Sassenach77
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Εγώ αναμένω πως και πως ξενάγηση απο τα χεράκια σαςΕλπίζω εξ αιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας να σας φέρω ενδιαφέρουσα ενημέρωση...
Εγώ αναμένω πως και πως ξενάγηση απο τα χεράκια σαςΕλπίζω εξ αιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας να σας φέρω ενδιαφέρουσα ενημέρωση...
Το υποψιάστηκα ότι θα παίζει κάτι τέτοιο. 4 μέρες Μυτιλήνη και 3 Αϊβαλί δεν κολλάειΠαιδιά ευχαριστώ, το σπουδαιότερο του ταξιδιού μου αυτού είναι ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση και φιλοξενία από Τουρκοκρητικούς στο Αιβαλί. Η Μυτιλήνη είναι το συμπλήρωμα αλλά δεν θα χάσουμε την ευκαιρία. Ελπίζω εξ αιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας να σας φέρω ενδιαφέρουσα ενημέρωση...
Για την ιστορία πιο πολλές βροχές κατά μέσο όρο δέχεται ετησίως η Λέσβος σε σχέση με την Κρήτη (ειδικά την ανατολικη). Και δυστυχώς ειδικα φέτος όλη η Κρήτη αντιμετωπίζει θέμα λειψυδρίας.Να ξέρεις ότι η Λέσβος δεν είναι προνομιούχα σαν την Κρήτη σε βροχές. Πας και μετά το καλοκαίρι. Οι λίγοι καταρράκτες που υπάρχουν θα τρέχουν σαν βρυσούλες. Θα δεις όμως πράσινο, πανέμορφο πευκόδασας (κέντρο και βόρεια), πολλή ελιά, ορεινή φύση στην Αγιάσο και στο δυτικό τμήμα κρανίου τόπος που συμβαδίζει και με το απολιθωμένο δάσος .
Παρόλο που σε εμπιστεύομαι μου φαίνεται απίστευτο αυτό που γράφεις, γι' αυτό θα το ψάξω.Για την ιστορία πιο πολλές βροχές κατά μέσο όρο δέχεται ετησίως η Λέσβος σε σχέση με την Κρήτη (ειδικά την ανατολικη).
Συμφωνα με το site της ΕΜΥ φαίνεται ότι η Μυτιλήνη δέχεται μεγαλύτερα ύψη βροχής από τις περισσότερες πόλεις της Κρήτης (με εξαίρεση τα Χανιά με τα οποία εχουν παρόμοιες τιμές)Παρόλο που σε εμπιστεύομαι μου φαίνεται απίστευτο αυτό που γράφεις, γι' αυτό θα το ψάξω.
Όπως τα λες είναι. Γι τον απλό λόγο: όταν στην Β. Ελλάδα γινόταν χαμός από βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τον περασμένο Χειμώνα, εδώ είχαμε νοτιάδες και σκόνη. Τα βαρομετρικά χαμηλά που ταξιδεύουν από τη Δύση στην Ανατολή, κάποια απ αυτά περνάει η άκρη τους έστω ή και ολόκληρα από τη ΛέσβοΣυμφωνα με το site της ΕΜΥ φαίνεται ότι η Μυτιλήνη δέχεται μεγαλύτερα ύψη βροχής από τις περισσότερες πόλεις της Κρήτης (με εξαίρεση τα Χανιά με τα οποία εχουν παρόμοιες τιμές)
http://www.hnms.gr/emy/el/climatology/climatology_city?perifereia=Epirus&poli=Ioannina
Για την επιστροφή από Σίγρι με κάλυψε κατά πολύ το μήνυμα της @katkats@soudianos Επίσης γυρνώντας προς Καλλονή από Σίγρι μέσω Ερεσού μπορείτε να πάρετε τον δρόμο από Μεσότοπο - Άγρα - Παράκοιλα. Είναι πολύ καλύτερος και προσφέρει πολύ ωραία θέα στον κόλπο Καλλονής από ψηλά. Σε Μεσότοπο, Άγρα αξίζει να κάνετε στάση. Ο Μεσότοπος είναι από τα πιο δραστήρια χωριά του νησιού. Μπορείτε να προμηθευτείτε καλούδια από τον συνεταιρισμό γυναικών (επίσης φημισμένος στο νησί). Το Ταβάρι είναι το επίνειό του (λοξοδρόμηση για ουζάκι). Η Άγρα είναι φημισμένη για τα κτηνοτροφικά και γαλακτοκομικά της προιόντα. Έχει και αυτή συνεταιρισμό γυναικών. Η Αποθήκα είναι το επίνειό της (λοξοδρόμηση για ουζάκι στην είσοδο του κόλπου).
Πολύ κρίμα που δεν έχετε περισσότερο χρόνο για να πάτε και από Πλωμάρι. Για μένα είναι από τα ωραιότερα χωριά της Μυτιλήνης.
Πέρυσι τον Σεπτέμβριο που είχα πάει στους καταρράκτες δεν είχε σχεδόν καθόλου νερό! Η περιοχή όμως όλη είναι πανέμορφη!Στο δρόμο για Μανταμάδο (μετά την Πεδή, περίπου 30 χλμ απο Μυτιλήνη) υπάρχουν οι καταρράκτες Μαν' Κάτσα (http://www.lesvosgreece.gr/el/sto-lakko-man-katsa ) . Δεν έχω εικόνα πως θα είναι αυτή την περίοδο