psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Πιστεύεις στα σημάδια; (οι πρώτες συζητήσεις)
- Ο μεγάλος σχεδιασμός της εκδρομής
- Έφτασ’ η μέρα
- Good Morning New York
- Απ’ τον ουρανό στις δυο ρόδες…
- Νύχτα, μέχρι …όσο πάει
- Φύγαμε για Louisiana
- Good morning NOLA
- Laissez les bon temps rouler (Ένα ατέλειωτο Party)
- Στο πάρκο, το μνημείο & την Mid-City
- WELCOME TO, NBA JAM!
- Στην απέναντι όχθη
- Goodbye Big Easy city
- Back to Big Apple
- Πλέοντας το Manhattan
- Αμέρικα ήταν και πάει…
- Απολογισμός – σύνοψη
New Orleans & New York: The Louisiana Blues
Ηνωμένες πολιτείες, Αμερική. Ένα κεφάλαιο που μέχρι και λίγους μήνες πριν δε πίστευα επ’ ουδενί ότι θ’ ανοίξει στη ζωή μου, πόσο μάλλον τόσο εύκολα όσο έγινε. Όπως είναι γνωστό, η προτεραιότητα μου εκτός Ευρώπης είναι άλλου τύπου ταξίδια, κάτι που αποδεικνύεται από τις μέχρι τώρα επισκέψεις μου σε Κούβα, Βιετνάμ κ.α. ,έχω μάθει όμως -ειδικά σ’ αυτό το φόρουμ- με τον καλύτερο τρόπο να μην απορρίπτω πλέον τίποτα, με το γνωστό απόφθεγμα «ποτέ μη λες ποτέ» να βρίσκει άμεση εφαρμογή ουκ ολίγες φορές.
Όχι πως δεν είχε συζητηθεί. Πολλά έχουν συζητηθεί στα πλαίσια ορισμένων και αορίστων σχεδιασμών, κάποια βραδιά σε κάποιο μπαρ της Ελλάδας ή άλλης χώρας ως είθισται. Κάπως έτσι είχε πέσει στο τραπέζι και η Αμερική περισσότερο αόριστα, έχοντας όμως πάντα μια σταθερά, ένα σημείο αναφοράς που δεν ήταν άλλο από τον Αμερικανικό νότο και την πολιτεία της Louisiana, και σχεδόν καθόλου αυτή της Νέας Υόρκης.
Δε λέω, σπουδαία μητρόπολη, μέρος που ίσως κάθε ταξιδιώτης πρέπει να βλέπει μια φορά στη ζωή του (για όσο κρίνει αυτός), μια πόλη που κατατάσσω στο μυαλό μου αντίστοιχη με το Λονδίνο, το Παρίσι, το Τόκιο, το Άμστερνταμ κλπ, για τους ίδιους προφανείς λόγους, όμως για εμάς εκτός από ένα πέρασμα δεν αποτελούσε άμεσο στόχο. Με λίγα λόγια δε θα ξεκινούσαμε το ταξίδι ως την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να δούμε τη Νέα Υόρκη αυτή καθ’ αυτή, άσχετα που εν τέλει περάσαμε -για τόσο, όσο- εξαιρετικά.
Το κίνητρο για την τελική απόφαση όπως καταλαβαίνετε ήταν άλλο. Ήταν η πόλη που εν τέλει μας έκανε να λοξοκοιτάξουμε προς τις ΗΠΑ θεωρώντας ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου να φτάσουμε ως εκεί, στον υποτιμημένο και πολλές φορές βασανισμένο νότο της χώρας, στη μέση σχεδόν του κόλπου του Μεξικού.
Για να μη τα πολυλογώ, το ταξίδι έγινε για μια πόλη στην Αμερική που ΔΕΝ είναι Αμερική. Μια πόλη πολυπολιτισμική, λίγο Γαλλική, λίγο Αφρικανική, Ισπανική, Ινδιάνικη, ένα χωνευτήρι πολιτισμών με παραδόσεις και μεγάλη ιστορική κληρονομιά. Μια πόλη - πατρίδα μεταξύ άλλων της Jazz και της Blues, του καρναβαλιού Mardi Gras, των bar και των μουσικών σκηνών, μια πόλη που δε κοιμάται ποτέ, μια πόλη που αν στραβώσουν τα πάντα την ισοπεδώνει ο τυφώνας και την καταπίνει ο βαλτός της...
Αυτή είναι η Νέα Ορλεάνη!
Ξεκινάω το γράψιμο έχοντας τη προσδοκία να μη φλυαρήσω λεκτικά και φωτογραφικά, ξέροντας εκ των προτέρων ότι αυτό αντικειμενικά δε γίνεται για τη συγκεκριμένη εκδρομή, σε μια ιστορία που θέλω να ντύσω και μουσικά με τα ανάλογα τραγούδια, jazz, blues, rebetikon blues της Αμερικής και πάει λέγοντας, παρέα με γενναίες δόσεις αλκοόλ όπως σίγουρα φαντάζεστε... Ελπίζω να μου βγει και παράλληλα να δώσει ιδέες και συμπεράσματα που, όπως πάντα θα ‘ναι δικά σας.
Βινύλιο στο πικάπ, ποτό στο χέρι και ξεκινάμε!
Last edited: