• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Roadtrip Βαλκάνια

MIAT

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Είμαστε λίγο τολμηροί όλοι στην οικογένεια... Αλλά επειδή έχουμε κι εμείς κάποιους ενδοιασμούς για το πόσο κουραστικό θα είναι για τα παιδιά, είπαμε να αφήσουμε έξω κάποιες πόλεις. Οπότε αναδιαμορφωνουμε το πρόγραμμα. Για να έχουμε δύο διανυκτερεύσεις σε κάθε πόλη και να είναι πιο light το ταξίδι. Για τον γυρισμό, που σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε μέσω Αλβανίας, είναι οκ ο δρόμος; Γιατί πολλοί γνωστοί μας λένε ότι πέρα από το ότι ο δρόμος δεν είναι πολύ καλός, και οι οδηγοί επίσης είναι λίγο επικίνδυνοι.
Ο δρόμος στην Αλβανία δεν είναι καλός (επαρχιακός και αρκετή λακούβα)εκτός από μερικά λίγα σημεία κοντά στα Τίρανα. Επίσης αν σας πιάσει η νύχτα ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Αυτά πριν δυο χρόνια που είχαμε πάει εμείς. Επίσης οι οδηγοί θέλουν προσοχή. Στην επιστροφή είχαμε γυρίσει μέσω Σκοπίων που ο δρόμος ηταν σαφώς καλύτερος.

ravT

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Είναι και στα δικά μας σχέδια ένα οδικό ταξίδι αλλά το τρενάρουμε να μεγαλώσει λίγο ο 4χρονος μικρός. Αν κρίνουμε πόση γκρίνια έχουν σε οδικό εσωτερικού, δε θέλω να σκέφτομαι οτι θα περνάμε το μαρτύριο του "φτάνουμε;" για 15-20 μέρες, κάθε μέρα. Αν επιμένεις, και εγώ θα προτείνω να παραμείνετε στα Βαλκάνια αλλά να αποφύγετε την Αλβανία.

Olive Oil

Member
Είναι και στα δικά μας σχέδια ένα οδικό ταξίδι αλλά το τρενάρουμε να μεγαλώσει λίγο ο 4χρονος μικρός. Αν κρίνουμε πόση γκρίνια έχουν σε οδικό εσωτερικού, δε θέλω να σκέφτομαι οτι θα περνάμε το μαρτύριο του "φτάνουμε;" για 15-20 μέρες, κάθε μέρα. Αν επιμένεις, και εγώ θα προτείνω να παραμείνετε στα Βαλκάνια αλλά να αποφύγετε την Αλβανία.
Ευτυχώς τα δικά μας δεν γκρινιάζουν καθόλου στο αμάξι, για αυτό και το τολμάμε ;) Την Αλβανία προτείνεις να την αποφύγουμε λόγω άσχημου δρόμου? Και να γυρίσουμε από Σκόπια ή Βελιγράδι?

ravT

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Κακοί δρόμοι και πολύ κακοί οδηγοί! Ναι, προτείνω να γυρίσετε πάλι μέσω Σκοπίων ή αν τυχόν αλλάξετε πορεία και περάσετε και από Βουλγαρία, από εκεί.

Kosmodj

Member
Αφήστε Τιμισοάρα και Αυστρία εκτός, Βουδαπέστη 3 μέρες και γενικά 2 μέρες διανυκτέρευση παντού εκτός από τον πρώτη και τελευταία και όπως σας είπαν αποφύγετε Αλβανία . Εμείς κάναμε κάτι παρόμοιο το 2016 με 2 παιδιά, από Θεσσαλονίκη όμως μέχρι Σάλτζμπουργκ ,με 2 διανυκτερεύσεις σε κάθε πόλη είναι καλά και επικεντρωθηκαμε στις πόλεις και σίγουρα 1-2 ώρες στο ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριότητες για παιδιά,πάρκα, παιδικές χαρές,ζωολογικούς κήπους κτλ. Αν τα παιδιά πάντως κάθονται στο αμάξι δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα

Olive Oil

Member
Αφήστε Τιμισοάρα και Αυστρία εκτός, Βουδαπέστη 3 μέρες και γενικά 2 μέρες διανυκτέρευση παντού εκτός από τον πρώτη και τελευταία και όπως σας είπαν αποφύγετε Αλβανία . Εμείς κάναμε κάτι παρόμοιο το 2016 με 2 παιδιά, από Θεσσαλονίκη όμως μέχρι Σάλτζμπουργκ ,με 2 διανυκτερεύσεις σε κάθε πόλη είναι καλά και επικεντρωθηκαμε στις πόλεις και σίγουρα 1-2 ώρες στο ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριότητες για παιδιά,πάρκα, παιδικές χαρές,ζωολογικούς κήπους κτλ. Αν τα παιδιά πάντως κάθονται στο αμάξι δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα
Ποιες πόλεις επισκεφτηκατε και σε ποιες μείνατε?

Kosmodj

Member
Ποιες πόλεις επισκεφτηκατε και σε ποιες μείνατε?
Βελιγράδι 2, Βουδαπεστη 3,Βιέννη 2,Σάλτζμπουργκ 2,Λουμπλιάνα 2, Βελιγράδι 1 και πίσω. Στο Βελιγράδι έχει ωραίο ζωολογικό και παμφθηνο, Βουδαπέστη πολλά και ωραία πάρκα και παιδικές χαρές διαφορετικές από τις δικές μας,Βιέννη και Σάλτζμπουργκ πάρκα και φύση ατελείωτα, πήγαμε και στο χααλστατ , καλό αλλά υπερτιμημένο για μένα. Η Λουμπλιάνα ήταν η έκπληξη, μου άρεσε πολύ σαν πολη με έντονο νεανικό παλμό και στο βελιγραδι πολυ ωραια είναι για τα παιδιά στο φρούριο ,το καλεμεγκνταν. Βιέννη και Σάλτζμπουργκ μειναμε σε χωριά. Υπ' όψιν ότι τα σαββατοκύριακα είναι συνήθως ελεύθερο το παρκάρισμα σε αυτές τις πόλεις, Αυστρία τουλάχιστον ήταν ετσι. Αποφύγαμε τα μουσεία για να μην βαρεθούν τα παιδιά. Ηλικίες 6 και 3 τοτε

Olive Oil

Member
Βελιγράδι 2, Βουδαπεστη 3,Βιέννη 2,Σάλτζμπουργκ 2,Λουμπλιάνα 2, Βελιγράδι 1 και πίσω. Στο Βελιγράδι έχει ωραίο ζωολογικό και παμφθηνο, Βουδαπέστη πολλά και ωραία πάρκα και παιδικές χαρές διαφορετικές από τις δικές μας,Βιέννη και Σάλτζμπουργκ πάρκα και φύση ατελείωτα, πήγαμε και στο χααλστατ , καλό αλλά υπερτιμημένο για μένα. Η Λουμπλιάνα ήταν η έκπληξη, μου άρεσε πολύ σαν πολη με έντονο νεανικό παλμό και στο βελιγραδι πολυ ωραια είναι για τα παιδιά στο φρούριο ,το καλεμεγκνταν. Βιέννη και Σάλτζμπουργκ μειναμε σε χωριά. Υπ' όψιν ότι τα σαββατοκύριακα είναι συνήθως ελεύθερο το παρκάρισμα σε αυτές τις πόλεις, Αυστρία τουλάχιστον ήταν ετσι. Αποφύγαμε τα μουσεία για να μην βαρεθούν τα παιδιά. Ηλικίες 6 και 3 τοτε
Κι εμείς έτσι το έχουμε στο μυαλό μας, να μην μπούμε σε μουσεία, αλλά να δούμε πολλά πάρκα και φύση. Οπότε για διαμονή προτείνεις να κοιτάξουμε σε διπλανά χωριά στις πόλεις που θέλουμε να επισκεπτουμε? Σε ευχαριστώ :)

Kosmodj

Member
Όχι
Κι εμείς έτσι το έχουμε στο μυαλό μας, να μην μπούμε σε μουσεία, αλλά να δούμε πολλά πάρκα και φύση. Οπότε για διαμονή προτείνεις να κοιτάξουμε σε διπλανά χωριά στις πόλεις που θέλουμε να επισκεπτουμε? Σε ευχαριστώ :)
Για διαμονή είναι καλύτερα κεντρικά ώστε να μη χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο όσο μπορείς και να έχεις τη δυνατότητα αν χρειαστεί λόγο των παιδιών να επιστρέψεις το μεσημέρι η οποιαδήποτε άλλη στιγμή γρήγορα στο σπίτι. Απλά Αυστρία πέσαμε στο σαββατοκύριακο όπου ήταν δωρεάν το πάρκινγκ οπότε μπορούσαμε να πάμε το αυτοκίνητο και να παρκάρουμε στο κέντρο και από την άλλη ήταν επιθυμία της συζύγου να μεινει μέσα στη φύση λόγω των καρτ ποσταλικων τοπίων που έχει δει σε φωτογραφίες από την Αυστρία και όντως το να ξυπνάς μέσα σε τοπία από απέραντα λιβάδια και απέραντο πράσινο είναι μαγεία

Spirosssss

Member
Ταξίδι-Όνειρο
French Polynesia
Χαιρετώ.

Σαν κάτοικος εξωτερικού έχω κάνει αρκετές φορές Road trip από την Πολωνία στην Ελλάδα μπαίνοντας από τον συνοριακό σταθμό στους Ευζωνους. Έχουν συμβεί διαφορά περίεργα στα ταξίδια μου (πχ να πληρώσω σε Σλοβακικη περιπολο εθνικής οδού από ένα 20ρικο στον καθένα για υπέρβαση ορίου ταχύτητας και αντί για κλήση να πάρω κάτι περίεργα αποκόμματα) , αλλά έτσι στην ψύχρα να μου δώσει πίσω το διαβατήριο ο Σκοπιανός ζητώντας να βάλω μέσα κάτι για καφέ (όλως περιέργως πάλι 20ρικο είχα, εκτός αν θα δεχόταν και Ζλότια :D ) με άφησε εμένα κ τη σύζυγό μου άναυδους. Μιλούσε ελληνικά και άρχισε την πάρλα με το που μένω τη δουλειά κάνω κλπ κλπ και το ξεφουρνισε αλλιώς θα είχα πρόβλημα με τα φαγητά που κουβάλαγα για το ταξίδι - γιατί "το φαγητό δεν περνάει τελωνείο" τάχα μου. Προφανώς κ δεν ήθελα ταλαιπωρία κ με δύο πιτσιρίκια μέσα στο αυτοκίνητο στην αρχή της επιστροφής μας, αλλά πώς αντιμετωπίζεται κάτι τέτοιο; Μάλλον δεν, αν κρίνω από τον αριθμό επιγραφών με το "report corruption" που έχουν. Ή ίσως βγάλω κ γω Πολωνικό διαβατήριο :)

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Το περίεργο σε τέτοιες υποθέσεις λαδώματος είναι είτε ότι σε κάποιους δε συμβαίνουν ποτέ είτε σε κάποιους συμβαίνουν συνέχεια και σε διάφορες χώρες.

yllos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μπαινόβγαινα στα Σκόπια για Βενζινη επί δύο χρόνια 2-3 φορες την εβδομαδα ο πατερας μου το κανει ακομα.Ξεφραγο αμπελι απο τα λιγα το τελωνειο και το δικο τους και το δικο μας .Τωρα βρηκαν και καναν.Αν περνατε προς τα εκει τα συνορα πειτε οτι πατε Γευγελη ή καζίνο και δε θα ασχοληθει κανενας μαζι σας.Επισης ειδικα καλοκαιρι με τις ουρες που εχει στα ελληνικα συνορα δεν τσεκαρουν κανεναν Ελληνα.Συνηθως ανοιγουν δρομο στα δεξια για να περναμε ετσι και να μριωνεται η ουρα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom