• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Off-topic - The Religion Section (Αυστηρά θρησκευτικό)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Μηνύματα
1.619
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Eπειδή έχω ασθενή μνήμη πλην της Μπεναζίρ Μπούτο και της κυρά Τανζού Τσιλέρ ποιές άλλες μουσουλμάνες έγιναν πρωθυπουργοί?
Εδώ έχει μια γενική λίστα Woman Muslim Leaders throughout the Times

Female political leaders in Islam and in Muslim-majority countries - Wikipedia, the free encyclopedia

Εγώ θλίβομαι γιατί οι γυναίκες στον αραβικό κόσμο όχι μόνο δε ζητάνε διαζύγια σε περίπτωση απιστίας αλλά προτρέπουν τους άντρες τους να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις... εδώ στην ''ανεπτυγμένη'' Δύση είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με τους φιλελεύθερους Άραβες!:shock:

_5-pTpR6VRA[/media]

Άλλωστε ξεκαθαρίσαμε:είναι σεβαστή κάθε θρησκεία,εφόσον δεν ενοχλέι/κάνει κακό στους υπόλοιπους.
Οι φανατικοί ισλαμιστές είναι πρόβλημα όχι για το πόσες φορές προσεύχονται ,αλλά για το πως φαίρονται στις γυναίκες και σε όσους θεωρούν "απιστους".
Φυσικά.Αν μια μια θρησκεία διδάσκει τους πιστούς να χτυπούν τις γυναίκες τους αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο.Μπορεί να φταίνε μόνο οι πιστοί ή να καταλαβαίνουν όλοι λάθος.
[URL="http://infidelsarecool.com/2008/01/top-10-quran-quotes-every-woman-must-see/"]Top 10 Quran quotes every woman MUST SEE
Women in Islam - Wikipedia, the free encyclopedia

Ψάξε λίγο τι είπε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος για τις γυναίκες και τι συζητήθηκε στη Σύνοδο της Macon και το θεολογικό ερώτημα αν έχουν ή όχι ψυχή και αν τις περιλαμβάνει ο όρος "άνθρωπος" . Θα εκπλαγείς δυσάρεστα.
Συγκρίνεις τη χριστιανική θρησκεία με το Ισλάμ στο θέμα της γυναίκας;:haha:
Έχεις ακούσει κανένα παπά (ή ορθόδοξο μουλά όπως κάποιοι αρέσκονται να τους αποκαλούν) να αναλύει τρόπους και μεθόδους ξυλοφορτώματος των γυναικών ή πώς πρέπει τις χτυπάς ώστε να μη μένουν ορατά σημάδια;:haha:
Όχι γίνεται το ανάποδο. Υπάρχει το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός. Υπάρχουν και οι μουλάδες και οι παπάδες. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Ως τώρα βλέπω να συγκρίνονται τα θετικά του Χριστιανικού κηρύγματος με τα αρνητικά της διαστρεβλωμένης εφαρμογής του Ισλάμ. Όχι δηλαδή ίδια πράγματα. Δε μπορείς να συγκρίνεις θρησκεία έναντι πρακτικής, γιατί αν είναι έτσι να κάνουμε και το ανάποδο, να συγκρίνουμε τα κηρύγματα του Ισλάμ με τις διαστρεβλωμένες πρακτικές του Χριστιανισμού (Ιερά Εξέταση, σταυροφορίες, εγκλήματα παπάδων, ευδαιμονισμός κλπ) να δούμε αν θα μας φανεί δίκαιο.

Αυτή η πρακτική δεν είναι καινούρια πάντως, και έχει και όνομα, Ισλαμοφοβία.

**Και όχι, δε θα ήθελα να ζω ως μουσουλμάνα σε αραβική χώρα. Ούτε ως χριστιανή στην Ελλάδα του 1950 θα ήθελα να ζω πάντως.
 
Last edited by a moderator:

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
Δεν εχω καμια διαθεση να κοντραρω.Ισως ηταν και λαθος μου
να γραψω σ αυτο το νημα γιατι ηδη μου στοιχισε στο να με διαγραψουν
καποιοι απο φιλο. :(
Ααα, serious business, να θα σε κάνω γω virtual φίλο για να ξαναπάρεις τα πάνω σου.

:lol:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.104
Likes
12.487
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
**Και όχι, δε θα ήθελα να ζω ως μουσουλμάνα σε αραβική χώρα. Ούτε ως χριστιανή στην Ελλάδα του 1950 θα ήθελα να ζω πάντως.
Τρισευτυχισμενη που ζεις στην Ελλαδα του 2012 σε βρισκω...
 

North66

Member
Μηνύματα
4.362
Likes
5.220
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όλα στα πλαίσια του χιούμορ και της σάτιρας... εννοείται φυσικά πάντα εναντίον των ορθοδόξων... γελοίοι...
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.066
Likes
6.317
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Η ΠΑΓΙΔΑ

Aς θέσουμε το θέμα σε μια πιο "ανοιχτή" και κοινωνική βάση, γιατί αν μη τι άλλο θρησκεία είναι κομμάτι της κοινωνίας.

Κατά την γνώμη μου, ανέκαθεν ο άνθρωπος λόγω φόβου και δέους , ήταν ανοιχτός και πρόθυμος στο να δεχτεί ένα πλάσμα ανώτερο και δυνατότερο απο αυτόν (για την ακρίβεια το είχε ανάγκη) , που έχει τις ικανότητες να τον βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές.

Παραδείγματα υπάρχουν ακόμα και σε πρωτόγονες κοινότητες (τοτέμ, ξόανα , μάγος, θυσίες, ναοί, τοιχογραφίες κλπ).
Απ' αρχής κόσμου το ανθρώπινο είδος λόγω αμφιβολίας για το αύριο, και λόγω αβεβαιότητας για την ίδια του την ύπαρξη επινόησε στην μαζική
του συνειδητότητα λοιπόν κάτι για να στραφεί, που θα έχει στοιχεία απέραντης δύναμης και απεριόριστες δυνατότητες. Εναν δηλαδή υπεράνθρωπο (Α! ρε Νίτσε!).

Επίσης ο φόβος του θανάτου έπαιξε μεγάλο ρόλο. Και εδώ ξεπετάγονται οι υποσχέσεις.

Μπορούμε να το πούμε Παράδεισο, Εδέμ, Νιρβάνα ή όπως αλλοίως θέλει ο καθένας.
Μόνο το όνομα αλλάζει. Η υπόσχεση είναι η ίδια. Δεν θα πεθάνεις ποτέ, θα ζεις με το ουρί του Παραδείσου, η ψυχή σου είναι αθάνατη κλπ κλπ...

Αρα με ένα σμπάρο 2 τριγώνια. Και κερδίζω την αθανασία, και έχω κάποιον
υπεράνθρωπο -ας μου επιτραπεί η έκφραση "καβάτζα"- να με βοηθήσει όταν τον χρειαστώ (πάνω στο τελευταίο, κρύβεται και ένας απο τους λόγους του φανατισμού των πιστών που με μιά φράση είναι "ποιός είναι δυνατότερος θεός, ο δικός μου ή ο δικός σου?"). και όλα αυτά με αντάλλαγμα τι? Τίποτε στην ουσία, τουλάχιστον υλικό για αρχή.
Μια προσευχή ή μια θυσία ή μια συμβολική πράξη και αυτή όταν τον χρειάζομαι και τέλος. Πολύ δελεαστικό η αλήθεια....

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Επειδή η μάζα όμως είναι ανεξέλεγκτη, αλλά παράλληλα έχει δυνάμεις ισχυρότατες αν την "ζέψεις", μια τέτοια ευκαιρία δεν θα μπορούσε να περάσει ανεκμετάλλευτη. Κάποιοι σίγουρα είδαν τεράστιες δυνατότητες να ανοίγονται μπροστά τους όσον αφορά την χειραγώγηση του πλήθους μέσω της θρησκείας.
Αν ελέγχουν δηλαδή τον υπεράνθρωπο , ελέγχουν και τους πιστούς του. Απλούστατο.

Και έτσι γεννήθηκε (επινοήθηκε στην ουσία) ο Θεός.

Η ΕΚ-ΤΕΛΕΣΗ

Πάμε παρακάτω. Για να υπάρξει και να έχει ουσία ένα τέτοιο παναθρώπινο κίνημα, πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο εθιμοτυπικό, αλλά -κυρίως- και η ανάλογη ιδεολογική τοποθέτηση. Καλές οι υποσχέσεις, αλλά κάπως πρέπει να πείσουμε τους πιστούς ότι ανήκουμε όλοι σε μια μεγάλη κοινότητα, ενιαία με αρχές , καταστατικό, κατευθύνσεις, σκοπό και ουσία.

Ενα είδος κόλας συνοχής δηλαδή, για να μπορέσουμε να ενώσουμε τις
μάζες υπό τον έλεγχό μας, γιατί όπως προαναφέρθηκε η ατομικότητα δεν είναι δύναμη, αλλά το σύνολο ναι.

Και εδώ αρχίζει η μεγάλη χειραγώγηση αλλά και το μεγάλο φαγοπότι που αποσκοπεί στον έλεγχο.
Κατ' αρχήν το πρώτο μάθημα , κρατάμε τον πιστό στο σκοτάδι και ταυτόχρονα τον φανατίζουμε. Του δίνουμε την εντύπωση ότι είναι μορφωμένος αν γνωρίζει όλα τα πεπραγμένα της θρησκείας που ανήκει, αλλά στην ουσία τον διαχειριζόμαστε -όχι τον ίδιο μόνο, αλλά κυρίως τις ιδέες του και ως εκ τούτου και τις πράξεις του- όπως θέλουμε.

Η άγνοια ή η ημιμάθεια χαρακτηρίζει όλες (καλά δεν είναι και πολλές οι ορίτζιναλ) τις θρησκείες. Του δίνουμε σύμβολα για πρακτικότατους
λόγους, ιδεολογία (δικής μας προελεύσεως με ISO6363), υποσχέσεις (που εκ των πραγμάτων δεν θα γίνει ποτέ γνωστό αν εκπληρωθούν καποτε εκτός αν κάποιος πάει στον παράδεισο και βρει Φαξ ή κινητό και ειδοποιήσει και τους υπόλοιπους).

Για να είμαστε όμως σίγουροι, κάνουμε και κάτι άλλο. Την τιμωρία. Επινοούμε και την κόλαση. Δηλαδή, ΑΝ είσαι καλός μαζί μας και κάνεις ότι σου λέμε, θα ανταμειφθείς με αιώνια ζωή. Αν όχι θα καταλήξεις στα καζάνια (η απλοικότητα της τιμωριάς δικαιολογείται λόγω του χρόνου της επινόησης της, αν ήταν σύγχρονη η επινόηση θα έφερνε σε κάτι πιό High Teck, όπως στέρηση Hi-Fi) Κόλασης και η ανάκριση απο μαφιόζους κάποιου Δικτατορικού Κράτους της Λατινικής Αμερικής που είχες υποστεί την δεκαετία του 80 , θα μοιάζει με διακοπές στην Χαβάη.

Βέβαια το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα, είναι πως ένας καλός Θεός φιλέσπλαχνος και στοργικός , θέτει θέμα τιμωρίας και στην ουσία -ας μην κρυβόμαστε- εκβιασμού?
Πφφφ... Λεπτομέρειες.....


Ακόμα τους έχουμε ετοιμοπόλεμους. Σπέρνουμε διχόνοια μεταξύ των θρησκειών αν και αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο αποτελεσμα της προσπάθειας απόκτησης περισσότερου στρατού, οπαδών, δύναμης και τέλος απόλυτης επιβολής.

Φυσικά του δίνουμε και ... θαύματα! Η ραχοκοκαλιά της θρησκείας είναι η απόλυτη πίστη. Η μη αμφισβήτηση. Αν φτάνει ένα λογικό ον και πιστεύει σε νεκρανασταση, σε πορείες πάνω σε θάλασσες, σε παρθενογέννεση μέσω κρίνου, και άλλα παράδοξα, τότε
τα έχουμε καταφερει.
Εχει απεμπολίσει την κοινή λογική και κυρίως την αμφισβήτηση
που είναι δείγμα εξέλιξης του πολιτισμού, και γνωρίσματα κάθε ανθρώπινου είδους και έχει απορροφηθεί και ενταχθεί τελείως. Είναι πλέον υποχείριό μας και ότι του πούμε , όσο παράλογο κι αν είναι θα το πράξει και θα το πιστέψει. Και είναι αρκετά εύκολο να κάνεις ενα απελπισμένο ον που ζητεί μανιωδώς βοήθεια να πιστέψει ότι όλα είναι δυνατά και εφικτά.

Αλλωστε , φροντίζουν (το θαύμα) να το δικαιολογούν , παιδαριωδώς
φυσικά, αλλά μια αιτιολογία την δίνουν. Οχι φυσικά επιστημονική. Πνευματική. Το εμπόριο ελπίδων επίσης , είναι και πολύ προσεδοφόρο (ορα συγχωροχάρτια, ο απόλυτος όνειδος).

Κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό. Κλήρος. Οι "εκπρόσωποι" (μην πω
"αντιπρόσωποι" και θεωρηθώ βλασφημη) του Θεού επι της γης. Για να δίδονται με ένα λογικοφανή τρόπο οι εντολές. Τι είδους εντολές? Ας πούμε μια κραυγαλέα, την οποία ισχυρίζονται οι Εβραίοι. "Αυτήν τη γη της επαγγελίας, μας της έταξε μέσω του Μωυσή ο Θεός". Μάλιστα. Ακόμα και ο ΟΗΕ σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αφού είναι του θεού η βούληση και το θέλημα, αντίθετη επιχειρηματολογία είναι τουλάχιστον ανεδαφική. Πως
να τα βάλει κανείς με κοτζάμ Θεό? Αλλωστε μαζί με τις συντεταγμένες (απο GPS παρακαλω!) της ταγμένης περιοχής, του έδωσε και τις 15 εντολές. Ναι. 15 ήταν, αλλά του έσπασαν οι 5 στον δρόμο. Είχε κατηφόρα, φορούσε μακρύ φόρεμα και μπουρδουκλώθηκε ο δύσμοιρος. Δεν βαριέσαι... καλύτερα. Ποιός ξέρει τι θα έλεγαν αυτές οι 5? Ισως απαγόρευε την χρήση διαδικτύου ή κινητών ή επετρεπε την βρωση της καρέτα-καρέτα κάθε Σάββατο.

Επίσης για να ελέγχουμε απόλυτα, βάζουμε μέχρι και dress code. Και διατροφικά πρέπει ή δεν πρέπει. Οχι χοιρινό. Οχι φούστες κοντές. Νηστείες. Αποχές απο σαρκικές απολαύσεις συγκεκριμένες ημερολογιακές ημέρες (ΤΟ παράλογο). Τρόποι συμπεριφοράς μεταξύ φύλλων. Επεισερχόμαστε μέχρι και σε σχέσεις απόλυτα προσωπικές αλλά και σε κοινωνικές συμπεριφορές. Πως θα ελέγξουμε , αν δεν βάζουμε κανονές ΣΕ ΟΛΕΣ τις κοινωνικες δραστηριότητες? Πως θα κάνουμε επίδειξη? Πως θα έχουμε την απόλυτη
εξουσία και έλεγχο αν αφήσουμε μία έστω πτυχή στην προσωπική επιλογή? Οι θρησκείες βασίζονται στον απόλυτο έλεγχο όλων των καθημερινών δραστηριοτήτων και δεν αφήνουν ατομικές επιλογές, γιατί θα χάσουν το παιγνίδι.

Για γενικό κέρβερο της διανοητικής φυλακής και του πνευματικού ευνουχισμού επινοούμε κι έναν διάβολο.
Αστον να βρίσκεται βρε αδερφέ, για να φοβούνται οι παραδομένοι.

Μερικές θρησκείες μάλιστα το προχώρησαν ακόμα πιο μακρυά και το έφτασαν σε παράλογα όρια για να ελέγξουν μάλλον τις αντοχές της λογικής του ανθρωπινου είδους ή της υποταγής ή πολύ απλά για μια επίδειξη δυναμης έναντι άλλων θρησκευμάτων .

Ενα απο αυτά τα άτοπα? Το αλάθητο του Πάπα! Ασχολίαστο.

Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ

Σας θυμίζει τίποτε όλο αυτό το κατασκεύασμα? οχι? Για σκεφτείτε λίγο.... Αν αφαιρέσουμε την επίφαση της πνευματικότητας τι έχουμε? Σύμβολα. Οπως τα πολιτικά κόμματα έχουν πχ ήλιους ή σφυροδρέπανα ή ουράνια τόξα. Φανατισμό. Οπως οι ψηφοφόροι ερίζουν μεταξύ τους. Υποσχέσεις. όπως ρουσφέτια. Αγνοια. Οπως προπαγάνδα. Ιδεολογία. οπως σοσιαλισμός, κομουνισμός κλπ. Ιερείς. Οπως πολιτικοί. Εκκλησίες. Οπως Βουλή. Εθιμοτυπικά. Οπως εκλογές . Οικουμενικές συνόδους. Οπως νομοσχέδια. Αρα τι έχουμε? Τι μας μένει? Μια καλοστημένη παγίδα για να μπορέσουμε
να ελέγχουμε τις κοινωνίες, και μάλιστα πιο πετυχημένη απο πολιτικά κόματα, για τον απλό λόγο ότι δεν αμφισβητούνται. Ενας πιστός ΠΟΤΕ δεν αλλάζει θρήσκευμα ή τουλάχιστον σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις αναθεωρεί. Επίσης είναι και κληρονομικό.

Βέεεβαια! Αφού γεννήθηκες πχ στην Ελλάδα θα είσαι Χριστιανός. Αν γεννηθείς στο Μαρόκο θα είσαι μουσουλμάνος κλπ. Φοβερή φάση! Εχουμε δημιουργήσει λοιπόν ένα τέλειο όργανο ελέγχου της κοινωνίας βασιζόμενοι μόνο στην έμφυτη ανάγκη του ανθρώπινου είδους και στο αρχέγονο ένστικτο για ασφάλεια, σιγουριά, ελπίδα, και άρση φόβου για τον θάνατο.


Η ΔΥΝΑΜΗ

Τώρα τα κατά επί μέρους περί "ποιός είναι καλύτερος?" νομίζω ότι δεν χρήζουν ανάλυση. Ολοι είναι υπόλογοι για φρικαλεότητες που δικαιολογούνται στο όνομα του Αλλάχ ή του Θεού ή δεν ξέρω και εγώ ποιού άλλου.
Τα είπαμε και πριν. Οι θρησκείες δεν έχουν να κάνουν με πνευματικότητα, ψυχή, και περί του άυλου, (αυτά είναι το "τυρί" και οι αιτιολογίες) , αλλά ο σκοπός τους είναι η απλή χειραγώγηση, και ένας τρόπος ελέγχου των πιστών/στρατιωτών. Το στρατιώτης δεν είναι τυχαία επιλογή. Ετσι
ονομάζουν οι Χριστιανοί τους πιστούς τους. Οι μουσουλμάνοι αρέσκονται σε πιο υποβλητικούς χαρακτηρισμούς όπως "μάρτυρας" (τι μαρτύρησε? Το Pin της πιστωτικής?).

Αλλο πάλι κι αυτο με τις αυτοκτονίες! Η δύναμη ή η υποβολή είναι τέτοια, που στο όνομα του εκάστοτε Θεού, ένας οπαδός, είναι πρόθυμος να θυσιάσει ακόμα και την ίδια του την ζωή, την ύπαρξη και -ακόμα πιο ακραίο- μια μάνα το ίδιο της το παιδί.

Φανταστείτε σε τι υπερβολικά όρια επιρροής φτάνουμε με το να φτάνει το ανθρώπινο μητρικό ένστικτο να υποσκελίζεται απο μια αμφιβόλου υπαρξης θρησκεία ή θεό! Οταν αρχέγονα ένστικτα νικούνται κατά κράτος απο μια απλή ανθρώπινη οργνωμένη κάστα πάει να πει ότι αυτή η κάστα έχει τόσο υπερβολική δύναμη, που αν υπήρχε πράγματι θεός θα θεωρείτο βλάσφημη περισσότερο και απο το συνεργείο ανέγερσης του πύργου της Βαβέλ.
Για οποιον ενδιαφέρεται να μάθει για την υποβολή και την δύναμη που έχει ένας -ας πούμε- προικισμένος ρήτορας ή λαοπλάνος , ας ψάξει την υπόθεση Jonestown - Wikipedia, the free encyclopedia .

Ενα τελευταίο παράδειγμα για να καταλάβουμε την δύναμη της πίστης ή μάλλον την δύναμη των πιστών (δηλαδή της οργανωμένης επιχείρησης εεε.. εκκλησίας ήθελα να πω) και του ελέγχου αυτών, είναι ότι ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ουδέποτε έγινε Χριστιανός. Ειδωλολάτρης παρέμεινε. Διατεινόταν ότι είναι, μόνο και μόνο γιατί ο θρόνος του έτριζε και φοβόταν επεισόδια που θα έφερναν την ανατροπή του απο τους
χριστιανούς υπηκόους του. Αφουγκράστηκε την δύναμη, κατάλαβε την επιρροή και ελίχθηκε προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία.

Πράγματι τα σχολικά βιβλία λένε άλλα, αλλά τα σχολικά βιβλία μην ξεχνάμε ότι έχουν υιοθετήσει και τον θρησκευτικό χαρακτηρισμό "Παραβάτης" όσον αφορά τον Ιουλιανό ο οποίος ήταν ένας αυτοκράτορας
θαυμαστής του αρχαιοελληνικού κάλους και βαθύς γνώστης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, που προσπάθησε να προστατέψει και να συντηρήσει έργα κλασικής αξίας, να κάνει τον κόσμο ένα σύγχρονο αναγνωστήριο των αρχαίων κειμένων και τελικά το μόνο που κατάφερε είναι η εκκλησία να του κολλήσει την ταμπέλα "Παραβάτης", την
ίδια ώρα που αυτή ανελέητα και με μίσος, κατέστρεφε με την κατηγορία και αιτιολογία της ειδωλολατρείας , έργα που έκαναν την ανθρωπότητα περήφανη και μετά απο την καταστροφή τους φτωχότερη. Αυτοκρατορας-Θρησκεία, σημειώσατε 2. Προφανώς ήταν μια επίδειξη δύναμης.

ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Κλείνοντας θα αναφέρω και το "μεγάλο κόλπο". Την βλασφημία των θείων, ως παράνομη νομικά πράξη. Ω ναι! Δεν μπορείς να κρίνεις, να σχολιάζεις αρνητικά, να σατιρίζεις, να αμφισβητείς όλα τα παραπάνω. Μεχρι και νόμοι έχουν συνταχθεί "ωστε ο κάθε πιστός να μπορεί ανεμπόδιστα να τελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα (αυτό δεκτόν απο εμένα βέβαια) και οιαδήποτε προσβολή θρησκευτικών συμβόλων, άρα και προσβολή των πιστών, συνιστά ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με...". Μάλιστα.
Μούγκα στην στρούγκα δηλαδή. Ακόμα και το αναφαιρετο δικαιωμα της άρνησης, αμφισβήτησης, προβληματισμού, αποστασιοποίησης και αντίρρησης (που εύκολα μπορεί να μετατραπεί για νομικά πατήματα χλευασμός) αφαιρείται μαγικά απο τον νομοθέτη.

Λαμπρά και δημοκρατικά.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ = ΑΙΡΕΣΗ

Τέλος αν το ερευνήσουμε ιστορικά και με κανόνες, οι θρησκείες-μήτρες στον σύγχρονο κόσμο, είναι μόλις τρεις. Ιουδαισμός, Ινδουισμός και Ισλαμ. Ο Χριστιανισμός τυπικά δεν θεωρείται θρησκεία, αλλά αίρεση που προήλθε απο τα εβραικά κείμενα και ικανοποίησε μια ανάγκη του τότε κόσμου για δημιουργία καινούργιου "κοματος". Μην ξεχνάμε και την χρονική περίοδο της δημιουργίας του. Καθόλου τυχαία.

Ο Βουδισμός βέβαια , δεν είναι καν θρησκεία, αλλά τρόπος και στάση ζωής και έτσι δεν σχολιάζεται.

Αυτά είχα να πω και τίποτα άλλο. Δεν επανέρχομαι. Περιμένω τον αφορισμό μου και την φωτιά που θα με κάψει απο τα ουράνια.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.362
Likes
5.220
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τέλος αν το ερευνήσουμε ιστορικά και με κανόνες, οι θρησκείες-μήτρες στον σύγχρονο κόσμο, είναι μόλις τρεις. Ιουδαισμός, Ινδουισμός και Ισλαμ. Ο Χριστιανισμός τυπικά δεν θεωρείται θρησκεία, αλλά αίρεση που προήλθε απο τα εβραικά κείμενα και ικανοποίησε μια ανάγκη του τότε κόσμου για δημιουργία καινούργιου "κοματος".
To Iσλάμ δημιουργήθηκε κάποιους αιώνες μετά το χριστιανισμό και όχι δεν υπήρξε παρθενογένεση, πάνω σε χριστιανοιουδαικές διδασκαλίες στηρίχτηκε. Και το τρόλινγκ έχει όρια πιστεύω...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.950
Likes
44.982
Αυτή ακριβώς προσπάθησε από ότι κατάλαβα και North να δείξει ότι είναι η διαφορά σήμερα ανάμεσα σε χριστιανικό-δυτικό και μουσουλμανικό κόσμο και αυτό σου έγραψα κι εγώ(και ρώταγες αν βλασφημία και δολοφονία είναι το ίδιο).Στα δυτικά-χριστιανικά κράτη μπορεί-στη χειρότερη περίπτωση-να πας 1-2 μήνες φυλακή για "βλασφημία",στα μουσουλμανικά να σε σκοτώσουν μαρτυρικά για κάτι που έκανες-ή που νομίζουν ότι έκανες-και δε συμφωνεί με τη θρησκεία τους.
Δεν καταλαβαίνω πως εκφράζονται με τόση ελαφρότητα τέτοια πράγματα. Δεν είναι όλοι παχύδερμα μπροστά στη διαπόμπευση.
Θα αναφέρω την τραγική περίπτωση του κορυφαίου φιλολόγου και πανεπιστημιακού καθηγητή Ιωάννη Συκουτρή, ενός εξαίρετου επιστήμονα με ευρωπαϊκή αναγνώριση που "τόλμησε¨στην εισαγωγική ανάλυση του "Συμποσίου" του Πλάτωνα να φωτίσει επιστημονικά τις γενετήσιες σχέσεις στην Αρχαία Ελλάδα και το φαινόμενο της παιδεραστίας. Οι λίβελλοι των κρεοπωλών και αχθοφόρων της επαρχίας οδήγησαν τον εξαίρετο επιστήμονα στα 36 του χρόνια στην αυτοχειρία από τον Ακροκόρινθο. Δεν χρειάστηκε καν να πάει και καναδυό μηνάκια φυλακή ο άνθρωπος.

Αντιγράφω: "Οι επιθέσεις που δέχτηκε τα επόμενα χρόνια ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Τα λιβελογραφήματα του κίτρινου τύπου ήταν σχεδόν καθημερινά. Το περιοδικό «Επιστημονική Ηχώ» με εκτενή, απανωτά δημοσιεύματα, τον σφυροκοπούσε λυσσαλέα. Η αρχιεπισκοπή και η Ιερά Σύνοδος επίσης.

Μετά την Επιστημονική Ηχώ, που κατήγγειλε τον Συκουτρή για «ανηθικότητα», «διαφθορά» κλπ, την σκυτάλη παρέλαβαν διάφορες γραφικές φιγούρες και οργανώσεις, όπως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πατρών, ο «σολωμιστής» Φάνης Μιχαλόπουλος, οι σταφιδέμποροι Βόλου, ο γεωργικός συνεταιρισμός Δουνέϊκων Ηλείας, οι κρεοπώλες Αιγίου, οι αχθοφόροι Λουτρών Αιδηψού κλπ.

Το Μάιο του 1937, η Ιερά Σύνοδος καταδίκασε σε τεύχος της Φωνής της Εκκλησίας τον Συκουτρή και κάλεσε τον Γρηγόριο Παπαμιχαήλ, καθηγητή της Απολογητικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που είχε δημοσιεύσει στον επίσημο Δελτίον της Εκκλησίας της Ελλάδος ευμενή κριτική για τον Συκουτρή, να ανακαλέσει την κριτική του.

Στα τέλη Μαΐου 1937, ο Συκουτρής αντεπιτέθηκε. Κυκλοφόρησε το τομίδιο: «Η εκστρατεία κατά του Συμποσίου: Τα κείμενα και οι κουλουροπώλαι». Ο Συκουτρής αποδίδει τη δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον του στην παραίτηση του καθηγητή Π. Λορεντζάτου και στην διεκδίκηση της έδρας του από τον ίδιο.

Ο Ιωάννης Συκουτρής αυτοκτόνησε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1937." Ι. Συκουτρής: Κατηγορήθηκε για αθεΐα λόγω ομοφυλοφιλίας στην αρχαία Ελλάδα | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα
 

North66

Member
Μηνύματα
4.362
Likes
5.220
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τα στραβά της κοινωνικής ζωής στην αρχαία Ελλάδα τι σχέση έχουν με αυτό το θέμα;

Sent from my iPod using Travel stories
 

pigi_dikaiou

Member
Μηνύματα
550
Likes
521
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Ατυχές το παραδειγμα με τον Συκουτρη.Το πανεπιστημιακο κατεστημενο τον κυνηγησε και πολυ λιγοτερο η εκκλησια(παρεμπιπτοντως...αυτοκτονησε σε ξενοδοχειο της Κορινθου μετα απο επισκεψη στον Ακροκορινθο)Ο Καζαντζακης μαλιστα....αν και θεωρω ο,τι κακως γινεται αναφορα και για τους δυο στο παρον θεμα.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μηνύματα
906.498
Μέλη
39.404
Νεότερο μέλος
eiriniX

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom