• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Roadtrip Βαλκάνια

8avos

Member
Δεν δίνουμε σε κανέναν μετρητά, ειδικότερα ένστολο.Δεν είναι φούρναρης!

Έτσι ευνοεις τέτοιες πράξεις, το δεν ήθελα ταλαιπωρία δεν είναι δικαιολογία, αλλιώς όλοι μας εφευρησκουμε διάφορες.

Χρήματα σε αστυνομικό, τουλάχιστον Ευρώπη, απαγορεύεται και να ζητάνε όπως και να δίνουμε.Ας χτυπιέται από κάτω, δεν υπάρχουν και τέλος!

Spirosssss

Member
Ταξίδι-Όνειρο
French Polynesia
Μπαινόβγαινα στα Σκόπια για Βενζινη επί δύο χρόνια 2-3 φορες την εβδομαδα ο πατερας μου το κανει ακομα.Ξεφραγο αμπελι απο τα λιγα το τελωνειο και το δικο τους και το δικο μας .Τωρα βρηκαν και καναν.Αν περνατε προς τα εκει τα συνορα πειτε οτι πατε Γευγελη ή καζίνο και δε θα ασχοληθει κανενας μαζι σας.Επισης ειδικα καλοκαιρι με τις ουρες που εχει στα ελληνικα συνορα δεν τσεκαρουν κανεναν Ελληνα.Συνηθως ανοιγουν δρομο στα δεξια για να περναμε ετσι και να μριωνεται η ουρα.
Δυστυχώς περνάω με Πολωνικές πινακίδες και γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα χάσω και άλλες 3-4 ώρες στα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας με δύο μικρά μέσα στο αμάξι, ήθελα να φύγω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αλλά την άλλη φορά θα το παίξω κοιμισμένος κ θα βάλω τη γυναίκα να οδηγάει μου φαίνεται

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Επισης ειδικα καλοκαιρι με τις ουρες που εχει στα ελληνικα συνορα δεν τσεκαρουν κανεναν Ελληνα.Συνηθως ανοιγουν δρομο στα δεξια για να περναμε ετσι και να μριωνεται η ουρα.
Πλέον πάει αυτό. Η Ελλάδα πλέον οφείλει να ελέγχει διεξοδικά όλα τα διαβατήρια στα εξωτερικά σύνορα της Σέγκεν, όπως κάνουν και οι άλλες χώρες.

VALANTIS_p

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αναλόγως τα λεφτά μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Kόστα Ρίκα
Ρε παίδες, σκέφτομαι κ εγώ να κάνω μια γύρα τις Γιουγκοσλάβικές χώρες, αλλα πραγματικά με φοβίζει το να περάσω απο σκόπια ή αλβανία..........
Απο που λεει να παω για να κάνω ενα τέτοιο τουρ τώρα τον Αυγουστο π.χ.?

yllos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πλέον πάει αυτό. Η Ελλάδα πλέον οφείλει να ελέγχει διεξοδικά όλα τα διαβατήρια στα εξωτερικά σύνορα της Σέγκεν, όπως κάνουν και οι άλλες χώρες.
Την προηγουμενη Κυριακη πρωι ουρες χιλιομετρων στους Ευζώνους,ξεχωριστη γραμμη για Ελληνες χωρις ελεγχο.

dpapatsimpas

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Ιραν
Δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα,τοσο στα Σκοπια οσο και στη Βουλγαρια.Το μοναδικο που εχει αλλαχει στα Βουλγαρικα συνορα ειναι οτι στην εξοδο απο τη χωρα ζητανε τη βινιετα.Τωρα αν καποιος εχει πεσει θυμα τετοιου περιστατικου ειναι η εξαιρεση στον κανονα

VALANTIS_p

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αναλόγως τα λεφτά μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Kόστα Ρίκα
Δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα,τοσο στα Σκοπια οσο και στη Βουλγαρια.Το μοναδικο που εχει αλλαχει στα Βουλγαρικα συνορα ειναι οτι στην εξοδο απο τη χωρα ζητανε τη βινιετα.Τωρα αν καποιος εχει πεσει θυμα τετοιου περιστατικου ειναι η εξαιρεση στον κανονα
Τι είναι η βινιέτα?
Βασικά απο σκοπια και αλβανία έλεγα να περάσω, αλλα τι να σας πω. εγώ το φοβάμαι λίγο. ΕΧω και καινούργιο αμάξι.... :p :p

dpapatsimpas

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Ιραν
Τι είναι η βινιέτα?
Βασικά απο σκοπια και αλβανία έλεγα να περάσω, αλλα τι να σας πω. εγώ το φοβάμαι λίγο. ΕΧω και καινούργιο αμάξι.... :p :p
Αν εξαιρεσεις την οδικη συμπεριφορα των Αλβανων,πιστεψε με ,δεν υπαρχει κανενα προβλημα

VALANTIS_p

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αναλόγως τα λεφτά μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Kόστα Ρίκα
Η Βινιέτα τι ίναι??

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Η Βινιέτα τι ίναι??
Σε κάποιες χώρες με την είσοδο σου σε αυτές βγάζεις τη βινιετα για να μπορείς να κυκλοφορείς το αυτοκίνητο εκεί, κάτι σαν διόδια δηλ πληρωμένα εξ αρχής. Η βινιετα έχει συνήθως κάποια χρονική διάρκεια πχ εβδομαδιαία. Κάποιες βαλκανικές χώρες που την έχουν είναι: Ρουμανία, Σλοβενία και μάλλον πρόσφατα και η Βουλγαρία σε ηλεκτρονική μορφή. Την έχουν και αρκετές κεντροευρωπαϊκές.

flandra

Member
Χειμωνιατικο road trip Βοσνία Κροατία Σλοβενία

Καλησπέρα σε όλους σας. Έχω ζητήσει τη βοήθεια σας αρκετές φορές αλλά δυστυχώς τα ταξίδια δεν πραγματοποιηθηκαν.... Οπότε εύχομαι αυτή τη φορά να τα καταφέρουμε. Έχω αρχίσει διάβασμα για τα μέρη που αναφέρω στο τίτλο αλλά οι περισσότεροι τα έχετε κάνει καλοκαίρι. Εμείς λόγω δουλειάς καλοκαίρι δεν γίνεται να ταξιδέψουμε οπότε υπολογίσουμε Ιανουάριο μετα τις γιορτές. Πιστεύετε θα δυσκολευτουμε? Το έχει κάνει κάποιος το ταξίδι εκείνη την εποχη?
Είμαστε ζευγάρι με δύο σκυλιά. Το αυτοκίνητο έχει 4χ4 και θα έχουμε αλυσίδες εννοείται και χειμερινά λάστιχα. Έχουμε 15 ημέρες περίπου για ταξίδι χωρίς να μας πιέζει ο χρόνος σε περίπτωση κακοκαιριας. Ξεκινάμε από Αθήνα. Εννοείται θα διαβάσω τις ιστορίες σας, έχω ήδη αρχισει, αλλά νομίζω ότι χειμώνα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.... Οποία πληροφορία ευπρόσδεκτη.

Last edited by a moderator:

flandra

Member
Διαβάζοντας απαντήσεις σας και ιστορίες ψιλό έβγαλα ένα πρόγραμμα. Υπολογίστε ότι οδηγεί μόνο ο καλός μου και ότι θα έχουμε χειμώνα οπότε θα σκοτεινιαζει νωρίς. Υπολογίζω δηλαδή τις διαδρομές να τις έχουμε κανει μέχρι το μεσημέρι για να βλέπουμε μετά τη πόλη και να ξεκουραζομαστε.

1) Αθήνα - Θεσσαλονίκη (1 βράδυ)
2) Θεσσαλονίκη - Νις (1 βράδυ)
3-4) Νις - Βελιγράδι (2 βράδια)
5-6) Βελιγράδι - Λιουμπλιάνα (2 βράδια)
7-8) Λιουμπλιάνα - Μπλεντ (2 βράδια)
9) Μπλεντ - Σπλιτ (1 βράδυ)
10-11) Σπλιτ- Μόσταρ (2 βράδια)
12-13) Μόσταρ - Ντουμπροβνικ (2 βράδια)
14) Ντουμπροβνικ - Κότορ (1 βράδυ)
15) Κότορ - Αργυροκαστρο (1 βράδυ)
16) Αργυροκαστρο - Ιωάννινα (1 βράδυ)
Ιωάννινα - Αθήνα

Το βλέπετε πολύ φιλόδοξο? Λίμνες Πλιτβιτσε δεν έβαλα γιατί δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι χειμώνα.....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom