taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Σωστό, συμφωνώ κι εγώ, είναι μια από τις σημαντικότερες διαστάσεις του θέματος.Τα πράγματα στην Ορθόδοξη Ελληνική Τζαμαχιρία έχουν ξεφύγει... δεν φτάνει που πληρώνουμε σαν δημόσιους υπαλλήλους όλον αυτό τον εσμό των παπάδων χωρίς να ερωτηθούμε, μας κατσικώνονται κι από πάνω... και εξηγούμαι... το χιουμοράκι του Παστίτσιου είναι πέρα από το γούστου μου, το βρίσκω ιδιαίτερα φτηνό, αλλά ως εκεί... όσο αδιάφορο μου είναι το ηλίθιο χιούμορ του κάθε βλάκα, που νομίζει ότι πουλάει πνεύμα, τόσο έξαλλο με κάνει το να διώκεται γιαυτό...
Το "εδώ δεν πιάνετε άλλους κι άλλους και θα πιάσετε εμένα" είναι λάθος βάση επιχειρηματολογίας. Είναι ο υπ' αριθμ. 1 παράγοντας που συντηρεί τη γενικευμένη ανομία σ' αυτή τη χώρα. Είναι στο "πιάστε τους φοροφυγάδες" που μόλις έρχεται σε μας γίνεται "πιάστε τους άλλους φοροφυγάδες που φάγανε τα πολλά". Δεν έχει καμία αξία. Αν κάποιος παρανομεί, το αν παρανομούν και άλλοι, περισσότερο ή λιγότερο, δεν έχει σημασία. Το πρόβλημα δεν είναι οι προτεραιότητες των αρχών, αλλά το αν υπάρχει νομικά αδίκημα ή όχι, και κατ' επέκταση το αν τέτοιου είδους πράξεις θα πρέπει να διώκονται από το νόμο.είχα ο αφελής την εντύπωση ότι υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα... μα τι αφελής... οι δικαστικές αρχές έχουν λύσει όλα τα προβλήματά μας, έχουν δικάσει και καταδικάσει τους κλέφτες και τους εθνικούς μειοδότες που μας κυβερνάνε και πλέον δίνουν εντολές να συλλάβουν τον κάθε βλάκα που ειρωνεύεται έναν παπά που έχει πεθάνει... αλλά τόσο γελοίοι είμαστε... και υπάρχει κόσμος σοβαρός που ασχολείται με τον Παστίτσιο και τον βλάκα που τον σατυρίζει... υπάρχει κράτος, δικαστές και αστυνομία που έχουν βασικό μέλημα να πιάσουν τον τρομοκράτη τον Παστίτσιο... ρε σεις πάτε καλά?
Σήμερα συνελήφθη στις ΗΠΑ και ο δημιουργός της "ταινίας" για το Μωάμεθ, με αστείες κατηγορίες. Προσωπικά, γέλασα πολύ με το βίντεο, και αδυνατώ να αντιληφθώ με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να το πάρει σοβαρά... Αλλά εν πάση περιπτώσει συνελήφθη.
Από την άλλη πλευρά, εδώ έχουμε ΚΑΙ μια συγκεκριμένη περίπτωση κατάχρησης εξουσίας από αστυνομική αρχή με κίνητρο την προσωπική προβολή, που θα έπρεπε να ελεγχθεί ποινικά και να αποδοθούν οι (όποιες) ευθύνες. Πόσο μάλλον αν δεν υπάρχει καν αδίκημα με τους υφιστάμενους νόμους.
Ποιό σύστημα? Πάλι τη μπάλα στην εξέδρα? Πάλι φταίει το (ανώνυμο) σύστημα?είπαμε όμως ένα βηματάκι πίσω από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν... καλομελέτα κι έρχεται... το παπαδαριό πιστός και διαχρονικός υπηρέτης του συστήματος, αυτές της δύσκολες ώρες που περνάμε κάνει όπως πάντα στα δύσκολα τουμπεκί ψιλοκομμένο... τέτοιους Παίσιους, Παστίτσιους και Παπίσιους λοιπόν να τους χαίρεστε...
Συμφωνώ.Και μια απάντηση στον North... έχω μιλήσει κατ επανάληψη για την Ισλαμική πανούκλα... έχω ταξιδέψει σε Μουσουλμανικές χώρες και ξέρω το χάλι που επικρατεί εκεί... οι άνθρωποι ποτίζονται πρωί βράδυ το μουσουλμανικό όπιο για να ξεχνάνε τα βάσανά τους... δυστυχώς κάτι τέτοιο με το αντίστοιχο Ορθόδοξο όπιο αρχίζει να συμβαίνει στην χώρα μας... να είσαι σίγουρος λοιπόν αγαπητέ ότι την ίδια αλλεργία που έχω για τους Ορθόδοξους μουτζαχεντίν έχω και για τους Ορίτζιναλ...
Κλείνω με την διαχρονική ρήση του μεγάλου Μπουνιουέλ...
" Παλιά όταν ήμουν νέος όταν έβλεπα την όστια την έφτυνα τώρα λέω απλά πάρτε την από εδώ, βλάπτει σοβαρά την υγεία"
Και να επαναφέρω μια διάσταση ακόμα στην κουβέντα. Το χιουμοράκι της σελίδας, πετυχημένο ή όχι, δεν αναφέρεται στην εκκλησία ή σε ένα λειτουργό της ως τέτοιο, αλλά σε μια σειρά από τηλεβιβλιοπώλες, συνομοσιολόγους κλπ που χρησιμοποιούν τον όποιο μοναχό για φτηνή, λαϊκίστικη προπαγάνδα. Ξαφνικά φαίνεται να το ξεχνάμε αυτό τελείως, και το πρόβλημα μας να ανάγεται στο αν επιτρέπεται κάποιος να κοροϊδεύει το μοναχό Παΐσιο, όταν στην πραγματικότητα δεν είναι ο μοναχός το θέμα αλλά όλοι αυτοί "που πίνουν νερό στο όνομά του", και οι προσβάσεις που αυτοί έχουν στην αστυνομία & τους εισαγγελείς.