dbalats
Member
Eυχαριστώ πολύ Κατερίνα!Καλως ήλθατε! Πιστεύω οτι η παρουσία σας θα διανθήσει το travelstories! Σε αναμονή λοιπόν των ιστοριών σας!
Eυχαριστώ πολύ Κατερίνα!Καλως ήλθατε! Πιστεύω οτι η παρουσία σας θα διανθήσει το travelstories! Σε αναμονή λοιπόν των ιστοριών σας!
Όταν έψαχνα ξενοδοχείο στην Οδησσό, είχα δει και εγώ οτι όσα καταλύματα ισχυρίζονταν οτι έχουν πάρκινγκ, στην πραγματικότητα ή δεν είχαν καν πάρκινγκ ή ήταν στους δημόσιους δρόμους....Έμπαινα με το google map στους δρόμους του κάθε ξενοδοχείου και έβλεπα τη περιοχή γύρω απο κάθε ξενοδοχείο. Είχα ξοδέψει ατελείωτες ώρες στο να ψάχνω τους δρόμους που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία της Οδησσού!Ένα θέμα που πρέπει να προσέξει κανείς κλείνοντας διαμονή στις χώρες αυτές, είναι ότι πολλά ξενοδοχεία ισχυρίζονται ότι παρέχουν free public parking (αυτό έλεγαν και στο Poet Art), αλλά εννοούν ότι απλώς μπορείς να παρκάρεις στον δρόμο χωρίς παρκόμετρο, αλλά καθόλου δεν εγγυώνται ότι θα σου βρουν θέση, ούτε και εγγυώνται για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!
Σε ευχαριστώ πολύ Κλαίρη.Πολύ ενδιαφέρον ταξίδι!
Σε ευχαριστώ που το μοιράζεσαι μαζί μας.
Όμορφη, περιεκτική περιγραφή και ωραίες φωτογραφίες!
Καταρχήν δεν κάνεις κατάχρηση, νομίζω ότι οι πληροφορίες που ανταλλάσσουμε μεταξύ μας είναι και το καλύτερο στοιχείο του site αυτού. Η Οδησσός είναι πραγματικά προβληματική στην διαμονή και στο πάρκινγκ, και ήσουνα τυχερή που γλίτωσες με μόνο 17 Ευρώ, θα μπορούσαν να σου είχαν ζητήσει πολύ περισσότερα. Θα διάβασες ίσως ότι στο δικό μας ξενοδοχείο καθόταν ένας γεράκος σε μιά καρέκλα μπροστά στα αυτοκίνητα και τα φύλαγε. Δεν ξέρω τι γινότανε το βράδυ, πάντως υποθέτω ότι θα τον αντικαθιστούσε κάποιος άλλος, δεδομένου ότι η νύχτα είναι και η πιό επικίνδυνη. Η όλη κατάσταση μου θύμισε την Κούβα, όπου σε κάθε πόλη που διανυκτερεύαμε υπήρχε μιά γριούλα που πάρκαρες έξω από το παράθυρό της και σου φύλαγε το αυτοκίνητο όλη τη νύχτα! Με τα ίδια χρήματα βέβαια εύρισκες και κλειστό πάρκινγκ, αλλά οι γριούλες είχαν μεγαλύτερη ανάγκη τα χρήματα, οπότε είχα επιλέξει αυτή τη λύση.Όταν έψαχνα ξενοδοχείο στην Οδησσό, είχα δει και εγώ οτι όσα καταλύματα ισχυρίζονταν οτι έχουν πάρκινγκ, στην πραγματικότητα ή δεν είχαν καν πάρκινγκ ή ήταν στους δημόσιους δρόμους....Έμπαινα με το google map στους δρόμους του κάθε ξενοδοχείου και έβλεπα τη περιοχή γύρω απο κάθε ξενοδοχείο. Είχα ξοδέψει ατελείωτες ώρες στο να ψάχνω τους δρόμους που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία της Οδησσού!
Το ξενοδοχείο τελικά που έκλεισα είχε ένα καλό, το οποίο μου το είχαν πει αφού επικοινώνησα μαζί τους με mail και ρωτώντας τους σχετικά με το πάρκινγκ, οτι ο χώρος στάθμευσης τους είναι ένας χώρος που ανήκει στο ξενοδοχείο, βρίσκεται ακριβώς μπροστά απο την είσοδο του ξενοδοχείου και έχει κάμερες! Το ονομάτιζαν δημόσιο χώρο γιατί μπορούσε οποιοσδήποτε περαστικός να τον διασχύσει, καθώς υπήρχαν κάγκελα μόνο μπροστά και όχι στο πλάι, απ΄όπου και έμπαιναν τα αυτοκίνητα.
Όταν φτάσαμε εκεί λοιπόν, όλα ήταν όπως μου τα είχαν περιγράψει, και μάλιστα στην 24ωρη ρεσεψιόν (που όντως ήταν 24ωρη) υπήρχε οθόνη που έδειχνε εικόνες απο όλες τις κάμερες. Το μόνο που είδαμε και δεν του δώσαμε καθόλου σημασία ήταν οτι στον ίδιο χώρο πάρκινγκ που αφήσαμε το αυτοκίνητο, υπήρχε ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, για το οποίο σχολιάσαμε οτι πρέπει να είναι καινούργιο...........
Η διαμονή μας ήταν δύο μέρες, στις οποίες περάσαμε υπέροχα σε μία πολύ όμορφη πόλη (ναι μόνο το κέντρο της είναι όμορφο) και με ιστορία άμεσα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό. Άλλωστε αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος που ήθελα να πάω στην Οδησσό!
Την τρίτη μέρα, όταν πήγαμε να πάρουμε το αυτοκίνητο για να φύγουμε και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας, έλειπαν οι πινακίδες απο το αυτοκίνητο μας! Υπήρχε όμως ένα χαρτάκι στο παρμπρίζ με ένα τηλέφωνο...Ουκρανικό.
Τελικά, τις πινακίδες τις ανέσυρα απο τα σκουπίδια μετά απο 3 ώρες. Τόσο χρειάστηκα για να βρώ ΑΤΜ για ανάληψη και μετά να πληρώσω τα λύτρα σε αυτόματο μηχ/μα πληρωμών που βρίσκονταν σε ένα ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, με την βοήθεια του ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου, ως διερμηνέα, ο οποίος μάλιστα, όταν εγώ δεν είχα ψιλά για να πληρώσω την προμήθεια της συναλλαγής, που ζητούσε το μηχάνημα, προσφέρθηκε να τα πληρώσει αυτός!!!!....Όλα αυτά έγιναν για 500 γρίβνα ~ 17€ ολόκληρα ευρώ....
Με συγχωρείτε αν κάνω κατάχρηση του χώρου της ιστορίας σας. Αλλά μετά απο αυτό και όλα όσα έχω διαβάσει για αυτές τις χώρες, πιστεύω οτι είναι καθαρά θέμα τύχης που θα πέσεις. Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα...
Στην Οδησσό, όσο και αν έψαξα, δεν βρήκα φυλασσόμενο πάρκινγκ εκ των προτέρων. Πρώτα έτσι το έψαχνα, αλλά τίποτα! Όταν έφτασα εκεί δεν ασχολήθηκα, γιατί (υποτίθεται) οτι είχα λύση αυτό το θέμα. Πάντως μέσα στη πόλη κινούμασταν με τα πόδια την ημέρα, ενώ την νύχτα γυρίζαμε στο ξενοδοχείο με Uber.Με τα ίδια χρήματα βέβαια εύρισκες και κλειστό πάρκινγκ,
Καταρχήν σε ευχαριστώ, καλώς σας βρίσκω. Σχετικά με τα ερωτήματά σου, Ιντερνετ είχαμε παντού μόνο στην Βουλγαρία-Ρουμανία, στις άλλες χώρες ήταν τόσο ακριβό που δεν συνέφερε να αγοράσεις, πρόσβαση είχαμε μόνο στο wifi των ξενοδοχείων. Για GPS το αυτοκίνητο είχε ένα δικό του με παλιούς χάρτες που δεν ήταν ενημερωμένοι και λεπτομερείς και δεν μας χρησίμευσε (εκτός από Βουλγαρία-Ρουμανία που δεν χρειαζόταν και ιδιαίτερα). Ένα Ipad που είχα είχε ένα πρόγραμμα που υπάρχει δωρεάν, το Maps.Me, το έχω χρησιμοποιήσει σε όλο τον κόσμο και είναι πολύ καλό. Τέλος, στα δυό κινητά είχαμε στο ένα ένα Τσέχικο πρόγραμμα, το Sygic, πολύ καλό για όσες χώρες διαθέτει χάρτες (για το ταξίδι αυτό τις είχε όλες). Τέλος, το άλλο κινητό είχε τους γνωστούς Google Maps, το καλύτερο ίσως, αν θυμηθείς να κατεβάζεις τους χάρτες για να τους έχεις και offline.Πολύ ωραία ιστορία σε δύσκολους προορισμούς. Καλώς ήρθες και σε ευχαριστούμε για την δυναμική σου πρεμιέρα με πολύ ωραία ιστορία κ χρήσιμες πληροφορίες. Αν μπορείς δώσε μας λεπτομέρειες σχετικα με τα δεδομένα που χρησιμοποιουσες για τα GPS χρεώσεις κλπ καθώς και αν η πράσινη καρτα ίσχυε παντού σε όλες τις χώρες και κυρίως στην υπερδνειστερεια. Επίσης εάν είχες κάποιου είδους οδική βοήθειά που να σε καλύπτει σε περίπτωση αβαρειας κάτι που το φοβάμαι πολύ....
Θα αργήσει λίγο, επειδή είναι μετά την Λευκορωσία, κατά την κάθοδο.Στην Οδησσό, όσο και αν έψαξα, δεν βρήκα φυλασσόμενο πάρκινγκ εκ των προτέρων. Πρώτα έτσι το έψαχνα, αλλά τίποτα! Όταν έφτασα εκεί δεν ασχολήθηκα, γιατί (υποτίθεται) οτι είχα λύση αυτό το θέμα. Πάντως μέσα στη πόλη κινούμασταν με τα πόδια την ημέρα, ενώ την νύχτα γυρίζαμε στο ξενοδοχείο με Uber.
Περιμένω να διαβάσω τώρα για τη Λβιβ!