• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

My own private Μόναχο - Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός

**efi**

New Member
Εχω παει 2 φορες και θέλω να ξαναπαω (μην σας οω να μεινω εκει) ειναι μεσα στους 3 - 4 αγαπημενους μου προορισμους τις Ευρωπης. Πραγματικα αν σας δωθει η ευκαιρια μην την χασετε. 2 -3 τιπς:

1) Περπατηστε το. Οι αποστασεις ειναι κοντινες και ειναι πολυ ομορφη βολτα.
2) Αν εχει καλο καιρο νοικιαστε ποδηλατο και κανετε βολτα το αγγλικο παρκο. Ειναι απο τα μεγαλυτερα της γερμανιας.
3) Για τους fans και μη της Bayern: πατε στο Γηπεδο Alliance arena. (ενοειται πατε καλυτερα σε κανεναν αγωνα να το δειτε φωτεινο) ειναι απο τα ποιο ωραια και καινουρια σταδια της ευρωπης και εχει πολυ ωραια μπουτικ. Παιρνεται το U6 σταση
Fröttmaning‎.:clap:

mavroprovato

New Member
Eλπίζω να μην είμαι πολύ aus-Thema (xaxa).Σε δύο βδομάδες θα είμαι στο Μόναχο για εράσμους στο LMU στη Νομική.Δυστυχώς δε με δέχτηκαν σε κάποια εστία και έχω πρόβλημα διαμονής.Μέσω internet δε βλέπω κάποιο φως στο τούνελ.Πιστεύετε ότι αφικνούμενος στο Μόναχο,θα μπορέσω να βρω μια στέγη σε αξιοπρεπή τιμή (WG κλπ) ή θα καταστραφεί ένα όνειρο 4 χρόνων?

Krazykat

Member
Το LMU έχει υπηρεσία που βοηθάει τους φοιτητές στην εύρεση κατοικίας, ζήτα τους να σε παραπέμψουν απευθείας εκεί. Άρχισε να κοιτάς κι εσύ σιγά-σιγά ανεξάρτητα στα σχετικά site, π.χ. WG Zimmer Wohnungen Wohnungssuche WG Suche WG Wohnung vermieten WG Nachmieter Zwischenmiete : WG-Gesucht.de για να αποκτήσεις εικόνα για δυνατότητες στέγασης και τιμές και να προσανατολιστείς όσον αφορά περιοχές και κόστος (όσο πιο μακριά από το κέντρο, τόσο πιο φθηνά, αλλά το τι είναι καλύτερο για σένα θα το αποφασίσεις ανάλογα με το πόσα θέλεις να διαθέσεις και αφού συγκρίνεις διάφορα WG).

Krazykat

Member
Ευχαρίστως! Αν μιλάμε για ενοικίαση από άτομο που θα μείνει για κάποιους μήνες Μόναχο, το πιο συμφέρον είναι αυτό Call a Bike: M (ειδικά για φοιτητές, γιατί εχει καλύτερες χρεώσεις). Προϋπόθεση είναι η εγγραφή και η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού στη Γερμανία, από όπου τραβάνε απευθείας τα χρήματα. Τώρα για τουριστικά sorry, δεν ξέρω, προτείνω έρευνα στο google ή ίσως σε κανένα lonely planet; Πολύ καλό είναι και το γραφείο για τουριστικές πληροφορίες στο κέντρο του Μονάχου, στη Marienplatz. Επίσης σίγουρα πληροφορίες (και ίσως ποδήλατα σε καλή τιμή) δίνουν και τα ξενοδοχεία. Δεν το έχω κάνει στο Μόναχο γιατί δεν έχω μείνει ποτέ σε ξενοδοχείο, αλλά σε άλλες γερμανικές πόλεις που επισκέπτομαι συννενοούμαι για ποδήλατο κατευθείαν με τον ξενοδόχο μου - ή θα έχει ο ίδιος να διαθέσει με ημερήσια χρέωση ή θα γνωρίζει το κοντινότερο σημείο ενοικίασης.

osfialgia

Member
Ευχαρίστως! Αν μιλάμε για ενοικίαση από άτομο που θα μείνει για κάποιους μήνες Μόναχο, το πιο συμφέρον είναι αυτό Call a Bike: M (ειδικά για φοιτητές, γιατί εχει καλύτερες χρεώσεις). Προϋπόθεση είναι η εγγραφή και η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού στη Γερμανία, από όπου τραβάνε απευθείας τα χρήματα. Τώρα για τουριστικά sorry, δεν ξέρω, προτείνω έρευνα στο google ή ίσως σε κανένα lonely planet; Πολύ καλό είναι και το γραφείο για τουριστικές πληροφορίες στο κέντρο του Μονάχου, στη Marienplatz. Επίσης σίγουρα πληροφορίες (και ίσως ποδήλατα σε καλή τιμή) δίνουν και τα ξενοδοχεία. Δεν το έχω κάνει στο Μόναχο γιατί δεν έχω μείνει ποτέ σε ξενοδοχείο, αλλά σε άλλες γερμανικές πόλεις που επισκέπτομαι συννενοούμαι για ποδήλατο κατευθείαν με τον ξενοδόχο μου - ή θα έχει ο ίδιος να διαθέσει με ημερήσια χρέωση ή θα γνωρίζει το κοντινότερο σημείο ενοικίασης.
αν δεν εχεις λογαριασμο σε γερμανικη τραπεζα, με πιστωτικη καρτα δε μπορει να γινει τπτ?

Krazykat

Member
Με πιστωτική μπα, δε νομίζω. Αλλά ρίξε μια ματιά στους όρους, ίσως το διευκρινίζει εκεί...

osfialgia

Member
Βασικα αυτο το συστηα της DB υπαρχει και σε αλλες πολεις, πχ φρανκφουρτη και εκει θυμαμαι μου χαν πει οτι με πιστωτικη γινετε.
Τελος παντων, θα το κοιταξω.
Αν καποιος μεινει καιρο παντως ,νομιζω καλυτερα να αγορασει.
Αν τωρα πεσει στο ματι σου κανενα ποδηλαταδικο, γραψε κανενα ονομα η διευθυνση να το ψαξω.
Δεν θα μεινω ξενοδοχειο ,και θα μεινω σχετικα για λιγες μερες, δεν ξερω ποσες ακριβως.Απλα θα με βολεβε να βρω κατευθειαν να νοικιασω και να μη χασω χρονο.

Krazykat

Member
Όντως το σύστημα της DB υπάρχει σε πολλές πόλεις και είναι πρακτικότατο. Στη δική μου περίπτωση λειτουργεί με συνδεδεμένο τραπεζικό λογαριασμό. Τώρα, αν αυτό δε λειτουργήσει στην περίπτωσή σου, με ένα γρήγορο googlάρισμα βρήκα αρκετά bike rentals (π.χ. αυτό), οπότε ρίξε κι εσυ μια ματιά και διάλεξε κάποιο κοντά στο μέρος που θα μείνεις ή βάσει τιμής ή όποιου κριτηρίου σε εξυπηρετεί καλύτερα.

mavroprovato

New Member
Το LMU έχει υπηρεσία που βοηθάει τους φοιτητές στην εύρεση κατοικίας, ζήτα τους να σε παραπέμψουν απευθείας εκεί. Άρχισε να κοιτάς κι εσύ σιγά-σιγά ανεξάρτητα στα σχετικά site, π.χ. WG Zimmer Wohnungen Wohnungssuche WG Suche WG Wohnung vermieten WG Nachmieter Zwischenmiete : WG-Gesucht.de για να αποκτήσεις εικόνα για δυνατότητες στέγασης και τιμές και να προσανατολιστείς όσον αφορά περιοχές και κόστος (όσο πιο μακριά από το κέντρο, τόσο πιο φθηνά, αλλά το τι είναι καλύτερο για σένα θα το αποφασίσεις ανάλογα με το πόσα θέλεις να διαθέσεις και αφού συγκρίνεις διάφορα WG).
Η αλήθεια είναι ότι στο εν λόγω σαιτ γίνεται χαμός.Έχω στείλει άπειρα μειλ,και σχεδόν κανείς δεν απαντά.Φθάνοντας εκεί πιστεύεις έχω κάποια ελπίδα να βρω κάτι?Στο πανεπιστήμιο έχω απευθυνθεί και αναμένω.Επίσης,για το LMU ποιά η γνώμη σου?Όπως και για το Μόναχο σαν ερασμιτοπόλη!Σε χιλιοευχαριστώ!!

Krazykat

Member
Μην ανησυχείς, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών βρίσκει σπίτι αφού έρθει στο Μόναχο. Όσο για το LMU, μια χαρά πανεπιστήμιο είναι - αν και στο Erasmus, όπως θα δεις, άλλα πράγματα παίζουν ρόλο και όχι το πεντάστερο πανεπιστήμιο :)... Όσο για το Erasmus εδώ, δεν έχω ακούσει κανέναν να φεύγει δυσαρεστημένος... Αλλά αυτά καλύτερα να τα δεις (ή μάλλον να τα ζήσεις) ο ίδιος - είναι τόσο μεγάλο ένα εξάμηνο και τόσες οι ευκαιρίες να έρθεις σε επαφή με τους ντόπιους και τον τρόπο ζωής τους, που είναι κρίμα να σε προκαταλάβω εγώ με τις εντυπώσεις μου... Πλάκα έχει, πάντως, που θα προλάβεις - αν κατάλαβα καλά - το Oktoberfest... Προσωπικά δεν είμαι fan, αλλά αν μη τι άλλο ως παρατηρητής αξίζει να το ζήσεις και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου...

mavroprovato

New Member
Μην ανησυχείς, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών βρίσκει σπίτι αφού έρθει στο Μόναχο. Όσο για το LMU, μια χαρά πανεπιστήμιο είναι - αν και στο Erasmus, όπως θα δεις, άλλα πράγματα παίζουν ρόλο και όχι το πεντάστερο πανεπιστήμιο :)... Όσο για το Erasmus εδώ, δεν έχω ακούσει κανέναν να φεύγει δυσαρεστημένος... Αλλά αυτά καλύτερα να τα δεις (ή μάλλον να τα ζήσεις) ο ίδιος - είναι τόσο μεγάλο ένα εξάμηνο και τόσες οι ευκαιρίες να έρθεις σε επαφή με τους ντόπιους και τον τρόπο ζωής τους, που είναι κρίμα να σε προκαταλάβω εγώ με τις εντυπώσεις μου... Πλάκα έχει, πάντως, που θα προλάβεις - αν κατάλαβα καλά - το Oktoberfest... Προσωπικά δεν είμαι fan, αλλά αν μη τι άλλο ως παρατηρητής αξίζει να το ζήσεις και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου...
Nα σαι καλά!Άντε να δούμε.Είμαι τόσο αγχωμένος με το εράσμους.Η πόλη και κυρίως αν θα καταφέρω να βελτιώσω τα γερμανικά μου.Όσο για το Octoberfest είμαι λίγο περίεργος να το δω.1η Οκτώβρη θα μαι στο Μόναχο.Ελπίζω μέσα στην πρώτη βδομάδα να βρω σπίτι.Διαφορετικά στις γέφυρες ύπνος και στο Octoberfest μπύρες για να πνίξουμε τον πόνο μας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα