• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

special olympics Μαραθωνοδρομος ξεχασμενος και μονος!!!!!!!

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Το ενδιαφέρον όλων ειναι πως θα τα παρουν και πως θα πακετάρουν περισσότερα.
ουδείς νοιάζεται και υποφέρει πραγματικά για τους συμμετέχοντες -και το χειρότερο έχω δεί ακομα και να περιγελούν..
οξω ρε απο την ...παράγκα!!
Είναι σκληρό να πω πως δεν τον χρειαζόνταν πλέον ( το ταξιδάκι τελείωσε) και τον πετάξαν στα σκουπίδια;

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
ότι οι
Ολυμπιακοι αγώνες ήταν για αρτιμελείς αθλητές

οι αθλητές των special olympics ειναι αρτιμελείς...διανοητική αναπηρία εχουν...
τωρα το θεμα που ανοιξε η ρένα...τι να πώ...αν και βοηθησα εθελοντικά για αυτο το γεγονός...και μαλιστα εδω και 3 χρονια σχεδον στην οργανωτικη επιτροπή...ακομα δεν εχω ξεκαθαρισει μεσα μου που βρισκεται η αληθεια και αν παιζονται συμφεροντα η οχι...τωρα το τι λενε τα καναλια και τι γραφουν οι εφημεριδες και μαλιστα κατα την διαρκεια των αγωνων και οχι νωριτερα ειναι ιδιον του έλληνα.. η ισως δεν εφαγαν απο την πιτα...
σιγουρο πάντως ειναι οτι οι άνθρωποι αυτοι μεσω των special olympics κοινωνικοποιηθηκαν...βγηκαν απο το σπιτι...δεν κρυβονται..χαιρονται την παρέα,τα ταξίδια..βρηκαν ενα ενδιαφερον στην ζωή τους...τωρα αν παιζονται και συμφεροντα...το τερπνον μετά του ωφελίμου δεν πάει?

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ότι οι
Ολυμπιακοι αγώνες ήταν για αρτιμελείς αθλητές

οι αθλητές των special olympics ειναι αρτιμελείς...διανοητική αναπηρία εχουν...
τωρα το θεμα που ανοιξε η ρένα...τι να πώ..
Η lullu το άνοιξε.
αλοίμονο άν αυτά τα άτομα περίμεναν να κοινωνικοποιηθούν μέσα απο τέτοιους αγώνες!!
αλλού ειναι η μήτρα..οι οικογένεια-τα ειδικα σχολεία και το στενό περιβάλον!!
ολα τα αλλα ειναι πανηγύρια με αξιοθέατα τους ανθρώπους αυτούς!

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Η lullu το άνοιξε.

η lullu ανοιξε το θεμα με τον μαραθωνοδρομο...εγω εννοουσα το θεμα που εθιξες εσύ..δεν εχεις αδικο σε αυτό που λές...αλοίμονο..οι αγωνες δεν ειναι πανάκεια...απλά θεωρώ οτι ο αθλητισμος τους δίνει την δυνατοτητα να αναπτυξουν δεξιοτεχνίες,να δραστηριοποιηθουν κοινωνικα και να αναπτυχθουν πνευματικά... να ζησουν γεγονοτα και εμπειριες που η οικογενειά τους δεν μπορεί να τους προσφέρει για διαφόρους λόγους..
επειδη εχω μιλησει και με μαναδες....πινουν νερό στο ονομα του κινηματος...γιατι βλεπουν οτι τα παιδιά τους εχουν βρει μια διεξοδο...και οπως ειπα και πιο πάνω το τερπνον μετα του ωφελιμου..δεν τρέφω αυταπάτες....

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Η lullu το άνοιξε.

η lullu ανοιξε το θεμα με τον μαραθωνοδρομο...εγω εννοουσα το θεμα που εθιξες εσύ..δεν εχεις αδικο σε αυτό που λές...αλοίμονο..οι αγωνες δεν ειναι πανάκεια...απλά θεωρώ οτι ο αθλητισμος τους δίνει την δυνατοτητα να αναπτυξουν δεξιοτεχνίες,να δραστηριοποιηθουν κοινωνικα και να αναπτυχθουν πνευματικά... να ζησουν γεγονοτα και εμπειριες που η οικογενειά τους δεν μπορεί να τους προσφέρει για διαφόρους λόγους..
επειδη εχω μιλησει και με μαναδες....πινουν νερό στο ονομα του κινηματος...γιατι βλεπουν οτι τα παιδιά τους εχουν βρει μια διεξοδο...και οπως ειπα και πιο πάνω το τερπνον μετα του ωφελιμου..δεν τρέφω αυταπάτες....
οκ ionanna δεν ξέρω και το θέμα αυτό.
εσύ το έζησες απο κοντά τι να πώ!

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
....σιγουρο πάντως ειναι οτι οι άνθρωποι αυτοι μεσω των special olympics κοινωνικοποιηθηκαν...βγηκαν απο το σπιτι...δεν κρυβονται..χαιρονται την παρέα,τα ταξίδια..βρηκαν ενα ενδιαφερον στην ζωή τους...τωρα αν παιζονται και συμφεροντα...το τερπνον μετά του ωφελίμου δεν πάει?
Εγώ θα συμφωνήσω με την ioanna, θεωρώντας σημαντική την διοργάνωση τέτοιου είδους αγώνων και γενικότερα εκδηλώσεων.
Όταν πολλά-πολλά χρόνια πριν, στα τέλη της δεκαετίας του '70 έκανα τα πρώτα μου ταξίδια στο εξωτερικό και κύρια στην Δυτική Ευρώπη εντυπωσιάστηκα από τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων με αναπηρίες που συναντούσα στους δρόμους. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί στις χώρες αυτές υπήρχαν τόσο πολύ περισσότεροι ανάπηροι απ' ότι στην Ελλάδα. Η πρώτη μου σκέψη ήταν μήπως συνδέονταν με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά ήδη είχαν περάσει 30 χρόνια από την λήξη του, συνεπώς δεν μπορούσε να ήταν αυτή η εξήγηση. Ρωτώντας και συζητώντας το θέμα συνειδητοποίησα με μεγάλη μου έκπληξη ότι δεν υπήρχαν καθόλου περισσότεροι ανάπηροι στην Ευρώπη, απ’ ότι στην Ελλάδα, απλά εκεί η κοινωνία τους έδινε την δυνατότητα να μπορούν να κυκλοφορήσουν. Να μπουν σε ένα λεωφορείο, να ανέβουν ένα πεζοδρόμιο, να επισκεφτούν ένα μουσείο ή την όπερα. Αντίθετα στην Ελλάδα ήταν κλεισμένοι και αποκομμένοι στα σπίτια τους. Δυστυχώς μάλιστα για πολλές περιπτώσεις, που η μειονεκτικότητα σχετίζονταν με θέματα νοητικής ανάπτυξης, τα άτομα αυτά αντιμετωπίζονταν σαν ντροπή από την ίδια τους την οικογένεια και κρύβονταν από την κοινωνία.

Από τότε αρκετά βήματα έχουν γίνει και στην Ελλάδα στον τομέα αυτόν. Κάποια λεωφορεία μπορεί να μεταφέρουν καροτσάκια, στα πεζοδρόμια άρχισαν να κατασκευάζονται ράμπες και λωρίδες για τους τυφλούς, σε όλα τα νεοαναγειρόμενα δημόσια κτίρια είναι πλέον υποχρεωτική η κατασκευή ραμπών, ασανσέρ, WC ΑΜΕΑ κλπ. Όμως σαν κοινωνία δεν έχουμε αλλάξει και πολύ.

Σίγουρα έχει δίκιο η renata όταν αναφέρεται στον σημαντικό ρόλο της οικογένειας, των ειδικών σχολείων και του στενού περιβάλλοντος για τους ανθρώπους αυτούς. Όμως εγώ θέλω να υπογραμμίσω ότι και ο ρόλος της κοινωνίας είναι καθοριστικός. Η πολιτεία από τη μία για να παράσχει στους ανθρώπους αυτούς τις δυνατότητες να κυκλοφορούν χωρίς εμπόδια και η ίδια η κοινωνία για να αποδεχτεί και να συνηθίσει την παρουσία τους ανάμεσά της (κάτι το οποίο δυστυχώς δεν το θεωρώ ούτε λυμμένο, ούτε δεδομένο). Έτσι οι αγώνες αυτοί έχουν πιστεύω διπλό σκοπό. Από την μία να δώσει στους ανθρώπους αυτούς μία ευκαιρία να βγουν από το καβούκι τους και να αναγνωριστεί και επιβραβευτεί η προσπάθειά τους και από την άλλη για να τους αποδεχτεί η κοινωνία και να συνηθίσει την συνύπαρξη μαζί τους. Να σταματήσει να παρκάρει στις ράμπες των πεζοδρομίων ή στις ειδικές θέσεις παρκινγκ για τους ΑΜΕΑ (όπως χαρακτηριστικά έχει να αναγκαστεί να γράφει ο dimosf στην υπογραφή του), να μην νιώθει άβολα όταν στο διπλανό τραπέζι στο εστιατόριο ή στην καφετέρια συναντά κάποιον συμπολίτη μας με τέτοιου είδους προβλήματα.

Τώρα ότι κάποιοι θα βγάλουν κέρδος από τις εκδηλώσεις αυτές, δεν νομίζω ότι είναι το κύριο, αρκεί να μην πρόκειται για αισχροκέρδεια. Από την άλλη ανθεί και ο θεσμός των εθελοντών και ήδη δύο συμφορουμίτισες, που μίλησαν παραπάνω, αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δε διαφωνώ σε όσα γράφεις Galat, η Ρενάτα όμως έθεσε και μια άλλη διάσταση στο θέμα: τα παιδιά αυτά τα οποία λαμβάνουν μέρος στους αγώνες δεδομένης της νοητικής υστέρησης στην οποία βρίσκονται πιθανόν να οδηγηθούν σε δραστηριότητες που δε μπορούν να ελέγξουν: πρωταθλητισμός αντί για αθλητισμό με όλες τις δυσάρεστες παρενέργειες του. Δε ξέρω κατά πόσον συμβαίνει όντως κάτι τέτοιο, αλλά ο κίνδυνος δεν είναι αμελητέος.

Borealis

Member
σωστα τα λες Ρενάτα .
πάντα απορουσα με αυτους τους αγώνες , ειρωνικό μου κανει αν σκεφτεις ότι οι
Ολυμπιακοι αγώνες ήταν για αρτιμελείς αθλητές και έδιναν μεγάλη σημασία
στη σωματική τελειοτητα .
Που τις διάβασες αυτές τις μπούρδες, στον ''αγώνα μου'' ? γιατί κανενας σοβαρός άνθρωπος δεν έχει ποτέ ισχυριστεί κάτι τέτοιο, και ακόμη χειρότερα να το πιστεύει.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Που τις διάβασες αυτές τις μπούρδες, στον ''αγώνα μου'' ? γιατί κανενας σοβαρός άνθρωπος δεν έχει ποτέ ισχυριστεί κάτι τέτοιο, και ακόμη χειρότερα να το πιστεύει.
ωπα - ωπα, ποιός "Αγώνας" ; παρεξήγηση ......

απλά είναι σιγουρο οτι στους αρχαιους ολυμπιακους αγωνες δεν ελαμβαναν μέρος αθλητές με νοητική στερηση ούτε με σωματικες ατέλειες .....

Borealis

Member
ωπα - ωπα, ποιός "Αγώνας" ; παρεξήγηση ......

απλά είναι σιγουρο οτι στους αρχαιους ολυμπιακους αγωνες δεν ελαμβαναν μέρος αθλητές με νοητική στερηση ούτε με σωματικες ατέλειες .....
Το σπουδαιότερο αγώνισμα ήταν η αρματοδρομία και σε αυτό κέρδιζαν οι ιδιοκτήτες ή οι χορηγοί. Έχεις πληροφορίες για την αρτιμέλεια τους ή την καθυστέρηση τους που δεν έχουμε εμείς?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το σπουδαιότερο αγώνισμα ήταν η αρματοδρομία και σε αυτό κέρδιζαν οι ιδιοκτήτες ή οι χορηγοί. Έχεις πληροφορίες για την αρτιμέλεια τους ή την καθυστέρηση τους που δεν έχουμε εμείς?
Άλλωστε, μπορεί να ήταν και γυναίκες.....:D

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
τα παιδιά αυτά τα οποία λαμβάνουν μέρος στους αγώνες δεδομένης της νοητικής υστέρησης στην οποία βρίσκονται πιθανόν να οδηγηθούν σε δραστηριότητες που δε μπορούν να ελέγξουν: πρωταθλητισμός αντί για αθλητισμό

στους αγωνες των special olympics δεν τιθεται θεμα πρωταθλητισμού..δεν υπάρχει αυτός ο όρος,άρα και οτι συνεπάγεται απο αυτό....οι αθλητές κατηγοριοποιούνται αναλογα με τις ικανοτητές τους και αρα αγωνιζονται μέ ομοίους τους...και στο βάθρο ανεβαίνουν και βραβευονται οι πρωτοι οχτώ ...μην το μπερδευουμε με τους παραολυμπιακούς,όπου εκεί υπάρχει πρωταθλητισμός και απευθυνεται σε ατομα με κινητικά προβληματα και μόνο...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom