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.

Ο τιτλος δεν εχει καποιο περιορισμο.Παρουσιαζει καποιους προορισμους , που συμφωνα με τους συντακτες , ειναι ενδιαφεροντες για χιλιους λογους.

Τωρα στοχος τους ειναι να προκαλεσουν , ειτε το μενος, ειτε να ακολουθηθουν απο καποιους.και προφανως η επιλογη ειναι θεμα πολυπλοκο. Και το πετυχαινουν , αφου οσο και να το κατακρινουν , ολοι θα ριξουν ενα βλεφαρο σε μια λιστα...

το αν καποιος συμφωνει ή οχι ειναι αλλο θεμα...

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
Και οσο για τη θεσσαλονικη, πηγαινε πρωτα δες το βυζαντινο-και οχι μονο -πολιτισμο της, και μετα τα ξαναλεμε...

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Τα έχουμε πει δεκάδες φορές... ένα περιοδικό ή μια εφημερίδα λένε σε ένα παπάρα δημοσιογράφο να γράψει κάτι για μυστήριους και μη γνωστούς προορισμούς... αυτός έτσι για να φαίνετε η λίστα του ψαγμένη βάζει του κόσμου τις αηδίες...
Κι αυτός πάει και πλασάρει το Μιλάνο στην 5η θέση που κατά τη ταπεινή μου γνώμη έπρεπε να έχει το Βελάτζιο ή έστω ένα Λέγκο!!!!

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
^αυτη η λιστα απο το ΝΥΤ βγαινει εδω και χρονια...το οτι ας πουμε δεν ειναι μια ρωμη(τυχαια το λεω) στη λιστα, δεν σημαινει οτι δεν υπηρχε ποτε...

δεν εβγαλαν τα καλυτερα μερη ever οι ανθρωποι...

Traveller

Member
Και οσο για τη θεσσαλονικη, πηγαινε πρωτα δες το βυζαντινο-και οχι μονο -πολιτισμο της, και μετα τα ξαναλεμε...
Mην λες ότι θέλεις σε παρακαλώ... η πόλη όπως και όλες σχεδόν στην Ελλάδα απλά έχει τα χάλια της... το ότι έχει ορισμένες πραγματικά υπέροχες Βυζαντινές εκκλησίες δεν την βάζει αυτόματα σε καμιά must to see λίστα... αν εσύ έχεις συναισθηματικό δέσιμο με την Θεσ/κη πάσο, αλλά μην προσπαθείς τώρα να μας πείσεις ότι αξίζει κάποιος να φύγει από την Αγγλία π.χ και αφιερώσει 3-4 μέρες στην Θεσ/κη... μην μας τρελλαίνεις τελείως...

υ.γ. Γουστάρω με τρέλλα Λέγκο... Βελάτζιο όχι γιατί μου θυμίζει βελέτζα...

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
εχεις απολυτο δικιο..

αλλα πολλες χωρες και πολεις εχουν τα χαλια τους, χωρις αυτο να σημαινει οτι αφαιρειται κατι απο την αξια τους!

οπως πχ η χωρα της Αλβανιας και ο πλουτος της σε μνημεια.

Δεν εχω κανενα συναισθηματικο δεσιμο με την Θεσ/νικη.εχω παει 2 φορες ολες κ ολες στη ζωη μου.

τελος παντων...δεν προκειται να συμφωνησουμε οποτε δεν εχει αξια...

Traveller

Member
αλλα πολλες χωρες και πολεις εχουν τα χαλια τους, χωρις αυτο να σημαινει οτι αφαιρειται κατι απο την αξια τους!

οπως πχ η χωρα της Αλβανιας και ο πλουτος της σε μνημεια.
Βαθυστόχαστο... αλλά να κάνω μια απλή ερώτηση... την Αλβανία π.χ που έφερες σαν παράδειγμα σε τι θέση την έχεις δηλαδή? Είναι η πρώτη Ευρωπαική επιλογή σου η δεύτερη ή η τρίτη? Γιατί εμένα μάλλον είναι από τριάντα και κάτω...

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
βαθυστοχαστο δεν ειναι...απλα εχω παει στην αλβανια(χωρις βεβαια να μπορεσω να δω πολλα πραγματα τελικα) ... και την ανεφερα σαν παραδειγμα...

η θεση της , ναι, εχεις δικιο, γενικα ειναι πολυ χαμηλα..

και εν τελει δεν εχω ταξιδεψει σχεδον καθολου...και ισως δεν πρεπει να εχω αποψη..

απλα ανεφερα μια λιστα...αν τοσο πολυ σε θιγει μη τη κοιτας..ή στην τελικη να τη διαγραψω..

παντως συμφωνω οτι , απλουστατα δεν σημαινει τπτ μια λιστα!!
ποιος μπορει αλλωστε να κρινει ποιες χωρες ειναι σημαντικες και ποιες οχι;ποιες αξιζουν ή οχι.....

(το τελευταιο δεν μου βγηκε τοσο βαθυστοχαστο!!)

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Αφου δεν έχει πρώτη στην λίστα την Ινδία ...:D ειναι μούφα!!

kon_gav

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
Μπράβο στη Θεσσαλονίκη μας! Άντε και του χρόνου πιο πάνω στη λίστα :)

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα