• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Tα παράξενα της κρίσης

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας
Αύξηση κατά 15-20% της τουριστικής κίνησης στο Πήλιο σε σχέση με τα Χριστούγεννα
Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, αυξημένη κατά 15-20% είναι η κίνηση στο Πήλιο σε σχέση με τα Χριστούγεννα με τις υψηλές κατηγορίες ξενοδοχείων (3***-4*****-5*****) και παραδοσιακών καταλυμάτων (LUX – AA) να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά πληρότητας της τάξης του 85-90%. Αντίστοιχα, στα χαμηλότερης κατηγορίας ξενοδοχειακά καταλύματα, η πληρότητα έχει διαμορφωθεί στο 55%.

Συγκεκριμένα, οι πληρότητες όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή ανά περιοχή είναι της τάξης του 85-90% για Πορταριά – Μακρινίτσα, 55% για Χάνια, 55% για Τσαγκαράδα και 70% για Βόλο.

Αναφορικά με τις παραπάνω πληρότητες, το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι οι τζίροι συνεχίζουν να είναι πτωτικοί με το ποσοστό μείωσης να ξεπερνά το 30%, καθώς οι τιμές των δωματίων που έχουν εξασφαλιστεί είναι χαμηλές.
Οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής έχουν τη δυνατότητα να βρουν δωμάτιο σε όλες τις περιοχές και σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων.
31 Δεκεμβρίου 2010
Πηγή: Travel Daily News

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Το παράξενο δεν βλέπω...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Το παράξενο είναι ότι ενώ είμαστε σε περίοδο κρίσης και κάνουμε περικοπές, τα ξενοδοχεία του Πηλίου και μάλιστα τα ακριβά, είναι γεμάτα. Και αυτό συμβαίνει και στην Αράχωβα, τα Ζαγόρια, τα χιονοδρομικά της βόρειας Ελλάδας και την ορεινή Αρκαδία.
Μπορεί ο τζίρος να είναι πεσμένος σε σχέση με παλιότερες χρονιές, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το πλήθος των επισκεπτών που προτίμησαν να κάνουν εκδρομές 5 αστέρων και μάλιστα με τόσο ακριβή βενζίνη.
Κρίση σημαίνει ότι ακόμα και αν έχω λεφτά, μαζεύομαι, δεν προκαλώ και γενικά περιορίζω τα έξοδα μου, γιατί δεν ξέρω τι μου ξημερώνει αύριο. Δεν πάω φέτος εκδρομή και πάω του χρόνου, δεν χάλασε ο κόσμος.
Δηλαδή εγώ προσωπικά αν μου περίσσευαν τα χρήματα, μπορεί να πήγαινα σε πιο κοντινό προορισμό (λόγω εξόδων καυσίμων και διοδίων), ή αν διάλεγα το Πήλιο θα πήγαινα σε φτηνότερο ξενοδοχείο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Το παράξενο είναι ότι ενώ είμαστε σε περίοδο κρίσης και κάνουμε περικοπές, τα ξενοδοχεία του Πηλίου και μάλιστα τα ακριβά, είναι γεμάτα. Και αυτό συμβαίνει και στην Αράχωβα, τα Ζαγόρια, τα χιονοδρομικά της βόρειας Ελλάδας και την ορεινή Αρκαδία.
Μπορεί ο τζίρος να είναι πεσμένος σε σχέση με παλιότερες χρονιές, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το πλήθος των επισκεπτών που προτίμησαν να κάνουν εκδρομές 5 αστέρων και μάλιστα με τόσο ακριβή βενζίνη.
Κρίση σημαίνει ότι ακόμα και αν έχω λεφτά, μαζεύομαι, δεν προκαλώ και γενικά περιορίζω τα έξοδα μου, γιατί δεν ξέρω τι μου ξημερώνει αύριο. Δεν πάω φέτος εκδρομή και πάω του χρόνου, δεν χάλασε ο κόσμος.
Δηλαδή εγώ προσωπικά αν μου περίσσευαν τα χρήματα, μπορεί να πήγαινα σε πιο κοντινό προορισμό (λόγω εξόδων καυσίμων και διοδίων), ή αν διάλεγα το Πήλιο θα πήγαινα σε φτηνότερο ξενοδοχείο.
Ο καθεις με τα γουστα του. Ασε τον κοσμο να απολαυσει τις γιορτες του και σταματα την γκρινια... ξερεις η ψυχικη διαθεση καμμια φορα ειναι πιο σημαντικη απο το χρημα. Λεω 'γω τωρα...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εμένα δεν με παραξενεύει - και μάλιστα επιβεβαιώνεται κι απ' τα νούμερα (πτώση του τζίρου):

Αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και πήγαν τις προηγούμενες χρονιές, θα πάνε και φέτος (στα ακριβά ξενοδοχεία) αλλά θα πληρώσουν λιγότερα (λόγω πτώσης των τιμών).

Κάποιοι που ενδεχομένως να προτιμούσαν φτηνότερα, με την πτώση των τιμών, προτίμησαν κάτι καλύτερο που δεν θα το είχαν πέρυσι. Εξ ού και η αύξηση των κρατήσεων στα ακριβότερα και η πτώση στα φτηνότερα.

Εκείνο που δεν γίνεται σαφές στο δημοσίευμα (ή εγώ δεν το κατάλαβα) είναι αν μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των κρατήσεων εκτός από τον τζίρο. Αν όχι και, αντιθέτως, αυξήθηκε τότε στέκει ο προβληματισμός σου.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Αυτό κατά τη γνωμη μου δικαιολογειται. Σε περιόδους κρίσης αυτά που θίγονται άμεσα είναι τα χαμηλά εισοδήματα, τα ψηλά έχουν απόθεμα ή περιθώρια μείωσης των εξόδων χωρις επώδυνες περικοπές.
Αλλωστε το αρθρο δεν μας λέει τον μέσο όρο διανυκτερεύσεων ανα επισκέπτη περσυ και φετος, ούτε συγκρινει περσινα με φετεινά Χριστούγεννα, περσινή με φετεινή πρωτοχρονιά. Γραφει διάσπαρτα μη συγκρίσιμα νούμερα.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ενδιαφέρον θα ήταν να γνωρίσαμε τις τιμές που χρέωσαν επ'ευκαιρία εορτών τα "ακριβά" ξενοδοχεία της περιοχής.

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
Αυτό κατά τη γνωμη μου δικαιολογειται. Σε περιόδους κρίσης αυτά που θίγονται άμεσα είναι τα χαμηλά εισοδήματα, τα ψηλά έχουν απόθεμα ή περιθώρια μείωσης των εξόδων χωρις επώδυνες περικοπές.
Αλλωστε το αρθρο δεν μας λέει τον μέσο όρο διανυκτερεύσεων ανα επισκέπτη περσυ και φετος, ούτε συγκρινει περσινα με φετεινά Χριστούγεννα, περσινή με φετεινή πρωτοχρονιά. Γραφει διάσπαρτα μη συγκρίσιμα νούμερα.
ακριβώς αυτο πιστεύω είναι η εξήγηση, η κρίση χτυπάει τα χαμηλά εισοδήματα, αυτοι που έχουν εξακολουθουν να εχουν και να ξοδεύουν ,εαν οχι όπως πρώτα αλλά πάντα περισσοτερο απο τους υπόλοιπους.

XRISTOS71

Member
ακριβώς αυτο πιστεύω είναι η εξήγηση, η κρίση χτυπάει τα χαμηλά εισοδήματα, αυτοι που έχουν εξακολουθουν να εχουν και να ξοδεύουν ,εαν οχι όπως πρώτα αλλά πάντα περισσοτερο απο τους υπόλοιπους.
Και όχι μόνο χτυπάει τα ''χαμηλά ''εισοδήματα και ευνοει τα ''υψηλά ''
γιατι ειναι δεδομενο οτι με την κρίση σε εξέλιξη καποιοι κονομανε αρκετά

αλλά πρεπει να λαβουμε υπόψην και τις τιμες που χρεωναν προ 2ετίας τα συγκεκριμένα καταλύματα
και να βλέπαμε κα φετος σε τι τιμές έκλειναν τα ίδια δωμάτια

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Είναι βέβαιο ότι διαρκούσης της οικονομικής κρίσης θα μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ εχόντων και μη. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο θα υπάρξει αύξηση κρατήσεων στα 5άστερα ξενοδοχεία και ραγδαία μείωση στα υπόλοιπα. Χθές συζητούσα με φίλη ταξιδιωτικό πράκτορα και μου επιβεβαίωσε ότι η μείωση των καρατήσεων στα λεγόμενα ακριβά πακέτα εκδρομών ήταν ανεπαίσθητη. Αντιθέτως τα οικονομικά πακέτα που απευθύνονται στις χαμηλότερα οικονομικά τάξεις δεν είχαν καμία ανταπόκριση. Οι μεσαία τάξη μαζεύτηκε και αδυνατεί να ανταπεξέλεθει ακόμη και στα άκρως απαραίτητα. Όλα μαζί τα τουριστικά πρακτορεία της Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν κόσμο για τρείς εκδρομές στην Βουλγαρία. Και μιλάμε για εκδρομές στο Μπάνσκο, της τάξης των 150-200 ευρώ.

geopnd

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο-Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
εγω δεν καταλαβαινω γιατι να πληρωσω ελλαδα και οχι εξωτερικο.να αιτιολογησω...πραγα σε διαμερισματαρα μας βγηκε 85 ευρω το ατομο για 3 διανυκτερευσεις.βερολινο σε αλλη διαμερισματαρα 78 το ατομο για 3 διανυκτ.φιλαρακι εψαχνε να βρει δωματιο με την κοπελα του δυτικη μακεδονια και βρηκε τελικα αγιο γερμανο πρεσπες με 90 ευρω..........την μερα!!!αρα εγω σε αυτην την χωρα δεν δινω μια για διακοπες.να βαλουν μυαλο και να μην νοικιαζουν ουτε ραντζο.επισης κατι ασχετο με ταξιδια αλλα σχετικο με την κριση και την ηλιθιοτητα του ελληνα.ποια αυτοκινητοβιομηχανια βγηκε δευτερη σε πωλησεις στην ελλαδα τον μηνα δεκεμβριο??????
η mercedes!!!!!!ελεος!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα