fotast
Member
Ωραία..Θα ήθελες να μας πεις και τις τιμές των εισιτηρίων και πόσο νωρίτερα έκλεισες;Σήμερα το πρωί επέστρεψα από την εξόρμησή μου στη ΝΑ Ασία με τη scoot και σκέφτηκα να σας γράψω τις εντυπώσεις μου.
Ας ξεκινήσω με τα του ταξιδιού καθαυτού. Ομολογουμένως οι σχεδόν 12 ώρες που κάναμε στο πήγαινε και οι σχεδόν 11 στο έλα ήταν πολλές σε ένα αεροσκάφος με μέτριας άνεσης θέσεις, χωρίς γεύμα και χωρίς επιλογές ψυχαγωγίας (ναι, βέβαια, μπορείς να επιλέξεις και εξτρά χώρο στα πόδια και φαγητό και ψυχαγωγία ή internet on board, αλλά ποιό το νόημα να πετάξεις με scoot αν τα κάνεις αυτά; Πληρώνεις μια regular εταιρεία και ξεμπερδεύεις).
Στο πήγαινε που ήταν σε ξεκούραστη ώρα η αλήθεια είναι ότι όλα κύλησαν ευκολότερα από ό, τι περίμενα. Πιο πολύ με τσάκισε η δεύτερη πτήση προς Μπανγκόγκ καθώς μου βγήκε η κούραση. Στο γυρισμό ήταν ζόρικα. Η ώρα αναχώρησης από Σιγκαπούρη βάρβαρη (κι ακόμα περισσότερο αν έρχεσαι από μετεπιβίβαση όπως εμείς). Το αεροσκάφος υπερβολικά στριμόκωλο για να ρίξεις έναν αξιοπρεπή ύπνο, γενικά η ώρα πέρασε αργά και βασανιστικά. Βέβαια για τα λεφτά που δώσαμε παράπονο δεν είχαμε. Το αεροσκάφος καθαρό και καινούριο, οι πτήσεις χαλαρές.
Ας περάσω στα "φλέγοντα", για τα οποία συζητήσαμε παραπάνω. Το πλήρωμα γενικά επαγγελματικό και σοβαρό. Πολύ τυπικό στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας, όχι τόσο αυστηρό στο ζήτημα του φαγητού απέξω. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία που ανέφερε το μέλος @Εύη πιο πριν, πήραμε τα στεγνά μας σνακ και το νερό μας, τα καταναλώσαμε διακριτικά και δεν μας είπε κανείς τίποτα (γενικά σε ελάχιστους είδαμε να "τη λένε"). Αντίστοιχα και στο γυρισμό πήραμε κάποια (άθλια) πραγματάκια από ένα 7/11 στο Changi και όλα καλά. Νερό βέβαια χρειάστηκε να αγοράσουμε, η τιμή του μπουκαλιού των 330 ml είναι γύρω στα 2.5 euros. Γενικά οι τιμές για γεύμα στο αεροπλάνο είναι πολύ υψηλές και οι επιλογές απογητευτικές.
Οι έλεγχοι χειραποσκευών ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι σε όλα τα αεροδρόμια. Ο φίλος μου ήταν αρκετά άνω του ορίου και σαν μέγεθος χειραποσκευής και σαν κιλά και πέρασε άνετα όλες τις φορές. Και γενικά βάσει αυτών που είδα θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη ελαστικότητα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παροτρύνω κανένα να ξεπεράσει τα όρια ).
Αν δεν έχεις προαγοράσει θέσεις υπάρχει πάντα το ρίσκο να μην κάτσεις μαζί με το συνταξιδιώτη σου. Εμάς μας έτυχε στο SIN-ATH. Ευτυχώς οι αεροσυνοδοί μας βόλεψαν μετά την απογείωση.
Συμπερασματικά: μια πολύ αξιοπρεπής επιλογή για να ταξιδέψει κανείς Ασία σε πολύ καλές τιμές. Ξέρεις ότι θα ταλαιπωρηθείς ελαφρώς, αλλά αποζημιώνεσαι από το ποσό που πληρώνεις. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα επέλεγα πάλι τη scoot αν έβρισκα κοντινές τιμές σε κάποια regular εταιρεία.
Και κάτι τελευταίο: στις πτήσεις από/προς Αθήνα οι Έλληνες ήταν η μειοψηφία. Είδαμε πολλούς Ασιάτες, Αυστραλούς, αλλά και λοιπούς Ευρωπαίους που λογικά επέλεξαν τη scoot σαν low budget εναλλακτική μετάβασης από την Ευρώπη στην Ασία και τούμπαλιν. Νομίζω πως αυτό το δρομολόγιο δρα ευεργετικά για το αεροδρόμιό μας.