• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κούβα Road trip ανατολικά της Κούβας & Αβάνα

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Φυσικά και πρέπει να γίνει ξεχωριστή ιστορία... όχι μόνο γιατί σε λίγο θα φορέσουμε στον πατριάρχη... ζαρτιέρες, αλλά και γιατί, όπως είπε και ο Γιώργος, μιλάει για εντελώς διαφορετικά πράγματα!!!

Τα λέει, όμως, με τον ίδιο, μοναδικό τρόπο...

ΚΙΚΙ φοβερή, σε ευχαριστώ που με ταξιδεύεις! Που θα πάει, θα τα πατήσω τα χώματα της Κούβας...

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

να γραψω κατι ακομα γενικα για τη Κουβα ..
Αυτη η χωρα μετα 3 ταξιδια και συνεχους επικοινωνιας και ενημερωσης λογω συζυγου , σε πολλά θεματα παραμενει ενα μυστηριο για μενα .

παραθετω ενα αποσπασμα απο το Γεωτροπιο , του Γιάννη Σακιωτη

Κουβα - Οικονομικο παράδοξο

Η Κουβα με εκταση 110.860 τ.χλμ - σχεδον οσο η Βουλγαρια - και πληθυσμο 11.4 εκατομμύρια κατοικους, ελαφρώς μεγαλυτερο απο τον πληθυσμο της Ελλαδας , αποτελει ενα οικονομικο παράδοξο.
Με ετησιο κατα κεφαλην ΑΕΠ μολις 2.9OO ευρώ, μεγεθος που την κατατασσει αναμφιβολα στις φτωχες χωρες, εχει να περηφανευεται
για εναν πολυ υψηλο Δεικτη Ανθρωπινης Αναπτυξης.

Με 0,838 μοναδες, η Κουβα βρισκεται υψηλοτερα σε ανθρωπινη αναπτυξη ακομα και απο χωρες μελη της Ευρωπαικης ενωσης, οπως η Βουλγαρια και η Ρουμανια .

Η καλή αυτή επίδοση οφείλεται στο ισχυρό κρατος προνοιας που διαθετει η χωρα και στους πολυ καλους δείκτες μεσου προσδόκιμου ζωής, αλφαβητισμου ανδρών και γυναικών,
επιπέδου παρεχόμενης εκπαιδευσης και συνολικου μορφωτικου επιπέδου.

και συνεχιζω εγω ...

το θεμα ειναι οτι το οικονομικο παραδοξο , φερνει πολλές δυσκολιες στη καθημερινοτητα μας σαν ζευγαρι.

1. δεν μπορουμε να εμβασουμε χρηματα στη Κουβα.
καμια Ελληνικη τραπεζα δεν συνεργαζεται με Κουβανικη.

2.Αν στειλουμε πακετο με το ταχυδρομειο ,δεν φθανει ποτε στα
χερια των παραληπτων. Το δοκιμασα αρκετες φορες με φθηνα πραγματακια και ποτε δεν εφθασαν.
Τα απλα γραμματα κανουν 25 μερες να φθασουν και σχεδον παντα φθανουν ανοιγμενα (μαλλον ψαχνουν για χρηματα )

3. περυσι εστειλα στο Ραουλ με πακετο με κουριερ (πληρωσα 35 ευρω ) με εγγραφα,ρουχα και βιταμινες .
ελαβε μονο τα εγγραφα μετα απο 22 ημερες!
για τα υπολοιπα του ειπαν να παει Αβανα ( 640 χλμ με επιστροφη) στο τελωνειο και να πληρωσει 150 δολλαρια !Φυσικα του ειπα να μη παει , γιατι κοστιζαν πολυ λιγοτερα .
Μου ειπε οτι δεν θα πηγαινε ετσι και αλλοιως γιατι ο μισθος του ως χειρουργου ειναι 35 δολλαρια !! (και εκει δεν εχει ....φακελακια απο τους ασθενεις )

τα πραγματα τα χαρηκαν οι τελωνειακοι γιατι ποτέ δεν τα ελαβα πισω και εχασα και τα 35 ευρω που κοστισε το κουριερ.

ο μονος τροπος να στειλουμε χρηματα ή καποιο μικρο πακετο κυριως φαρμακα ή βιταμινες που μας ζητουν οι εκει φιλοι ειναι με καποιο γνωστο που ταξιδευει Κουβα.
ευτυχως επειδη υπαρχει μεγαλη ελλειψη , επιτρεπεται να παρεις μαζι σου μεχρι 10 κιλα σε φαρμακα .

παρακληση δικη μου και του συζύγου :
οποιο μελος του φορουμ σκοπευει να κανει ταξιδι προς Κουβα στο μελλον , ας μου στελει πμ.
θα του ειμαστε ευγνωμονες αν μεταφερει χρηματα ή καποιο πακετο για τους δικους μας ανθρωπους που ζουν εκει ....

Σας ευχαριστω και παλι ολους οσους μοιραστηκατε αυτη την ιστορια μαζι μου ....

Hasta la proxima .....

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Όταν πήγα στην Κούβα μετέφερα κι εγώ έναν σάκο με πράγματα για την οικογένεια ενός Κουβανού φίλου που ζει στην Θεσσαλονίκη. Μου είχε εξηγήσει την κατάσταση, αλλά τώρα το επιβεβαιώνεις και συ. Είναι μεγάλη βοήθεια για τους ανθρώπους εκεί να τους πηγαίνουμε κάποια είδη πρώτης ανάγκης στα οποία υπάρχει τραγική έλλειψη (ας είναι καλά το εμπάργκο).

getxowoman

Member
Πολυ μου αρεσε η ιστορια σου, δε σε κουραζει καθολου να τη διαβαζεις! Στα υποψην θα εχω τη τελευταια σου παραγραφο!

Muchos besos y claro hasta la proxima :) .

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μπράβο για το ξεψάρωμα!

Με 0,838 μοναδες, η Κουβα βρισκεται υψηλοτερα σε ανθρωπινη αναπτυξη ακομα και απο χωρες μελη της Ευρωπαικης ενωσης, οπως η Βουλγαρια και η Ρουμανια .

Μια μέρα θα πρέπει να κάνουμε ένα ποστ για το πώς θα πρέπει να μετράται το κατά πόσον μια χώρα είναι ανεπτυγμένη ή όχι. Προσωπικά αδυνατώ να βρω ένα δίκαιο τρόπο. Προφανώς ο εναλφαβητισμός, το προσδόκιμο ζωής κλπ έχουν πρωτεύοντα ρόλο, αλλά υπάρχουν κι άλλα στη ζωή όπως υλικά προϊόντα και υπηρεσίες που είναι βασικά. Π.χ το ποσοστό ατόμων με ιδιοκτησία αυτοκινήτου, η ύπαρξη συστήματος συγκοινωνιών, το τι ποσοστό του μισθού σου πρέπει να δώσεις για να πάρεις ένα σάντουιτς (αγοραστική δύναμη) και σε πολλά τέτοια η Κούβα είναι τριτοκοσμική ακόμη. Είναι ντροπή χειρούργος άνθρωπος να κάνει ωτοστόπ σε βροχερή μέρα κάτω από δέντρο για να πάει στο χειρουργείο να σώσει μια ζωή. Κι απ' την άλλη είναι ντροπή σε κράτη της ΕΕ να υπάρχει κόσμος ανασφάλιστος, άστεγος (!) και αναλφάβητος. Είναι πολύπλοκο το θέμα της μέτρησης της ανάπτυξης (η μέτρηση της ευτυχίας είναι ακόμη πιο δύσκολη, έως αδύνατη).
το θεμα ειναι οτι το οικονομικο παραδοξο , φερνει πολλές δυσκολιες στη καθημερινοτητα μας σαν ζευγαρι.

δεν μπορουμε να εμβασουμε χρηματα στη Κουβα.
καμια Ελληνικη τραπεζα δεν συνεργαζεται με Κουβανικη.
Θα σου στείλω πμ.

Αν στειλουμε πακετο με το ταχυδρομειο ,δεν φθανει ποτε στα
χερια των παραληπτων. Το δοκιμασα αρκετες φορες με φθηνα πραγματακια και ποτε δεν εφθασαν. Τα απλα γραμματα κανουν 25 μερες να φθασουν και σχεδον παντα φθανουν ανοιγμενα (μαλλον ψαχνουν για χρηματα )

Έχεις δίκιο κι είναι ντροπή και ξεφτίλα. Μου έστειλε το πτυχίο μου το πανεπιστήμιό μου και μου το έκλεψαν. Τι διάολο θα κάνουν ένα πτυχίο από άλλη χώρα, ήθελα να ήξερα;;;

περυσι εστειλα στο Ραουλ με πακετο με κουριερ (πληρωσα 35 ευρω ) με εγγραφα,ρουχα και βιταμινες .ελαβε μονο τα εγγραφα μετα απο 22 ημερες!
για τα υπολοιπα του ειπαν να παει Αβανα ( 640 χλμ με επιστροφη) στο τελωνειο και να πληρωσει 150 δολλαρια !
Φυσικα του ειπα να μη παει , γιατι κοστιζαν πολυ λιγοτερα .

Πάλι έχεις απόλυτο δίκιο. Το τελωνείο (που ειδικά στη DHL είναι κέρβεροι) χρεώνει ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι ή επιβάλλουν γραφειοκρατίες από άλλο πλανήτη. Π.χ φίλη μου παρέλαβε σοκολάτες από έναν πελάτη της στον Καναδά για τις οποίες θα πρέπει να πάει στην Αβάνα, να υποβάλλει αίτηση (!), να περάσουν από έλεγχο ως μη προϊόντα πολυετελείας και να πληρώσει και φόρο. Μάλλον τις έφαγαν ήδη οι τελωνειακοί.

ο μονος τροπος να στειλουμε χρηματα ή καποιο μικρο πακετο κυριως φαρμακα ή βιταμινες που μας ζητουν οι εκει φιλοι ειναι με καποιο γνωστο που ταξιδευει Κουβα.
Πάλι πμ...

Επιμένω ότι το άρθρο είναι θησαυρός, πρέπει να αποκοπεί από τον...Πατριάρχη και να ονομαστεί "Κούβα χωρίς τον Πατριάρχη" ή "By the way, Camaguey" ή "Από την Ελλάδα"!

Και πάλι μπράβο.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
σε ευχαριστω πολυ Γιωργο...
οι τιτλοι που διαλεξες ο ενας καλιτερος απο το αλλον !!!
εγω που δεν εχω φαντασια ξεκινησα το πρωτο κεφαλαιο με
road trip στην Ανατολικη Κουβα + Αβανα .
προτιμω ομως το " Κουβα χωρις το Πατριαρχη"

εχω ηδη ζητησει απο τη Ζωη να γινει αλλη ιστορια , και μολις βρει χρονο να θα κανει....
περιμενω το πμ ...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κική είσαι ταλεντάρα στο γράψιμο! Μου αρέσουν πολύ οι σύντομες περιεκτικές προτάσεις σου. Ζωγραφίζεις! Η ιστορία σου είναι μεγάλη απόλαυση. Μπράβο!
Τώρα που μπήκες στο κλίμα σιγά σιγά μήπως θα μπορούσες να μας διηγηθείς και τίποτε από Ινδία, Χαβάη ή ότι άλλο βρε παιδί μου!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
πω πω Ερση μου φτειαχνεις το κεφι !!!:lol:
σε ευχαριστω ...
να εισπρατω καλα λογια για το γραψιμο μου απο τη καλιτερη πενα του φορουμ ( μαζι με του Yorgos για να ειμαι δικαιη !! )
με ενθαρρυνει και για άλλες ιστοριες....

εχει δικιο ομως ο Βαγγελης που μου προτεινε να τα γραψω τωρα που ειναι φρεσκα , μετα απο καιρό ξεχνιουνται οι λεπτομερειες....
τον ευχαριστω πολύ ....:)

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
ΤΙ?
Αυτό ήταν?
Τελείωσε?
Α, όχι, όχι, δεν το δέχομαι!!! :klaps:

leon00

Member
μπραβο κικη για την ιστορια σου και σε ευχαριστω που τη μοιραστηκες μαζι μας

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
όχι μόνο ξεψάρωσες αλλά έγραψες την ιστορία σου με το μοναδικό δικό σου ύφος γρήγορα-γρήγορα ,μέσα σε λίγες μέρες!!!Πάντως και γω συμφωνώ με το Yorgo ότι αυτή είναι άλλη ιστορία και της πρέπει δική της ξεχωριστή θέση στο φόρουμ.Για σκέψου το και συνεννοήσου με τη go2the beach...Nα σαι πάντα καλά και να μας γράψεις πολλές πολλές ακόμα ωραίες ιστορίες στο μέλλον.

σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια ...:lol:
με τα ενθαρυντικα σας σχολια με βοηθησατε να γραψω γρηγορα και με κεφι αυτη την ιστορία :)

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μεταφέρθηκε στις Ταξ. Ιστορίες της Κ. Αμερικής :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom