• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Tα παράξενα της κρίσης

periigitis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα!!!
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ...
Προφανώς δεν έχουν υποστεί όλα τα κοινωνικά στρώματα τις συνέπειες της κρίσης…

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Παιδιά το άρθρο είναι ξεκάθαρο και το μόνο που λέει είναι ότι τα Χριστούγεννα ο εν λόγω προορισμός είχε λιγότερο κόσμο από την Πρωτοχρονιά. Δεν κάνει σύγκριση με προηγούμενα έτη.
Ημουν Πορταριά Μακρυνίτσα την Πρωτοχρονιά και σχεδόν όλοι παραπονιόντουσαν για την μειωμένη κίνηση σε σχέση με άλλες χρονιές, τόνιζαν με έμφαση ότι ιδίως στη Μακρυνίτσα έμειναν ξενοίκιαστα δωμάτια μετά από αρκετά χρόνια.
Σίγουρα η κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά όχι τους πάντες. Όσον αφορά τα ταξίδια (κυρίως τη μεσαία τάξη) είναι και θέμα προτεραιότητας.
Αλλοι προτιμούν ένα ακριβό αμάξι, αλλοι τρώνε τα λεφτά τους στα μπουζούκια, αλλες κυρίες θέλουν να έχουν το τελευταίο μοντέλο τσάντας Prada και άλλοι αποταμίεουν κάποια χρήματα για να πάνε κάποιο ταξίδι.

XRISTOS71

Member
Και λογικό είναι να εχει λιγότερο κόσμο και λογικό ειναι που η Μακρυνίτσα είχε άδεια δωμάτια και λογικό ειναι τόσα άλλα πράγματα που γίνονται γυρω μας και εμεις σφυρίζουμε αδιάφοροι .
Θυμαμαι μερικά χρόνια πρίν πήγαμε να φαμε σε ταβερνα στην πλατεία της Μακρυνίτσας και ζητήσαμε μπριζόλα στα καρβουνα και ο ''παντακουτοπονηρός και σημερινός κλάψας μαγαζάτορας '' πρώτα την τηγάνισε και μετα την περασε απο την πλάκα για να δείχνει ψητή , δεν ξερει οτι ο κόσμος ξυπνησε και τους γραφει πλεόν κανονικά .
Γιαυτο και θα ειδες πιστέυω μαγαζιά εντελώς άδεια και μαγαζιά που ηταν γεματα 100%

Περί κρίσης ο λόγος ........

Το εγραψα και αλλού ''' ο ελληνας είναι πολυ της κλάψας '' αλλά ταυτόχρονα ειναι και αυτός που κανει αυτα που αναφερεις στα παραδείγματα σου , δηλαδή
κλαίγομαι απο την μια και μενω σε σαλέ με 200 ευρώ την βραδυα για ρεβεγιόν .

Να κατεβάσουν τις τιμές τους ,να γίνουν ανταγωνιστικοί μεταξύ τους για να τραβήξουν τον μπατήρι τον Ελληνα να παει να μεινει εστω ενα δυο βραδυα .

Οι εποχές των παχιών αγελάδων εχουν τελειώσει τουλαχιστον 2 χρόνια πρίν οταν πρωτοξεσπασε η κρίση και καποιοι τα έλεγαν και τους ελεγαν γραφικούς οι πηνηροί ,ηρθε όμως το πρόβλημα και άπλωσε και πήρε το μπαλάκι όλη την ''μεσαια ταξη '' και αν κανουν ακόμα καποιοι και κατι ειναι γιατι υπάρχει ακόμα απόθεμα μαυρου χρήματος στις τσεπες .
Οταν τελειώσουν και αυτά ελα να με βρεις να τα ξαναπούμε .......

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Νομίζω ότι στα ακριβά ξενοδοχεία θα αργήσουμε να δούμε να πέφτουν οι τιμές, καθώς υπάρχει ακόμη κόσμος που τα γεμίζει. Για αυτό άλλωστε εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν ρίξει τιμές.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, δυστυχώς οι ειδήμονες εξακολουθού και σκέφτονται πονηρά. Τα σπασμένα της κρίσης και της μειωμένης κίνησης όλης της σεζόν προσπαθούν να τα βγάλουν στις εορταστικές περιόδους και τον Αύγουστο που ξέρουν ότι ο Ελληνας θα πάει διακοπές. Όταν δεν θα μπορεί και τότε, να δούμε τι θα κάνουν οι ξυπνητζήδες.
Όσον αφορά τα μαγαζιά στην Πορταριά που έφαγα κυρίως ήταν σχεδόν γεμάτα όλα. Βεβαίως σε αυτά που είχαν καλό όνομα γινόταν το αδιαχώρητο και χρειαζόταν κράτηση από πριν.

XRISTOS71

Member
δεν νομίζω όμως να την βγαλεις ετσι στεγνά !!!!!!!!!

πές τα όλα ονόματα μαγαζιών, που σου αρεσε που δεν σου αρεσε ???

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Απο προσωπικη εμπειρια, οσοι επιχειρηματιες κλαιγονται ειναι αυτοι που δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο οικονομικο προβλημα. Η κριση ναι μεν αγγιξε τους παντες αλλα οσοι εβγαζαν παρα πολλα τωρα βγαζουν απλως πολλα. Αυτοι ειναι που γκρινιαζουν κιολας. Οι μικροι επιχειρηματιες που ξερουν να κανουν καλα τη δουλεια τους, δεν γκρινιαζουν ποτε (μπορει να στεναχωριουνται αλλα δεν θα το δειξουν). Προσπαθουν να βελτιωθουν και να προσφερουν τις καλυτερες δυνατες υπηρησιες στους πελατες τους.

Το ολο σκηνικο ειναι μοιαζει καπως με την υγεια μας. Τι εννοω:

Ενας ανθρωπος που ειναι υγειης (αλλα επειδη τον ποναει λιγο η μεση του πχ ή εχει σκοτουρες στο κεφαλι του), αν τον ρωτησεις: "τι κανεις;" θα απαντησει: "δεν ειμαι καλα", "εχω τη μεση μου", "με ποναει το κεφαλι", στην καλυτερη περιπτωση ενα απλο "ε, καλα".
Ενας ανθρωπος που ειναι πολυ αρρωστος ακομη και ετοιμοθανατος αν τον ρωτησεις: "τι κανεις;", θα σου πει: "καλα ειμαι, μια χαρα εσυ;", στην χειροτερη "ελπιζω να γινω καλα".
Ενας ανθρωπος που ειναι κατα φαντασιαν ασθενης στην αντιστοιχει ερωτηση (ειτε του γινει, ειτε οχι ) θα απαντησει : "ασχημα τα πραγματα", "δεν ειμαι καθολου καλα", ατην καλυτερη "δεν παω καλα".

Μηπως ο υγειης σας θυμιζει τον μεγαλοεπιχειρηματια, ο βαρια ασθενης τον καλο μεροκαματιαρη επιχειρηματια και ο κατα φαντασιαν ασθενης τον κακο επιχειρηματια;

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
δεν νομίζω όμως να την βγαλεις ετσι στεγνά !!!!!!!!!

πές τα όλα ονόματα μαγαζιών, που σου αρεσε που δεν σου αρεσε ???

Ηδη έχω γράψει εδώ και θα επανέλθω σύντομα και για τις εντυπώσεις
από τα μαγαζιά των επόμενων ημερών.
http://www.travelstories.gr/%E8%E5%...5-%E3%E9%E1-%F0%E7%EB%E9%EF-3.html#post240103

periigitis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα!!!
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ...
Και λογικό είναι να εχει λιγότερο κόσμο και λογικό ειναι που η Μακρυνίτσα είχε άδεια δωμάτια και λογικό ειναι τόσα άλλα πράγματα που γίνονται γυρω μας και εμεις σφυρίζουμε αδιάφοροι .
Θυμαμαι μερικά χρόνια πρίν πήγαμε να φαμε σε ταβερνα στην πλατεία της Μακρυνίτσας και ζητήσαμε μπριζόλα στα καρβουνα και ο ''παντακουτοπονηρός και σημερινός κλάψας μαγαζάτορας '' πρώτα την τηγάνισε και μετα την περασε απο την πλάκα για να δείχνει ψητή , δεν ξερει οτι ο κόσμος ξυπνησε και τους γραφει πλεόν κανονικά .
Γιαυτο και θα ειδες πιστέυω μαγαζιά εντελώς άδεια και μαγαζιά που ηταν γεματα 100%

Αυτό γινόταν λογικά γιατί πριν μερικά χρόνια υπήρχε πολύ περισσότερος κόσμος και κάποιοι το εκμεταλλεύονταν! Να ένα θετικό της κρίσης! :xmas_cheesygrin:
Καλά να πάθουμε για να συμμορφωθούμε και λίγο και να μάθουμε πως ο επισκέπτης που δουλεύει όλο τον χρόνο και κάνει οικονομία για να περάσει μερικές ημέρες ωραία δεν είναι <βλάκας> .

Αυτό το λέω κυρίως για να το ακούν και κάποιοι ανεγκέφαλοι από τα μέρη μου που βλέπουν τον τουρίστα σαν παχιά αγελάδα!:xmas_evil:

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Να κατεβάσουν τις τιμές τους ,να γίνουν ανταγωνιστικοί μεταξύ τους για να τραβήξουν τον μπατήρι τον Ελληνα να παει να μεινει εστω ενα δυο βραδυα .

Οι εποχές των παχιών αγελάδων εχουν τελειώσει τουλαχιστον 2 χρόνια πρίν οταν πρωτοξεσπασε η κρίση και καποιοι τα έλεγαν και τους ελεγαν γραφικούς οι πονηροί ,ηρθε όμως το πρόβλημα και άπλωσε και πήρε το μπαλάκι όλη την ''μεσαια ταξη '' και αν κανουν ακόμα καποιοι και κατι ειναι γιατι υπάρχει ακόμα απόθεμα μαυρου χρήματος στις τσεπες .
Οταν τελειώσουν και αυτά ελα να με βρεις να τα ξαναπούμε .......
Έτσι ακριβώς !:xmas_cool:

geopnd

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο-Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
awww_zougla_gr_Image_ashx_4bbd1fe62ee8f88fa19b86d3973e518a._.jpg
Δεύτερη σε πωλήσεις η Mercedes τον Δεκέμβριο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011, 10:52
Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Μπορεί η χώρα μας να διανύει περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά, όπως φαίνεται, ο Έλληνας θέλει τη Mercedes του. Αυτό έδειξαν τα επίσημα νούμερα του συνδέσμου εισαγωγέων εμπόρων αυτοκινήτων, καθώς τον μήνα Δεκέμβριο ταξινομήθηκαν 315 αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας που την έφεραν και στη δεύτερη θέση, μαζί με την Skoda, της σχετικής κατάταξης και πίσω από την Opel που ταξινόμησε 384 αυτοκίνητα.

Στο σύνολο της χρονιάς, η Mercedes στην Ελλάδα βρέθηκε στην 12η θέση, αφήνοντας πίσω της τους βασικούς της ανταγωνιστές, όπως είναι η Audi (13η) και η BMW (16η). Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 2010 πωλήθηκαν 3.149 αυτοκίνητα, όταν στο σύνολο της χρονιάς ταξινομήθηκαν 141.499 επιβατικά οχήματα.

Zougla online

για να μην εχουμε ξερολες εδω μεσα.αυτο εχει φαει τον ελληνα.η ειρωνια και η ξερολιαση.ανιατη ασθενια.κριμα.

για τον φιλο που ειπε για τις πρεσπες για το δωματιο.οχι το δωματιο απο αυτα που μου ειπε ηταν κατω του μετριου.τωρα θελεις να συγκρινω πραγα με πρεσπες,μου καθεται κομματακι δυσκολο.

ειμαι κατοικος κοζανης.αρα απο δυτικη μακεδονια γνωριζω κατι παραπανω.αρα μαλλον δεν ειστε και τοσο εξυπνοι για να γνωριζετε γιατι πηγα καστορια αυτο το σκ.και τι ομοιους σας βρηκα.πως την πατησατε εσεις ετσι απορω.

οσο για την κριση με τον τροπο που συμπεριφερεται ο κοσμος και με αυτα που λεει,καλο θα κανει σε καποιους να τους κοπει και ο αερας.

geopnd

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο-Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
δεν βλεπω τους κριτικους να σχολιασουν και με λουζει κρυος ιδρωτας

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα