• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

New Arrivals

ioulios29

Member
Πες μας ομως γιατι ηταν αποτυχια ..να το δουμε ρε παιδι μου ..να δουμε τι σε χαλασε ..ή τι δεν οργανωθηκε σωστα ....μια αποτυχια μια φορα δε σημαινει οτι οποτε ξαναταξιδεψεις μονη, θα ειναι μαπα.
Είχε καλοκαιριάσει, όλες οι φιλες παντρευτηκαν και είχαν παιδια & υποχρεώσεις και με συνοπτικες διαδικασιες με εκαναν στην ακρη, τυπου "ενας καφες τον μηνα, Σαββατο,αν καταφερω τον αντρα μου να κρατησει τα παιδια και δεν εχω τιποτα καλυτερο να κανω". Ηταν αποτομο ολο αυτο και δεν ημουν προετοιμασμενη. Δεν ηθελα ομως οι αλλοι να οριζουν αν και ποτε θα κανω ενα ταξιδακι κι ετσι...
Επέλεξα να πάω σε κάτι σεμινάρια φωτογραφίας που διοργανώνει κάθε χρόνο μια ομάδα από την Αθηνα (δεν ειμαι απο κει). Το προγραμμα φανταζε θελκτικοτατο. 1 εβδομαδα Αμοργο με παραμονη στη Χωρα, όλοι οι μαθητες στο ιδιο ξενοδοχειο, καθε πρωι 3ωρο σεμιναριο σε ενα μπαρακι ειδικα διαμορφωμενο για μαθηματα και μετα βολτες στο νησι για να βγαλουμε τις φωτογραφιες που θα παρουσιασουμε και θα σχολιασουμε ολοι μαζι την επομενη μερα. Η φωτογραφια ειναι λατρεμενο χομπυ μου και πολυ κοντα στο επαγγελμα μου, οποτε σκεφτηκα οτι αυτο και η υπεροχη Αμοργος που ονειρευομουν χρονια, θα αρκουσε. Βαλε και το οτι θα ημουν μελος μιας ομαδας με κοινα ενδιαφεροντα, τί πιο ελπιδοφορο για να κανεις καλη παρεα;
Αχ..Το ξενοδοχειο αθλιο, βρωμικο, οι βρυσες σκουριασμενες. Το ξεχναμε αυτο, ήρθαμε για βολτες.
Οι "συμμαθητες" μου, όλοι δημοσιοι υπαλληλοι 40+ (εγω ειμαι 30), κατα 80% γυναικες, που ηταν ηδη παρεες απο τα σεμιναρια που παρακολουθουσαν στην Αθηνα στην ιδια ομαδα. Ηταν τραγικο, προσπαθησα να τους προσεγγισω, αλλα μου φεροντουσαν σα να εχω λεπρα. Πως στα χωρια φερόντουσαν στην "Ξενη"; Έτσι. Δεν αντιμετώπισα ποτε στη ζωη μου προβληματα κοινωνικοτητας, παντα ειχα και εχω πολλους φιλους, ασχετο αν σκορπισανε σε αλλες πολεις, χωρες, ή σε σπιτια με παιδια. Καταλαβαινεις οτι το να σου φερονται με τετοια αδιαφορια (μπροστα μου κανονιζανε για ποτο και δεν με προσκαλουσαν καν απο ευγενεια! τί κακο τους ειχα κανει πια;) για πρωτη φορα στη ζωη σου, ειναι ενα σοκ. Η Αμοργος πανεμορφη, αλλα ενιωθα τοσο ασχημα που με ειχαν αποκλεισει, που ευχομουν να ειχα παει μονη, χωρις αυτο το τρισαθλιο γκρουπ. Και οι χαρουμενες παρεες συνομιληκων μου που εβλεπα στα μπαρακια, δεν βοηθουσαν. Την τριτη μερα κατευθασε μια αργοπορημενη του σεμιναριου, ασχετη και αυτη με ολους και δεσαμε. Απο κει και περα περασα πολυ ομορφα, και παντα, οταν σκεφτομαι Αμοργο σκεφτομαι απο την τριτη μερα του ταξιδιου και μετα, με τα ξενυχτια, τις γνωριμιες με κοσμο απο διαφορα μπαρ, το περιφημο Daiquiri Μαρακούγια του υπεροχου μπαρ Botilia..Το τελευταιο βραδυ δεν κοιμηθηκα καθολου, εφυγα χαραματα απο το τελευταιο μπαρ που ηταν ανοιχτο, εφτασα στο ξενοδοχειο, πηρα βαλιτσα και μπηκα στο πλοιο.
Θα μου πεις, ε, ωραια περασες τελικα. Χμμ..η φρικη και η μοναξια που εφαγα τις πρωτες 3 μερες με εκανε να φοβαμαι να το ξαναεπιχειρησω. Όλα αυτα που διαβασα εδω μεσα για το τι κανεις όταν περιμενεις για να ερθει το φαγητο κλπ. μου φαινονται ψιλα γραμματα μπροστα στο να σου φερεται ασχημα μια ολοκληρη ομαδα ανθρωπων χωρις να εχεις κανει κατι κακο.

Συγνωμη αν σε κουρασα!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Οχι καθολου δε με κουρασες .
Ουσιαστικα μονη σου παλι δεν πηγες .
Εμενα η συμπεριφορα αυτων των ανθρωπων ..μου θυμιζει λιγο αυτο που κανουν τα πιτσιρικια (το εχω κανει κ γω δυστυχως) ..εχουν μια δικια τους παρεουλα κ δεν μπορουν να δεχτουν στην παρεα ενα newcomer ..τον βλεπουν με δυσπιστια κλπ
Το γκρουπ που σου παρεθεσαν με λινκ παραπανω περιεχει εμπειριες απο ταξιδια που ημασταν ολομοναχοι ή μονοι ετσω για μεγαλο διαστημα της ημερας.
Παντως εχεις δικιο ..ειναι πολυ ασχημο να το βιωνεις αυτο. ... Δοκιμασε αρχικα ενα ταξιδι σε μια πολη που θα εχει πολλα αξιοθεατα ,μουσεια ...φουλ προγραμμα ,πραγματα να δεις κ να κανεις ...θα δεις οτι δε θα σκεφτεσαι τη μοναξια σου κ θα εισαι απασχολημενη συνεχεια

ioulios29

Member
Διάβασα το ταξίδι στην Στοκχόλμη και μαγεύτηκα!
Όλα τα ταξίδια που έχω κάνει είναι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς στο εξωτερικό, που είχαν τις δουλειές τους, οπότε όλη τη μέρα τριγυρνούσα μόνη μου, δεν είναι καθόλου άσχημα. Για την ακρίβεια, αν ξέρεις από την αρχη οτι θα είσαι μόνος, περνάς καλύτερα. Έκανα ό,τι ήθελα όλη μέρα και όπου κουραζόμουν καθόμουν. Αυτό που με ακύρωσε στην Αμοργό ήταν η άνευ λόγου απόρριψη. Εχω αρχίσει να ψήνομαι για coutchserfing, φωτιές μου άναψε η Fenia...

ioulios29

Member
Δικιά μας είσαι. Καλώς ήρθες.
Μπορείς να ταξιδέψεις μόνη σου, είναι υπέροχη εμπειρία.
Εδώ θα μάθεις το πώς και θα το καταφέρεις σίγουρα. Ξεκίνα, αν θέλεις διαβάζοντας αυτό : http://www.travelstories.gr/%E1%ED%...E9%E9%E9-%F7%F9%F1%DF%F2-%F0%E1%F1%DD%E1.html
Δεν μπορώ να απαντήσω στο μνμ σου γιατί θα πρέπει να έχω αναρτήσει 20 μνμ εδώ για να έχω πρόσβαση σε αυτήν την ενέργεια.
Να σου πω από εδώ ότι μαγεύτηκα από το ¨Σύνδρομο της Στοκχόλμης" και μου άναψες φωτιές για το coutchserfing που είχα ακούσει παλιά, το 2007, αλλά το είχα ξεχάσει.
Έχω μερικές ερωτήσεις:
Με ποια κριτήρια τον επέλεξες;
Πώς διασφαλίζεις ότι δεν είναι ο στυγερός δολοφόνος με το αλυσοπρίονο;
Ποια είναι γενικά η διαδικασία; μπήκα στο coutchserfing και δεν κατάλαβα πολλά..

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
κατ'αρχήν κοπελιά καλώς όρισες
κατά δεύτερον έχεις πέσει σε μερικές φανατικές lonely travellers οπότε σε βλέπω μέσα στο μήνα με την κατάλληλη καθοδήγηση να κάνεις και το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό μόνη σου!!!!! χωρίς φόβο και πάθος!!!!
και κατά 3ον...πες μου ότι έχεις κλείσει να πας Λονδίνο στην έκθεση για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι να αρχίσω να πρασινίζω από τη ζήλια!!!!!!

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
1.Με ποια κριτήρια τον επέλεξες;
2.Πώς διασφαλίζεις ότι δεν είναι ο στυγερός δολοφόνος με το αλυσοπρίονο;
3.Ποια είναι γενικά η διαδικασία; μπήκα στο coutchserfing και δεν κατάλαβα πολλά..
1. Απο το ζώδιο :bleh:
2. Είχα εγώ αλυσοπρίονο μαζί μου:bleh::bleh:
3. Διάβασε αυτο : http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...%E1%EE%FD-%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%FE%ED.html
θα σου φανεί χρήσιμο !!

Φτιάχνεις ένα προφίλ στο couch surfing .
Αν θες προσφέρεσαι για έναν καφέ με κάποιον που θα επισκεφτεί την πόλη σου ή μπορείς και να φιλοξενήσεις.
θέτεις τους όρους σου, γράφεις 5-10 πράματα για τον εαυτό σου και στην πορεία θα αρχίσεις να έχει και κριτικές από άτομα που γνώρισες.
Επιλέξεις άτομα διαβάζοντας τα προφίλ και τις κριτικές.
Δεν είναι facebook!

D

Delmem9770

Guest
Καλώς όρισες!! Έχω και εγώ την ίδια πώρωση με τα μουσεία και οπότε πάω εξωτερικό δεν αφήνω μουσείο για μουσείο.
Όσο για τα ταξίδια που κάνετε μερικού μονοί σας θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια γιατί εγώ ούτε που τολμάω να το σκεφτώ πόσο μάλλον να το κανονίσω,μου φαίνεται πολύ δύσκολο.:shock:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ

ioulios29

Member
κατ'αρχήν κοπελιά καλώς όρισες
κατά δεύτερον έχεις πέσει σε μερικές φανατικές lonely travellers οπότε σε βλέπω μέσα στο μήνα με την κατάλληλη καθοδήγηση να κάνεις και το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό μόνη σου!!!!! χωρίς φόβο και πάθος!!!!
και κατά 3ον...πες μου ότι έχεις κλείσει να πας Λονδίνο στην έκθεση για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι να αρχίσω να πρασινίζω από τη ζήλια!!!!!!
Γεια σου Lycan! Μάλλον θα πρασινίσουμε μαζί για όσους έχουν κανονλισει να επισκευθούν την National Gallery, γιατί κι εγώ δεν... : )

Όπως ανέφερα και παραπάνω, έχω ταξιδέψει αρκετές φορές μόνη μου, επισκεπτόμενη φιλους και συγγενείς σε άλλες χώρες. Αλλά, είχα έναν άνθρωπο, μια βάση. Αυτό το εντελώς άσχετο με τρομάζει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom