• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Roadtrip Βαλκάνια

epapas

Member
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος ευρωπης με τρενο
Καλημέρα βαλκάνια μπορούμε μονο με ταυτότητες στα λατινικά ?
η χρειαζόμαστε διαβατήριο?

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Καλημέρα βαλκάνια μπορούμε μονο με ταυτότητες στα λατινικά ?
η χρειαζόμαστε διαβατήριο?
Μπορείς και με ταυτότητες. Έτσι ταξιδεύουμε εμείς τα τελευταία 5 χρόνια

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
(όπως και εάν θα προλάβουν να εκδοθούν τα νέα μας διπλώματαo_O:haha:.....μη με ρωτήσετε πως...το είχα αμελήσει....είχα εστιάσει μόνο στις ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες και στην πράσινη καρτα )
Και με τα παλιά μπορείτε να ταξιδέψετε, μην αγχώνεσαι.

1. συνάλαγμα χρειάζεται μόνο στην Κροατία νομίζω...απο πού μου προτείνετε;
Όχι μόνο εκεί. Χρειάζεσαι και στη Βοσνία, Σερβία και Αλβανία αν βάλεις καύσιμα ή χρειαστείς να αγοράσεις κάτι.
Στην Αλβανία δεν βρίσκεις πολύ εύκολα βενζινάδικο που να παίρνει κάρτα και συνήθως η χρήση της επιβαρύνεται με κάποια εξτρά χρέωση ( αν θυμάμαι είχαμε δώσει 15%) Παίρνουν όμως και €, αλλά τα κέρματα του € τα λογαριάζουν 1€ =100λεκ αντί για 120λεκ.
Στις υπόλοιπες χώρες μπορείς να πληρώσεις με κάρτα εύκολα (άρα φαντάζομαι και revolut)
Επίσης συχνά δέχονται να πληρωθούν και με € (εμείς το κάναμε όταν περνούσαμε από πολλές χώρες για να μην μπλέκουμε με πολλά διαφορετικά συναλλάγματα. Φέτος θα δοκιμάσουμε για πρώτη φορά την Revolut)

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
ευχαριστω πολυ vasiliss

το προγραμμα το βρισκεις οκ;
Κοίταξε να δεις, αν αντέχετε τα πολλά χιλιόμετρα και τις συνεχείς εναλλαγές ξενοδοχείων είναι οκ, άλλωστε κι εμείς με παρόμοιο τρόπο ταξιδεύουμε.
Ίσως χρειαζόταν κάπου στη μέση του ταξιδιού μια διπλή διανυκτεύρευση για ξεκούραση, αλλά ο καθένας ξέρει τις αντοχές και τα θέλω του.
Φαντάζομαι έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι αν κολλήσετε κάπου λόγω κίνησης ή συνοριακών περασμάτων πρέπει να αφήσετε πράγματα πίσω.
Περιττό να σας πω πως οι γύρω μας και ειδικά οι γονέις μας, μας έχουν τρελάνει και μας θεωρούν τρελούς και επιπόλαιους που επιχειρούμε ένα τετοιο ταξίδι...
Μην ακούτε τους γύρω σας, με προσοχή στην οδήγηση όλα θα πάνε καλά, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα.
Κι εμείς θα κάνουμε έναν παρόμοιο κύκλο με ανάποδη φορά όμως, στα τέλη του Αυγούστου.
Καλά να περάσετε και περιμένουμε με τον γυρισμό ανταπόκριση από το ταξίδι σας.

Antz

Member
ευχαριστουμε πολυ!!!
ελπιζω να πανε ολα καλα...
θα σας γραψω οταν γυρισουμε...
το χρωσταω στους επομενους υποψηφιουταξιδιωτες...

Basil

Member
Ζητώ βοήθεια και πληροφορίες για ένα road trip πού προγραμματίζω τον δεκαπενταύγουστο πρώτη στάση Νις Σερβία ένα βράδυ δεύτερη στάση Βουδαπέστη τρία βράδια επόμενη στάση τρία βραβεία Κρακοβία . Θα συνεχίσουμε με τρεις μέρες Μπρατισλάβα μονοήμερη εκδρομή Βιέννη επιστροφή μέσωΤιμισοαρα Ρουμανία ένα βράδυ Σοφία Βουλγαρία ένα βράδυ Ελλάδα. Οποιεσδήποτε επισημάνσεις από τους φίλους του φόρουμ ευπρόσδεκτες ευχαριστώ

Sandy.p

New Member
Καλησπέρα κι από μένα. Πρόκειται να πραγματοποιήσω ένα road trip στις αρχές φθινοπώρου (Αθήνα-Αλβανία-Μαυροβούνιο-Σερβία-Ρουμανία-Βουλγαρία-Αθήνα), το οποίο θα κινηματογραφηθεί και φυσικά θα χαρώ να το μοιραστώ και μαζί σας. Καθώς είναι το πρώτο που θα κάνω με δικό μου αυτοκίνητο, θέλω τα φώτα σας, τι έγγραφα χρειάζομαι, τι γίνεται με το συνάλλαγμα και φυσικά οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και συμβουλή απ'όσους έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο, είναι ευπρόσδεκτη. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το οτι το αυτοκίνητο μου είναι ένα τζιπάκι του '96, αλλά το αναφέρω. Ευχαριστώ πολύ!

taxideutis09

New Member
γεια σας επειδη σκεφτομαστε με το ετερον ημισυ τωρα που βρηκαμε λιγες μερες αδεια μαζι να παμε με εφαλτηριο την θεσσαλονικη ενα road trip βαλκανια θα ηθελα εαν εχετε χρονο να μου γραψετε προτασεις
Θα προτιμουσα να δω βουλγαρια ρουμανια σερβια....αλλα καθε αλλη προταση εννοειται δεκτη
το ταξιδι λεμε να το κανουμε καπου τελη αυγουστου
ευχαριστω!!!

Antz

Member
Γεια!!!

τι έγγραφα χρειάζομαι, τι γίνεται με το συνάλλαγμα και φυσικά οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και συμβουλή απ'όσους έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο, είναι ευπρόσδεκτη.
1. Σιγουρα χρειαζεσαι πρασινη κάρτα την βγαζει η ασφαλιστική σου....είναι δωρεάν και εχει μικρη διαρκεια...ο ασφαλιστής σου θα σε κατατοπισει.
2. Για τα διπλώματα έχω ακούσει πολλά...εμείς είχαμε τα παλιά διπλώματα (εκδοση 1995) και μας είπαν οτι θα είχαμε πρόβλημα στο εξωτερικο οπότε βγάλαμε καινουρια....

Καλά να περασετε!!!

ThRoula

New Member
Καλησπέρα σας,
Ήθελα να ρωτήσω όλους σας.
Είμαστε μια παρέα 6 ενήλικες, 4 παιδιά 9 έως 12 ετών και 1 μωρό ενός έτους.
Σκεφτόμαστε να τολμήσουμε εννιά ήμερο road trip με mini bus στις Δαλματικές Ακτές τον Νοέμβριο.
Πιστεύετε, όσοι το έχετε πραγματοποιήσει, ότι ειναι εφικτό να γίνει με τόσα παιδιά; Από όσα έχω διαβάσει τα χιλιόμετρα ειναι πολλά και φοβάμαι ότι θα ειναι πολυ κουραστικό.
Τι μου προτείνετε;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills