chris7
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λουξεμβούργο
- Ταξίδι-Όνειρο
- Καναδάς
Ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικότατες πληροφορίες σου.
Ναι, δυστυχώς τα πράγματα είναι όπως τα διάβασες - κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχω μείνει ποτέ Μόναχο Χριστούγεννα... Ένα πολύ ωραίο εστιατόριο πάντως είναι το Spatenhaus στην Όπερα (Spatenhaus an der Oper. Kuffler Gastronomie Mόnchen.), θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις εγκαίρως για να επιβεβαιώσεις ότι είναι ανοιχτά με mail και επίσης να κάνεις κράτηση στον επάνω όροφο - το ισόγειο είναι πιο ρουστικ και καθημερινό, ο πρώτος όροφος πιο κομψός και εορταστικός. Tip: Ζήτα τραπέζι στο παράθυρο που να βλέπει την Όπερα!Διάβασα πως από παραμονή Χριστουγέννων το απόγευμα και μέχρι κ τις 26 Δεκ. τα περισσότερα μαγαζιά και εστιατόρια είναι κλειστά :roll: Ισχύει? Αν ναι, μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο εστιατόριο με καλό φαγητό που να είναι ανοιχτό εκείνες τις μέρες και το θεωρείς ιδανικό για dinner την παραμονή?
Επίσης, εκτός από την παραμυθένια αγορά Christkindlmarkt στην Marienplatz, έχεις να μου προτείνεις και κάποια άλλη να επισκεφτώ? Μήπως υπάρχει καμία που να μην κλείνει στις 24 Δεκεμβρίου?
Σου απαντώ σε όσα ξέρω ... Στο Neuschwanstein δεν έχω μπει μέσα, και - όπως έχω γράψει ήδη κάπου - και απέξω δε με ενθουσίασε, οπότε δε μπορώ να προτείνω κάτι. Όσο για τα μαγαζιά, απ' όσο ξέρω και στις 26 είναι όντως κλειστά, οπότε αν θέλεις να ψωνίσεις, μάλλον πρέπει να κλείσεις επιστροφή στις 27...Να ρωτήσω και κάτι άλλο..(θα κλείσω το ταξίδι αύριο ή μεθαύριο)...
4η μέρα 25 ή 26/12-Ομπεραμεργκάου-Κάστρο Νοϊσβανστάιν (διάβασα πως το κάστρο είναι κλειστό στις 25 οπότε θα βόλευε περισσότερο να διαλέξω τις ημερομηνίες 23-27 για να το δω και εσωτερικά..αξίζει η ξενάγηση στο εσωτερικό του?)
5η μέρα 26 ή 27/12-Μόναχο,βόλτα για αξιοθέατα και ψώνια, πτήση επιστροφής αργά το απόγευμα (βολεύει περισσότερο να είμαι εκεί στις 27 παρά στις 26 από την άποψη ότι θα είναι όλα ανοιχτά? :roll
Πιστεύεις πως αξίζει περισσότερο για Χριστούγεννα το Salzburg? Γιατί στην αρχή ήμουνα ανάμεσα σε αυτά τα δύο και επέλεξα Μόναχο με μονοήμερη Salzburg...Μήπως να έκανα το αντίθετο? Να μείνω Salzburg και να κάνω μια μονοήμερη στο Μόναχο στις 22 ή 23 για το χριστουγεννιάτικο κλίμα? Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...δυστυχώς τα πράγματα είναι όπως τα διάβασες - κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχω μείνει ποτέ Μόναχο Χριστούγεννα..
Περιμένω με ανυπομονησία λοιπόν !!!έχει και μια ωραία χριστουγεννιάτικη αγορά στα πέριξ, λεπτομέρειες στο εγγύς μέλλον