Mε συγχωρεις αλλα νομιζω στο ιδιο αποτελεσμα καταληξαμε...Τα χεις κάνει λίγο σαλάτα.
- Αλλο banking κι άλλο fintech, προφανώς. Στην πρώτη κατηγορία έχεις οργανισμούς ολόκληρους που λειτουργούν εποπτικά, regulations, audits, κλπ κλπ. Στη δεύτερη κατηγορία δεν τα έχεις αυτά, λειτουργούν με πολύ χαμηλότερα λειτουργικά κόστη. Αφού δεν τα έχεις, προφανώς υπάρχει λιγότερη εμπιστοσύνη (αναφορικά με διαχείριση και πράξεις της ίδιας της εταιρίας). Γι αυτό, κάποιες fintech, μεταξύ τους και η Revo, έχουν ανακοινώσει ότι προσπαθούν να αποκτήσουν ΚΑΙ banking licenses.
- Τα συστημικά ρίσκα. Το ρίσκο για haircut, capital controls, αλλαγή denomination κλπ. Σ΄ αυτά, το ρίσκο έχει να κάνει κυρίως (όχι μόνο, φυσικά) με το νομικό σύστημα στο οποίο υπόκειται. Και προτιμώ 100 φορές ένα account υποκείμενο σε English law, παρά σε Lithuanian law, πόσο μάλλον στη γελοιότητα που ονομάζουμε Ελληνικό νομικό σύστημα. Αλλά έχει να κάνει και με τις δικλείδες ασφαλείας για την προστασία μου ως πελάτη (εγγυοδοτικά κεφάλαια κλπ) που στις περισσότερες χώρες είναι αστείες έτσι κι αλλιώς.
Γενικώς δεν είναι οι πάντες για τα πάντα. Άμα θέλω εγγύηση για τα χρήματά μου (που δεν έχω) θα τα πάω σε Ελβετική τράπεζα. Άμα θέλω διευκόλυνση συναλλαγών, θα πάω σε fintech. Άμα πάω σε fintech για διασφάλιση ή σε Ελβετική τράπεζα για διευκόλυνση, κακό του κεφαλιού μου.
εκτος και εαν μ βρεις ενα σημειο π λεμε κατι διαφορετικο...
επισης αυτα με τα law,audits κλπ υπηρχανε κ στην περιπτωση της Κυπρου αλλα το haircut μια χαρα εγινε!
Άμα θέλω εγγύηση για τα χρήματά μου (που δεν έχω) θα τα πάω σε Ελβετική τράπεζα. Άμα θέλω διευκόλυνση συναλλαγών, θα πάω σε fintech. Άμα πάω σε fintech για διασφάλιση ή σε Ελβετική τράπεζα για διευκόλυνση, κακό του κεφαλιού μου.
Προσυπογραφω αλλα δεν ειπα κ ποτε τπτ διαφορετικο....
πόσο μάλλον στη γελοιότητα που ονομάζουμε Ελληνικό νομικό σύστημα.
οι κατοχοι ελληνικων ομολογων ξερουν καλυτερα περι τουτου...
με ενα αρθρο κ εναν νομο (psi)...
οποτε η σαλατα ηταν που δεν ειπα οτι η revo ειναι fintech και οι σαπακοτραπεζες banking...
σορρυ λαθος μ..
[/QUOTE]
Η ερωτηση απο τον συμφορουμιτη ηταν: ειναι ασφαλες να βαλω χρηματα αποταμιευσης σεβαστου ποσου στην REVO?
Η απαντηση μ ηταν ξεκαθαρα οχι όπως και η δικη σου άλλωστε...
Αυτα π αναφερουμε εμεις ειναι εαν το ερωτημα ηταν: ειναι ασφαλης οι τραπεζες για να βαλω τα χρηματα αποταμιευσης?
εκει ο καθενας μας εχει την αποψη του...εχω θεωρω το 3πτυχο (ζεστο χρ.,αποταμιευση,χρυσος ) καλυτερη λυση...καποιος αλλος θεωρει αλλο μιγμα ως καλυτερη λυση αποταμιευσης...
ειναι δεκτο κ απολυτως λογικο.
Δυστυχως απεριοριστη εμπιστοσυνη στο εγχωριο τραπεζικο συστημα δεν μπορω να εχω...αλλωστε ειναι νωπες ακομη οι μνημες απο τα capitals...
Last edited: