• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

OΣΕ, το φαινόμενο :-(

greg_thess

Member
έγινα μέλος,μου έστειλαν επιβεβαίωση,πάτησα το λινκ οκ όλα.Τώρα πάω να κάνω log in και δεν μου δέχεται τα στοιχεία.Επιβεβαιώνει τον τίτλο του θέματος!

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις το βραδινό κτελ ήρεμα και ωραία χωρίς την πολυκοσμία του νυχτερινού τρένου(και του πανικού που γίνεται εκεί), σταματάς στο κτελ και ακριβώς με το που βγαίνεις από την είσοδο των λεωφορείων θα πάρεις το αστικό για αεροδρόμιο με 5 ευρώ το κανονικό ή 2,5 το μισό.
Πάντως αν θέλει να κοιμηθεί χειρότερα είναι με το ΚΤΕΛ. Ο σιδηρόδρομος υπερτερεί σε άνεση. Για να μη μιλήσω για το ζήτημα της ασφάλειας. Διαδρομή με δύσκολα σημεία και οι κτελατζήδες έχουν την τάση να οδηγούν σα να μην υπάρχει αύριο!
Από εκεί και πέρα για μένα το καλύτερο και βολικότερο είναι να πάει Θεσ/νίκη και να πάρει αεροπλάνο. Αλλά αν αυτό δεν γίνεται, ΟΣΕ και πάλι ΟΣΕ!

werip

Member
Πάντως αν θέλει να κοιμηθεί χειρότερα είναι με το ΚΤΕΛ. Ο σιδηρόδρομος υπερτερεί σε άνεση. Για να μη μιλήσω για το ζήτημα της ασφάλειας. Διαδρομή με δύσκολα σημεία και οι κτελατζήδες έχουν την τάση να οδηγούν σα να μην υπάρχει αύριο!
Από εκεί και πέρα για μένα το καλύτερο και βολικότερο είναι να πάει Θεσ/νίκη και να πάρει αεροπλάνο. Αλλά αν αυτό δεν γίνεται, ΟΣΕ και πάλι ΟΣΕ!
Δεν λεω καλο και το αεροπλάνο και ειδικα με την ryan.αλλα η πτηση ειναι 8.30 για Στοκχόλμη και δεν ξερω αν προλαβαίνω με την πρωτη πρωινή απο Θεσσαλονικη για Αθηνα...:/

jimp

Member
Με ποιο κτελ ταξιδευεις αγαπητη;
Ολα τα λεωφορεια εχουν κοφτη οποτε δεν μπορουν να τρεξουν.

Σε ανεση οχι και τοσο, ιδιαιτερα στο βραδινο που εχει ελαχιστο κοσμο και μπορεις να εχεις 2 θεσεις δικες σου. Βαλε και το δωρεαν ιντερνετ που εχει το κτελ της λαρισας μεσα στην εξισωση.

Την τελευταια φορα που ταξιδεψα με το βραδινο, κατι αλανια απο θεσνικη ή καλυτερα απο καποιους προορισμους σε -σταν(χωρις να εχω προβλημα με τους κατοικους αυτων των χωρων), ειχαν μπει στο κουπε και εκοβαν τα τενεκεδακια απο αναψυκτικα για να τα μοιρασουν και να πιουνε βοτκα, και θελανε να με κερασουνε κιολας!Σε ολο το ταξιδι δεν σταματησαν 1 λεπτο!

Απο τοτε εχω πει δεν ξαναμπαινω σε αυτο. Αλλα και προσφατα πηρα το ic και μπαινω μεσα και μυριζε σαν την καπνα που αφηνουν τα τζακια στα ρουχα το βραδυ.

Τελος παντων γουστα ειναι αυτα!

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δεν λεω καλο και το αεροπλάνο και ειδικα με την ryan.αλλα η πτηση ειναι 8.30 για Στοκχόλμη και δεν ξερω αν προλαβαίνω με την πρωτη πρωινή απο Θεσσαλονικη για Αθηνα...:/
Είναι πολύ νωρίς η πτήση σου και υπάρχει ένα ρίσκο. Αλλά και με το νυχτερινό τραίνο να σου πω την αλήθεια δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι θα είσαι οn time. Εγώ μια φορά έφτασα κατά τις 7.00 Σταθμό Λαρίσης. Παίζουν καθυστερήσεις ενίοτε!
Προσωπικά σε παρόμοιες περιπτώσεις (έχει τύχει αρκετές φορές να ταξιδέψω για εξωτερικό πρωί από Θεσσαλονίκη ενώ είμαι από Αθήνα) συνήθως ανεβαίνω από την προηγούμενη μέρα. Μόνο μια φορά πήρα το νυχτερινό τραίνο (δεν προλάβαινα πρωινή πτήση), αλλά είχα την καβάτζα ότι υπήρχε και μεσημεριανό δρομολόγιο για τον συγκεκριμένο προορισμό (επρόκειτο για οδικό ταξίδι).
Σκέψου το.

werip

Member
Είναι πολύ νωρίς η πτήση σου και υπάρχει ένα ρίσκο. Αλλά και με το νυχτερινό τραίνο να σου πω την αλήθεια δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι θα είσαι οn time. Εγώ μια φορά έφτασα κατά τις 7.00 Σταθμό Λαρίσης. Παίζουν καθυστερήσεις ενίοτε!
Προσωπικά σε παρόμοιες περιπτώσεις (έχει τύχει αρκετές φορές να ταξιδέψω για εξωτερικό πρωί από Θεσσαλονίκη ενώ είμαι από Αθήνα) συνήθως ανεβαίνω από την προηγούμενη μέρα. Μόνο μια φορά πήρα το νυχτερινό τραίνο (δεν προλάβαινα πρωινή πτήση), αλλά είχα την καβάτζα ότι υπήρχε και μεσημεριανό δρομολόγιο για τον συγκεκριμένο προορισμό (επρόκειτο για οδικό ταξίδι).
Σκέψου το.
Τώρα μου ανάψες φωτιές...η αληθεια ειναι οτι ακούω για καθυστερήσεις αλλα υποθέτω μαξ τη μια ωρα.Εφοσον ισχύουν αυτα που λες δυσκολεύουν τα πραγματα...

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Με ποιο κτελ ταξιδευεις αγαπητη;
Ολα τα λεωφορεια εχουν κοφτη οποτε δεν μπορουν να τρεξουν.

Σε ανεση οχι και τοσο, ιδιαιτερα στο βραδινο που εχει ελαχιστο κοσμο και μπορεις να εχεις 2 θεσεις δικες σου. Βαλε και το δωρεαν ιντερνετ που εχει το κτελ της λαρισας μεσα στην εξισωση.

Την τελευταια φορα που ταξιδεψα με το βραδινο, κατι αλανια απο θεσνικη ή καλυτερα απο καποιους προορισμους σε -σταν(χωρις να εχω προβλημα με τους κατοικους αυτων των χωρων), ειχαν μπει στο κουπε και εκοβαν τα τενεκεδακια απο αναψυκτικα για να τα μοιρασουν και να πιουνε βοτκα, και θελανε να με κερασουνε κιολας!Σε ολο το ταξιδι δεν σταματησαν 1 λεπτο!

Απο τοτε εχω πει δεν ξαναμπαινω σε αυτο. Αλλα και προσφατα πηρα το ic και μπαινω μεσα και μυριζε σαν την καπνα που αφηνουν τα τζακια στα ρουχα το βραδυ.

Τελος παντων γουστα ειναι αυτα!
Τι να πω, ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες.
Έχω ταξιδέψει με διάφορα ΚΤΕΛ της επικράτειας και η εντύπωσή μου είναι αυτή που σου έγραψα για την πλειοψηφία των οδηγών, ότι είναι απρόσεκτοι και κάνουν μαγκιές. Γεγονός πάντως είναι ότι τα τελευταία χρόνια δεν τα πολυδουλεύω.
Πριν ένα χρόνο πήρα νυχτερινό Γιάννενα-Αθήνα και ήταν άσχημη η εμπειρία λόγω πολυκοσμίας (ο οδηγός πολύ καλός πάντως).
Όσο για το internet, και το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης έχει δωρεάν και είχα ψηθεί πέρυσι που αναγκάστηκα μια φορά να ανέβω με αυτό, αλλά εν τέλει δεν δούλευε (στο πήγαινε). Δεν αμφισβητώ βέβαια ότι της Λάρισας ενδεχομένως να είναι άψογο!
Γενικώς πάντως προσωπικά, παρότι προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο γίνεται αεροπλάνο, όταν αυτό δεν είναι εφικτό προτιμώ με τα χίλια το τραίνο από το ΚΤΕΛ, αισθάνομαι πιο ασφαλής.
Αλλά όπως είπες κι εσύ γούστα είναι αυτά.

paefstra

Member
1) Το ιντερνετ του Κτελ Θεσσαλονίκης δουλεύει μαι χαρά πλέον
2) Έχω 2 χρόνια να πάρω το βραδινό τρένο Αθήνα Θεσσαλονίκη, αλλά ορκίστηκα να μην το ξαναπάρω. Με μια ώρα καθυστέρηση θεωρήθηκα και τυχερή, γιατί πρόλαβα πτήση στις 10 το πρωί. Μου είπαν ότι την προηγούμενη μέρα είχε 2 ώρες καθυστέρηση και φρίκαρα. Επίσης, δεν κοιμήθηκα ούτε μισή ώρα, λόγω των συνεχών ανακοινώσεων σε κάθε σταθμό και του κόσμου που ανεβοκατέβαινε συνέχεια

werip

Member
1) Το ιντερνετ του Κτελ Θεσσαλονίκης δουλεύει μαι χαρά πλέον
2) Έχω 2 χρόνια να πάρω το βραδινό τρένο Αθήνα Θεσσαλονίκη, αλλά ορκίστηκα να μην το ξαναπάρω. Με μια ώρα καθυστέρηση θεωρήθηκα και τυχερή, γιατί πρόλαβα πτήση στις 10 το πρωί. Μου είπαν ότι την προηγούμενη μέρα είχε 2 ώρες καθυστέρηση και φρίκαρα. Επίσης, δεν κοιμήθηκα ούτε μισή ώρα, λόγω των συνεχών ανακοινώσεων σε κάθε σταθμό και του κόσμου που ανεβοκατέβαινε συνέχεια
Στο τελος βλεπω να καταλήγω στα ΚΤΕΛ που ειναι δεδομένο οτι θα εχουν φτάσει το πρωι Αθηνα ... Ευτυχως παιδια που ειστε και εσεις και μου ανοίγετε τα ματια.

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Στο τελος βλεπω να καταλήγω στα ΚΤΕΛ που ειναι δεδομένο οτι θα εχουν φτάσει το πρωι Αθηνα ... Ευτυχως παιδια που ειστε και εσεις και μου ανοίγετε τα ματια.
Ποσο πρωι ομως θα φτασεις στην Αθηνα??..δεν ειναι σιγουρο υπάρχουν και αναποδιές ας πουμε οπως ο καιρός...Εγω παντως απο Κρητη βρίσκομαι παντα την προηγούμενη στην Αθηνα οταν δεν εχω κλείσει διαδοχικές πτήσεις με την ιδια εταιρεία πχ με Aegean..Καλλίτερα λίγη ταλαιπωρία και αναμονή στο αεροδρόμιο, παρα αγχος αν προλλάβω το αεροπλανο.. εχε υπ'οψιν οτι το αργοτερο 7,00 πρεπει να εισαι εκει..αν η πτηση σου ειναι 8,30 , πρεπει να παρεις τραινο-προαστιακό των 5,30 ( εκεινη την ωρα βγαζεις εισιτηριο απο αυτοματα μηχανήματα που ειναι στην εισοδο,) Σε καθε περιπτωση ,δεδομένου οτι ειναι η πρωτη φορα που θα τα κανεις αυτα..και δεν ξερεις και τις διαδρομες....ξεκίνα πολύ πιο νωρίς απο τον λογικά υπολογίσιμο χρόνο.

Last edited:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Το πρωτοδιάβασα στη lifo, σας το δίνω από το facebook του

Εμπειρία από το βραδινό τρένο Αθήνα - Θεσσαλονική:
https://www.facebook.com/evdokimos.tsolakidis.5/posts/10205655589015522

Και όπως έγραψε πολύ σωστά κάποιος/α στα σχόλια:
"Η υποβάθμιση διευκολύνει την παραχώρηση σε ιδιώτη, όπως συμβαίνει με πολλά δημόσια αγαθά."

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το πρωτοδιάβασα στη lifo, σας το δίνω από το facebook του

Εμπειρία από το βραδινό τρένο Αθήνα - Θεσσαλονική:
https://www.facebook.com/evdokimos.tsolakidis.5/posts/10205655589015522

Και όπως έγραψε πολύ σωστά κάποιος/α στα σχόλια:
"Η υποβάθμιση διευκολύνει την παραχώρηση σε ιδιώτη, όπως συμβαίνει με πολλά δημόσια αγαθά."
Tragic! :shock:
Ήξερα πως πωλούνται και θέσεις ορθίων και είχα παρατηρήσει ενίοτε ανθρώπους να περιφέρονται ψάχνοντας κάποιο κενό κάθισμα, αλλά ευτυχώς δεν έχει τύχει να δω κάτι τέτοιο όσες φορές έχω πάρει το νυχτερινό!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom