• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

SOS για την αιμοδοσία

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Έκκληση για αίμα, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, λόγω και της θερινής περιόδου, απευθύνει το τμήμα αιμοδοσία του Βεζινέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η κινητή μονάδα του νοσοκομείου σήμερα θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ εθελοντικές αιμοδοσίες θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε περιοχές των Δήμων Νέας Αλικαρνασού και Γαζίου.

Aσχετα με συγκεκριμενο νοσοκομειο, σε ολη την Ελλαδα οι αναγκες για αιμα αυτην την περιοδο ειναι αυξημενες. Οποιος ειναι υγιης και θελει μπορει να απευθυνθεί σε καποιο κεντρο αιμοδοσιας. Η διαδικασια κραταει ελαχιστα. Κι επειδη πολλα εχουμε δει τελευταια, το αιμα ειναι ενα δωρο που προσφερουμε χωρις ανταλαγμα και ανιδιοτελως.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Aπο αυτή την ανακοίνωση να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται στην κρήτη τους θερινούς μήνες..
δώστε αίμα παιδιά γιατί χανόμαστε..........το πίνει η άσφαλτος σαν νεροφίδα..
και αυτο γίνεται γιατί δεν φοράνε καλό κράνος.
οποιος δεν θέλει να χαρίζει έτσι απλά την ζωή του
ας το βάλει το ρημάδι ...

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συμφωνω για το κρανος και τις ζωνες ασφαλειας αλλα βρε Ρενα ετυχε να ειμαι χθες στο ΚΑΤ. Τι γονεις ειναι αυτοι που αγοραζουν σε 16 χρονων παιδια μηχανες 1000 κυβικα; Καλα τα παιδια ειναι αμυαλα αλλα οι γονεις;

Χθες μου ελεγε ενας συναδελφος πως δεν μπορουν να βγαλουν ακρη με αυτους που πουλανε αιμα. Πετανε εξω εναν και εμφανιζονται δεκα.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
lyda παιζουν ρόλο και τα μεγάλα κυβικά αλλα το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο δυστυχώς αν δεν φορούν κράνος..
ειμαι μάρτυρας 3 τραγικών περιστατικών στο νοσοκομείο της πόλης μου με διαφορά 24 ώρών που χάθηκαν 3 νέα παιδιά(ενα την μέρα) επειδή δεν φορούσαν κράνος..
οπως ξέρεις τα χτυπήματα στο κεφάλι δεν σηκώνουν γιατρειά και παρόλες τις προσπάθειες ήταν καταδικασμένα..
οσο για αυτους που πουλάνε αίμα δεν ξέρω ..τι γίνεται με αυτό?

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Κυριοι που εχουν ξεχασει μαλλον την συνειδηση τους πλησιαζουν συνοδους ασθενων που "καιγονται" για αιμα και το προσφερουν επ αμοιβη.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Κυριοι που εχουν ξεχασει μαλλον την συνειδηση τους πλησιαζουν συνοδους ασθενων που "καιγονται" για αιμα και το προσφερουν επ αμοιβη.

Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο! Είναι εξωφρενικό!

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι δεν υπάρχει ενημέρωση πάνω στο θέμα της αιμοδοσίας! Όλοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και κυρίως να προβάλλουν το θέμα τα μέσα ενημέρωσης!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ναι και δεν μου φαίνεται παράξενο,την στιγμή που ξέρομε οτι υπαρχουν άνθρωποι που πουλάνε ακομα και τα οργανά τους για να επιβιώσουν..
Η προσφορά αίματος αφιλοκερδώς, πρέπει να προάγεται σε όλο τον κόσμο γιατί οι ανάγκες ειναι πολλες ..και δεν ειναι μονο τα ατυχήματα!

_antonis_

Member
Το θέμα δεν είναι να ρίχνουμε πάλι τις ευθύνες αλλού.
Μπορεί οποιοσδήποτε να χρειαστεί αίμα, ακόμα κι αν φοράει κράνος και για πολλούς λόγους. Ακόμα και αν δεν είχαμε κανένα τροχαίο στη χώρα μας οι ανάγκες θα ήταν ακόμα αυξημένες λόγω της μεσογειακής αναιμίας.
Ας δούμε λοιπόν εμείς τι μπορούμε να κάνουμε, δηλαδή όσοι μπορούν να δίνουν, να πηγαίνουν να δίνουν ανα 4μηνο αίμα. Κάνει καλό στον εαυτό μας και σε αυτούς που το χρειάζονται.
Εγώ πάλι είμαι στην ευχάριστη θέση να πώ οτι χθές είχαμε τις βραβεύσεις των εθελοντών στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου, βραβεύτηκαν απο το Υπ.Υγείας 139 άτομα για τη προσφορά τους, με επαίνους, χάλκινα και αργυρά μετάλλια! Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιον με χρυσό γιατί ο Σύλλογος είναι μόλις 13 ετών και δεν έχει προλάβει κανείς. Ο κόσμος έχει αρχίσει να ευαισθητοποιείται και κάνω και εγώ παράκληση όποιος δεν φοβάται τις βελόνες και δεν έχει πρόβλημα υγείας, να πηγαίνει να δίνει αίμα...
Και είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε αν θέλει να με ρωτήσει κάτι, σχετικά με την αιμοδοσία ή με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών.
Να συμπληρώσω ότι αν δίναμε όλοι όσοι μπορούμε αίμα, δε θα υπήρχαν οι ασυνείδητοι που ''πουλάνε''..............ας το ξανασκεφτούμε λοιπόν...........

υ.γ. Το ότι έβγαλε ανακοίνωση το Βενιζέλειο δε σημαίνει ότι μόνο εκεί υπάρχει πρόβλημα, απλά αυτοί έβγαλαν ανακοίνωση. Το πρόβλημα υπάρχει σε ολόκληρη την χώρα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom