Zorz59
Member
- Μηνύματα
- 258
- Likes
- 1.857
Day3...
Είμαστε στο κέντρο ενός οργανωμένου αμπελώνα ελαιώνα. Πανέμορφες εικόνες, κάθομαι και απορροφώ όλες αυτές τις στιγμές. Στιγμές που θέλεις να είναι ατελείωτες.
Με τις φωνές του Θ ξεκινάμε για την Greve in Chianti. Σήμερα είχαμε tour. Ξενάγηση και γευσιγνωσία με γεύμα στο μεγάλο κάστρο οινοποιείο " Castro di Verazzano".
Φτάνοντας στην Greve έχουμε ώρα για ένα μικρό περίπατο και για βάλουμε καμιά λιχουδιά στο στόμα μας πριν το ραντεβού στις 12 στο κάστρο. Παίρνουμε ένα χωνάκι με κρέμα υποτιθέμενη ντόπια λιχουδιά και περπατάμε. Κάπου εκεί μερικες Ducati κανουν εμφάνιση.... Έφτασε όμως η ώρα της γαστρονομικής εμπειρίας.
Στην είσοδο δηλώσαμε την παρουσία μας και ενσωματωθήκαμε με ένα γκρουπ Αμερικάνων, αφού θέλαμε αγγλόφωνη ξενάγηση. Ο ξεναγός μας, ονόματι Mateo, μετά από μια σύντομη ιστορική αναδρομή για τον Κόμη Verazzano (ο οποίος ανακάλυψε τη Νέα Υόρκη το 1524) μας έβαλε στο εσωτερικό του κάστρου.
Ολόκληρος ο πύργος ήταν γεμάτος με εργαλεία οινοποιίας και με τα χαρακτηριστικά τεράστια οβάλ βαρέλια της περιοχής, στα οποία κάποιος κακομοίρης μπαίνει μέσα και τα τρίβει για να καθαρίσουν.
Μας εξήγησε τη διαδικασία και τον τρόπο που φτιάχνουν το καταπληκτικό κρασί τους, αλλά και το αληθινό μπαλσάμικο ξίδι. Τα ωραία όμως άρχισαν μετά…
Μετά την ξενάγηση είχε γεύμα και γευσιγνωσία (γι αυτό πληρώσαμε 48€ έκαστος). Σε μια μεγάλη σάλα με πολλά τραπέζια καθίσαμε με μια παρέα Ιταλών, που δε μιλούσαν καθόλου καμία ξένη γλώσσα. Το γεύμα που ακολούθησε ήταν λουκούλλειο: ορεκτικά, σαλάτες, κρέατα, γλυκά φρούτο και καφές. Η σειρά ήταν κάπως έτσι...
Αλλαντικά με εξαιρετικό prosciutto
Λαδοσκορδόψωμο
Πάστα ντομάτα βασιλικό σε όση ποσότητα ήθελες
Σαλάτα πράσινη και ρεβίθια
Χοιρινό κρέας σε ξυλόφουρνο και λουκάνικα
Τυριά με μαρμελάδα
Ροδάκινα
κρασί vissanto και μπισκότο φιστίκι
παγωτό με μπαλσάμικο ξύδι κρέμα 40 ετών
γκράπα
espresso
Όλα αυτά συνοδεία όλων των κρασιών που παράγει το οινοποιείο, από το πιο φτηνό ως το πιο ακριβό και σε γενναίες ποσότητες.
Verazzano Rosso
Verazzano Chianti Classico
Verazzano Chianti Classico Reserve
Οι μεθυσμένες φωτογραφίες το επιβεβαιώνουν! Αφού άρχισα να μιλάω ιταλικά με έναν από την άλλη παρέα, όταν βγήκα να παρω αερα στο μπαλκόνι!
Πήραμε και λίγα κρασιά μαζί μας και ξαναμπήκαμε στο ηρωικό micra για τη επιστροφή στον ξενώνα. Αν θυμάμαι καλά κάναμε και μια στάση, για τζάμπα μαγνητάκι χαχαχαχα.
Συνολικά το Κάστρο ήταν Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!!! Γαστρονομική, πολιτιστική και ιστορική...
Χαλαρώνουμε στο δωμάτιο 1-2 ώρες και ετοιμαζόμαστε για μια τελευταία βόλτα αποχαιρετισμό στην Τοσκάνη.
Πάμε βολτούλα στη Radda και σχολιάζουμε σαρκαστικά ότι βλέπουμε. Δε φταίμε εμείς που πετυχαίνουμε το αμάξι ενός μερακλή με αφίσα πονηρή μέσα..
Γυρνάμε δωμάτιο για ξεκούραση πακετάρισμα γιατί αύριο φεύγουμε στις 7.....
Τοσκάνη..... Απερίγραπτη πραγματικά.... Εις το επανιδείν ...

Είμαστε στο κέντρο ενός οργανωμένου αμπελώνα ελαιώνα. Πανέμορφες εικόνες, κάθομαι και απορροφώ όλες αυτές τις στιγμές. Στιγμές που θέλεις να είναι ατελείωτες.


Με τις φωνές του Θ ξεκινάμε για την Greve in Chianti. Σήμερα είχαμε tour. Ξενάγηση και γευσιγνωσία με γεύμα στο μεγάλο κάστρο οινοποιείο " Castro di Verazzano".



Φτάνοντας στην Greve έχουμε ώρα για ένα μικρό περίπατο και για βάλουμε καμιά λιχουδιά στο στόμα μας πριν το ραντεβού στις 12 στο κάστρο. Παίρνουμε ένα χωνάκι με κρέμα υποτιθέμενη ντόπια λιχουδιά και περπατάμε. Κάπου εκεί μερικες Ducati κανουν εμφάνιση.... Έφτασε όμως η ώρα της γαστρονομικής εμπειρίας.


Στην είσοδο δηλώσαμε την παρουσία μας και ενσωματωθήκαμε με ένα γκρουπ Αμερικάνων, αφού θέλαμε αγγλόφωνη ξενάγηση. Ο ξεναγός μας, ονόματι Mateo, μετά από μια σύντομη ιστορική αναδρομή για τον Κόμη Verazzano (ο οποίος ανακάλυψε τη Νέα Υόρκη το 1524) μας έβαλε στο εσωτερικό του κάστρου.


Ολόκληρος ο πύργος ήταν γεμάτος με εργαλεία οινοποιίας και με τα χαρακτηριστικά τεράστια οβάλ βαρέλια της περιοχής, στα οποία κάποιος κακομοίρης μπαίνει μέσα και τα τρίβει για να καθαρίσουν.
Μας εξήγησε τη διαδικασία και τον τρόπο που φτιάχνουν το καταπληκτικό κρασί τους, αλλά και το αληθινό μπαλσάμικο ξίδι. Τα ωραία όμως άρχισαν μετά…





Μετά την ξενάγηση είχε γεύμα και γευσιγνωσία (γι αυτό πληρώσαμε 48€ έκαστος). Σε μια μεγάλη σάλα με πολλά τραπέζια καθίσαμε με μια παρέα Ιταλών, που δε μιλούσαν καθόλου καμία ξένη γλώσσα. Το γεύμα που ακολούθησε ήταν λουκούλλειο: ορεκτικά, σαλάτες, κρέατα, γλυκά φρούτο και καφές. Η σειρά ήταν κάπως έτσι...
Αλλαντικά με εξαιρετικό prosciutto
Λαδοσκορδόψωμο
Πάστα ντομάτα βασιλικό σε όση ποσότητα ήθελες
Σαλάτα πράσινη και ρεβίθια
Χοιρινό κρέας σε ξυλόφουρνο και λουκάνικα
Τυριά με μαρμελάδα
Ροδάκινα
κρασί vissanto και μπισκότο φιστίκι
παγωτό με μπαλσάμικο ξύδι κρέμα 40 ετών
γκράπα
espresso


Όλα αυτά συνοδεία όλων των κρασιών που παράγει το οινοποιείο, από το πιο φτηνό ως το πιο ακριβό και σε γενναίες ποσότητες.
Verazzano Rosso
Verazzano Chianti Classico
Verazzano Chianti Classico Reserve
Οι μεθυσμένες φωτογραφίες το επιβεβαιώνουν! Αφού άρχισα να μιλάω ιταλικά με έναν από την άλλη παρέα, όταν βγήκα να παρω αερα στο μπαλκόνι!

Πήραμε και λίγα κρασιά μαζί μας και ξαναμπήκαμε στο ηρωικό micra για τη επιστροφή στον ξενώνα. Αν θυμάμαι καλά κάναμε και μια στάση, για τζάμπα μαγνητάκι χαχαχαχα.
Συνολικά το Κάστρο ήταν Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!!! Γαστρονομική, πολιτιστική και ιστορική...

Χαλαρώνουμε στο δωμάτιο 1-2 ώρες και ετοιμαζόμαστε για μια τελευταία βόλτα αποχαιρετισμό στην Τοσκάνη.
Πάμε βολτούλα στη Radda και σχολιάζουμε σαρκαστικά ότι βλέπουμε. Δε φταίμε εμείς που πετυχαίνουμε το αμάξι ενός μερακλή με αφίσα πονηρή μέσα..






Γυρνάμε δωμάτιο για ξεκούραση πακετάρισμα γιατί αύριο φεύγουμε στις 7.....
Τοσκάνη..... Απερίγραπτη πραγματικά.... Εις το επανιδείν ...
Last edited by a moderator: