• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

My own private Μόναχο - Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικότατες πληροφορίες σου.

nicole.g.<3

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Καλησπέρα σε όλους!!! Θα είμαι Μόναχο τα Χριστούγεννα, 22-26 Δεκεμβρίου :clap:! Έχω ενθουσιαστεί, είδα και φωτογραφίες με τις χριστουγεννιάτικες αγορές και απλά ανυπομονώ! Θα βγάλω τον οδηγό σου φωτοτυπία...
Διάβασα πως από παραμονή Χριστουγέννων το απόγευμα και μέχρι κ τις 26 Δεκ. τα περισσότερα μαγαζιά και εστιατόρια είναι κλειστά :roll: Ισχύει? Αν ναι, μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο εστιατόριο με καλό φαγητό που να είναι ανοιχτό εκείνες τις μέρες και το θεωρείς ιδανικό για dinner την παραμονή? :rolleyes:
Επίσης, εκτός από την παραμυθένια αγορά Christkindlmarkt στην Marienplatz, έχεις να μου προτείνεις και κάποια άλλη να επισκεφτώ? Μήπως υπάρχει καμία που να μην κλείνει στις 24 Δεκεμβρίου?

nicole.g.<3

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Να ρωτήσω και κάτι άλλο..(θα κλείσω το ταξίδι αύριο ή μεθαύριο)...σκέφτομαι το εξής..είναι καλύτερα μήπως να φύγω 23 Δεκεμβρίου και να γυρίσω 27 με πτήση αργά το απόγευμα?...
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1η μέρα 22 ή 23/12-Νυρεμβέργη-Χριστουγ.Αγορά, Μόναχο
2η μέρα 23 ή 24-12-Μόναχο-Χριστουγ.Αγορά, βόλτα και επίσκεψη στα αξιοθέατα
3η μέρα 24 ή 25/12-εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
4η μέρα 25 ή 26/12-Ομπεραμεργκάου-Κάστρο Νοϊσβανστάιν (διάβασα πως το κάστρο είναι κλειστό στις 25 οπότε θα βόλευε περισσότερο να διαλέξω τις ημερομηνίες 23-27 για να το δω και εσωτερικά..αξίζει η ξενάγηση στο εσωτερικό του?)
5η μέρα 26 ή 27/12-Μόναχο,βόλτα για αξιοθέατα και ψώνια, πτήση επιστροφής αργά το απόγευμα (βολεύει περισσότερο να είμαι εκεί στις 27 παρά στις 26 από την άποψη ότι θα είναι όλα ανοιχτά? :roll:)

Έχω μπερδευτεί με τις ημερομηνίες :shock:..γνώμες απαραίτητες για να κλείσω παιδιά! Για καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού ποιες να διαλέξω? Συγγνώμη για το σεντόνι...

Krazykat

Member
Διάβασα πως από παραμονή Χριστουγέννων το απόγευμα και μέχρι κ τις 26 Δεκ. τα περισσότερα μαγαζιά και εστιατόρια είναι κλειστά :roll: Ισχύει? Αν ναι, μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο εστιατόριο με καλό φαγητό που να είναι ανοιχτό εκείνες τις μέρες και το θεωρείς ιδανικό για dinner την παραμονή? :rolleyes:
Επίσης, εκτός από την παραμυθένια αγορά Christkindlmarkt στην Marienplatz, έχεις να μου προτείνεις και κάποια άλλη να επισκεφτώ? Μήπως υπάρχει καμία που να μην κλείνει στις 24 Δεκεμβρίου?
Ναι, δυστυχώς τα πράγματα είναι όπως τα διάβασες - κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχω μείνει ποτέ Μόναχο Χριστούγεννα... Ένα πολύ ωραίο εστιατόριο πάντως είναι το Spatenhaus στην Όπερα (Spatenhaus an der Oper. Kuffler Gastronomie Mόnchen.), θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις εγκαίρως για να επιβεβαιώσεις ότι είναι ανοιχτά με mail και επίσης να κάνεις κράτηση στον επάνω όροφο - το ισόγειο είναι πιο ρουστικ και καθημερινό, ο πρώτος όροφος πιο κομψός και εορταστικός. Tip: Ζήτα τραπέζι στο παράθυρο που να βλέπει την Όπερα!

Όσο για Χριστουγεννιάτικες αγορές, θα φροντίσω να ανεβάσω πληροφορίες πριν το ταξίδι σου :D...

Krazykat

Member
Να ρωτήσω και κάτι άλλο..(θα κλείσω το ταξίδι αύριο ή μεθαύριο)...
4η μέρα 25 ή 26/12-Ομπεραμεργκάου-Κάστρο Νοϊσβανστάιν (διάβασα πως το κάστρο είναι κλειστό στις 25 οπότε θα βόλευε περισσότερο να διαλέξω τις ημερομηνίες 23-27 για να το δω και εσωτερικά..αξίζει η ξενάγηση στο εσωτερικό του?)
5η μέρα 26 ή 27/12-Μόναχο,βόλτα για αξιοθέατα και ψώνια, πτήση επιστροφής αργά το απόγευμα (βολεύει περισσότερο να είμαι εκεί στις 27 παρά στις 26 από την άποψη ότι θα είναι όλα ανοιχτά? :roll:)
Σου απαντώ σε όσα ξέρω ;)... Στο Neuschwanstein δεν έχω μπει μέσα, και - όπως έχω γράψει ήδη κάπου - και απέξω δε με ενθουσίασε, οπότε δε μπορώ να προτείνω κάτι. Όσο για τα μαγαζιά, απ' όσο ξέρω και στις 26 είναι όντως κλειστά, οπότε αν θέλεις να ψωνίσεις, μάλλον πρέπει να κλείσεις επιστροφή στις 27...

nicole.g.<3

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σ'ευχαριστώ!!! Με βοήθησες πολύ :clap:
Η αλήθεια είναι πως πιο πολύ θέλω να ζήσω χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και να δω πολλές χριστ.αγορές...παρά να πάω για ψώνια! Οπότε έτσι όπως με κόβω θα προτιμήσω να είμαι εκεί 22-23 και όχι 23-24 για να μην τα προλάβω στο τσακ :shock:
Διάβασα για το Neuschwanstein ότι γίνονται έργα και είναι καλυμμένο με σκαλωσιές :shock:! ...και προβληματίστηκα...Ξέρεις αν γίνονται ακόμη? Αυτό με ξενέρωσε λιγάκι..φοβάμαι πως θα χάνεται η μαγεία του! :( Εσύ λες δεν σε ενθουσίασε ε? Οπότε και να μην το δω εσωτερικά δεν χάνω κάτι?

To εστιατόριο που μου προτείνεις φαίνεται υπέροχο, ευχαριστώ :D

Στις 26 Δεκ. που την έχουμε free για περιήγηση στο Μόναχο, και αφού μουσεία-πινακοθήκες θα είναι κλειστά (ε?), ...σκέφτομαι να βάλω στο πρόγραμμα περισσότερη φύση..english gardens και munich zoo (είναι ανοιχτός ο ζωολογικός κήπος?)...Τι λες γι'αυτό?

δυστυχώς τα πράγματα είναι όπως τα διάβασες - κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχω μείνει ποτέ Μόναχο Χριστούγεννα..
Πιστεύεις πως αξίζει περισσότερο για Χριστούγεννα το Salzburg? Γιατί στην αρχή ήμουνα ανάμεσα σε αυτά τα δύο και επέλεξα Μόναχο με μονοήμερη Salzburg...Μήπως να έκανα το αντίθετο? Να μείνω Salzburg και να κάνω μια μονοήμερη στο Μόναχο στις 22 ή 23 για το χριστουγεννιάτικο κλίμα? Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...

Krazykat

Member
To Neuschwanstein όντως έχει σκαλωσιές (σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση εδώ), οι οποίες και θα παραμείνουν έτσι μέχρι την άνοιξη που θα συνεχιστούν τα έργα. Οι ξεναγήσεις στο εσωτερικό βέβαια δεν επηρεάζονται, διεξάγονται κανονικά. Εγώ προσωπικά δε θα πήγαινα Salzburg για τόσες μέρες, αλλά θα έκανα αυτό που σκέφτηκες κι εσύ, δηλ. Μόναχο ως βάση με ημερήσια στο Salzburg - αν γίνει και ανήμερα τα Χριστούγεννα, τόσο το καλύτερο. Για το ζωολογικό κήπο δε βρήκα πληροφορίες στο site τους, όσο για μουσεία, κάποια είναι ανοιχτά κατ' εξαίρεση στις 26 Δεκεμβρίου, οπότε θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις απευθείας τα site των μουσείων που σε ενδιαφέρουν, μήπως βρεθείς προ ευχάριστων εκπλήξεων. Πληροφορίες βρήκα πάντως εδώ στα γερμανικά.

nicole.g.<3

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σ'ευχαριστώ πολύ πραγματικά για το χρόνο σου και τις γρήγορες απαντήσεις !
Το Neuschwanstein θα το πετύχουμε κλειστό, οπότε θα αρκεστούμε στο εξωτερικό του...θέλω πολλέεες φωτογραφίες με φόντο το κάστρο και την απίστευτη φύση! Ελπίζω να μην το χαλάσουν οι σκαλωσιές αυτό!
Για την περίπτωση του Salzburg λέγαμε να το συνδυάζαμε με Αυστριακές Άλπεις-Bad Gastein-Kitzbuhel-Zell am See κλπ, είχαμε βρει ένα πακέτο από πρακτορείο με μετακινήσεις και εκδρομή στο Μόναχο για την χριστ.αγορά! :rolleyes:

Για το ζωολογικό κήπο έψαξα και εγώ πολύ και δεν μπόρεσα να βρω αν θα είναι ανοιχτά στις 26, και ήθελα να πάω γιατί διάβασα από πολλούς ότι αξίζει :(...αν μάθεις κάτι παραπάνω πες μου!
Χαχα, γερμανικά δεν ξέρω γρι δυστυχώς :D
Γενικά θέλω σίγουρα να πάω:
Nymphenburg Palace(είδα είναι ανοιχτό στις 26:)..αξίζει?), Marienplatz-New Town Hall-Old Town Hall, English Garden, St. Peter's Church που πρότεινες εσύ για τη θέα, Frauenkirche, Asamkirche, Odeonsplatz, Karlstor, Olympia Park(?)-BMW Museum(?)! Δεν βλέπω να περισσεύει χρόνος και για μουσεία, ας περπατήσουμε καλύτερα την πόλη να νιώσουμε τον παλμό :)!
Αν σκεφτείς ότι έχουμε μια μέρα ολόκληρη στις 23(+++τις χριστουγ.αγορές) και άλλη μία στις 26 μέχρι να πάρουμε την πτήση μας, πως θα τα οργάνωνες για να τα δω όλα τα παραπάνω με μια σειρά χωρίς να χάνω χρόνο?

Krazykat

Member
Τώρα μου βάζεις δύσκολα, δεν ξέρω τις αντοχές σας στο περπάτημα και τους ρυθμούς σας... Εγώ πάντως θα έβαζα όλο το κέντρο και τις χριστουγεννιάτικες αγορές στις 23, και για 26 θα άφηνα τις εκκρεμότητες (Olympiapark & BMW Museum, το οποίο πλάκα-πλάκα είναι καλό - και σου μιλάει άνθρωπος που απεχθάνεται την οδήγηση και τα αυτοκίνητα). Τα δύο τελευταία, προαιρετικά, το δε Nymphenburg - σύμφωνα πάντα με το δικό μου γούστο - την εποχή που θα έρθετε και να μην το δείτε δεν έγινε και τίποτα. Το εσωτερικό είναι απλά συμπαθητικό, το εξωτερικό φοβερό (και έχει και πολύ ωραίο βοτανικό κήπο), αλλά δυστυχώς αξίζει κυρίως με καλό καιρό για να το περπατήσεις. Στα εξτρά αν θέλετε βάζετε και το ωραιότατο προάστιο Haidhausen με τη συμπαθέστατη Wiener Platz (έχει και μια ωραία χριστουγεννιάτικη αγορά στα πέριξ, λεπτομέρειες στο εγγύς μέλλον ;)).

nicole.g.<3

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Dunke Dunke!!! :clap: Με βοήθησες και τα έβαλα λίγο σε μια τάξη στο μυαλό μου...
Διαμαντάκι φαίνεται και το Haidhausen που μου προτείνεις! :D Εύχομαι να τα προλάβουμε τα περισσότερα, αν όχι όλα :D
Ααα από αντοχές καλά να'μαστε, το έχουμε το θέμα!!! :bleh: :haha: Πέρσι στο Παρίσι κάναμε πολλά χιλιόμετρα με τα πόδια (από το προάστιο Neuilly στο Λούβρο με τα ποδαράκια και δν καταλάβαμε τίποτα, ωωω ναι :D)! Αυτό είναι το ωραίο άλλωστε! Άμα δεν περπατήσεις, πως θα γνωρίσεις το μέρος που επισκέπτεσαι?

έχει και μια ωραία χριστουγεννιάτικη αγορά στα πέριξ, λεπτομέρειες στο εγγύς μέλλον
Περιμένω με ανυπομονησία λοιπόν :clap:!!!

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
4η μέρα 25 ή 26/12-Ομπεραμεργκάου-Κάστρο Νοϊσβανστάιν
Στην περιοχή αυτή είναι και το μοναστήρι Ettal όπως επίσης και το παλάτι Linderhof. LINDERHOF 2012.jpg
Δεν γνωρίζω βέβαια αν είναι ανοιχτά το Χειμώνα.

nicole.g.<3

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπήκα να κλείσω στο Spatenhaus για το βράδυ της παραμονής και δεν υπάρχει τίποτα :(...ούτε καν στο ισόγειο! Τα έχουν κλείσει όλα από τώρα :(! Βρήκα στις 25 στο ισόγειο και γύρω στις 9...να το κλείσω λες krazykat?

Κανένα άλλο καλό εστιατόριο για παραμονή???

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom