Ivana
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- οχ.....όλος ο κόσμος
Όπως είπα και στο αρχικό μου μήνυμα, δεν ήθελα, και δεν θέλω να δημιουργώ θέματα, αλλά να κάνουμε μια συζήτηση στην οποία σαφώς και μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις, είτε αυτές είναι υποκειμενικές, είτε αντικειμενικές. Και ναι, δεν συμφωνώ πως αυτά που κτίζονται εκεί θα έπρεπε να παρουσιάζονται σαν ανάπτυξη, αλλά.. Με αυτό θα συμφωνήσουν όλοι η πολίτες της γειτωνικής μας χώρας οι οποίοι βλέπουν καθαρά τα πράγματα και δεν υποστηρίζουν διάφορες πολιτικές σκοπιμότητες.
Απλά, έχω μια απορία-από έδω διωχθηκαν σαν κομμουνιστές και τώρα λένε πως "έφαγαν" καταπίσεση από το κομμουνισμό?! Κάτι δεν μου κάνει εδώ
'Οσο για το γεγονός που ψάχνουν την ταυτότητά τους, καλά κάνουν, αλλά κακώς το κάνουν εις βάρος της ιστορίας.
Την ιστορία την κτίζεις στο πέρασμα των αιώνων και αυτά που συμβαίνου, κια όχι σε μια 20ετία ή ακόμα χειρότερο σε 3ετία κτίζοντας αγάλματα.
Μάλιστα και μπορώ να κατακρίνω, από το καθεστώς εκείνο προέρχομαι και σε πληροφορώ πως εκτός από την θρησκευτική, κανένας δεν υπέστη καταπίεση στην κουμμουνιστική Γιουγκοσλαβία (η οποία αν θα μπούμε στην βαθιά συζητηση καλό είναι να την ονομάζουμε με σωστό όνομα - σοσιαλιστική ήταν βάση του Συντάγματος ήδη από το 1963, αλλά η πολιτική φυσιογνωμία του ηγέτη που παρέμεινε μέχρι και τον θάνατό του παραπέμπει στον χαρακτηρισμό αυτό). Με λίγα λόγια, μια χαρά ζούσανε και αρκετοί ως πολλοί θα ήθελαν να γυρίσει το καθεστώς εκείνο. (χωρίς αυτό να σημαίνει πως εγώ συμφωνώ)Η πίεση που σου αφήνει οποιοδήποτε καθεστώς αντικατοπτρίζεται στις ανάγκες των πολιτών. Δεν μπορείς να κατακρίνεις.
Σεβαστό και αποδεκτό. Αλλωστε, εγώ είμαι της άποψεις πως όλα αυτά που συνέβαιναν είναι τεράστιο λάθος και πως η εθνική ομάδα αυτή στην Ελλάδα έπρεπε να αναγνωριστεί ως Έλληνες άλλης φυλής, αλλά αυτό δεν αποφασίζουμε ούτε εγώ, ούτε εσύ.Έχω μια ολόκληρη οικογένεια εκεί εξαιτίας των διάφορων γεγονότων που υπήρχαν στην Ελλάδα απο την δεκαετία του 40 έως 90.
Απλά, έχω μια απορία-από έδω διωχθηκαν σαν κομμουνιστές και τώρα λένε πως "έφαγαν" καταπίσεση από το κομμουνισμό?! Κάτι δεν μου κάνει εδώ
όχι πολλά...όλα, και το λέω εντελώς αντικειμενικά καθώς δεν με αγγίζει το θέμα ούτε εθνικά, ούτε πολιτικά, αλλά μόνο ιστορικά.και ναι πολλά είναι υπερβολικά κάποια μνημεία τους.
Λάθος κάνεις. Οι δικές μου πολιτικές πεποιθήσεις δεν ταυτίζονται με κάμία ιδεολογία απόλυτα, αντίθετα, αυτό στο οποίο πιστεύω εγώ είναι συνδυασμός πραγμάτων και είμαι μια χαρά έτσι.Αλλά είναι άνθρωποι μιας χώρας που ψάχνουν για την ταυτότητα τους (θεωρητικά αυτό πιστεύω). Μάλλον το βλέπεις καθαρά απο κάποιες πολιτικές πεποιθήσεις. Το ξαναλέω θα δείξει πως θα εξελιχθεί.
'Οσο για το γεγονός που ψάχνουν την ταυτότητά τους, καλά κάνουν, αλλά κακώς το κάνουν εις βάρος της ιστορίας.
Την ιστορία την κτίζεις στο πέρασμα των αιώνων και αυτά που συμβαίνου, κια όχι σε μια 20ετία ή ακόμα χειρότερο σε 3ετία κτίζοντας αγάλματα.
Και δεκαήμερο που κάνουν στην Ελλάδα οι άνθρωποι αυτοί (κατά την πλειοψηφία) αντιστοιχούν σε 3 και 4 μισθούς τους, αλλά αυτοί κανονικά κάνουν τις διακοπές τους, και καλά κάνουν!Η Οχρίδα είπα οτι είναι για ανθρώπους πιο άνετα οικονομικά. Όταν τα λεφτά που πλήρωσα στον ξενοδόχο για τα δωμάτια είναι το 1/3 του μισθού του τό μήνα (ετσι μου είπε δλδ). Ε δεν πάει ο κάθε μεροκαματιάρης πολίτης της χώρας για χαλάρωση στην Οχρίδα όπως οι άλλοι. Ξέρω ότι ήταν φθηνότερα απο κάτι φίλους.