• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

The 41 Places to Go in 2011-new york times

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Θεσσαλονικεις ξερετε οτι σας αγαπω αλλα σχωρατε με !
Το Μαιαμι πιο κατω απο τη Θεσσαλονικη??:shock:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Και γιατί να μην είναι η Σαλονίκη?
Κάθε χρόνο βγάινουν και νέες λίστες, του χρόνου το πιθανότερο είναι να μη περιλαμβάνεται και να περιλαμβάνονται άλλα μέρη, λιγότερο τουριστικά.
Και μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ψαγμένες λίστες, αφού συμπεριλαμβάνουν ανατρεπτικούς προορισμούς και όχι τα κλασικά.
Eπειδή κάποια μέρη είναι κλασικά (Αθήνα - Ρώμη - Παρίσι - Μπαλί κλπ), δεν γίνεται να μπαίνουν κάθε χρόνο στις λίστες, θα γίνει απελπιστικά βαρετό.
Άλλωστε οι λόγοι που μπαίνει κάθε προορισμός σε μια λίστα, είναι διαφορετικοί από εκείνους που μπαίνει ένας άλλος.
Δηλαδή η Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται ποτέ να έχει τις κλασικές αρχαιότητες της Αθήνας, αλλά τα μεσαιωνικά της μνημεία δεν παίζονται.
Και δεν είναι όλοι λάτρεις της κλασικής περιόδου, αλλά μπορεί να γουστάρουν νεανικές πόλεις με εναλλακτικές σκηνές.
Δηλαδή για άλλους λόγους πάει κάποιος στο Λονδίνο και για άλλους στο Εδιμβούργο. Επειδή το Λονδίνο είναι all time classic, δεν σημαίνει ότι το Εδιμβούργο δεν θα μπει ποτέ σε κάποια ψαγμένη λίστα.
Αν θέλετε να βλέπετε μονίμως τα ίδια ονόματα να φιγουράρουν στις ταξιδιωτικές λίστες, μπορείτε να διαβάζετε "Τα νέα του μελισσοκόμου", ή την "Επιθεώρηση της Κάτω Μουχρίτσας", ή το περιοδικόν "Γάμος-Οικογένεια-Πεθερικά-Ονειρεμένη Ζωή".

Εγώ βλέπω ότι ένας τόπος της πατρίδας μας προβάλλεται και πάλι αρχίσαμε τη γκρίνια, αντί να χαρούμε.
Ε τότε να προβάλλεται μόνο το τρίπτυχο Αθήνα - Μύκονος - Σαντορίνη ( που προβάλλεται τα τελευταία 50 χρόνια) και να είμαστε ευτυχισμένοι.

Traveller

Member
Φίλε traveladdict επί της ουσίας διαφωνία καμία... σαφέστατα σκοπός αυτών των "λιστών" είναι να αναδυκνείουν ψαγμένα και λιγότερο γνωστά μέρη... ασφαλώς και θα είναι ιδιαίτερα βαρετό να φιγουράρουν κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια μέρη γιαυτό και εμπλουτίζονται κάθε χρόνο αυτές οι λίστες...

Η διαφωνία μου είναι άλλη... να μην φτάνουμε στο άλλο άκρο και χαρακτηριστικά ανέφερα το παράδειγμα του Κοσόβου του Ερζερούμ ή της Γεωργίας... ο κάθε καλόπιστος καταλαβαίνει ότι προς χάρην εντυπωσιασμού και μόνο πλασάρετε το Κόσοβο π.χ ως in προορισμός και τα βουνά της Γεωργίας ως παράδεισος του σκι... θεωρώ εξαιρετικά απίθανο ένας αδαής Αμερικανός να πειστεί και να φτάσει στο Κόσοβο ορμώμενος από τις λίστες αυτές και μόνο... ο ψαγμένος την ξέρει ήδη την Γεωργία και δεν περιμένει κανένα δημοσιογράφο να του την μάθει... συμπέρασμα... μαγειρεύουμε μια λίστα με εξωτικά μέρη και παίζουμε εκ του ασφαλούς... ελάχιστοι θα τα επισκεφθούν και θα τα κρίνουν πολλοί θα εντυπωσιαστούν και θα πουλήσουμε...

Πάμε τώρα στην διαφωνία μας για την Θεσ/κη... η σύγκριση και μόνο Θεσ/κης - Εδιμβούργου αποτελεί ύβρη... βεβαίως και θα πάω στο Εδιμβούργο για να απολαύσω το φεστιβάλ του, την εξαιρετική αρχιτεκτονική του, τα υπέροχα μνημεία του... θα επιχειρήσω ένα long week end και θα το ευχαριστηθώ... ο αντίστοιχος Άγγλος γιατί να έρθει στη Θεσσαλονίκη και τι να δει... μισή ημέρα του είναι υπεραρκετή... ασφαλώς και οι Βυζαντινές εκκλησίες της είναι υπέροχες αλλά πέραν τούτου ΟΥΔΕΝ... πόσες εκκλησίες πια θα δει ο ξένος? Τρεις μέρες στην Θεσσαλονίκη είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων την στιγμή που η Ευρώπη είναι γεμάτη από δεκάδες πόλεις μπιζού που προσφέρουν και άπειρες επιλογές και άπειρα μνημεία... πολύ πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση για μέλος μιας τέτοιας λίστας μου φαίνεται η Κέρκυρα π.χ ή κάποιο ψαγμένο Κυκλαδονήσι βλέπε Αμοργός παρά η αφάνταστη βαρετότητα της Θεσ/κης... για να μην παρεξηγηθώ θα πω ότι εγώ προσωπικά θέλω να πηγαίνω ένα Σ/Κ το χρόνο στην Θεσσαλονίκη γιατί θα δω τους φίλους μου, θα με πάνε να φάω καταπληκτικό φαγητό και στο τσακίρ κέφι θα πάω να δω και μια εκκλησία ή ένα μνημείο... αυτά τα πράγματα όμως συμβαίνουν σε όλες τις πόλεις του κόσμου και σε καμία περίπτωση δεν απευθύνονται στον ξένο τουρίστα...

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
ps:για καποιον που οντως θα παει να δει ΟΛΑ τα βυζαντινα μνημεια της Θεσσαλονικης , θα χρειαστει 3 μερες γεματες!και οταν λεω να τα δει, να μπει μεσα, να δει διακοσμο κτλ...

και αμα βαλει αλλη μια μερα για μια βολτα στη παραλια, για φαγακι και για ποτο, να σου το ωραιο τετραημερο στην "ωραια" Σαλονικη...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ps:για καποιον που οντως θα παει να δει ΟΛΑ τα βυζαντινα μνημεια της Θεσσαλονικης , θα χρειαστει 3 μερες γεματες!και οταν λεω να τα δει, να μπει μεσα, να δει διακοσμο κτλ...
και άν δεν ειναι στο τσακίρ κέφι???:D

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
:haha::haha:

τοτε να παει στο Μαιαμι:bleh:

παντως εγω τα βρηκα τρομερου ενδιαφεροντος τα μνημεια:roll: (περι ορεξεως...:D)

εκτος απο τις περιπτωσεις που δεν μπορεσαμε να δουμε το εσωτερικο, επειδη ο παπας εκανε οικονομια και δεν μας αναβε τα φωτα:roll::roll::roll:

Traveller

Member
Δηλαδή μας λες το εξής αν κατάλαβα καλά... ότι ο μέσος Ευρωπαίος ταξιδιώτης, επαναλαμβάνω ο μέσος και όχι αυτός που το έχει ψώνιο και ασχολείται, θα πάει στη Θεσσαλονίκη και θα "σπαταλήσει" τρεις ημέρες για να βλέπει εκκλησίες που μπορεί ο παπάς να τις κλειδώνει γιατί έτσι γουστάρει και για να κάνει και μια βόλτα στην παραλία με τις πολυκατοικίες από την μία και τα αυτοκίνητα από την άλλη?

Συγνώμη έχεις ταξιδέψει στην Ευρώπη? Έχεις δει τι προσφέρουν οι Ευρωπαικές πόλεις στον μέσο ταξιδιώτη και τι προσφέρει η Θεσσαλονίκη? Θεωρείς τυχαίο το γεγονός ότι την Θεσσαλονίκη δεν την έχει ούτε ο χάρτης σαν προορισμό ή μήπως πιστεύεις ότι είναι το σούπερ κρυμένο ταξιδιωτικό διαμάντι που οι άσχετοι οι κουτόφραγκοι δεν έχουν ανακαλύψει?

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
στη πρωτη ερωτηση απαντω , οχι.

στη δευτερη (σχεδον) οχι.

τη λιστα την εχω αναρτησει σε ελληνικο φορουμ.

μπορεις να μου πεις τι τοσο πολυ σε εκνευριζει σε αυτην;ωραια διαφωνεις 100%.και;

αστη για τους αλλους που θελουμε να "χαζεψουμε".

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom