• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Revolut

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
σε περιπτωση που εχεις κανει ομως 2 λογαριασμους σε τι πληρωνει;
Επιλέγουμε ως κύριο λογαριασμό αυτόν που έχεις χρήματα στο τοπικό νόμισμα και πληρώνει αυτόματα από εκεί μέχρι εξαντλήσεως του ποσού.
Όταν δεν θα βρει χρήματα σε αυτόν τον λογαριασμό, τότε θα σου τραβήξει χρήματα από τον άλλο με τα ευρώ με την ισοτιμία της ημέρας.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Updated σχετικά με την φόρτιση της revolut από λογαριασμό της nbg 28/12/24 με μεταφορά 200 euro δεν κράτησε προμήθεια 1%. Ο λογαριασμός χρεώθηκε ακριβώς 200!

maria91

Member
Updated σχετικά με την φόρτιση της revolut από λογαριασμό της nbg 28/12/24 με μεταφορά 200 euro δεν κράτησε προμήθεια 1%. Ο λογαριασμός χρεώθηκε ακριβώς 200!
Με καρτα εγινε η φορτιση ή με μεταφορα ποσου απο λογαριασμο?

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Με καρτα εγινε η φορτιση ή με μεταφορα ποσου απο λογαριασμο?
Μέσω της εφαρμογής revolut επέλεξα απλώς για μεταφορά την κάρτα της εθνικής όπως και τις πρώτες δυο φορές που είχα μεταφέρει απο 20 δοκιμαστικά.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Σήμερα μόλις φτάσαμε στο kadikoy πήγαμε στο πρώτο atm της Ziraat για να τραβήξουμε ρευστό για το παζάρι. Τελικά το atm αποφάσισε πιθανόν γιατί καθυστέρησα ένα λεπτό να αποσύρω την κάρτα να την καταπιεί και να μείνουμε χωρίς λίρες!
Μέσω άυλης μπόρεσα να κάνω πληρωμές αλλά ρευστό δεν θα έχουμε.
Σε κοντινή απόσταση βρήκα το υποκατάστημα της Ziraat όπου πήγα να αναφέρω το συμβάν αλλά δεν μιλούσε κανείς Αγγλικά. Από την διευθύντρια μέχρι τον σεκιούριτι! Για καλή μου τύχη μια πελάτισσα φοιτήτρια από την Λιβύη προσφέρθηκε να πάρει τον ρόλο του μεταφραστή μήπως και βγάλουμε άκρη. Η απάντηση ήταν να επικοινωνήσω με το τηλεφωνικό κέντρο της Ziraat το οποίο κι έγινε δυνατόν μέσω του κινητού της φοιτήτριας που έμεινε να βοηθήσει και μάλιστα χρησιμοποίησε και τους δικούς της κωδικούς τραπέζης για να συνδεθεί. Η απάντηση ήταν απλά πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι ώστε να ανακτήσω την κάρτα και θα έπρεπε να επικοινωνήσω με την τράπεζα μου για να μου στείλουν άλλη!
Μέσω άυλης βεβαίως μπόρεσα να πραγματοποιήσω πληρωμές κανονικά αλλά μείναμε από ρευστό.
Έχεις κάνεις καμμία ιδέα αν είναι εφικτο να αποκτήσω ρευστό μέσω άυλης?

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Στην Ελλάδα κάποια μηχανήματα ΑΤΜ δουλεύουν και με NFC, μήπως υπάρχει κ εκεί κάτι τέτοιο;
Αυτό σκέφτηκα αλλά τουλάχιστον αυτά που είδα μέχρι τώρα δεν είχαν αυτήν την δυνατότητα. Ίσως απευθείας από υποκατάστημα της Ziraat να υπάρχει αυτή η επιλογή?

tatooine

Member
Σήμερα μόλις φτάσαμε στο kadikoy πήγαμε στο πρώτο atm της Ziraat για να τραβήξουμε ρευστό για το παζάρι. Τελικά το atm αποφάσισε πιθανόν γιατί καθυστέρησα ένα λεπτό να αποσύρω την κάρτα να την καταπιεί και να μείνουμε χωρίς λίρες!
Μέσω άυλης μπόρεσα να κάνω πληρωμές αλλά ρευστό δεν θα έχουμε.
Σε κοντινή απόσταση βρήκα το υποκατάστημα της Ziraat όπου πήγα να αναφέρω το συμβάν αλλά δεν μιλούσε κανείς Αγγλικά. Από την διευθύντρια μέχρι τον σεκιούριτι! Για καλή μου τύχη μια πελάτισσα φοιτήτρια από την Λιβύη προσφέρθηκε να πάρει τον ρόλο του μεταφραστή μήπως και βγάλουμε άκρη. Η απάντηση ήταν να επικοινωνήσω με το τηλεφωνικό κέντρο της Ziraat το οποίο κι έγινε δυνατόν μέσω του κινητού της φοιτήτριας που έμεινε να βοηθήσει και μάλιστα χρησιμοποίησε και τους δικούς της κωδικούς τραπέζης για να συνδεθεί. Η απάντηση ήταν απλά πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι ώστε να ανακτήσω την κάρτα και θα έπρεπε να επικοινωνήσω με την τράπεζα μου για να μου στείλουν άλλη!
Μέσω άυλης βεβαίως μπόρεσα να πραγματοποιήσω πληρωμές κανονικά αλλά μείναμε από ρευστό.
Έχεις κάνεις καμμία ιδέα αν είναι εφικτο να αποκτήσω ρευστό μέσω άυλης?
Δυστυχώς δε θα μπορέσεις.
Καλό είναι να έχεις περισσότερες φυσικές κάρτες ρεβολουτ στην κατοχή σου για τέτοιες περιπτώσεις.

Στην Ελλάδα κάποια μηχανήματα ΑΤΜ δουλεύουν και με NFC, μήπως υπάρχει κ εκεί κάτι τέτοιο;
Το NFC των ΑΤΜ στη χώρα μας δουλεύει μόνο ανέπαφα με τις φυσικές κάρτες χωρίς δηλαδή να τις βάλεις στην εσοχή.
Δοκίμασα με το πορτοφόλι του κινητού σε δυο τράπεζες άλλα δεν τις δέχεται ακόμα και ας ήταν της ίδιας τράπεζας.

Αυτό σκέφτηκα αλλά τουλάχιστον αυτά που είδα μέχρι τώρα δεν είχαν αυτήν την δυνατότητα. Ίσως απευθείας από υποκατάστημα της Ziraat να υπάρχει αυτή η επιλογή?
Θα μπορούσες να δοκιμάσεις αν και το βλέπω χλωμό. Δεν έχεις όμως να χάσεις κάτι.
Να έχεις διαβατήριο η ταυτότητα.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Δυστυχώς δε θα μπορέσεις.
Καλό είναι να έχεις περισσότερες φυσικές κάρτες ρεβολουτ στην κατοχή σου για τέτοιες περιπτώσεις.
Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα την revolut. Μάλιστα την παρέλαβα μια εβδομάδα πριν το ταξίδι.Οταν επιστρέψω θα ζητήσω να μου στείλουν δύο.
Από ότι καταλαβαίνω την προμήθεια δεν την γλιτώνουμε. Θα μπορούσα μέσω άυλης να πάρω ευρώ από ανταλλακτηριο ή απλώς τραβάω από κάποιο atm όσες λίρες θεωρώ πως θα χρειαστώ;
Μετά το σημερινό "πεινασμένο" atm δεν θα έλεγα πως νιώθω και πολύ άνετα να βάλω και άλλη κάρτα σε atm!

tatooine

Member
Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα την revolut. Μάλιστα την παρέλαβα μια εβδομάδα πριν το ταξίδι.Οταν επιστρέψω θα ζητήσω να μου στείλουν δύο.
Από ότι καταλαβαίνω την προμήθεια δεν την γλιτώνουμε. Θα μπορούσα μέσω άυλης να πάρω ευρώ από ανταλλακτηριο ή απλώς τραβάω από κάποιο atm όσες λίρες θεωρώ πως θα χρειαστώ;
Μετά το σημερινό "πεινασμένο" atm δεν θα έλεγα πως νιώθω και πολύ άνετα να βάλω και άλλη κάρτα σε atm!
Με άυλη δεν γίνεται πιστεύω να τραβήξεις χρήματα. Ίσως μόνο αν πας στην τράπεζα ή αν ζητήσεις σε κάποιο σουπερμάρκετ ή κατάστημα να πληρώσεις ένα ποσό και να σου δώσουν το αντίστοιχο σε ρευστό. Η ρεβολουτ δεν έχει προμήθεια στη Ζιράρ.
Τα ΑΤΜ έχουν ένα χρονικό περιθώριο για να κάνεις τη συναλλαγή. Αν δεν κάνεις τίποτε σε αυτό το χρονικό διάστημα για τη δική σου ασφάλεια κρατούν την κάρτα ή ακόμα τραβάνε τα χρήματα ξανά μέσα αν δεν τα πάρεις από την εσοχή σε εύλογο χρόνο.
Η Τουρκία είναι χώρα που μπορείς να κινηθείς μόνο με κάρτα. Άρα μικρό το κακό.
καλά να περάσετε.

maria91

Member
Αν θες μετρητα πηγαινε αγορασε σε μαγαζι με ρουχα πχ κατι κ μετα απο λιγη ωρα,πηγαινε ξανα κ ζητα επιστροφη χρηματων...9 στις 10 δινουν πισω μετρητα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.788
Μέλη
39.519
Νεότερο μέλος
PanosZ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom