alma
Member
Σίγουρα για έναν άθεο η αφετηρία είναι το μηδέν.Ωστόσο αν και έχω πολλούς φίλους άθεους κανένας δεν μου έχει πει ότι θεωρεί το να σατυρίζει το θρησκευτικό συναίσθημα καποιου,το θεωρεί ίδιας βαρύτητας με το να σατυρίσει ένα είδος μουσικής ή το χρώμα των μαλλιών.Μάλιστα στις σπάνιες περιπτώσεις που έχουν σατυρίσει τέτοια θέματα,συνήθως ζητάνε συγνώμη,αν μπροστά βρίσκεται κάποιος που πιστεύει.Μόλις συνάντησες κάποιον που δεν θεωρεί το θρησκευτικό συναίσθημα ανώτερη μορφή συναισθήματος. Το θεωρεί συναίσθημα όπως όλα, που μάλιστα ποικίλλει σε βαθμό από άνθρωπο σε άνθρωπο με αφετηρία το μηδέν :roll:
Ωστόσο επειδή υπάρχουν διάφορες απόψεις,για αυτό σου λέω,αν έσυ το θεωρείς ίδιας σημασίας τότε οκ.
Εγώ πάντως αν δε συμμερίζομαι καθόλου τη συμπεριφορά γνωστού μου μουσουλμάνου που φεύγει για να κάνει την προσευχή του σε συγκεκριμένο λεπτό,ακόμα κι αν καίγεται ο υπόλοιπος κόσμος,ποτέ δεν το έχω εκφράσει μπροστά του,γιατί αυτή η πράξη για αυτόν είναι ιερή.
Εφόσον δεν με ενοχλεί σε κάτι το σέβομαι.
Τι να πω...καθένας όπως το βλέπει.
Αντίστοιχα ξέρω κόσμο που δεν χωνεύει τα παιδιά(εγώ αν κ δεν έχω ακόμα, τα λατρεύω) και τα αποκαλεί με απρεπέστατους χαρακτηρισμούς κ ειρωνεύεται του γονείς, που τα αποκαλούν "ψυχή μου",''καμάρι μου" κτλ
Ε,για μένα είναι εξίσου απαράδεκτο.Ακόμα κι αν θεωρείς γελοία την ψύχωση κάποιου με το παιδί του οφείλεις να σεβαστείς ότι για αυτόν είναι κάτι ιερό.