• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κούβα Road trip ανατολικά της Κούβας & Αβάνα

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
9η ημέρα 07.10 HAVANA (querida )

Ξυπναμε στο Τρινιδαδ , ετοιμαζομαστε, οι απειρες αποσκευες εχουν συρικνωθει σε 2 βαλιτσουλες αφου τα αφησαμε ολα πισω , αποχαιρετουμε τους φιλους μας με πολυ συγκινηση και ξεκιναμε για την Αβανα.

ειμαστε πλεον ο αδελφος μου και εγω , με το ATOS που βγηκε αξιοπιστο κουβαλωντας τεσσερα άτομα σε ασχημους δρομους για 1800 χλμ.
Ο κουβανος βασει προγραμματος " απο την Ελλαδα " θα εμενε εως την αναχωρηση μας πισω, να χορτασει τη μανουλα του .
Μεταξυ μας μαλλον προφαση για να δει τα φιλαρακια του,να πιει τις μπυρες του και να αφηγηθει ιστοριες απο τη κακουργα ξενητεια

στη διαδρομη για να μην χαθουμε , μαζευουμε συνεχως κοσμο που κανει ωτο στοπ κανοντας και τη καλη πραξη της ημερας ...
οι περισσοτεροι μας δινουν χρηματα για εισιτηριο, μπαινοντας στο αυτοκινητο και επρεπε να βλεπατε τη χαρά τους οταν αρνιομασταν να τα παρουμε !!
η διαδρομη ειναι 320 χλμ. στη αρχη σε στενο επαρχιακο δρομο και στα μισα γινεται Εθνικη Οδος .
Το τοπιο σε σχεση με αυτα που ειδαμε τις προηγουμενες ημερες μας φανηκε αδιαφορο , αποψιλωμενος καμπος...
Επιτελους φθανουμε Αβανα. Εκει μας περιμενει ενα ωραιο δωματιο στο σπιτι του Εμιλιο στη παλια πόλη
το εχει κλεισει ο Yorgos και τον ευχαριστω πολυ για αυτο, εκανε τελεια επιλογή. 20 ευρω σε ενα αρχοντικο σπιτι με ομορφα επιπλα αντικες με 5 ενοικιαζομενα δωματια , τεραστιο ομορφο σαλονι και τελεια τραπεζαρια. Ειχε πολυ καλο πρωινο (2.50 ευρω) και αν ζητουσες σου εφτειαχναν μενου με καλομαγειρεμενο φαγητο μονο με 8 ευρω.
ο Γιωργος ειχε προτεινει να μεινουμε Βεδαδο, αλλά επειδη στο πρωτο μου ταξιδι ειχα μεινει 10 νυκτες στη Παλια Αβανα και μου ηταν οικεια , διαλεξα παλι το ιδιο μερος .
Αν και παρακμιακη , μου αρεσει που ειναι γεματη συνεχως απο ετεροκλητο κοσμο και περπαντώντας στα σοκακια της δεν πληττεις ακομα και οταν εισαι μονος σου.
Τωρα ισως πειτε γιατι Αβανα τις υπολοιπες τεσσερις ημερες του ταξιδιου ;
ο πρωτος λογος γιατι μου το ζητησε ο αδελφος μου , αλλα με βολεψε και εμενα γιατι μου αρεσει παρα πολύ.
Δεν μου αρεσουν οι μεγαλες πολεις, αλλά αυτες που μου αρεσουν ειναι σε θαλασσα , εχουν φαρδεις δρομους και πολλα παρκα και πλατειες και κυριως εντονο'' χρωμα''.
οι κατοικοι της ειναι οι μισοι περιπου Αναβεζοι, μια κατηγορια απο μονοι τους και οι υπολοιποι εσωτερικοι μεταναστες κυριως Ανατολικοι.
Τους δευτερους του εχω στη καρδια μου και τους διακρινω απο την ευγενεια και τη γλυκυτητα τους και το τραγουδιστο λογο τους
και οι Αβανεζοι με εξιταρουν με το πνευμα τους και την εξυπναδα τους. Η δε ικανοτητα τους να σε "πουλανε και σε αγοράζουν" τοσο διακριτικα που αν το παρεις ειδηση (αν το παρεις) τους βγαζεις το καπελλο , ετσι οπως το καταφεραν!!
Εννοειται οτι ολοι οι ανατολικοι κανουν τις πιο βαριες και υποτιμημενες δουλειες και οι Αβανεζοι πουλανε αερα .
Δεν εχω δει άλλη πολη που ολα να πωλουνται και όλα να αγοραζονται σε υπερθετικο βαθμο , εννοω και αντικειμενα και ανθρωποι ....

θα συνεχισω αυριο .....
ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια , για τα χθεσινα κειμενα....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ο Yorgos και τον ευχαριστω πολυ για αυτο, εκανε τελεια επιλογή.
Να'σαι καλά. Πάντα. Και σου χρωστάω κι ένα κέρασμα.
με 5 ενοικιαζομενα δωματια
Κρύβε λόγια... Ο νόμος λέει "μέχρι δύο δωμάτια", αν τον πιάσουν τον άνθρωπο θα του πάρουν την άδεια...

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
ο Yorgos και τον ευχαριστω πολυ για αυτο, εκανε τελεια επιλογή.
Να'σαι καλά. Πάντα. Και σου χρωστάω κι ένα κέρασμα.
με 5 ενοικιαζομενα δωματια
Κρύβε λόγια... Ο νόμος λέει "μέχρι δύο δωμάτια", αν τον πιάσουν τον άνθρωπο θα του πάρουν την άδεια...
Jorge querido
ηρθα Ελλαδα και χαλαρωσα ...:lol:
Ξεχασα για τα 2 δωματια :shock:
perdon .....

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Κική δεν μπορώ παρά να σε ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά για το ταξίδι που μου προσφέρεις... μπαίνω κάθε μέρα και το πρώτο topic που διαβάζω είναι η ιστορία σου.
Να 'σαι καλά που με ξεσηκώνεις, με ταξιδεύεις, με κάνεις και ονειρεύομαι!! :hug:
(και με παχαίνεις...αλλά γι' αυτό δε σε ευχαριστώ! :bleh:)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευχαριστώ ΚΙΚΙ!

Αν διαβάζεις Yorgos, ξέρεις να μου πεις αν το Σαντιάγκο συνδέεται αεροπορικώς απευθείας με άλλες χώρες? Καλό μου φαίνεται να πάω σε κάποιο νησί της Καραϊβικής και να το συνδυάσω με Ανατολική Κούβα για να την έχω καλύψει όλη!
Ναι αμέ, πας Αϊτή, Αγ. Δομίνικο, Τορόντο, Μοντρεάλ, Παρίσι, Οτάβα και... Santiago de los Caballeros (πάλι Δομ. Δημ. είναι αυτό) και Πουέρτο Πλάτα (πάλι Δομ.). Κάποτε πήγαινε και Τζαμάικα κι επίσης πετάει για Μαϊάμι για τους λίγους τυχερούς που έχουν άδεια. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως σύντομα θα έχουμε και πτήση για Μαρτινίκα, αμήν και πότε (κράτα μικρό καλάθι).

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τελευταια τιμη που θυμαμαι γυρω στα 150 ευρω πηγαινε - ελα
αν μας διαβαζει ο Yorgos ας απαντησει ..
Σιγουρα ξερει καλιτερα ...
Απο την άλλη αν νοικιασεις αυτοκινητο και κανεις τη διαδρομη 3-4 μερες + βενζινη θα σου ελθει το ιδιο με τα αεροπορικα ....
220CUC, περίπου 167 ευρώ, αλλά παίζουνε και προσφορές τη χαμηλή περίοδο. Οι κουβανοί βέβαια πληρώνουν....20CUC οπότε τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα. Επίσης υπάρχει το λεωφορείο (πολύ αξιόπιστο αλλά ΤΡΕΛΟ κρύο, χωρίς κουβέρτα δεν τη βγάζεις καθαρή, είναι τρελοί οι άνθρωποι με το air-con, κατά τα λοιπά φανταστικό σέρβις, το πήρα φέτος κι έπαθα την πλάκα μου, μιλάμε για ακρίβεια δευτερολέπτων στην Καραϊβική!) και το φοβερά φολκόρ, αναξιόπιστο, πάμφθηνο, θεοβρώμικο, η-χαρά-του-καπνιστή, τραίνο. Καταπληκτική επιλογή για φτωχούς, μαζόχες, φανατικούς τραίνων (ρε ποια Ινδία τώρα...) και αργόσχολους.

Σύντομα (δηλαδή εντός δεκαετίας όταν λέμε σύντομα για την Κούβα...δε βρίσκανε καράβι να τα φέρει από το Ιράν λόγω του εμπάργκο) θα μπουν και τα ιρανοβενεζολάνικα (!) τραίνα που αγόρασε η κυβέρνηση, τα οποία όμως καθυστερούν διότι ο διανοητικός κλώνος του Βύρωνα Πολύδωρα που είχαμε για Υπ. Μεταφορών κατάφερε να τα παραγγείλει με λάθος εύρος τροχών... Δυστυχώς στις μεταφορές η Κούβα είναι μπανανία... ακόμη και το σάιτ για τις μεταφορές (El Portal del Transporte)... είναι εκτός λειτουργίας γιατί "αναδομείται". Μαζί του πάντως αναδομήθηκε κι ο υπουργός (άντε στο καλό).

ΜΑΚΡΑΝ ο πιο cult τρόπος μεταφοράς είναι το ωτοστόπ και τα camiones. Μπορώ να γράψω βιβλίο για τα όσα έχουν δει τα ματάκια μου, τα άτομα που γνώρισα και τις ιστορίες που έζησα στα επικά camiones Αβάνα-Σαντιάγο της δεκαετίας του '90... Όποιος έχει χρόνο, άντερα κι υπομονή ας το κάνει, θα του μείνει αξέχαστο... Μια πρώην μου Γερμανίδα το έκανε με άλογο το '97 (το ταξίδι εννοώ).

Οι μεταφορές στην Κούβα πάντως θα βελτιωθούν σύντομα... Πότε; El ano que viene (του χρόνου) κατά την κυβέρνηση ή απλά el ano que nieve (τη χρονιά που θα χιονίσει) κατά τους Κουβανούς. Μακάριοι οι έχοντες έστω ποδήλατο ή κάρο με αγελάδα...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Υπεροχο και το σημερινο κομματι!
Είναι κρίμα να εντάσσεται στο παλιό ποστ για την Αβάνα και τον...Πατριάρχη. Για μένα θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή ιστορία, μιλάει για άλλες εποχές, άλλες επαρχίες και γενικώς άλλες εικόνες.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Είναι κρίμα να εντάσσεται στο παλιό ποστ για την Αβάνα και τον...Πατριάρχη. Για μένα θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή ιστορία, μιλάει για άλλες εποχές, άλλες επαρχίες και γενικώς άλλες εικόνες.
Ασε που και κατα πως λεει και η ΚΙΚΙ υπαρχει ορατος ο κινδυνος να την αφορισει ολη η εκκλησιαστικη ιεραρχια κιολας μια και ανακατευει Πατριαρχη με αισθησιακους -χορους σεισμους...

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
KIKI η ιστορία είναι τέλεια. Σ' ευχαριστούμε πολύ που την μοιράστηκες μαζί μας. Για λέγε τώρα για Αβάνα!!!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
10η + 11η + 12η ημερα 08/09/10 .10 HAVANA

δεν θα γραψω για την Αβανα , το θεμα εχει καλυφθει επαρκως σε άλλες ιστορίες του φορουμ.

θα πω μονο , οτι περασαμε πολυ ωραια ο καθενας με τον τροπο του. Τη πρώτη ημέρα κυκλοφορήσαμε μαζι για να θυμηθω και να δειξω στον αδελφο μου καποια αξιοθεατα.
Τις υπολοιπες χωριστηκαμε , γιατι αυτα που εβλεπε εγω τα ειχα καλυψει στις προηγουμενες επισκεψεις μου εκει.
Το βραδυ βρισκομασταν για φαγητο και διασκεδαση στις ομορφες πλατειες της πολης και καταληγαμε για ύπνο κουρασμενοι απο το πολυ περπατημα αλλά χορτατοι απο εικονες ( και απο φαγητο !!)
Εδω υπαρχουν πολλα εστιατορεια για όλα τα γουστα με ικανοποιητικη κουζινα.

Το αυτοκινητο δεν το χρειαστηκαμε σχεδονκαθολου.
Μονο μια ημερα διασχισαμε την ευρυτερη περιοχη και φθασαμε στο Κοχιμαρ , ενα τουριστικο ψαροχωρι.
πεταμενα χρηματα , με λιγα λογια , οι επιπλεον ημερες ενοικιασης.
Η πολη ειναι για περπατημα και αν κουραστεις με λιγα δολλαρια παιρνεις ενα ταξί και γυριζεις στο ξενοδοχειο.
καναμε ατελειωτες βολτες το βραδακι στη Μαλεκόν. Αξίζει.
ειναι δε τοσο ασφαλες να κινηθεις ακομα και μονος σου ακομα και σε "περιεργα" μέρη, πραγμα που το βρισκω πολυ χαλαρωτικο οταν βρισκομαι σε μια μεγαλουπολη ....

13η ημέρα 11.10 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Εφθασε η μερα της αναχωρησης, το απογευμα περασε απο το σπιτι ο συζυγος , ο γυιος του και ο Ραουλ που εκανε τοσα χλμ για να μας αποχαιρετησει , μας συγκινησε παρα πολυ .....
Πηγαμε στο αεροδρομιο , εμεις οι τρεις φυγαμε για Ελλαδα και οι άλλοι δυο για το Τρινιδαδ .

η πτηση ηταν ανετη, ειχε πολλες θεσεις αδειες και κοιμηθηκαμε την περισσοτερη ωρα . Το θεμα του φαγητου μας κυνηγησε μεχρι το αεροπλανο !!! Φαγαμε απαισιο κουβανικο μενου, με σκληρο κρεας και χαλια ρυζι...
Στο Παρισι τρεξαμε γρηγορα να βρουμε τη πυλη (με το ζορι προλαβα να κανω μισο τσιγαρο ) γιατι η ανταποκριση ηταν αμεση, πραγμα πολυ βολικο γιατι φθασαμε στο Βενιζελος γρηγοροτερα και πιο ξεκουραστα ...
Ειχαμε παρκαρει στο μακρας διαρκειας και για 14 ημερες πληρωσαμε μονο 85 ευρω.
Αμεσως μετα δρομο για το Γυθειο και την άλλη μερα εργασια και χαρα και υπολογιστη οπου σας εγραψα ολα τα ανωτερω ....

ευχαριστω οσους με διαβασατε και με εμψυχωσατε με τα σχολια σας. Ξεψαρωσα τελικα στο γραψιμο ιστοριων...η πρωτη μου για την Ινδια ηταν 2 σελιδουλες και αυτες με το ζορι,η δευτερη με την Αβανα τρεις και τωρα πηρα φορα ....
ευχαριστω go2thebeach γιατι αν δεν με βοηθουσες στις δυο πρωτες , ακομα θα ψαχνομουνα ..... νασαι καλα για ολα οσα εχεις προσφερει στο forum.

Dafni

Member
όχι μόνο ξεψάρωσες αλλά έγραψες την ιστορία σου με το μοναδικό δικό σου ύφος γρήγορα-γρήγορα ,μέσα σε λίγες μέρες!!!Πάντως και γω συμφωνώ με το Yorgo ότι αυτή είναι άλλη ιστορία και της πρέπει δική της ξεχωριστή θέση στο φόρουμ.Για σκέψου το και συνεννοήσου με τη go2the beach...Nα σαι πάντα καλά και να μας γράψεις πολλές πολλές ακόμα ωραίες ιστορίες στο μέλλον.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom