Revolut

bandit650

Member
Δε νομίζω να ισχύει αυτό με τα μικρά εμβάσματα. Μου έστειλαν απο Γερμανία 25 ευρώ και η γιουρομπανκ μου κράτησε 3.5 ευρώ προμήθεια.
@Γιώργος Μ αν το ποσό είναι έως 500 ευρώ άνετα με την κάρτα τα χρησιμοποιείς αντί των χρημάτων στη τράπεζα. Αν είναι περισσότερα σκέψου να κάνεις ένα viva λογαριασμό. Εύκολο είναι. Θα το χρησιμοποιείς και για εισητηρία θέατρα κλπ.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Στις λίγες φορές που έχω στείλει χρήματα από τη Revolut προς κάποιον Ελληνικό λογαριασμό μου μόνο τη μία δε μου κράτησε προμήθεια η τράπεζα. Τις υπόλοιπες φορές το κόστος εμβάσματος στην Alpha ήταν σταθερά 4 ευρώ, με πρόσφατη μια πριν λίγες μέρες πριν και σε μικρό ποσό. Δεν έχει να κάνει νομίζω με το ποσό πλέον.

depo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καβάλα
Ταξίδι-Όνειρο
νησί του Πάσχα
Μπορεί να εξαρτάται από την τράπεζα, σε Πειραιώς πάντως δεν έχει προμήθεια αν το έμβασμα είναι ως 15 ευρώ, δοκιμασμένο σε Revolut και PayPal.

adiaforos

Member
Εισερχόμενα εμβάσματα ως 15€ δωρεάν σε λογαριασμό ALPHA, ΕΘΝΙΚΗ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ και 3-4€ μέχρι 5.000€. Ωστόσο, αν τα χρήματα μεταφερθούν σε κάρτα, η REVOLUT κρατάει προμήθεια 0,70% που μπορεί να συμφέρει, ανάλογα το ποσό.

Kyriaki_kr

Member
Καλησπέρα. 5-13/11/24 θα πάμε Κρακοβια-Βαρσοβια. Πρόκειται να χρησιμοποιήσω τη revolut. Κάνει κάπου διάφορα να φτιάξω δεύτερο λογαριασμό στην εφαρμογή για να το αλλάξω σε τοπικό νόμισμα; Το ίδιο δεν είναι κ αν δεν το κάνω; Αν θυμάμαι καλά απλως σε κάθε πληρωμή pos επιλέγω το τοπικό νόμισμα αντί για ευρώ; Επίσης, μπορώ απλώς να κάνω μια ανάληψη για να έχω μερικά μετρητα στο τοπικό νόμισμα αντί να πάω σε ανταλλακτηριο; Γενικώς, θα χρειαστούν μετρητά στην Πολωνία;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλησπέρα. 5-13/11/24 θα πάμε Κρακοβια-Βαρσοβια. Πρόκειται να χρησιμοποιήσω τη revolut. Κάνει κάπου διάφορα να φτιάξω δεύτερο λογαριασμό στην εφαρμογή για να το αλλάξω σε τοπικό νόμισμα;
Δε χρειάζεται δεύτερος λογαριασμός. Θα μετατρέψεις απλά όσα ευρώ θέλεις σε τοπικό νόμισμα (κατά προτίμηση καθημερινή για καλύτερη ισοτιμία) και πληρώνεις απευθείας σε Zloti, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Αλλιώς η κάρτα κάνει τη μετατροπή αυτόματα, με ότι ισοτιμία ισχύει εκείνη την ώρα. Το υπόλοιπο που θα σου μείνει το μετατρέπεις ξανά σε ευρώ.
Επίσης, μπορώ απλώς να κάνω μια ανάληψη για να έχω μερικά μετρητα στο τοπικό νόμισμα αντί να πάω σε ανταλλακτηριο;
Ναι, αλλά πρέπει να βρεις ΑΤΜ που θα σου βγάλει το ποσό που θέλεις κι όχι κάποιο προκαθορισμένο, καθώς κι αυτό που δε θα σου κρατήσει προμήθεια. Συνεπώς προτείνω καλύτερα κάποιο ποσό απευθείας σε ανταλλακτήριο, απλά απέφυγε αυτά των αεροδρομίων.
Γενικώς, θα χρειαστούν μετρητά στην Πολωνία;
Κατά τη γνώμη μου ναι, κάποια λίγα μετρητά πρέπει να υπάρχουν. Φυσικά και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δέχονται κάρτα, όχι όμως παντού.

Kyriaki_kr

Member
Δε χρειάζεται δεύτερος λογαριασμός. Θα μετατρέψεις απλά όσα ευρώ θέλεις σε τοπικό νόμισμα (κατά προτίμηση καθημερινή για καλύτερη ισοτιμία) και πληρώνεις απευθείας σε Zloti, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Αλλιώς η κάρτα κάνει τη μετατροπή αυτόματα, με ότι ισοτιμία ισχύει εκείνη την ώρα. Το υπόλοιπο που θα σου μείνει το μετατρέπεις ξανά σε ευρώ.

Ναι, αλλά πρέπει να βρεις ΑΤΜ που θα σου βγάλει το ποσό που θέλεις κι όχι κάποιο προκαθορισμένο, καθώς κι αυτό που δε θα σου κρατήσει προμήθεια. Συνεπώς προτείνω καλύτερα κάποιο ποσό απευθείας σε ανταλλακτήριο, απλά απέφυγε αυτά των αεροδρομίων.

Κατά τη γνώμη μου ναι, κάποια λίγα μετρητά πρέπει να υπάρχουν. Φυσικά και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δέχονται κάρτα, όχι όμως παντού.
Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση.
Ποια η διαφορά αν δεν το μετατρέψω μέσα στην εφαρμογή στο τοπικό νόμισμα κ το αφήσω σε ευρώ; Αλλάζει κάτι στις χρεώσεις;
Ήθελα να αποφύγω τα ανταλλακτηριο κ έλεγα μήπως ήταν πιο εύκολο ...

MVSylvia

Member
Έχει ενεργοποιηθεί αυτόματα το RevPoints. Εγώ δεν το είχα προσέξει κ είχα ενεργοποίησει (δεν ξέρω πώς πραγματικά) το sparechange.
Αποτέλεσμα; Σε κάθε πληρωμή να στρογγυλεύει το ποσό και να αγοράζει με τη διαφορά αυτόματα αυτούς τους πόντους.
Το κατάλαβα τυχαία ανοίγοντας έναν αναλυτικό λογαριασμό.
Αν δεν το πρόσεχα κ συνέχιζα τις συναλλαγές, το ποσό σταδιακά θα γινόταν τεράστιο.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ποια η διαφορά αν δεν το μετατρέψω μέσα στην εφαρμογή στο τοπικό νόμισμα κ το αφήσω σε ευρώ; Αλλάζει κάτι στις χρεώσεις;
Κάνει την αλλαγή αυτόματα η κάρτα στην ισχύουσα ισοτιμία, τίποτε παραπάνω. Είναι απλά προτιμότερο να πληρώνεις σε τοπικό νόμισμα αν υπάρχει αυτή η επιλογή.
Ήθελα να αποφύγω τα ανταλλακτηριο κ έλεγα μήπως ήταν πιο εύκολο ...
Απλώς τσεκάρεις με κάποια εφαρμογή (π.χ. xe.com, Currncy plus) εκείνη την ώρα την τιμή του νομίσματος που θέλεις ν' αγοράσεις, κι αν και μόνο σε συμφέρει προχωράς δίνοντας και παίρνοντας μετρητά. Θέλει προσοχή γιατί έχω τσεκάρει ανταλλακτήρια να κρατούν εξωφρενική προμήθεια τύπου 25%.

Kyriaki_kr

Member
Κάνει την αλλαγή αυτόματα η κάρτα στην ισχύουσα ισοτιμία, τίποτε παραπάνω. Είναι απλά προτιμότερο να πληρώνεις σε τοπικό νόμισμα αν υπάρχει αυτή η επιλογή.

Απλώς τσεκάρεις με κάποια εφαρμογή (π.χ. xe.com, Currncy plus) εκείνη την ώρα την τιμή του νομίσματος που θέλεις ν' αγοράσεις, κι αν και μόνο σε συμφέρει προχωράς δίνοντας και παίρνοντας μετρητά. Θέλει προσοχή γιατί έχω τσεκάρει ανταλλακτήρια να κρατούν εξωφρενική προμήθεια τύπου 25%.
Σ' ευχαριστώ. Ναι, επειδή δεν έχω κάνει ξανά συνάλλαγμα φοβάμαι μην την πατήσω....

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Σ' ευχαριστώ. Ναι, επειδή δεν έχω κάνει ξανά συνάλλαγμα φοβάμαι μην την πατήσω....
Δε χρειάζεται άγχος, όλοι έτσι ξεκινήσαμε με συνάλλαγμα και Revolut.
Smartphone με ενημερωμένες τις εφαρμογές που σου έγραψα πιο πάνω, λίγα χρήματα για αλλαγή στην αρχή κι όλα θα πάνε καλά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom