taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
1. Η Πυθία απουσιάζει για να σου απαντήσει επακριβώς, αλλά με την Αλητάρια πετάς, οι καθυστερήσεις δεν είναι εκτός προγράμματος... Λογικά πάντως προλαβαίνεις, μέχρι και μια ώρα καθυστέρηση είσαι ΟΚ. Φρόντισε μόνο να έχεις στυλό μαζί όταν κατέβεις από το αεροπλάνο, και να τρέξεις να πιάσεις στασίδι στην ουρά του immigration.Καλησπέρα σε όλους.
Δεν ξέρω αν κάνω καλά που δεν ανήγω νέο θέμα, αλλά επειδή το ταξίδι που έχω σκοπό να κάνω είναι Χιλή - Βολιβία, είπα να γράψω τις απορίες μου σε ένα ήδη υπάρχον τόπικ. Αν νομίζετε ότι πρέπει, ας με ειδοποιήσει κάποιος και το κάνω.
Με λίγα λόγια για να μην σας κουράσω από την αρχή μετά από μάχη μεταξύ Περου - Χιλή/Βολιβία, κατέληξα στη 2η επιλογή μόνο και μόνο γιατί η εποχή που θα πάω είναι 13/12 - 1/1 και απ΄ότι κατάλαβα το Περού θέλει ποδαράδα και πιο ξηρό καιρό.
Έχω 20 μέρες στη διάθεση μου και μετά από αρκετό διάβασμα (κυρίως εδώ μέσα), έχω το περίγραμμα ενός προγράμματος που έχει πάνω-κάτω ως εξής:
- Άφιξη Σαντιαγκο 13/12 και πτήση για Πουντας Αρένας.
- 3 μέρες Πουερτο νατάλες - Πούντας αρένας (1 paine, 1 μεταφορικά από/προς, 1 εδώ παίζομαι μεταξύ el calafate ή κάποια βαρκάδα στα στενά του Μαγγελάνου πιγκουίνοι κλπ.). Αν υπάρχει και κάτι άλλο αξιόλογο μπορώ να διαθέσω άλλη μια μέρα. Ακούω προτάσεις.
- Πτήση για Καλάμα, λεωφορείο για Σαν Πέδρο. Την επόμενη μερα το 4ημερο τουρ στο Σαλαρ ντε Ουγιουνι.
- Μετά την άφιξη στο Ουγιούνι λεωφορείο για Ποτοσί και διανυκτέρευση.
- Το επόμενο απόγευμα λεωφορείο για Σουκρε και 2 μέρες διαμονή εκεί.
- Πτήση (ή λεωφορείο δεν ξέρω ακόμη-πείτε καμια άποψη) για Λα Παζ. Εκεί περιμένω καμιά άποψη. Σκέφτομαι για Τιαχουανάκο. Γίνεται αυθημερόν? Υπάρχει κάπου που (όσο και αν σιχαίνομαι τη λέξη) ΠΡΕΠΕΙ να πάω?
- Μετά από 3-4 μέρες πτήση για Σαντιαγκο. Παραμονή εκεί (με Βαλπαραίσο - ίσως Βινια ντελ μαρ) για 3-4 μέρες και επιστροφή Αθήνα.
Αυτό είναι το προσχέδιο. Θα είμαι με την καλή μου σε κάτι σαν προγαμήλιο ταξίδι - στάχτη στα μάτια που την έχω αστεφάνωτη μέχρι να πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα.
Οι απορίες και το άγχος της οργάνωσης είναι μπόλικα και πηγάζουν από το γεγονός ότι ένα τέτοιο ταξίδι είναι όνειρο ζωής (απαραίτητη η κλισεδιά) που δεν θέλω να περάσει ανεκμετάλευτο (πάλι σιχαμένη λέξη χρησιμοποίησα, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) και ότι ναι μεν λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι και τόσα πολλά...
Λοιπόν οι αρχικές απορίες (πιστέψτε με αν πιάσουν να απαντηθούν, θα επιστρέψω με καινουριες) είναι οι εξής:
1. Μεγάλο πρόβλημα στον προγραμματισμό φέρνει η συνέπεια και η ακρίβεια των αεροπορικών. Για παράδειγμα φτάνω με Αλιτάλια 13/12 9:15 στο Σαντιάγκο και έχει πτήση από το ίδιο αεροδρόμιο στις 12:00 για Πούντας. Με αυτή την πτήση προλαβαίνω λεωφορεία για πουερτο νατάλες και όλα καλά. Να το κλείσω ή θα έχει καθυστέρηση και θα τραβάω τα βυζιά μου? Αν πάρω πιο απογευματινό αεροπλάνο, είναι πολύ πιθανό να μην μπορώ να φτάσω στο Πούερτο Νατάλες το βράδυ και να χάσω μια μέρα. Υπάρχει καμιά λύση-πρόταση για αυτό?
2. Προφανώς στο Ουγιούνι, στο ντελ παινε κλπ, θα πρέπει να παω με οργανωμένες εκδρομές. Διάβασα εδώ ότι καλύτερο είναι να τις κλείσεις από εκεί και όχι προκαταβολικά. Πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να χασω τη μέρα? Πχ στο Σαν πεδρο ή στο Πούερτο Νατάλες θα φτάσω (αν φτάσω) αργά τη νύχτα. Φαντάζομαι ότι δεν θα έχει τπτ ανοικτό για να κλείσω τις εκδρομές της επόμενης μέρας. Οπότε χάνεται μια μέρα τσάμπα. Υπάρχει κάποια λύση για αυτό? Εννοείται ότι θα μου έκανε μεγάλη χάρη όποιος μου πρότεινε εταιρεία/γραφείο/ξεναγό καλό και φτηνό για τα παραπάνω μέρη.
3. Διάβασα και είδα ισχύει ότι αν κλείσεις τα τοπικά αεροπορικά στα Ισπανικά και με Πεσο, βγαίνουν πιο φτηνά. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν να είναι πιο φτηνά για τους ντόπιους. Αν κάνω την ελληνιά μου και τα κλείσω κι εγώ έτσι παίζει να με τραβάει κανείς σε κάνα αεροδρόμιο? Να το ρισκάρω ή όχι?
4. Το κομμάτι της Βολιβίας βγαίνει?. Έχει νόημα σε τόσο σφιχτό πρόγραμα? Υποθέτω ότι είναι και πιο καθυστερημένη χώρα σε μεταφορές/υποδομές (αν και ένας από τους λογους που θέλω πολύ να πάω είναι και αυτή η καθυστέρηση). Να το παρατήσω και αντί για εκεί να πάω νησί του Πάσχα?
5. Οτιδήποτε έχει κανείς να προτείνει/συμβουλέψει/προειδοποιήσει κλπ, θα είναι πολύ χρήσιμο για μένα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους όσοι μπουν στη διαδικασία να απαντήσουν - και κατόπιν εορτής όλους όσοι έχουν ήδη γράψει τις εμπειρίες τους από το αντίστοιχο ταξίδι.
2. (Για το Σαν Πεδρο/Uyuni): Αν θες να φύγεις την αμέσως επόμενη μέρα, οι πιθανότητες να γίνεται δεν είναι με το μέρος σου, θα πρέπει να κλείσεις από πριν. Υπόψη ότι δεν έχουν όλα τα πρακτορεία αναχωρήσεις κάθε μέρα. Πάντως online από το internet απέφυγέ το, τα websites τα τρέχουν άλλοι κι όχι οι πράκτορες. Δοκίμασε την τύχη σου με τα τηλέφωνα (whatsapp), και συνεννοήσουμε με e-mails να σε περιμένουν αν φτάσεις βράδυ.
3. Το έκανα περύσι χωρίς κανένα πρόβλημα.
4. Για μετά το Uyuni δεν έχω άποψη, αλλά κι εγώ αν έκλεινα τώρα κάτι τέτοιο θα έκλεινα.
5. Δες εδώ: https://www.travelstories.gr/community/threads/Στη-γη-των-μεγάλων-ηφαιστείων.58835/
Last edited: