• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Road trip - Scotland

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε και αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε την ιστορία μου-μας.
Αν κάποιες φορές έγινε κουραστική,ζητώ συγγνώμη.

Οποιοσδήποτε θέλει να με ρωτήσει λεπτομέρειες σχετικα με ονόματα ξενοδοχείων,χρήματα που χρειάστηκαν ή οτιδήποτε,μη διστάσει.

:)
Μα τι είναι αυτά που λες; Εμείς ευχαριστούμε:clap:Μπράβο σου/σας:clap::clap:

Zacharoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Δήμο,Ερση, σας ευχαριστώ πολύ πολύ!!

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
΄Ομορφη η περιγραφή του ταξιδιού σου, Ζαχαρούλα!

Με το καλό, στο επόμενο!...:)

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πολυ καλη ιστορια Ζαχαρουλα με τα απαραιτητα στοιχεια θριλερ :lol:. Ας μεταφερθει συντομα στις ταξιδιωτικες ιστοριες για να λαβει μερος στο διαγωνισμο μας ;).
Με το καλο να πας και το επομενο ταξιδι!

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Ζαχαρούλα πραγματικά πολύ ωραία διήγηση, ανυπομονώ να μοιραστείς μαζί μας και τα επόμενα σου ταξίδια.

Zacharoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση και για τα καλά σας λόγια.Με συγκινείτε!
Το επόμενο ταξίδι,μάλλον θα αργήσει μήνες :)

Επόμενο Ταξίδι
Καλαβρυτα Σ/Κ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ...
Ερωτηση...

Γενικές Εντυπώσεις :

1) Οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι,γλυκήτατοι,χαμογελαστοί και εξυπηρετικότατοι. (Εντάξει,υπήρχαν και εξαιρέσεις).
Τους ρωτούσαμε που είναι ο τάδε δρόμος και μας πήγαιναν οι ίδιοι σε καποιες περιπτώσεις.

2) Οι τιμές είναι γενικά "τσιμπημένες" και ειδικά ότι αφορά τους τουρίστες.Είσοδοι μουσείων κλπ.

3) Οι πόλεις τους είναι πεντακάθαρες.

4) Η άσφαλτος ήταν σαν χαρτί.Ακόμα και στο τελευταίο χωριό του χάρτη,οι δρόμοι ήταν καλύτεροι και απο τις δικές μας Εθνικές.Υπήρχαν εργάτες που δούλευαν στις χειρότερες καιρικές συνθήκες και όμως συνέχιζαν να δουλεύουν .

5) Τα b n' b ήταν κλάσεις ανώτερα απο οποιοδήποτε ξενοδοχείο μείναμε παρόλο που ήταν φθηνότερα.

6) Τα φαγητά τους ήταν κάπως απογοητευτικά αλλά τουλάχιστον υπάρχουν αρκετά φάστ φούντ.

7) Πίνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

8) Η προφορά τους είναι όντως περίεργη. :)
Τις 2 πρώτες μέρες μέχρι να συνηθίσουμε,δεν καταλαβαίναμε σχεδόν ούτε λέξη.

9) Καπνίζουν όλοι σαν φουγάρα και λόγω του νόμου που έχει απαγορεύσει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους,τα μαγαζιά τύπου pub ήταν μισοάδεια ενώ έξω απο αυτά,γινόταν χαμός. :) Εμείς ήμασταν μαζί με τον χαμό! :)

10) Tα καροτσάκια των μωρών,είχαν ενσωματωμένα διαφανή άνορακ που τα σκέπαζαν όταν έβρεχε. :)

11) Φτίαχνουν μακράν, τον χειρότερο καφέ και ειδικά τον Νες. :) :)

12) Έχουν τις πιο περίεργες βρύσες που έχω δεί.

13) Σε κανένα εστιατόριο και καφέ δεν μας έφερναν νερό αν δε το ζητούσαμε.

14) Οδηγούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ

15) Τα καταστήματα τους ανοίγουν στις 09.00 και κλείνουν στις 17.30 .

Ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε και αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε την ιστορία μου-μας.
Αν κάποιες φορές έγινε κουραστική,ζητώ συγγνώμη.

Οποιοσδήποτε θέλει να με ρωτήσει λεπτομέρειες σχετικα με ονόματα ξενοδοχείων,χρήματα που χρειάστηκαν ή οτιδήποτε,μη διστάσει.

:)
Ζαχαρουλα παλι εγω ειμαι...:rolleyes:
Υπηρξε κατι που δεν προλαβατε να κανετε κατι που μετανιωσατε κατι που σας εφαγε ασκοπο χρονο και τελος οσον αφορα τα χρηματα τωρα που τα βλεπεις με αλλο ματι θα προτινες καποιον αλλο τροπο για εξεικονιμοιση χρηματων σε ξενοδοχειο η μετακοινησεις??????Σε κουρασα το ξερω αλλα για να δεις ποσο καλος ανθρωπος ειμαι στον διαγωνισμο ταξιδιωτικης ιστοριας προτινα να μην σε δεχτουν γιατι την πατησαμεεεε:haha::haha::haha::haha::haha::D:D:D:D........!!!!!!!!
Και μην ξεχασω να σου πω οτι πραγματικα ενιωσα το ιδιο οταν γυρισα απο Φινλανδια εκανα ΠΟΛΥ καιρο να προσαρμοστω παλι.....Παντα τετοια Ζαχαρουλα:clap::clap::clap:

Zacharoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Ζαχαρουλα παλι εγω ειμαι...
Υπηρξε κατι που δεν προλαβατε να κανετε κατι που μετανιωσατε κατι που σας εφαγε ασκοπο χρονο και τελος οσον αφορα τα χρηματα τωρα που τα βλεπεις με αλλο ματι θα προτινες καποιον αλλο τροπο για εξεικονιμοιση χρηματων σε ξενοδοχειο η μετακοινησεις??????Σε κουρασα το ξερω αλλα για να δεις ποσο καλος ανθρωπος ειμαι στον διαγωνισμο ταξιδιωτικης ιστοριας προτινα να μην σε δεχτουν γιατι την πατησαμεεεε........!!!!!!!!
Και μην ξεχασω να σου πω οτι πραγματικα ενιωσα το ιδιο οταν γυρισα απο Φινλανδια εκανα ΠΟΛΥ καιρο να προσαρμοστω παλι.....Παντα τετοια Ζαχαρουλα
Kαταρχάς,δεν με έχεις κουράσει καθόλου και χαίρομαι να εξυπηρετώ όταν γνωρίζω κάτι.
Πριν φύγω,ακριβώς τις ίδιες και περισσότερες ερωτήσεις,έκανα κι εγώ.Δεν έχεις παρά να ρωτήσεις τον mpiftex ώστε να το επιβεβαιώσεις.Ελπίζω κάποτε να με συγχωρήσει! :)

Σχετικά με τις απορίες σου:

1)Μην κάνεις το λάθος να κλείσεις ξενοδοχεία.Η Σκωτία είναι γεμάτη Β n' B τα οποία είναι πολύ καλύτερα απο οποιοδήποτε ξενοδοχείο μείναμε.Είναι πιο ζεστά και φιλικά.Νίωθεις σαν στο σπίτι σου.Προσοχή,γιατί κάποια έχουν κοινές τουαλέτες!Εμείς θέλαμε να το αποφύγουμε οπότε ήταν και το πρώτο πράγμα που ρωτούσαμε.Η τιμή τους,κυμαίνονταν απο 25 μέχρι 35 λίρες το πολύ,κατά άτομο.Ρίξε μία ματιά και εδώ:
www.bedandbreakfastscotland.co.uk

2)Απο ότι είδα,η συγκοινωνίες τους είναι αρκετά καλές και συχνές.Έχουν ακόμα και εικοσιτετράωρα λεωφορεία.Αν όμως θέλεις να γυρίσεις και την επαρχία της Σκωτίας και να μη μείνεις μόνο σε μια-δύο πόλεις,τότε καλύτερα να κλείσετε ένα αυτοκίνητο ή μηχανή μίας και οδηγείς.Απλά να ξέρεις πως οι δρόμοι είναι λίγο περίεργοι γιατί έχουν αρκετές στροφές,οδηγούν ανάποδα και πολύ γρήγορα.Επομένως θέλει πολύ προσοχή και τα μάτια σας δεκατέσσερα!Απο όλα αυτά,θα σου πρότεινα το αυτοκίνητο μίας και είναι ασφαλέστερο και δεν σε δεσμεύει όπως η συγκοινωνία.

3) -Το Εδιμβούργο, θέλει τουλάχιστον δύο γεμάτες μέρες για να το γυρίσεις και να το ευχαριστηθείς.
-Επίσκεψη στο Stirling και στο νησί Skye επιβάλλεται (αρκεί να έχει καλό καιρό για το δεύτερο).
-Στο Ιnverness πρέπει να μείνεις τουλάχιστον ένα βράδυ και να το γυρίσεις όσο μπορείς.Είναι μαγικό.
-Στο χωριό Pitlochry δεν θα ξαναέμενα αλλά θα πήγαινα να το δώ και να πιώ και έναν καφέ.
-Στην πόλη Perth θα έμενα ένα βράδυ αν με έπαιρναν οι μέρες γιατί είναι όμορφη.
-Επίσκεψη στο κάστρο Glamis kai EILEAN DONAN ,επίσης επιβάλλεται.
-Για τα Ηιghlands...απλά δεν το συζητώ!
-Mία μέρα στην Γλασκώβη,είναι αρκετή.
-ΔΕΝ θα ξαναπήγαινα στο Fort William!

Αυτά που δεν είδα και θα ήθελα πολύ:
-Θα ήθελα πολύ να πάω στo σύμπλεγμα των νησιών Orkney και συγκεκριμένα στο Νεολιθικό Οrkney (Mainland) του οποίου τα μνημεία, είναι παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.Να πας εσύ και να μου πείς εντυπώσεις γιατί λόγω χρόνου εμείς δεν προλάβαμε. :(
- Θα πήγαινα στο Aberdeen και στο Oban μια επίσκεψη.

Χρειάζεται να αφιερώσεις λίγο χρόνο ώστε να φτίαξεις ένα πρόγραμμα και μία πορεία ώστε να τα συνδυάσεις όλα.Οταν όμως το κάνεις, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ικανοποιήσει.

Με ρωτάς οτιδήποτε άλλο θέλεις! :)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εκτός του οτι η ταξιδιωτική ιστορία σου είναι πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα και οι συμπληρωματικές πληροφορίες που μας έδωσες είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Να είσαι πάντα καλά και να ταξιδεύεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα