• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

NΙΩΘΕΤΕ ΜΟΝΑΞΙΑ?

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.344
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Νιώθετε μοναξιά? Νοικιάστε έναν φίλο!

Φίλοι, συνάδερφοι, συγγενείς και όχι μόνο, προς ενοικίαση είναι η νέα μόδα στην αγορά της Ιαπωνίας. Άνθρωποι χωρίς συγγενείς μπορούν να νοικιάσουν έναν θείο για το γάμο τους, άνεργοι μπορούν να εμφανίσουν ένα «αφεντικό» στον κύκλο τους, ερωτευμένοι μπορούν να νοικιάσουν αντίζηλο από τα σχετικά πρακτορεία που έχουν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία.

Ο Ryuichi Ichinokawa ίδρυσε το γραφείο του «Θέλω να σου φτιάξω τη διάθεση» πριν από τρεισήμισι χρόνια. Στο πρακτορείο του, που ξεκίνησε με μόνο υπάλληλο τον ίδιο, πλέον εργάζονται περίπου 30 άτομα, όλων των ηλικιών και των φύλων που προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των πελατών: γίνονται πατέρας, γιαγιά, θείος, αδέρφια, αφεντικό, συνάδερφος κ.α..

Στην Ιαπωνία ο αριθμός των πρακτορείων ενοικίασης φίλων έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 8 χρόνια. Το διασημότερο πρακτορείο του είδους, το «Office Agent» αριθμεί ήδη 1.000 άτομα στις λίστες του.

Η αύξηση των «κάλπικων» φίλων είναι σύμπτωμα οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών σε συνδυασμό με την ιδιοσυγκρασία των Ιαπώνων που απεχθάνονται τη δημοσιοποίηση των προσωπικών και επαγγελματικών προβλημάτων τους. Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί η ζήτηση για ρόλους αφεντικών ανθρώπων που έχουν μείνει άνεργοι.

Ο Ichinokawa χρεώνει εκατό στερλίνες για κάθε εμφάνιση σε γαμήλιο πάρτυ, αλλά χρεώνει έξτρα αν πρέπει να βγάλει κάποιο λόγο ή να τραγουδήσει καραόκε. Η προετοιμασία του είναι εξοντωτική, εξετάζει κάθε πιθανή ερώτηση που μπορεί να του γίνει η οποία, αν δεν απαντηθεί σωστά μπορεί να προκαλέσει αμηχανία στον πελάτη του και να του καταστρέψει την εικόνα. « Στα τρεισήμιση χρόνια που κάνω τη δουλειά δεν με έχουν πιάσει αδιάβαστο ποτέ» λέει ο Ichinokawa.

Ο Ichinokawa κατάφερε μάλιστα να κρατήσει κρυφή από την γυναίκα του την προέλευση του έξτρα εισοδήματός του μέχρι και πριν από δυο μήνες, οπότε τον είδε να σε καφετέρια να δίνει συνέντευξη σε ένα δημοσιογράφο.

«Αν παριστάνω το σύζυγο μιας γυναίκας, φροντίζω να ξέρω τα πάντα για τη ‘σύζυγό’ μου, από τον αριθμό τηλεφώνου της μέχρι το με τί καταπιάνονται τα παιδιά μας τον τελευταίο καιρό», προσθέτει.

Η επόμενη αποστολή του είναι να σώσει μια ερωτική σχέση. Η πελάτισσα, μια νεαρή γυναίκα που διατηρεί σχέση εξ αποστάσεως, φοβάται ότι ο «όμορφος και δημοφιλής» φίλος του σιγά σιγά χάνει το ενδιαφέρον του γι’ αυτήν. Έτσι, όταν τον επόμενο μήνα θα συναντηθούν ξανά, ένας εξίσου όμορφος «φίλος» θα τύχει να περάσει από εκεί και θα εκφράσει την μεγάλη του χαρά που βλέπει την νεαρή γυναίκα, ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν και ότι ο φίλος θα νιώσει ζήλια και θα εκφράσει τα συναισθήματα του για την κοπέλα.

Μοιάζει απίθανο, αλλά ο Ichinokawa μοιάζει βέβαιος ότι θα σώσει τη σχέση της πελάτισσάς του. «Δεν βγάζω χρήματα από αυτό» λέει. «Αλλά αγαπώ το να προσφέρω τη βοήθειά μου στους ανθρώπους και να τους κάνω χαρούμενους. Όταν μετά μου στέλνουν email με τις ευχαριστίες του, νιώθω ικανοποίηση».

Δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr
Πηγή: Guardian
 
Μηνύματα
2.510
Likes
3.284
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Εξαπάτηση κανονική:haha:ανυποψίαστων...επί πληρωμεί...,πως μπορεί να λειτουργεί ένα τέτοιο σύστημα νόμιμα δεν το καταλαβαίνω:roll:,
στην κοινωνική του διάσταση όμως νομίζω ότι είναι ...σημεία των καιρών,δεν με παραξενεύει καθόλου,όταν πράγματι η μοναξιά πλήττει όλες τις κοινωνίες του κόσμου και δέν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες αντιστάσεις και τη δύναμη να την..διαχειριστούν η να την ξεπεράσουν, λογικό κι επόμενο ν'αναζητούν διάφορες''πρακτικές"λύσεις.

Αλλωστε πόσες φορές δεν μας έχει τύχει ν'ακούσουμε να συμβαίνουν παρόμοιες καταστάσεις (όχι επί πληρωμεί βέβαια)για να ...εξυπηρετηθεί κάποια φίλη ,φίλος ,να βγεί από μια δύσκολη κατάσταση,πχ γυναίκα ελεύθερη να πάει σε κοινωνικό γεγονός(γάμο)με απλό φίλο της που τον παρουσίασε σαν σύζυγο...
ε οπότε οι Ιάπωνες αυτά τα φαινόμενα τα πήραν και τα έβαλαν σ'ένα πλαίσιο ψυχρού επαγγελματισμού..

Μήπως και το να οδηγηθεί πολλές φορές ένας άνθρωπος στο κατώφλι του ψυχαναλυτή δεν κρύβει μοναξιά και ανάγκη απλά και μόνο για κουβέντα;
Δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που επισκέπτονται έναν ψυχοθεραπευτή και ομολογούν ότι πήγαν για να μιλήσουν γιατί δεν έχουν κανέναν να μιλήσουν ...(και ξέρουν ότι είναι υποχρεωμένος να τους ακούσει αφού πληρώνεται γι αυτό...)

Και άς μην ξεχνάμε και το άλλο...πόσοι και πόσες δεν μπλέκονται σε σχέσεις ζωής γάμους κλπ καθαρά συμβιβαστικά απλά και μόνο για να είναι περισσότερο αποδεκτοί απο την κοινωνία, να έχουν να επιδείξουν στις διάφορες εκδηλώσεις σύζυγο...,μπορεί κατά βάθος να ''σιχαίνονται''τον άλλο ,αλλά μένουν και υπομένουν γιατί δεν αντέχουν τη μοναξιά...δεν θάταν λοιπόν πιο ''ανώδυνη''μια τέτοια λύση που προτείνουν οι Ιάπωνες ...;
αναρωτιέμαι...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μηνύματα
906.494
Μέλη
39.404
Νεότερο μέλος
eiriniX

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom